Intervenție revoluționară: Un nou transplant cu inimă de porc

O inimă de porc a fost transplantată la un om, a anunţat vineri Centrul Medical al Universităţii din Maryland (UMMC), SUA.

Este pentru a doua oară în istoria medicală când se întâmplă acest lucru. 

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată pe 20 septembrie la UMMC de către aceeaşi echipă care a efectuat şi primul transplant experimental, o premieră medicală, în ianuarie anul trecut.

Beneficiarul, un bărbat în vârstă de 58 de ani, „respiră în prezent pe cont propriu, iar inima sa funcţionează bine fără asistenţă din partea unor dispozitive de susţinere”, potrivit spitalului.

Omul suferea de o boală cardiacă în stadiu terminal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

 1. „Cel ce cauta,sa-si scape sufletul sau il va pierde, dar ce il va pierde pentru Mine si pentru Evamghelie il va castiga”
  Ce va da omul in schimb pentru sufletul sau? Ce va castiga omul daca va avea toate bogatiile pamantului dar isi va pierde sufletul?”

  Iata unde duce necredinta, paganismul, ratacirea, sectarismul,ateismul …impuse si cultivate de iudeomasonii globalisti satanisti?
  Iata de ce e in stare omul ratacit fara de Dumnezeu, inventeaza asa zisa „moarte cerebrala” si ucide un semen de-al sau pentru organe, dar un animal…pentru ce? Pentru a mai trai cativa ani ticalosi pe pamant omul, astel se coboara mai jos decat animalele, alaturi de demoni in iad !

 2. Principiul pe care merg e clar, a fost pus in practica sicu covidul mamii lor de criminali, „nu conteaza ca mor sau nu, daca mor, sau, tot mor, facem experimente si ies finante grase”! Aviz amatorilor naivi care cred in basinile guriste ale caposilor!

 3. NO DA OPRIȚI-VĂ! CICĂ :CINE SE ASEAMĂNĂ -,.,.SE POTRIVEȘTE!!DĂ-I DOAMNE SĂNĂTATE!

 4. Primul om care a primit inima de porc a mai trăit mai puțin de 2 luni cu inima de porc. Nu se poate spune că medicii l-au salvat, ci doar i-au mai prelungit suferința. Altul cu inima de maimuță a mai trăit 21 de zile după transplant. Pentru ce atâta chin și suferință, jertfe pe altarul științei și tehnologiei, pentru miliarde de fonduri dedicate cercetării care nu duce nicăieri, doar la rătăcire. Animalele au fost întâi modificate genetic pentru a obține o oarecare compatibilitate cu corpul uman. Deci și prin asta o siluire a naturii. Aceasta direcție a cercetării științifice denotă o viziune materialistă prin care viața este considerată că ar proveni din manipularea doar materială a lumii și se neagă existenta spiritului care susține de fapt viața. Ori aceste eșecuri repetate demonstrează de fapt ceea ce ei neagă, și anume că viața are un suport spiritual, și nu poate fi obținută doar din manipularea materiei. Cu atât mai mult viața omului, pe care Dumnezeu l-a modelat după chipul și asemănarea Sa din țărână peste care a suflat cu suflare de viață.

  • Primul om care a trăit cu o inimă de om transplantată a fost Louis Joshua Washkansky (din Africa de Sud), operat de dr. Christan Barnard, A trăit 18 zile. Acuma cei cu inimi transplantate trăiesc mult mai mult. Se numește progres, tehnică, artă, meserie, dorință de supraviețuire, știință și cum mai vreți voi…

 5. @Fara Alogeni … Ș)

  Animaluuț ALA este un PORC.
  Adica Cea mai Buna LEGUMA !

  TREBUIE sa faci o Alegere, chiar daca esti CRESTIN.

  OM-ul are Prioritate. Natura NE-a facut ASTFEL.

  Si Anumalele NE consuma daca POT si le DAM Ocazia.

  Inclusiv PORCII, cand prind un OM MIc, (Colpil MIC).

  Pe de Alta Parte este ikn ADEVAR Tribil penrru PORC sa creasca in Familie, fra macar a banui ca va fi UCIS de … Fmilie.
  Am vazut o Faza care m-a lasat GANDitor ș

  UN Porc din Chiana s-a napustit asupr Echipei de Calai pregatiti cu Custurile sa il taie pe ȚColegulȚ de Cotez !

