Internatul prăbușit din Odorhei. Primele măsuri, a fost reținut…

Administratorul firmei care executa lucrări de canalizare în apropiere de internatulul de la Odorheiu Secuiesc a fost reţinut pentru 24 de ore, potrivit surselor citate de Antena3.ro.

Anchetatorii spun că administratorul firmei a coordonat în mod nemijlocit lucrările de excavație și nu a respectat cotele prevăzute în proiect.

Patronul firmei a spus marți că a dat ordin pentru realizarea săpăturilor luni, iar acestea au fost făcute cu un excavator.

„Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, este declaraţia lui Laszlo Sandor, patronul firmei care efectua săpături în faţa internatului unde un băiat a murit, după ce un perete al clădirii s-a prăbuşit.

În internat ar fi fost cazați peste 90 de elevi, dar cei mai mulți dintre ei nu erau în clădire în momentul în care s-a prăbușit peretele.

Minorul care a decedat s-ar fi aflat undeva la parterul clădirii, în unul dintre dormitoare, astfel că salvatorii au ajuns destul de greu la el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. Meseriasii calificati care au ridicat Romania lui Ceausescu transpira acum afara facandu-le burta mare alora. In tara au ramas numai giurumele necalificate platite cu salarii de mizerie de niste fosti baieti ai securitatii deveniti patroni. Licentele se iau pe spaga.

 2. … oare care ar fi fost situația dacă această clădire ar fi aparținut Bisericii Ortodoxe Române și nu Arhiepiscopiei romano-catolice Alba Iulia??? Cum ar mai urlat toate vuvuzelele progresiste. Comparați cazul de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, și mâncarea donată de Mănăstirea Florești și internatul prăbușit al Arhiepiscopiei romano-catolice Alba Iulia… ce vedeți? Sunt articoleși reportaje în care nici măcar nu se menționează faptul că Arhiepiscopia romano-catolică Alba Iulia este proprietara clădirii și primește o chirie de vreo 300.000 de lei pe an. De ce acest tratament privilegiat pentru Arhiepiscopia romano-catolică Alba Iulia și această ură viscerală împotriva Bisericii Ortodoxe Române????

 3. @Leopold: Ar fi urlat asurzitor pocaitii spre satisfactia lui Banescu. Pocaitii raspund intotdeauna la comanda unica. Acum tac ca aia in cucuruz pentru ca este vorba de o biserica sora.Ziarele romanesti au scris ca actualul Papa a cedat presiunilor si a acceptat sa binecuvinteze casatoriile intre indivizi de acelasi gen? Este de neimaginat ceea ce se intampla acolo. Si asa aveau acele biserici uriase goale.

 4. Saparea santului pe langa fundatie, o greseala elememntara pe care niciun maistru sau tehnician constructor ceausist n-ar fi fost capabil sa o comita.
  Asta se intampla din cauza ca azi orice plavan fara niciun fel de studii in domeniu isi poate infiinta orice firma, din orice domeniu.
  Daca ai bani, poti sa-ti infiintezi si o firma precum NASA, desi nu stii sa aduni 2+2.
  Pe de alta parte si biserica este vinovata, ptr ca o constructie atat de veche nu trebuia sa fie destinata ca internat ptr copii……[Rumburak]

 5. @Realizărili…:cei mai mari vinovați sunt cei care au permis funcționarea acestor clădiri-vechi,insalubre,total nepotrivite cu destinația dată,periculoase,ca internat școlar…nu cred că nu s-a văzut până acum ce poate urma și nu cred că grija pentru siguranța copiilor a fost prioritară…o clădire foarte veche,cu structură din lemn,într-un loc mustind de umezeală (se vorbea de apa care intra pe ferestrele sufrageriei când ploua)catastrofa putea fi mult mai mare;nu cred că nu s-a știut ce poate urma,cu sau fără șanțul acela…și totuși,nu s-a găsit din vreme altă soluție pentru a se rezolva cazarea copiilor,reparații cu clădirea plină(40-50 de copii care au reușit să fugă)?ce a cauzat atâta „orbire”(de neiertat)?

 6. Nu stiu cum faceau caramizile pe vremea aceea, sunt foarte tari,poate stie cineva.Am vazut si eu o caramida veche, era foarte-foarte greu de spart , in poza se si vede ca au ramas intregi.
  Dumnezeu sa-l odihneasca pe elev , sanatate celor accidentati!

 7. Aceste arestari herupiste tipice pentru un bandustan nu au niciun rost. Poate omul a gresit dar asta trebuie hotarat in instanta. Nu e o infractiune violenta nu e un pericol ca omul o sa atace pe cineva. Dar bandustanul conduce prin teroarea procurorilor care nu trebuie uitata de cetatenii sclavi.

 8. Ce pericol social reprezintă cel care a coordonat lucrările? Omul a fost corect, a recunoscut totul (live în interviu !) chiar înainte de a da declarație în fata anchetatorilor.
  V-ați tâmpit de tot, faceți arestări spectacol.
  L-ați pus sub acuzare, foarte bine, sa plătească pentru neglijentă. Dar lăsați Justiția să-l judece si să-l condamne. Îi lăsați în libertate pe infractori extrem de periculoși membrii ai unor clanuri de temut, unde-i logica?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.