Ioan Buduca: Acești isterici care vor să ne conducă

Vadim Tudor a fost un isteric extravertit, în vreme ce alții erau introvertiți. Puțini și-au pus în vitrină certurile politice cu soția ori soțul. Diana Șoșoacă a făcut-o, sub riscul de a nu mai face pragul de 5 la sută. Abia așa îl va face, zic alții.

Cândva, în prima etapă a formării PP-DD, am văzut personal ce înseamnă răsturnarea căruței cu infiltrați în partid. Soțul Dianei era obsedat de acești pescuitori în ape tulburi. În schimb, doamna Șoșoacă, stând bine în șaua practicilor judiciare, îi voia tolerați spre a fi manipulați.

Diana Șoșoacă era împinsă de ei să facă o vizită la Moscova, iar ea le spunea că în niciun caz nu va pleca acolo decât dacă ambasadorul rus îi va organiza călătoria.

Silvestru Șoșoacă ar fi vrut să scape de imaginea de partid prorus a SOS și cerea scoaterea din partid a unora și a altora.

S-a ajuns la balamucul orgoliilor spălate în public. Rufele familiei Șoșoacă nu miros a politică, ci a poftă de putere. Diana a mai fost căsătorită de două ori și a umblat mult pe traseele partidelor. Silvestru este mai nou la vârful deciziilor într-un partid. Crede, pare-se, că dușmanului identificat i se cuvine capul tăiat.

Important pentru cei 3-4 la sută care au ales să fie șoșocari” este că au văzut în prim-plan ochii dnei Stalin dictând ultimatumuri.

Imaginați-vă o cameră a Parlamentului condusă de isteria ultimativă, amenințând din minut în minut cu procese în justiție pe unul și pe altul.

Măcar de am afla odată ce proiect ar putea avea Diana Șoșoacă în privința (e doar un exemplu) bazinului hidrografic al Siretului, care, prin potențial, sperie Franța și atrage capital rusesc mascat.

S-ar putea face o comedie gen Las Fierbinți” cu negocierile România-Franța-Rusia pentru găsirea unor piețe care să absoarbă producțiile din acest bazin agricol. Niciun politician român n-a fost capabil să descrie concret posibila orizontală industrială a acelor hectare.

Distracția poate fi politic utilă, dar avem deja imaginea unui om aiuritor. Dacă Moscova se bazează pe el, înseamnă că a ales o buturugă prea mică pentru un car.

Reala buturugă aruncată în drum se află în rețelele de socializare, unde oboseala față de știrile despre Ucraina a urcat la cote mari, iar moartea lui Andrei Navalnîi nu îi interesează decât pe antiruși.

Acolo, în hăul virtual, o hibridizare miciurinistă arată așa: 1. Rusia anexează Transnistria; 2. Chișinăul începe procedurile de unire cu România; 3. Rușii din republică vor declanșa un război civil; 4. Rușii de la Kremlin vor interveni să-și apere confrații; 5. Conflictul va fi înghețat până la urmă, dar UE nu va putea integra Republica Moldova decât într-un viitor incert.

Chiar în acest context, George Simion cere, de pe teritoriul SUA, reîntregirea neamului românesc cu toate teritoriile sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

79 de Comentarii

 1. Buduca, articol de propaganda anti-Sosoaca. Mai sunt multe alte aspecte de remarcat, dar tu vezi doar ce-ti convine.

 2. Sosoaca isterica?
  Sunteti seriosi?
  Asta are probleme mari la mansarda, ce naiba, luati-l in serios pe sotul acestei psihopate, cine poate fi mai credibil decat acest domn?

 3. uitati si de sos si de aur trendul este descendent si nu stiu ce sa mai faca .unii divorteaza si altii fac fotografii la fotografii .

 4. „Mai sunt multe alte aspecte de remarcat, dar tu vezi doar ce-ti convine”

  Eu am remarcat isteria, pentru ca ma deranjeaza auditiv. N-au nevoie romanii de asa ceva si nici de drumuri la ambasada rusa. Altfel, cine o vrea, s-o voteze, traim intr-o tara libera. „Stalin si poporul rus, libertate ne-a adus” !

 5. Șosoaca, N.13 noiembrie 1975, de ce am crede in minciuni papagalicește și scandaluri pe banda rulanta? Suntem în 2024, 4-8=12=3, aici e circarie din belșug oferit de butoioasă, se vede deja președinte încât, va urla că e funcția ei, prin gura sau vis. Mai e puțin și scăpăm politica de ea, o să urle și mai tare pe la televiziuni că un dement care caută droguri, jicnind și suduind pe oricine. Un caracter tiranic, oribil și urâcios, nu cred că doresc cetatenii sa fie conduși sau reprezentați oriunde. Poate sa rămână liniștită în avocatură până iese la pensie dar circul și lăcomia tiranică, plus, sminteala propriei căpățâni, nu o lasă așa ușor. Sper, da!, sper sa nu o voteze cetățenii! Ne vom blestema inclusiv ziua în care ne-am născut! Nu e bășcălie, e incredibil de adevărat pentru una fomeie cu gura și lăcomia tiranice.

 6. Votați PiZeDeii & PeNeLacii, Ciovrigaru și DOCTOR măCiucă…ăăă!
  Votați PENSIILE SPECIALE & SALARIILE NESIMȚITE !
  Votați Caracatița masono-se🌈ice prin care e trasă la edec Marginala Colonie Eșuată.
  Cu ~ 170 miliarde coco datorie externă, măR🤮g…
  Hai cu ștampila și tableta lu’ Pahonțu, ce mai stați?

 7. Clar, Chisnaul nu trebuie sa faca pasi de unire cu Romania ci doar de integrare in U.E. ! Unirea in acest stadiu ar fi DESTABILIZATOARE si pentru Romania….ganditi-va doar la milionul de rusi , ucrainieni, gagauzi care au trebui integrati in Romania….Brrrr ! Iar nivelul de trai in Romania s-ar prabusi cu efecte distructive evidente. Deci sa intre(Doamne ajuta!) intai in U.E. si apoi sa mai vada/vedem …..Pe Simion l-a luat valul !