  Iat ca au SI Porcii Sentimente qvasiUMANE …

  Dar, TOT trebuie sa consum Carne de Porc Ș

  Vegetarienii sunt Niste Zapaciti care vor MURI Prematur din Lipsa de Substnte STRICT Necesre, care se afla DOAR in CARNE, OUA, LAPTE.

  Si sa iti dau si Bomboana pe Coliza Stiintifica Ș

  CIMPANZEII consuma CARNE de Maimuta Țnferioara”, BABUINI, pe care ii vaneazz cu Ferocitate, in Trib Organizat prin Copaci si nu scapa nici un Babuin, odata reperat ca Prada … 🙂

  cu MINTE (ca au MINTEA Sadica la Nivel de Copil de 12 Ani … Ca SI LUPII.

  Desi era VIZIBIL penru ORICARE Umanoid ca au Incisivi de Fiara, ca SI Babuinii de Altfel, ca SI Gorila, exista iNCA Savanti RATATI care sustin ca The Chimps sunt PUR Vegetarieni …

  CE lLegatrura este intre OM si CIMPANZEU ?

  IR-RE_FUTABILA!

  Sunt printre Stramosii NOSTRI Venerati …
  ADNuu’ LOR este cam 97 – 98 la Suta din ADNuu’ Nostru.

  LUMEA Animalelor trebuie acceptata ASA CUM este …

 6. Nici nu-i greu, avand in vedere ca multi semeni de-ai nostri au creierul tot de porc, obrazul gros ca pielea porcului si grohaie in Parlament la fel ca specia respectiva.

 7. @RaduD.
  Îți propun câteva dileme la care sa te gândești, dileme care apar ducând până la extrem progresul: dacă unui om i-au fost transplantate toate organele de la un porc, va mai fi el considerat om sau va fi considerat porc? Ai auzit bine, am zis toate organele, inclusiv sânge și celule. O sa spui că asta nu-i posibil, dar te-ai contrazice singur cu ce ai spus mai devreme că dacă în trecut un lucru era imposibil acum e posibil și că ce este acum imposibil, în viitor va fi posibil conform teoriei progresului. Deci? Ce-i? Om sau porc?
  Iar dacă totuși e considerat om chiar dacă are toate piesele de porc, omul-om va fi considerat superior omului-porc sau nu? Și dacă este considerat în continuare om cu toate drepturile de om, care va fi diferența dintre el și un porc original, adică porcul din naștere? Ce ar diferenția un om devenit porc după transplantul tuturor organelor de la porc, de un porc care a fost porc de la început? Diferența ar putea consta în suflet, dar cei care văd omul ca pe o ființă mecanicistă, un artefact, un perpetuu experiment și câmp de bătălie al „științei”, nu cred in suflet, deci nu ați face nicio diferență între omul devenit porc și porcul născut porc de scroafă. Deci l-ați considera ca pe un simplu porc și l-ați manca, că nu va mai ajung porcii-porci. Iată ce bine se leagă asta cu cealaltă ideologie conform căreia omul nu ar mai trebui să crească animale ca să le mănânce. Păi da, că dacă transformați oamenii în porci, ce nevoie mai aveți de porci…

 8. Acuma, ii doresc sanatate omului. Da’ cu porcu’ ce-au avut? N-au gasit si aia un porc cu doua picioare, gata de plecare? Macar era din start mai compatibil. Ca om cu om si porc cu porc s-a mai vazut. Om cu porc doar de Ignat se intalneste. Ca nu-i peste ca stavridu’ si nici porcu’ ca fasolea. N-am gasit alta rima. Doamne iarta-ma!

 9. Asta nu e nicio noutate. Borrell, von der Leyen, Stoltemberg, Zelenski, Biden, Victoria Nuland, Kissinger, Soros si alti inalti funcionari din Brussel si Washington au de mult inima de porc, de porc mistret adica.

 10. Gina
  Inima porcului este modificata genetic, la fel ar fi și pentru alte organe prelevate de la animale. Care-i dilema?
  P.S Dacă ai avea nevoie de un transplant (sau fiul/fiica), și ai beneficia de un organ modificat genetic, l-ai refuza? Refuzi și o transfuzie de sânge ( poate acel sânge o fi a vreunui criminal) și dacă Doamne ferește în mintea ta încolțește „samanta” criminala…?
  Vorbești despre suflet. Ce treaba are organul cu sufletul? Când putrezești la 2 m sub pământ ( la fel și organele), îți putrezește și sufletul? Ce crezi ca se va întâmpla la a doua venire a lui Iisus cu cei morți (putreziți)?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.