Îndemn pentru Dan Motreanu! ”Lătraţi la gard în continuare”

Tensiuni în Coaliție pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari.

Deputatul PSD Marian Mina a transmis, luni seară, o replică pentru liberalul Dan Motreanu, după ce acesta a cerut demisia premierului Marcel Ciolacu, dacă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu trece de controlul CCR.

”Motreanu, colegul tău Rareş Bogdan desfiinţa pensiile speciale în 30 de zile… De vreo 3 ani! Ciolacu chiar a reuşit în 11 zile! Asta este diferenţa între noi”, a scris, luni seară, pe Facebook, deputatul social-democrat Marian Mina.

Acesta acuză liberalii că sunt ”nişte scandalagii de doi bani”, care nu au ”nicio treabă cu ideea de guvernare”.

”Lătraţi la gard în continuare, noi ne vedem de reforme şi de economie. Asta vor românii, Motreanu”, a mai transmis Mina.

Dan Motreanu (PNL) a declarat că Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier, dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor e respins la CCR.

„Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituţională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu. În toţi aceşti ani, PNL a susţinut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea şi, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR. Astăzi Marcel Ciolacu se bate cu pumnii în piept că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenţionat neconstituţional. În mod incorect, Marcel Ciolacu acuză PNL de faptul că nu a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. Ce „uită” Marcel Ciolacu să spună este că şi la precedentul vot referitor la pensiile parlamentarilor a fost supus aprobării tot un proiect al PSD. Şi atunci PSD a anunţat cu surle şi trâmbiţe eliminarea pensiilor speciale. Dar proiectul a fost declarat neconstituţional după ce mai mulţi foşti parlamentari s-au adresat instanţelor”, a scris Motreanu, luni, pe Facebook.

El afirmă că PSD a reluat vechiul proiect.

„De altfel, asupra acestui aspect atrage atenţia şi Consiliul Legislativ în punctul de vedere referitor la propunerea PSD votată astăzi. O nouă propunere având acelaşi obiect de reglementare cu a unui proiect declarat neconstituţional ar încălca dispoziţiile Constituţiei, afirmă Consiliul Legislativ”, mai arată Motreanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8523 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Mai latrailor,singura soluție pentru astuparea prăpastie financiare intre specialii de la stat și de la privat si fraierii din toate domeniile este impozitul progresiv la suma tuturor veniturilor individuale lunare și nu 15%, ci 40%. In 33 de ani ați dat numai legi pentru favorizarea celor cu cuțitul în mână. Satulul nu-l crede pe flamand. ANAF-ul zice nu se poate că nu s-a”destalizat” de parcă pe vremea lui Iliescu se lucra cu destul! Huuo hoților care nu vreți să vă taiati craca de sub picioare! Totul e praf in ochii fraierilor și comisiei .u.e.!

  2. CaCaRaul (ccr) desfinteaza voturile parlamentarilor ? Scrie in Constitutia Romaniei ceva de pensii , este o depasire de atributii , un fel de Wagner der Romania , care se pronunta hilar si deosebit de periculos pentru tara. Sunt impostori si tradatori , la fel ca tot sistenul judiciar, subordonat agentiilor straine si ambasadelor !

  3. @Pentru șor-ul ala care posteaza cu „Valah”:
    Constitutia nu spune nicaieri ca garanteaza favoritismele si pensiile in afara sistemului public,mai ales ca e vorba de bani publici deturnati in buzunare private Q

  4. Vine câte o poolha, ba ii zice morteanu, ba mîna, ba oricum, ca tot una sunt toți,ca celalalt e prost, analfabt, incapabil, … si trebuie sa plece, sa își dea demisia, sa ii lase kocul alor lui,… El nuuu!, el si șeful lui e buni, valoroși, el si gasca lui put de culți, destepti, onești, sau onanesti, patrioți! Toti niște derbedei, lepre! În frunte cu ăla de la Cotroceni și cel, fost și actual, de la Victoria.

  5. E tare nostim cum se adresează ca pe maidan politicienii manelişti rrumânistanezi. Te poţi ascunde sub un costum de calitate sau într-o maşină scumpă, dar melteanul cu 4 clase va ieşi întotdeauna la suprafaţă!