 8. Nu asociați cele două nume. Simion și Sosoaca. V-a dat fiori interviurile lui Simion . Mai cugetați. Se schimbă sensul și direcția de evoluție a lumii. Daca nu vedeți, nu înseamnă că strugurii sunt acri. Înțelegeți? Inclusiv musiu Buduca.

 9. Bravo Gigione!!! Nu sunt fan AUR sau SOS…dar nici nu voi vota cu PSD-PNL-USR-Alianta care a fost la putere….De votat votez!!! Daca am castigat ceva in 1989 a fost dreptul la vot! Oameni care vorbesc cu capul pe umeri sunt cei ca Dan Puric sau Calin Georgescu. As vota oameni ca ei, doar ca presa ignora oamenii destepti si demni….

 10. Hai și cu Simion, N. 21.09.1986. 2024 e 3+8=11, trebuie sa lucreze doar in parteneriat loial, nu fals. Are 38 ani, de la 38 la 48 ani e o plafonare cu scântei și însingurare in urma unor câștiguri mici si pierderi mari, dar are puterea de a-și menține casa și familia, adică, nu inebuneste. Personal, nu cred că 2024 e un an bun pentru el, nu a învățat nimic de la ceea ce înseamnă diplomația vieții, comportamentul, atitudinea, verticalitatea, sinceritatea, omenia, nu umanizarea, prea se aruncă cu gura și faptele în neant aiurea, chiar daca cei de teapa lui sunt la fel. Nu a învățat carte și nici limbajul comunicării, vocabularul e subțire rau, degeaba e înalt că bradul daca e cam la fel că Plavanul pe caracter. Nu vad să câștige el pentru el alegerile pentru funcția supremă în stat, că rămâne în politica înaltă câțiva ani. Fiecare votează ce dorește, sper că Simion să își controleze reacțiile cât și vocabularul.
  4188474

 11. Are dreptate , sa ne conducă cei care ne-au furat 34 de ani și care au transformat romania într-o colonie

 12. Acest Buducă că care vrea să ne mulgă! Căt te plătiră pesedii si cu pălălăii meștere al dezinformării??

 13. Autorului nu-i plac ‘miticii’. Este singura concluzie simpla ce se desprinde din comentariile sale simple. Probabil ii vrea in continuare pe cei ca Ciolosh,Helvig sau Kovesi la putere in Bucuresti. Nu conteaza ca sunt zerouri educationale si profesionale, important este sa fie de-ai lui.

 14. Mai bine gandeste-te la cele doua milioane de unguri care destabilizeaza Romania de o suta de ani. Dar tu vinzi blana ursului din padure vorbind de ceea ce presuoui ca va fi. Rusii din Moldova nu sunt deloc sovini ca cei ai tai, sunt adevarati cetateni ai Moldovei.

 15. După ce a condamnat cu asprime „Campania sereistă de denigrare a lui HR Patapievici” , Ioan Buduca orchestrează cu
  maximă profesionalitate campania sereistă de denigrare a lui George Simion. Spre marea satisfacție a tuturor Rumburakcilor din „cea mai păduchioasă tzară” din UE.

 16. @ Victore , Grigore .
  Dupa ce ca suntem saraci , rupti in fund si n-avem ce ne trebuie , furati si batjocoriti constant de orisicine ..
  nu-i suficient , mai trebuie oare sa fim si luati la mistocareala ???

 17. din păcate acesti 2 sterici au fost propulsati cu spate de generali si forta ascunsa din culise.au confiscat nationalismul si l-au compromis, asta era scopul cultivarii isteriei , certuri, scandaluri, atmosferă de ferentari, mahala, tzyganiada.o natiune constientă ce ar pune ratiunea, patria și logica pe primul plan, ar gasi O FORȚĂ NATIONALĂ cu o platfoma si elita intelectuală, elite cu experienta si profesionisti-patrioti pe care viata, munc, pregatirea i-a verificat . NIMENI, poate liviu dragnea nu are capacitatea, intelepciunea siforta de a coagula fortele constructiv natinaliste,fîră ca mass mdia să dovedeascăehilibru, neutralitate, imprtialitate, decență, profesionalism-patriotism, DESTINUL ROMÂNIEI S-AR SCHIMBA IN CATEVA LUNI. DESTEAPTA-TE ROMÂNE!

 18. Batrinelul Buduca trage din greu la barca cu motoare SRI din convingeri vechi si noi. Mai bine s-ar duce la sala si ar schimba sportul metafizico-ocult

 19. Cu cat o sa-i denigrati mai mult, cu atât mai mult o sa doresca lumea sa-i voteze. N-ați interes inca ca tara s-a saturat de voi: PNL/PSD/usr? Gata, după alegeri nu o sa mai aveți jucaria.

 20. Derbedeule, cand cei de la USR faceau scandal si isterii mai mari decât astia ( imi amintesc cum se tavaleau prin parlament) n-ai spus nimic, absolut nimic!

 21. Nu ne destabilizează niciun Moldovean de dincolo de Prut, fie Român, Rus, Găgăuz sau Ucrainian DACĂ E CETĂȚEAN LOIAL ROMÂNIEI și dacă ROMÂNIA se poartă civilizat cu toți cetățenii ei, fără șabloane naționaliste și fără excese Naziste în sec. XXI.
  Prin Unirea cu Moldova de dincolo de Prut și chiar cu Nordul Bucovinei și Ținutul Herța putem fi mai puternici și noi și ei.
  Cu un Președinte AL ROMÂNIEI și un Guvern AL ROMÂNIEI, desigur, măR🎯g…

 22. Don Buduca,unde ai fost bre până acum?I-ai făcut autopsia spionului amerloc,sau ai fost cu tractoriștii la Bruxelles?Spune bre că nu-ți facem nimic,Luași ceva firfirici de la don dotore cu măciucă că matale ești dă dreapta.

 23. @ duralex- FELICITARI !

  Adevarul pur .

  Cititi-l pe @ duralex si aflati adevarul.

 24. Tot despre isterici, dar care sunt in fruntea unor organisme internationale…

  Un om care va distruge viețile a milioane de oameni începând cu mai 2024, dacă îi se permite.

