Îndemnul lui Ciucă. Guvernul să se pregătească de măsuri nepopulare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că politicienii trebuie să aibă curaj şi să îşi asume responsabilitatea reformelor, chiar dacă va fi vorba de măsuri nepopulare şi chiar în contextul unui an pre-electoral.

El a menţionat că aceste reforme sunt necesare în vederea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

„Aderarea cu drepturi depline la OCDE este obiectiv de ţară, la fel de important cum au fost aderarea la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică. Pentru că aici în sală se găsesc şi politicieni, membri ai Parlamentului, membri ai Executivului, trebuie să avem cu toţii curajul să ne asumăm responsabilitatea reformelor, atât legislative, cât şi procedurilor practice, specifice standardelor OCDE. Chiar dacă va fi vorba de măsuri nepopulare, chiar dacă vorbim de ele în an pre-electoral, trebuie să ni le asumăm şi trebuie să le spunem oamenilor, cetăţenilor, românilor că tot ceea ce înseamnă apartenenţa la acest club, unde sunt deţinute 90% din investiţiile lumii, presupune de la sine o primenire, o transformare, o schimbare a tot ceea era obişnuit în ţara noastră”, a spus liderul PNL, în debutul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El a adăugat că ţara noastră „are un potenţial uriaş” în domeniul energetic şi cel al industriei alimentare şi că este „inadmisibil” ca România să importe produse alimentare într-o proporţie de 70-80%.

„Avem potenţial în tot ceea ce înseamnă domeniul IT. Avem potenţial în domeniul tehnologiilor. Avem companii private care au avut curaj şi au dezvoltat o serie întreagă de ramuri tehnologice, care în momentul de faţă au curajul să concureze de la egal la egal cu alte companii străine. Am punctat doar trei domenii, pentru că pe acestea le văd foarte importante şi în aceste domenii putem cu adevărat să facem performanţă. Am subliniat aceste aspecte şi în discuţiile pe care le-am avut cu excelenţele lor, doamnele şi domnii ambasadori cu care m-am întâlnit. Consider că este o relaţie cât se poate de onestă să împărtăşim toate aceste chestiuni, astfel încât în diplomaţie, ca şi în afaceri, să avem un joc de tipul win-win şi din care cu adevărat să putem să beneficiem la maxim de tot ce reprezintă potenţialul ţării noastre”, a spus fostul premier.

El le-a recomandat diplomaţilor români să acorde prioritate dimensiunii economice în activitatea lor.

„În momentul de faţă avem nevoie ca dincolo de componenta politică a diplomaţiei să identificăm şi să ne asumăm componenta economică, pe care o văd de cea mai mare relevanţă pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României în viitor. Vă desfăşuraţi activitatea în terţe ţări, vă rog să puneţi accent pe dimensiunea economică. Este important ca partenerii noştri, prietenii noştri să ştie care este potenţialul României, să ştie care sunt oportunităţile de investiţii în România. Anul trecut am realizat cea mai mare sumă de investiţii străine directe în ţara noastră: 10,9 miliarde de euro. Am reuşit cea mai mare absorbţie de fonduri europene: 11,3 miliarde, o cincime din suma absorbită de ţara noastră de când am intrat în UE. Toate aceste chestiuni s-au făcut printr-un efort susţinut, prin dialog şi prin asigurarea încrederii, predictibilităţii şi stabilităţii”, a spus Nicolae Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. Ha, ha, ha, va mai amintiti ce ni se spunea odata? „Ca sa ne fie bine, trebuie sa ne fie mai intai rau!” si acum vedem cui ii e bine si cui ii e rau!!! mars ma de aici!! masuri nepopulare trebuie luate in primul rand impotriva voastra a alora care credeti ca ne conduceti si a gastilor mafiote cu care sunteti in cardasie!!

 2. Adică, Liberty, Democracy, canci prosperity! Pâinea e pentru dulăi nu pentru căței. Pierde licuriul în Ucraina strânge șurubul la București și tot iese pe plus. ADICĂ LA CE ADERĂ ĂȘTIA NU ADUCE NIMIC BUN PENTRU POPOR,ȘI MAI MULTĂ SĂRĂCIE PENTRU FRAIERII CE MUNCESC ȘI MAI MULTĂ BOGATIE PENTRU ELITELE CE HUZURESC IN LUX , PROSPERITATEA ÎI DOAR PENTRU VĂTAFI ȘI STĂPÂNI LOR ! CRĂPAȚI, nici o problemă abia așteaptă un srilankez să vă ia locul.