  6. N-or să taie nimic relevant jivinele astea din pensiile lor speciale. Propun în Parlament după care se duc pidosnic la CCR să le zică ălora să respingă. Iar magistrații ăia nelegiuiți le arată cum să formuleze, ca să poată respinge aparent constituțional. O șmenăreală de-a liberalilor, inventatorii specialelor în frunte cu hiena aia hoitară de Valeriu Stoica, preluată și menținută și de pesediști.

  7. @Autobaza P$D-PeNaLe-AUROLAC. Sa mori tu ca nu esti unul din ala de striga cu mandrie in piata „*ue PSD”, entelectualule.

  8. Eliminarea tuturor pensiilor necontributive, deci, inclusiv eliminarea celor cateva zeci de mii de PENSII PE CERTIFICATUL DE REVOLUTIONAR timp de 33 ani non-stop, lunar si anual, pensii date unor escroci neamuri, amici de invarteli, membri din partide, amante, nasi, fini – escrocheria cu „revolutionarii” cuplata la Bugetul Romaniei pe care l-a secat. Inceputul desfiintarii escrocheriei cu „revolutionarii” a fost facut, zilele trecute cand, Ciolacu Emil a fost respins la „revolutionar cu merite deosebite”. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii”, sa ramana toti ONORIFICI DACA LE CONVINE.

  9. GOLANEALA ( sau legea!!) CU DESFIINTAREA PENSIILOR STECIALE se refera, exclusiv, pt CEI ALESI, pt cei numiti ( securici, justitie, si alti slujbasi ai statului paralel si pupatori de clante straine, nu se aplica!) Mai pe scurtatura se refera exclusiv la 700 buc parlamentari, RESTUL DE 120 000 buc SPECIALI, RAMAN CU ELE NEATINSE!!!Ciolacu , care s-a dat mare erou in aprobarea acestei legi ( i se falfaie de pensia speciala de parlamentar, caci el o are pe cea se securist, sub acoperire!) trebuia nu doar balacarit de Sosoaca, ba chiar scuipat, derbedeul!PS Postacii lefegii, cu erata in suflet, se ademenea, nu intra sub incidenta legii golanilor psd-pnl!

  10. @ ion.Cata dreptate aveti.Toti care au participat sau nu la acele evenimente din decembrie 1989,beneficiaza de drepturi de care nu au avut parte fostii luptatori de pe front in cel de al DOILEA RAZBOI MONDIAL si nici vaduvele de razboi.Oare nu le este RUSINEsa scoata capul in LUME?Ma uit cu cata nerusinare apare numitul TEODOR MARIES -revolutionarul-,care nu a lucrat ozi in viata lui sa dezbata unele probleme ale acestor ESCROCI cu diplome false.SUNT declarati revolutionari unii care au fost ascunsi in diferite locuri pe timpul acelor evenimente,sau din localitati unde nu s-a tras un cartus.Acea „REVOLUTIE”a fost si o sa ramana LOVITURA DE STAT,dar nu pot sa recunoasca acest lucru cei care au beneficiat de acele DREPTURI necuvenite.De fapt si PARCHETUL MILITAR de pe langa INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE,printr-un COMUNICAT a recunoscut acest lucru.Cate resurse se pierd in aceasta directie de catre STAT!!!

  11. Dacă Comisia Europeană zice că pensiile astea speciale sunt aşa de naşpa, de ce nu încep ei cu tăierea pensiilor MULT mai speciale ale funcționarilor de la Bruxelles? Aveți idee cam ce pensie are un europarlamentar sau un comisar european după 1 mandat de 4 ani? Plus multele zeci de mii de funcționăraşi care freacă menta prin capitala Belgiei, beneficiari ai unor sinecuri foarte bine plătite, care au creat o birocrație anchilozată şi total ineficientă? Sigur că ne stă în caracter să-i scuipăm pe ai noştri şi să ne gudurăm pe lângă străini, dar dacă e criză peste tot, un pic de temperare a risipei la nivelul instituțiilor UE nu s-ar justifica? Ia întrebați-i pe dnii Batistuță-pe-țambal, care se bătea cu pumnii în piept că ce o să mai revoluționeze el activitatea PE, dau pe alți reprezentanți ai României ca el, care s-au dus la Bruxelles doar pentru a-şi trăda propriul popor, pentru propriul interes!

  12. Mare pisicher Ciolacu, le fura banii din buzunar și le plînge de mila?Legea va fii respinsă la CCR. Totul e vrajeala. Cu ieftinirea la fel. Ei nu au nici o putere să facă ceva în țară. Nimeni nu are. Asta e tragedia. ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.