  Secretarul general al OMS, Tedros Ghebreyesus, va deveni cel mai puternic om din lume în luna mai datorită TRATATULUI DE PANDEMIE.

  De altfel, călcând în picioare Constituțiile naționale, el poate impune aplicarea unor măsuri pe care le cunoaștem deja din experiența recentă (2020-2021): vaccinuri forțate, închisoare, cenzură, tratament forțat după protocoale (incorecte), suspendarea drepturilor constituționale, etc.

  Ei bine, dacă se declară o pandemie sau o urgență climatică, va exista dreptul legal – de data aceasta – de a obliga cetățenii ale căror țări semnează acordul de pandemie să respecte ordinele OMS. Aceasta este o strategie pregătită în prealabil.

  Guvernele țărilor au comis deja această crimă în 2020-2021 prin intermediul mass-media corupte, într-un mod neconstituțional și penal, cu un cost foarte mare pentru sănătatea și viața a milioane de oameni, cu dovezi vizibile pentru oricine dorește să testeze limitele aceste crime.

 25. Nea Buduca , da de Chichirau n-ai zis nimica . Se poate bre ? Aia mai avea putin si-ii lua la masurat stromeleagurile pisideilor prin cele latrine din sparlament.Da tie se pare ca nu-ti place ca romanii sa fie in granitele firesti de dupa Unirea cea Mare …..Buduca , votez raul cel mai mare . Ca ala mai mic ne-a lamurit de 34 de ani!

 26. PE EI BĂIEȚI ȘI FETE „CORECTCNESE”S! ULTIMA PICĂTURĂ DE ROMÂNISM ALUNGATĂ! „Vadim Tudor a fost un isteric extravertit,”I-AUZI BUDUCO BACSY ! VADIM ISTERICUL -A CĂRUI SCRISE ȘI SPUSE SE ÎMPLINESC! DE LA STAT SUVERAN -LA PROTECTORAT ,DE1 LA STAT ECHILIBRAT LA NEPUTINȚA ÎNTRȚINERII PENSIONARILOR ,DE LA PACEA ÎNTRE POPOARE LA SPITALELE PREGĂTITE PENTRU RĂNIȚII ÎN RĂZBOAIELE CARE NU-S A ROMÂNILOR,DE LA 23 MILIOANE DE ROMÂNI LA 18 MILIOANE ETC !CE AI CITIT SCRIS DE VADIM -ORI „URECHEȘTI”-NEISTERICULE „VERTIT”?

 27. PE EI BĂIEȚI ȘI FETE „CORECTCNESE”S! ULTIMA PICĂTURĂ DE ROMÂNISM ALUNGATĂ! „Vadim Tudor a fost un isteric extravertit,”I-AUZI BUDUCO BACSY ! VADIM ISTERICUL -A CĂRUI SCRISE ȘI SPUSE SE ÎMPLINESC! DE LA STAT SUVERAN -LA PROTECTORAT ,DE LA STAT ECHILIBRAT LA NEPUTINȚA ÎNTREȚINERII PENSIONARILOR ,DE LA PACEA ÎNTRE POPOARE LA SPITALELE PREGĂTITE PENTRU RĂNIȚII ÎN RĂZBOAIELE CARE NU-S A ROMÂNILOR,DE LA 23 MILIOANE DE ROMÂNI LA 18 MILIOANE ETC !CE AI CITIT SCRIS DE VADIM -ORI „URECHEȘTI”-NEISTERICULE „VERTIT”? CĂ INTROVERTIT!!? HEI, HEI, CUM UITĂ CÂINELE DE CÂND A FOST CĂȚEL!

 28. @MYSEBI, expresia „tzară păduchioasă” îi aparține unui exemplar din specia Rumburakcus Apatridus Cotidianensis, nu mie. Cât despre „sereismul” lui George Simion, faptul că Ioan Buduca îl atacă pe omul ăsta e cel mai clar semn că respectivul lider de partid nu e deloc SRI-ist. Și dacă ar fi, ăsta ar fi cel mai îmbucurător semn că instituția cu pricina s-a pus, în fine, și în serviciul țării pe care Rumburackul o consideră atât de „păduchioasă”. PS: E dreptul tău să te te consideri „rupt în fund”, dar nu proiecta autopercepția personală și asupra întregului popor român.

 29. Aceste partide extremiste (USR, AUR, SOS) sunt rodul coruptiei si lipsei sperantei din Romania.
  Cand esti furat, mintit, tinut flamand si bolnav 33 de ani, singura ta optiune este una extrema.
  Vremea discutiilor a trecut. Este vremea sa ii ciuruim la vot.

 30. ‘S-a descoperit’ extremismul în ‘Ioropa’, deci … dăi și luptă !

 31. eu cred ca nu ei „și-au pus în vitrină certurile politice cu soția ori soțul” ci voi , ziaristii si reporterii eleviziunilor cumparate (pe ciolacei… 250 de milioane de eu) vinati , dezvoltati si sustineti zile in sir (pina apar alte subiecte asemanatoare) asemenea subiecte care „fac senzatie” , apoi aceeasi ziaristi / reporteri tv provoaca partile implicate, scriu / prezinta asa zisele „rasturnari de situatie”, iar pe urma ii invinovatesc tot pe aia care sint implicati. Scopul : acoperirea adevaratelor probleme ale Romaniei despre care ar trebui sa se scrie ,tov. „ziarist”.

 32. Romanii sunt teminati, sau probabil asa au fost din totdeauna. In Romanika votarea nici nu trebuie manipulata, trebuie doar sa le arati la televizor „care-i bun si care-i rau”

 33. + 10 !!! Felicitari! Elocvent discurs! Ma inclin! Respect!

  Au trecut 33 de ani: ” in January 1990, he declared the Romanians to be „a stupid people” (Silviu Brucan/The Guardian/26 sept. 2006)!

 34. @NewsReader…”furat, mintit, tinut flamand si bolnav 33 de ani” Really?!?? Romania este bogata si daca te duci sa traiesti la tara nu esti nici flamand si nici bolnav. Doar trebuie sa iesi din comoditate, din concedii in Turcia si din fite de bloc de Drumul Taberei. Cat despre ”furat” ati inchis ochii la furaciune 34 ani pentru ca aveati un oscior de ros, ca fura nasa, ca fura fina…”Mintit” n-am fost, dar alungat din tara da!, am fost. Daca te simti mintit, inchide televizorul si mai du o supa la vecinul pensionar ca sa mai stai de vorba cu cineva care a muncit in viata.

