Învârteală cu bani pentru refugiați ucraineni: 2 milioane de euro

Peste 200 de percheziţii vineri dimineaţă într-un dosar vizând obţinerea pe nedrept a aproximativ 2.000.000 de euro, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, în care sunt implicaţi funcţionari din cadrul unei primării şi 203 persoane fizice, acuzaţiile fiind de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”Astăzi, 31 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, Poliţiei de Frontieră şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a transmis IGPR.
Vizaţi sunt funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obţinut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni, refugiaţi.
Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.
Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, Serviciului Criminalistic Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.
Site-ul din Maramureș vasiledale.ro relatează că perchezitii au loc pe raza comunei Săpânța.

VIDEO – https://youtube.com/shorts/TXiW4VVhr90

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

 1. Există în Rrrrominia vreun domeniu ,vreun cotlon cît de mic al societății fără hoți și hoții ? Nu cred că există ! Hoți am fost și sîntem încă…

 2. Daca cei care conduc Romania nu ar fi fost ei insisi interesati sa puna mana pe ceva foloase necuvenite, Romania nu s-ar fi raliat la politica bolsevicilor americano-europeni si nu ar fi acordat niciun ajutor ucrainenilor, neexistand NICIUN MOTIV RATIONAL, DE IMPORTANTA NATIONALA, pentru asa ceva. Dar, ei s-au bagat in afacerea asta EXCLUSIV CA SA PUNA EI GHEARA PE CEVA. Iar subalternii lor nu au facut decat sa exploateze si ei in interes personal aceasta bijnitza.

 3. Aici pare o rafuiala intre turnatorii din politica! Intreb doar:
  – De ce numai in aceasta zona si nu in constanta sau in nord-estul sau focsani sau, chiar la vaslui unde la vedere in crucea garii, dubele au tipla cu inscriptionare ACTE LA COMANDA si foarte rar scris un numar de telefon sau mail? La naiba cu rafuielile politice prin santajuri aberante, toti practica escrocheriile si doar unii sunt agatati.

 4. „„ÎN GENA LUI, ÎN ADN-eu/ROMÂNUL VA FI HOȚ MEREU”!!!2.000.000/200=10.000 E/FAMILIE DE „BUNI ROMÂNI” —ȘI DACĂ-I ABUZ? UNDE A FOST „DIP-ISTAT”?

 5. 2.000.000 iepuroi ?
  MiZilic pe lângă cele 30 milioane cu care vameșii unguri au prins-o la graniță pe Anastasia Kotvitskaya. Banii de țigări ascunși în geamantane de biata sărăcie refugiată din Urcaca…
  Să Zică vreun CÂNTĂREȚ din Ceata lu’ Pițigoi că nu-i așa…?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.