Inteligența artificială năvălește peste noi

OpenAI a introdus un nou sistem de inteligență artificială numit Sora care generează videoclipuri realiste bazate pe descrieri textuale. Sora poate crea videoclipuri de până la un minut, „cu o calitate ridicată a imaginii și o aderență clară la cererea utilizatorului”.

OpenAI a publicat mai multe videoclipuri create folosind o rețea neuronală. În ele, puteți vedea că Sora a generat scene foarte detaliate și realiste.

Sora este capabilă să creeze scene complexe cu mai multe personaje, comportament dinamic și obiecte detaliate și lucrări de fundal. Modelul este capabil să înțeleagă indicii și știe cum se comportă diferite obiecte din lumea fizică.

Sora poate genera, de asemenea, diferite cadre în același videoclip, păstrând în același timp integritatea și stilul vizual.

În prezent, Sora este disponibilă doar pentru un număr limitat de utilizatori, în principal din cauza problemelor de securitate. Experții în vulnerabilitate au acces pentru a evalua problemele și riscurile potențiale.

Vor avea acces și artiștii, designerii și realizatorii de film al căror feedback va face modelul mai util pentru profesioniștii creativi.

Recent, într-un podcast cu cofondatorul Microsoft Bill Gates, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a vorbit despre viitorul chatbotului și actualizarea acestuia – GPT-5. Mai exact, modelul de limbaj de nouă generație va fi „complet multimodal” și va suporta vorbire, imagini, cod și video.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Intelijenta naturala de-al de Ciuciuca-Ciolacu mana-n mana cu de-alde CeatGiPiTi zis intelijenta artificiala navaleste peste votaci

  2. Perfecta poza pentru subiect. Pătrunde că un elefant într-o tavă uriașă cu multe pahare și distruge tot pe unde calca.

  3. Aia e prostie artificiala. Poti face cele mai reușite pornuri. Aia in afara de o
    mana de arhitecti si regizori ar trebui scoasa inbafara legii. O sa vedeti voi de ce.

  4. Când pica cablurile submarine adio chat bot.o sa ublati că o găină fara cap pe strada. Hehe, mi-e milă de voi ,credulilor climatici. O să mâncați cârnați din poza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.