 35. Ii prefer pe isterici decat pe carpele tradatoare care accepta orice vor strainii si o fac in liniste pe ascuns.

 36. pai ceea ce nu am avut inca, sta la rind sa fie… intre o isterie si o crima/hotie/minciuna e greu de ales, e adevarat, dar nu imposibil…

  fiti mai blind cu dvs…

 37. Stați liniștit domnule jurnalist, că ne conduce cine trebuie. Întotdeauna am fost conduși de cine trebuie, fie că eram comsomoliști, fie că suntem correctneși.
  Iar pe scena politică se dau, fie filme „stabilizatoare” cu actori amatori ratați, fie filme gen „Toamna bobocilor”, dar cu comedianți de duzină. Acu’, fiecare este liber să aleagă cu ce stare de spirit se va duce în linia întâi.

 38. Respect si mult succes politic pentru Simion si Sosoaca si la gunoi cu tradatorii libidinosi PNL si PSD nu mai comentam de scursurile de USR

 39. „Important pentru cei 3-4 la sută care au ales să fie „șoșocari” este că au văzut în prim-plan ochii dnei Stalin dictând ultimatumuri.”
  CE MINCIUNA SFRUNTATA….Bai autor de articol, poate 80% pentru SOS + AUR (FARA SIMION, TARZIU)….
  Am zis fara Simion pentru ca acesta s-a predat sistemului….executa ordinele lui….e disciplinat…
  Sistemule = oligarhia constituita dupa lovitura de stat din ’89 din profitorii noului regim, NU SINTETI MAI MULT DE 15 %, CU TOT CU SERVICII, MASSMEDIA, PARCHET, ADICA GARDA PRETORIANA….
  DE CE VA ESTE FRICA DE DIANA IOVANOVICI, DEOCAMDATA SI SOSOACA…..PENTRU CA A DEZVOLTAT UN BULGARE DE CONSTIINTA NATIONALA CARE SE ROSTOGOLESTE, CRESTE SI O SA VA STRIVEASCA…..
  IN INCHEIERE „REALIZAREA” TA PRINCIPALA SISTEMULE = CATASTROFA PE TOATE PLANURILE: ECONOMIC, CULTURAL, SPORTIV, DEMOGRAFIC, FINANCIAR….ETC…ETC…ETC…

 40. Sosoaca de la USR la AUR,apoi SOS cam traseista și oportunista,am uitat de mă-sa cu masoneria.

 41. „Politica marxist/bolsevic/nazist/fascist/legionara” se bazeaza pe ISTERIE, pe ISTERIA indusa de ISTERICI AI IDEOLOGIEI EXTREMISTE
  relansata din 1989/1991 sub forma „NEO”, PROFI specializati in ISTERIZAREA MASELOR cu RAGETE sau FILOSOFARD…Deosebirea pe care Buduca nu poate sau nu vrea sa o identifice intre ISTERIA 1996-Cdr/ISTERIA 2015-Usr si ISTERIA Aur/ISTERIA Sos din 2019 e extrem de pregnanta, chiar daca scopul urmarit a fost/este acelasi, ASIGURAREA CONTINUITATII STATULUI BOLSEVIC!!! Continuitate prin preluare a puterii fatza de continuitatea prin DINAMITAREA oricarei OPOZITII la COALITIA TRADARII NATIONALE!!!

 42. Bolșevic („большеви́к”, derivat din rusă ce înseamnă, în traducere liberă, „membru al majorității”) este denumirea care a fost dată unei persoane membre a facțiunii bolșevicilor din Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia (PSDMR), partidul marxist condus de Vladimir Ilici Lenin, care a preluat puterea în Rusia în 1917, pe timpul Revoluției din Octombrie.
  Cealaltă facțiune a PSDMR s-a numit menșevici, derivat din cuvântul „minoritate”. Ruptura dintre cele două facțiuni a apărut la al doilea Congres al Partidului, în 1903.

  La scurtă vreme după preluarea puterii în urma revoluției ruse din 1917, bolșevicii și-au schimbat numele în Partidul Comunist din toată Rusia (Bolșevicii) în 1918, și după această dată au fost numiți, în general, „Partidul Comunist” La titulatura de „bolșevic”, partidul – care în anii 1940 s-a numit Partidul Comunist al Uniunii Sovietice (Bolșevic) – a renunțat abia în anul 1952.

  Cuvântul „bolșevic” este deseori folosit de oamenii de dreapta din afara Uniunii Sovietice cu titlu peiorativ la adresa simpatizanților stângii, dintre care nu toți erau neapărat comuniști.

  Asadar … si bolsevicii au disparut/1952 si URSS s-a faramitat/1991 … doar un ‘retrograd desuet si atemporal’ de pe TARAMUL nostru/ROMÂNIA … CONTINUA sa fie BANTUIT de FANTOMA ‘bolsevismului din cadrul URSS’. ASTA se numeste ‘boala mintala’.

  Charlie … prin vocabularul tau, extrem de RUDIMENTAR si GROBIAN, incluzand DOAR repetari violente, FARA nici o logica, pline de ura, cu atacuri repetative la persoane, SUFERI de atacuri de tip obsesiv-compulsive … o tulburare mintala cronica in care persoana are anumite ganduri, idei, frici si imagini nedorite, necontrolabile, care apar in mod repetat (obsesii) si care determina comportamente (compulsii) pe care simte nevoia de a le repeta la nesfarsit.