 3. Te uiți la DOTTORE măCiucă ăăă…îîî…ăăă (EROUL de la Nassiryiah) și înțelegi că singura șansă a Coloniei Marginale Eșuate cu 150 miliarde coco datorie externă este SĂ VINĂ PUTIN !?

 4. incetarea rapida a cheltuielilor in favoarea USA rezolva o buna parte din probleme

 5. @ Fiecărui general instruit economia de piață îi oferă multe alte perspective de realizare profesională, personală, socială, decât să ceară tinichele să se împuște cu ele, ?

 6. @ Prin exemplul propriu generalul Ciucă a arătat tuturor celorlalți generali că economia de piață funcționează și cu generali, ?

 7. & Deci, societatea românească de după 1989 a ”polarizat” mai mulți ”ceaușei”, care vor ”să conducă”, vor la TV să se exprime și să fie admirați și vor și castele ca actorii de la Hollywood și ,,vile cu clanțe de aur”, ?

 8. România nu mai e țara noastră ci distracția lor.Diletanți într-ale politicii, amatori într-ale economiei însă avizi de bani nemunciți, obișnuiți cu căciuleala, fuga de răspundere și vorbele goale, liderii României rulează aceleași minciuni pe care le-au rulat predecesorii lor. Acum vă e clar care e direcția.

 9. Fi-ti-ar capu’ al drak’ de PNL ist dusman al romanilor, ati majorat inuman electr/gazele/alimentele/medicamentele pt cetatenii romani, ce alte nenorociri vrei ma’, umflatule si ghiftuitule, sa aplici pe viata romanilor, ce mai vrei ma’ PNL istule sa mai sterpelesti de la gura copiilor – care, deja, flamanzesc sub „inteleapta” guvernare Catu/Popescu/Johanis/Drula si ailalti „dreptaci” ?! Scoli in paragina, spitale focare de infectii, Bucurestiul sub gramezi de gunoi…ce vrei, ma’ pnleprosule de la viata noastra ?!

 10. Bah chiuca pai importatorii si băieții deștepți tot în guvernarea voastră s-au destrabalat pe banii noștri! Acum vii sa zici ca e INADMISIBIL?? HAHAHA ! DEMAGOGULE! TU CARE AI SI SALAR SI PENSIE STII CA LE VEI PASTRA NEATINSE DAR NOuA SA NE FIE SI MAI RAU? In Schengen nu ati intrat dar reforme la saraci dati fara numar? Nenorociților.

 11. Da până acuma ce făcurăți muică? Ati împărțit totrtul intre voi și când a ajuns să dați si la cei care vă votaseră le dați suturi în fund ? V- ati mărit cât ați putut mai întâi voi salariile si pensiile speciale si acum când nu mai aveți de unde luați pieile tot de pe cei care produc? Ori voi n- ați știu că banii pe care i- ați păpat de la UE gratis trebuie dați cu dobândă înapoi ? Păi cine să – i dea că doar nu cei care i- au cheltuit ,adica voi super specialii?? Ci poporul prost din taxe si impozite mărite …votați măi PNL si PSD ca va merge tot mai bineeee!

 12. Orice masuri nepopulare s-ar lua, poporul nu exista ! Asa ca arde-i ca ei nu pricep nimic oricum ! Se uita la voi de 30 de ani ca curca-n lemne si asteapta ca mortul colacul !

 13. Cipolla nu a considerat prostia o chestiune de coeficient intelectual, ci mai degrabă o lipsă de inteligență relațională. El a plecat de la ideea că relaționându-ne unii cu alții putem obține beneficii pentru noi înșine și pentru ceilalți sau, dimpotrivă, ne facem rău nouă și celorlalți. O persoană proastă este cea care face rău altora și, de asemenea, pe sine.
  https://psychology-spot.com/basic-laws-of-human-stupidity/

 14. pai a luat vreun guvern pina azi, incepind cu 1990 vreo masura populara? asta e dus cu pluta rau de tot…

 15. Slugi jegoase,luați banii amărâților pentru Ucraina,atât,asta este unicul motiv dictat de ocupant.

 16. @ Niște viteji care își spun speciali și se vaccinează primii ca să nu fie doborâți de epidemii și să-și poată apăra țara, ?

 17. @ Deci, mesajul a fost clar, mă, sunt cei mai importanți la vaccinare că aveau de apărat, mă, ? Dacă nu aveau de apărat, mă, probabil că nu mai erau așa de importanți, ca să fie vaccinați, mă, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.