Întâlnire Putin – Kofi Annan la Moscova pe tema Siriei

Preşedintele rus Vladimir Putin îl va primi, marţi, la Moscova, pe emisarul special al ONU pentru Siria, Kofi Annan, care se va afla în zilele de 16 şi 17 iulie în capitala rusă pentru a doua oară în ultimele patru luni, informează ITAR-TASS, citând serviciul de presă al Kremlinului, relatează Agerpres.

În cursul apropiatei întâlniri dintre şeful statului rus şi mediatorul internaţional, Rusia „va confirma încă o dată susţinerea sa pentru planul de pace al lui Kofi Annan în vederea reglementării politico-diplomatice a crizei siriene”, precizează sursa citată.

Partea rusă consideră că „acest plan constituie singura platformă capabilă de soluţionare a problemelor din interiorul Siriei”, adaugă serviciul de presă al Kremlinului în comunicatul său.

Vizita emisarului special al ONU la Moscova a fost anunţată de diplomaţia rusă încă de săptămâna trecută, fiind menţionate doar discuţii cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

De amintit că Rusia a calificat joia trecută drept inacceptabil proiectul de rezoluţie cu privire la Siria depus la 11 iulie la ONU de către statele occidentale şi a ameninţat că îşi va exercita dreptul de veto dacă acesta va fi supus votului în Consiliul de Securitate.

În textul propus, SUA şi statele europene dau un ultimatum de 10 zile autorităţilor de la Damasc pentru a-şi retrage trupele şi armamentul greu din localităţi, iar nerespectarea acestui termen ar antrena adoptarea de noi sancţiuni economice.

Rusia, membră permanentă a Consiliului de Securitate, a blocat până acum orice rezoluţie a ONU care acuză regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad de represiune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.