 43. De’as ave/ase civa prin Valea Mare, teama di urs n’as mai ave !

 44. Gigelu doru popescu cre Tino idu ca urmare a spalarii intensive pe creierul unineuronal are obsesia schiului pe internet ca sa-si mentina conditia fizica de cimpanzeu blocat pe arborele involutiv…Obsesia cu BOLSEVICII ce „nu ar fi bolsevici” si COMINTERNUL
  ce „nu ar mai exista din 1943”!? A aflat ca in 1903 a fost Congresul II al NARODNICILOR REBOTEZATI in 1898 „social-democrati” si care si-au inscenat „ruptura” pt a-l catapulta pe Gorki/Peskov in fruntea OHRANA, Lenin fiind AGENTUL lui de TOP realizator al „rupturii” care sa permita „moderatilor” sa se manifeste oficial!!! Aceeasi parodie ca si azi, UNII LA VEDERE, ALTII IN FUNDAL, acestia fiind ADEVARATII TERORISTI SEFI!!!

  ZDREANTA octogenara bolsevica doru popescu si camarad cu nonagenaru hemo roid alias Cpt core/Core zis si Ticutza care nu baga la tartacutza ca serveste Securitatea, Cominternul si IDEOLOGIA GENOCIDULUI cand ataca persoanele si nu SISTEMUL CONCENTRATZIONAR!!!
  Monstrul RASTALMACESTE ordin Narr REALITATEA ISTORICA TZARISTA si MONDIALA de dupa 1848 cu TERORISMELE, POGROMURILE si GENOCIDELE
  Partidului MONDIAL = INTERNATIONALELE SOCIALISTE si BOLSEVICA!!! In delirul acestei The BEST ii REBELIUNILE TERORISTE MARXIST/ BOLSEVICE, in care POPOARELE NU AU NICIO CONTRIBUTIE, alta decat de a servi drept CARNE DE TUN, devin fara exceptie „revolutii”!?

 45. Pe de alta parte poti sa vorbesti la luna pentru cu un aspirant la doctorat ca Ciolacu sau cu alti asemenea lui si vor iesi cu legea in gura ! Asa e legea ! – zicala pe care o vanturau si basistii ! Intr-adevar poti chiar sa te si imbolnavesti de nervi cu Justitia din tara asta sau cu cadastrul gratuit sau cu …….. ! Deci nea Buduca ai vreo solutie in tara unde la ordinele securistilor s-au facut legi pentru cine trebuie ??? Eu am, dar nu-ti spun acum, ca nu meriti !

 46. FARA SPATE, OCULTA DIN CABINETELE GENERALILOR, ACESTI SCANDALGII DE PROFESIE NU ERAU BUNI NICI PT CIOROGARLA SI OGREZENI,dar scopu promovarii lor e de a compromite nationalismul si intelectualii ce fug de e ca de dracul!!
  singra sansa= a treia cale.

 47. Aceasta ”isterie” era ABSOLUT NECESARA,poate s-a DESTEPTAT ROMÂNU, ca degeaba canta imnul ăsta de o grămada de ani.
  Aceasta ”isterie” este o reactie NORMALĂ când ai in fata UN ZID DE NESIMTIRE,HOTIE LA DRUMUL MARE PE FATA,CÂRDĂȘIE MAFIOTA,MANELIZAREA VIETII POLITICE SI PUBLICE.Iar in fata perspectivei FURTULUI ALEGERILOR,poporul român,daca n-a uitat ce inseamnă O DICTATURA,ar trebui sa voteze masiv acesti politicieni de la AUR care sunt crestini si patrioti.Patriotismul a ajuns acum sa fie numit ”EXTREMISM” de catre COZILE DE TOPOR GLOBALISTE dar poporul de BUN SIMT nu poate fi pacalit.Fie Doamne mila Ta cu noi!

 48. Nu sunt ei de vină. Dacă țara nu ar avea PROSTIME, aceștia doi
  nu ar exista ca politicieni.

 49. NIMENI … NU POATE NEGA ADEVARUL cel ISTORIC … Cominternul a disparut/1943, bolsevicii au disparut/1952, si URSS s-a faramitat/1991.
  RESTUL … este doar o ISTERIE de om NE.BUN … despre TERORISMELE, POGROMURILE si GENOCIDELE ocultei MONDIALE (cea originara de pe taramuri afro-asiatice) … de tip IMPERIALISTE (de altadata, din sec. XIX-XX) si de tip GLOBALIZATOARE (sec XX-XXI) … cea care INCEARCA, in mod permanent, sa-si IMPUNA lumea LOR (cea AUTOCRATICA, dar de sub 10% astazi ca populatie) si MILITARIZATA (‘aparata’ de blocul NATO astazi) … PRETUTINDENI in lume (la ceilalti peste 90% de locuitori ai PAMANTULUI). DEH … DAR DEGEABA !

 50. NIMENI … NU POATE NEGA ADEVARUL cel ISTORIC … Cominternul a disparut/1943, bolsevicii au disparut/1952, URSS a disparut/1991.
  RESTUL … este doar o ISTERIE … despre TERORISMELE, POGROMURILE si GENOCIDELE ocultei MONDIALE (cea originara de pe taramuri afro-asiatice, de doar 1% din populatia lumii) … de tip IMPERIALISTA (de altadata, din sec. XIX-XX) si de tip GLOBALIZATOARE (de astazi, sec XX-XXI) … cea care INCEARCA, in mod PERMANENT, sa-si IMPUNA lumea LOR (cea AUTOCRATICA, dar de sub 10% ca populatie astazi) si MILITARIZATA (aparata de blocul NATO al adevaratilor TERORISTI de astazi) … PRETUTINDENI in lume (la ceilalti peste 90% de locuitori ai PAMANTULUI). DEH … DAR DEGEABA !

 51. „Oameni pociti – fie prosti, fie misei – au fost si vor totdeauna si pretutindeni, caci natura e nesecata’n forme si … intrarea in fiinta nu se face dupa calapoade.” / I. Slavici

 52. Vad o camera a Parlamentului sau alta condusa de o coruptie silentioasa. Care-i raul cel mai mic intre dracu si mamica lui? Pe ala micut sa-l votati neaparat la urmatoarele selectii din hunger games. baftoc

 53. Ba ca sunt isterici, se trateaza, sa nu fie tradatori, cum sunt cei ce ne conduc acum

 54. Deci, Buduco, ai coquettat per$$onal cu P.P.-D.D.? …cu oltenii karakăleni kăzuț’ dîn kăruța mythikă? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! …cu „scriitorul” (ca tine) Liviu Andrei?!
  https://www.scribd.com/document/326895838/Nu-Mai-Vreau-Transilvania-Asta-Jegoas%C4%83-La-Mine-n-%C8%9Aar%C4%83-Scrisoare-Din-Caracal
  Faci-de-rușine Lipova, Europa Țăntrală, și pe Ioan Slavici, bade!
  https://www.youtube.com/watch?v=35I0xiIfp5k&list=PLC460830FB5EAB9D4&index=21
  Înțăleg că nu vrei – pentru binele nostru, bine-‘nțăles! – să fim conduși de acești isterici descriși mai-sus. Îți mulțăñim pentru grija ce ne-o porț’, și pentru nopțile pierdute de tine, cu frămîntările sufletești de rigoare, din cauza asta!
  Tot așa, înțăleg că vrei – tot pentru binele nostru, bine-‘nțăles! – să fim conduși de aceiași hoți parșivi incompetenți, cei de pînă acu’. Iarăși-și-din-nou îți mulțăñim pentru grija ce le-o porț’, și pentru nopțile pierdute de tine, cu frămîntările sufletești de rigoare, tot din cauza asta!
  Țarrra îți va fi recunoscătoare, și-ț’ va ridica o statuie la Karakăl, next to monumentu’ ce amintește ceaușeilor di kăruța lor rămasă în Istorie. Problema e că cînd hoții vor cădea de la putere (că – normal – se va întîmpla și asta, cîndva!) statuia ta de trompetist îț’ va fi dărîmată,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Petru_Groza#/media/File:Petru_Groza_statue.JPG
  că se spune că așa s-a întîmplat și cu aia din Meksik a Ghenerațîiei dă Arjint la fuțibol, cîn’ a apărut Ghenerațîia dă AUR în S.U.A……[RumBurak Berkay Akgül]

 55. Auzi, Ioane, cu comunisti reformati, securisti, slugi ale puterilor straine sau ticalosi, pur si simplu, am mai incercat. S-au dus dracului trei decenii si mai bine, singurii care au prosperat au fost hotii si miseii. Hai sa vedem ce iese si cu istericii, nu crezi? Ca doar erai pe aici cand s-au intamplat toate cele.

 56. @ Hunyadi Janos, Îmi pare rău că trebuie să te contrazic, dar tu ești cel mai clar exemplu de idiot maghiarofon infatuat . Tocmai familia Huniazilor este de extracție balcanică ( E1b), adică face parte din acel haplogrup care era dominant în anticul Viminacium , potrivit studiului genetic de care tu și retardații tăi jurnaliști unguri faceți atîta caz. E1b, care este prezent în Balcani din perioada neolitică, are o frecvență foarte ridicată( 20-30%) în Muntenia și Oltenia ( zona de unde familia Huniazilor își are obîrșia). Ungurii istorici n-au nimic în comun cu acest haplogrup. PS: Am întâlnit în viața mea mulți unguri inteligenți, dar niciunul cu adevărat cult! Constat că nici tu nu contrazici regula.

 57. @ Cine să îl conducă pe ,,nea Ion”, care ,,e om”,, iar la fotbal ”au dat-o” pe ,,omenie”, ?

 58. Se zvoneste ca RTV a pierdut audienta in clipa in care dl Ciutacu l-a avut pe dl PM in emisiune. Recunosc ca am inchis dupa ce PM a negat ca-i este frica de AUR, desi cand a anuntat comasarea/liste comune a spus ca:”asa pot invinge extremismul,” adica ”istericii” dlui ziarist. Se aude ca un procent mare din UE se gandeste la propria tara/agricultura, satui de PPE si socialisti si de Ursula inventatoare metodei accizitii de vaccin la ”comun” pt generatii, „tehnica” la comun si decimarea la comun a vacilor pt a creste viermi si alte delicatese. Nu consum carne de vita si nici lapte, dar sunt ingrijorat pt soarta milioanelor de copii care vor avea tot mai greu acces la lapte si hrana/carne. Nu stiu daca a ocoli adevarul, necrezand ca unii s-au saturat de PNL(PD/PMP/USR)+PSD, anunand firimiturile de la licuricii lui Basescu, facand pe viteji pt ca nu reprezinta Romania. A dat 9 milioane de euro pt Al Mare. Pare CA CIolacu ii multumeste Marelui Om ca l-a desemnat PM si il rasplteste cu faraonic din banii poporului. Madam „poale in cap” vi se pare isterica, nu cred. E din mahala/vocea necajitilor. In schimb domnul de la un partid, e unul care avertizeze despre derapajele unora. Ii simpatizati poate pt ca ”tac si fac” de nu mai ramane nimic dupa ei decat aprox. 150 de miliarde datorii, o tara esuata. Am o rugaminte pt Ciolacu: sa ma lamureasca daca am dreptul sa-mi iubesc tara sau voi fi considerat extremist? Intreb ca votant PSD. Pare ca a fi roman nu-i in ideologia PSD inseamna ca am esuat. Noroc ca am si picaturi de sange mai vechi invazia otomanilor care i-au dat porecla de ciolac.

 59. Decat hoti si criminali supra-manierati mai bine isterici cinstiti.

 60. @ „Victor Grigor”, 29 feb. 2024 la 22:39
  HAHAHA! …ai făcut tu analiza genetică a Huniazilor? …din apa din fîntîna Castelului? HAHAHA! Papagal regățean prost. Turkaleț…
  Huniazii n-au avut nimic în comun cu Balkanii, au fost hunedoreni, ARDELENI, și s-au pi$$at pe Oltenia și Șesenia ale tale!
  P.S. Ești (în ciuda numelui de împrumut luat pe net, de extracție germană, adică a ceea ce n-ai avut, și deci esti frustrat?), în realitate, dintre „pinguini”, oltenii ăia care cu mulți ani în urmă se străduiau să se conformeze șovinismului tipic oltenesc al kondukătorului lor iubit, și în consecință foloseau „Corvinești” ca să-i desemneze pe conducătorii ardeleni, ca să crează lumea ne-avizată că-i chema „Corvinescu”, conform tiparului „~escu” ce nici măcar nu-i al vostru, fiindcă l-ați primit de la Orăștie, de la moștenitorii dacilor? HAHAHAHAHAHAHA! …băăăăă, tu ăsta, Ilie Ceaușescu E1b! … sau Cioroianu-„Degețel”? În loc să emiți enormități de genul ăsta pe forum, mai bine ți-ai consolida cunoștințele, citind, că uite: scrii prostii! E1b e o genă predominant africană! …dacă asta e de laudă pentru voi, în Oltenia și Șesenia, atunci așa să fie! Că vă justifică coloarea, și arată de ce lătrați cînd vorbiți, sunteți lași genetici, și ați stat liniștiți 450 de ani alături de Anadolu, Syria, Iraq, Liban, Balestina, Egipt, Libya, Tunusiya, Al-Djezayriya… :)))

 61. Dragă Editat care îți zici Hunyadi Janos,nu eu am făcut analiza genetică a osemintelor Huniazilor, ci un drăgălaș de maghiarofon ceva mai inteligent decît tine, deși la fel de nemaghiar din punct de vedere genetic ( Neparaczki Endre). Cromozomul Y al Corvineștilor face parte, potrivit studiului făcut de echipa lui de geneticieni, din ramura V13 a haplogrupului E, care este de origine neolitică„balkanică” fiind haplogrupul dominant și în situl arheologic roman de la Viminacium.Că Iancu de Hunedoara se trăgea dintr-o familie de frunte din Țara Românească știa toată lumea în epoca în care el a trăit.Numai că un idiot ca tine și o gașcă de jurnaliști maghiarizați la fel de retardați și de inculți ca tine n-au cum să știe lucrul ăsta ! Deci, travestitule lingvistic și etnic ce ești, Corvineștii, fiind români la origine, sunt urmașii biologici ai populațiilor neolitice balcanice și ai anticilor locuitori ai comunităților urbane romanizate din Dacia și Moesia Superior. Hallottad, Zsiga?

 62. DOMNUL BUDUCA..PAREREA MEA ESTE CA ..NU EI VOR SA NE CONDUCA …CIII NOI LE OFERIM ACEASTA OCAZIE IN PRIMUL RAND PRIN NEIMPLICARE . PRIN FAPTUL CA P A R T D U F A S H E T O T U..IAR NOI STIM CUM S AU CONSTITUIT PARTIDELE ASTEA ..CE FAUNA A ALERGAT LA CONSTITUIRE SI POI CEI MAI CEI ..S AU EVIDENTIAT IN CADRUL ACESTOR PARTIDE SI AU DEVENIT CANDIDATI SIII …A L E S I. comprendas tavariscj???

 63. @ „Victor Grigor”, 03 mart. 2024 la 9:23
  Dragă dobitok regățean dißimulat în chiele dă jarman,
  https://cdn.firstcry.com/education/2022/12/17142657/The-Donkey-In-The-Lions-Skin-Story-With-Moral-For-Kids.jpg
  Neparáczki n-a făcut studii în viminaciu’ tău dîn ßerbia, ci ÎN CROAȚIA! Analfabet-funcțional tradițional wallach, bow-încălțat (în ochinci). Te-ai găsit tu să vorovești despre inteligența și instruirea ungurilor? Au 11 Premii „Nobel” (nu pentru Pace, ca nigăru’ bombardell criminal Hußein Obama!), în timp ce voi olygophrenii plîngeți încă șî dupe 100 dă ani cu lacrimi amare că profeßorașu’ vostru paulESCU dă nivel iohănnißt n-a primit nobălu’ păntru ceva ce nici la cîni n-a fost bun!
  Uite ce spune Neparáczki: „…am publicat date genetice pe linia masculină a elitei avarilor […] dorim să identificăm cît mai mulți regi și membri ai familiei Árpád, din rămășițele a peste nouă sute de indivizi din osuarul Fehérvár […] Centrul de Cercetare Arheogenetică a început să investigheze originea Regelui Mátyás: în scopul cercetării genetice, au fost prelevate mostre din oasele fiului său, János Corvin, și ale nepotului său, Kristóf, situate în Mănăstirea Paulină Lepoglava din Croația […] există șansa ca oasele regelui Mátyás să poată fi identificate printre numeroasele oase mixte ale osuarului Székesfehérvár […] ocazia să identificăm strămoșii familiei Hunyadi […] Potrivit zvonurilor medievale, din partea tatălui său, Mátyás era descendent (nepot) al lui Sigismund de Luxemburg, posibilitatea acestui lucru fiind deja ridicată de sursele contemporane, cercetările actuale ar putea clarifica și acest lucru […] după sursele istorice, fiul lui Luxemburgi Zsigmond. Luxemburgi Erzsébet, este, de asemenea, înmormîntată la Fehérvár […] am putea avea date despre genom apropiat de János Corvin”!
  Nici poveste de minciunile tale valahe. Ceaușel prăpădit!

 64. @ Hunyadi János esti un colportor de falsuri impreuna cu presa maghiară ,deoarec nu vorbiti despre adevar ci despre un „studiu”al unei,unor puteri straine care fac „concluziile „tale si ale presei tale,referitoare la ROMANI,FALSURI!

  Astfel „Studiul nu a prelevat ADN de la vreun osuar dintr-un vestigiu arheologic de pe teritoriul României
  Un aspect extrem de interesant pe care îl întâlnim în studiu, și pe care presa maghiară nu-l evidențiază, este faptul că, deși vorbesc și despre genomul românilor, realizatorii lui nu au prelevat nicio probă din vreun osuar găsit într-un vestigiu arheologic aflat în România.
  ”Probele genetice au fost colectate de la indivizi care au fost excavați din 20 de situri diferite, reprezentând o varietate regională și arheologică, incluzând, printre altele Viminacium (Kostolac, Serbia), capitala provinciei romane Moesia Suprior, Iader (Zadar, Croatia), pe coasta adriatică, și Siscia (Sisak, Croatia) și Mursa (Osijek, Croatia), pe drumul spre Panonnia, de la Marea Adriatică la Dunăre, fortărețe militare precum Tilurium (Gardun, Croatia) și Timacum Minus (Ravna, Serbia) și necropole din Evul Mediu Timpuriu, precum Jagodnjak (Croatia) și Nuštar-Dvorac (Croatia)”, prezintă autorii studiului.”(B1tv George Lupu 15 dec. 2023, 15:43)

  Deci fara dovezi- dovezi facute in decursul secolelor cu prisosinta si necontestate,Hunyadi János jigneste si profereaza insulte in propria noastra CASA;norocul este ca nu este printre olteni pt.ca la auzul unor asemenea proferari si provocari, Janos nu ar rezista reactiilor!
  Asa au inceput diferite incidente interetnice ,vedem un provocator aici pe siteul Cotidianul,pacat!

 65. Dragă maghiarofonule analfabet :1) nu e politicos din partea unui pui de grof( chiar dacă parțial golaș și complet microcefal) să facă pe alții responsabili de disfuncționalitatea sa neuronală! Imaginează-ți că acest Neparaczki a mai lucrat și la alte studii genetice decăt acela pe care l-ai aflat tu. Eu speram că preanobilul tău neuron arpadian se va orienta și singur către sursa logică a unor astfel de studii, anume va căuta pe Eupedia, pe pagina cu haplogrupul y E, la rubrica „personalități ” având acest haplogrup( E-V13), unde, în situația în care își va fi însușit întretimp toate literele alfabetului latin ( nu ajunge doar cel secuiesc), va găsi studiul cu pricina. M-am înșelat însă! Puiul retardat al păsăricii Turul, suferind din tată-n fiu de prost-tată, nu se descurcă cu lectura la fel de bine precum se pricepe să consume balega proaspătă de cal. 2) Eu n-am zis că studiul în care e vorba de ADN-ul din osemintele romane găsite la Viminacium este studiul lui Neparaczki, așa cum mintea ta retardată a înțeles, ci tocmai studiul pe care presa din Csungaria ta milenară îl invoca drept dovadă a faptului că teoria originii daco-romane a românilorar fi fost infirmată de genetică. Numai că tu, cu cultura ta neanderthaliană , n-ai cum să înțelegi că prin corelare, cele două studii sunt cea mai clară dovadă că neamul Corvineștilor, de certă origine valahică, are tocmai acel haplogrup E-V13 ce datează în Balkani încă din Neolitic și care era încă dominant și la populația romanizată din Moesia Superior ( Viminacium). În concluzie, ca să priceapă și creierul tău de primat mongoloid: Trebiue să mai cauți și studiul sîrbesc: Nu te aștepta să ți-l furnizez eu. Îl găsești sigur prin presa csungurească de scandal. Spor la lectură! MOST VAGY SOHA!

 66. @ „Victor Grigor”-JUVETE, 03 mart. 2024 la 19:55
  Korelare humanum est… :)))
  Ești de-tot-rîsu’, bă, juvete, cu „argumentele” și revenirili tale „științifice”! …și tot tu cu-gura-mare!
  Da’ nu avem de ce să ne mirăm, se cunoaște că nerușinarea oltenească n-are limite. Bine-‘nțeles, combinată cu cea șesenească-soră, tot de tip balkanik, cu „întoarcerea ca la Ploiești”… Olteniia și Șeseniia, cele ce n-au existat în Istorie, da’ conduc Kumania modernă, statu’ eșuat de care rîde întrega Europă, ținîndu-l „la ușa din spate” a Șengănului.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Cumans#/media/File:Cumania_(1200)_eng.png

 67. Dragă Hunyadi Janos: 1) Eu știu că multe comunități maghiarofone din Transilvania suportă consecințele unor obiceiuri nesănătoase . Așa se expică apariția extrem de frecventă în sânul lor a unor retardați mintal precum ești și tu. Acum mulți ani, am mai întâlnit un asemenea exemplar , cu ocazia unei vizite efectuate la o veche biserica dintr-un sat din sudul Transilvaniei . Edificiul se afla în plin proces de restaurare și ,spre surpriza( foarte neplăcută) a localnicilor maghiarofoni calvini, de sub stratul de var restauratorii au recuperat o frescă de factură bizantină de sec XV cu inscripții chirilice. Li s-a explicat localnicilor uimiți că biserica, conform documentelor existente, ca și întreaga lor comunitate, a fost cândva ortodoxă și de limbă română și că familia care a ctitorit-o a fost a unor cneji tot români , ulterior maghiarizați și calvinizați. Bărbatul care se îngrijea de biserică, și care semăna extrordinar de bine cu Sabin Gherman, nu putea însă nici în ruptul capului să admită că strămoșii lui n-au fost maghiari.„Dar, bine omule, tu nu vezi că nu semeni deloc a ungur!” i-au zis unii dintre colegii mei . Doamna muzeograf, care ne era ghid, ne-a făcut un semn discret, să nu-l mai stresăm pe bietul om. După ce am părăsit locația, femeia ne-a explicat, printr-o singură propoziție, de ce respectivul individ n-are nicio șansă să priceapă vreodată cum au ajuns, el și consătenii lui, din români, unguri și din ortodocși, calvini: „În comunitatea asta, de când s-a maghiarizat, verișorii primari se căsătoresc între ei !” Hopsz, te Balkanik Zsiga! asta da CUMANIE!

 68. 2)Dragă Hunyadi Janos,acest tip de „maghiari” au fost botezați de către colegii lor, și ei maghiarizați, dar din timpuri ceva mai vechi, cu frumosul și expresivul apelativ de OT( TIZ) KORONAS MAGYAR, adică „ungur de cinci( zece) koroane”. Cum pot fi ei identificați de către ceilalți juveți Balkanici nemaghiarizați ? Simplu. După obiceiul de a-și ascunde incomoda, dar adevărata lor origine, sub pseudonime pompoase de factură nobiliară, așa precum e și „Hunyadi Janos”. 3) Boala de care ei suferă se numește Sindromul Travestirii și constituie o modalitate de convertire compensatorie a Complexului de Inferioritate, cauzat de conștientizarea propriei extracții sociale modeste. PS: Diagnosticul e foarte rezervat, mai ales dacă suferinzii provin din comunități în care s-a practicat un timp îndelungat endogamia.

 69. Niste bieti isterici i-au facut praf articolul omului despre isterici sau L-AU EVIDENTIAT ? i-STERIA CUCERESTE ROMANIA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.