Iohannis își dă cu părerea despre pensiile speciale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la proiectele privind pensiile speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul, că „în esenţă” părerea sa este una bună şi că le aşteaptă la promulgare.

„În esenţă, părerea mea este una bună. Că m-aţi întrebat care este părerea mea. Sunt două teme care de ani de zile se află pe agenda publică în România şi este foarte bine că la nivel de coaliţie s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni şi pensiile speciale şi cumulul pensie cu salariu la stat. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare. Mai mult nu cred că vă aşteptaţi să spun în acest moment, atât timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte. Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea”, a spus şeful statului înaintea reuniunii Consiliului European.

El a fost întrebat ce părere are despre cele cele două proiecte în contextul în care cel referitor la pensiile speciale cuprinde unele prevederi care se vor aplica în 20 de ani, iar cel referitor la cumulul pensiei cu salariul cuprinde anumite excepţii, dar şi despre faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să le conteste la CCR.

Membrii Consiliului European au avut înaintea participării la reuniune un dejun de lucru cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de vară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

 1. Si pute rau…rauss mauss. C7 asa conducator asa tara esuata. Johanis e ocupat sa semneze miliarde ajutor militar pentru moartea rusilor. Rusilor asta nu e roman…verificat.

 2. ‘ Ha, ha ‘, oricine are dreptul la opinie, așa se văd lucrurile din Deal, de aici din vale se văd altfel.

 3. Ce sa-i ceri lui IOHANIS? El nu vede nedreptatea din aceaste legi .
  E o mizerie pe care o așteaptă la semnat. E captiv serviciilor si străinilor. Nu are niciun pic de dmpatie pt români!
  E corupt? E trădător?
  Fiecare poate exprima o opinie.

 4. Bine..Bine..Si a luat si sacul cu medalii cu el sa imparta la reuniunea asta europeana ? E ocazie unica,speciala.Nu poate scapa profu sa arate cat de darnic e ,si pro-european pana in varful unghilor.Hmmm..Ma amuzat chestia cu ,,masa mea,,cand putea sa spuna masa si atat.Da poti sa mai spui ceva ? Iohannis si bunul simt sunt ca doua linii paralele.Prin partea mea majoritatea au cazut de acord ca Iohannis e sinonim cu nesimtire mare.Esti un iohannist bai.Ba tu esti.Nimeni nu vrea sa cada de iohannis la cat de urat este.

 5. PSD-ul a inventat „pensiile speciale”. Deci, atâta timp cât PSD-ul este în fruntea partidelor politice, ca intenţie de vot, înseamnă că românii sunt de acord cu „specialii” care se pensionează la 42-45 de ani.

 6. & Domnuț Iohannis ține să ”aspecteze” că, americanii l-au adus la Cotroceni, ca să conducă și minoritarii și i-au scos și pe UDMR-iști de la guvernare ,?

 7. Sărmanul Johani-dis,…Are o ”părere bună”..in esența de rom,..Nu știu de chiar pricepe ceva sau execută exclusiv ordine..

 8. Ai auzit discursul lui Victor Orban în plenul ședinței?…Tu ai avea curaj să întrebi ce i-a întrebat orban?…
  Si acum pentru cei care nu citesc decât scânteia…” ..domnilor unde au dispărut banii din fondul uniunii?…a ajuns uniunea europeană falimentară?…”..
  Ăsta le-a spus victor orban în plen, a urmat o liniște de mormânt în sală…

 9. „Eu – in general – despre situatia geopolitica la Marea Neagra si razboiul din Ucraina am o parere . . . buna.”
  Tocatorul de talas de la Sibiu vorbeste exact dupa cum il duce mintea.
  El dintotdeauna a fost asa, romanii au vazut un manechin falos in vitrina amenajata de casa de mode USA-Bruxelles-Soros si imbracat de un serviciu din Romania dar din pacate, bietii romani abia dupa 8 ani au inteles ca se inchinau la un manechin cat se poate de original din. . . mucava.

 10. Deci, specialii raman speciali platiti cu pensii mai mari decat ptr cat au contribuit iar poolimea doar pe contributivitate ramane poolimea careia nici macar cu rata inflatiei nu li se mareste pensia.

  @Ştefan spune:
  29 iunie 2023 la 19:04

  „PSD-ul a inventat „pensiile speciale”.
  Nu fraiere, PNL-ul prin fostul ministru al justitiei Valeriu Stoica a inventat pensia speciala.

 11. Legile prin care au fost acordate pensiile speciale incalca flagrant Constitutia, unde scrie ca cetatenii sunt egali in fata legii. Atunci cand institui beneficii (bani dati gratis de la buget, nu pe baza contributivitatii) pentru niste categorii profesionale, cetatenii nu mai sunt egali. Asa ar fintrebuit CC sa judece, dar nu au cum, pentru ca ei sunt abonati la pensii speciale, deci sunt prinsi intr-un conflict de interese.

 12. Din păcate mulți nu știu că dacă s-ar vrea, vorba cuiva, s-ar rezolva urgent problema pensiilor speciale , cu toată precauția luată de ei pentru ca să nu mai poată fi modificată ulterior, apelând la „jurisprudenta ce prevede posibilitatea ca in baza unei ratiuni vizand INTERESUL NATIONAL, asa cum este scris expres in Constitutie, Legiuitorul poate promulga O LEGE S-P-E-C-I-A-L-A cu caracter RETROACTIV, nu numai pentru VIITOR pt CORECTAREA in speta a unei NEDREPTATI CRIMINALE FACUTA POPORULUI ROMAN!!! In lege trebuie invocat din start INTERESUL NATIONAL si principiul egalitatii cetatenilor conform articolelor respective din Constitutie, interes national pe care nicio Curte Constitutionala, oricat de politizata, respectiv bolsevizata NU O VA PUTEA CATALOGA NECONSTITUTIONALA cu vreun „artificiu”!
  Si ma refer atat la VENITURILE, cat si la PENSIILE SPECIALE DISCRIMINATORII care trebuiesc DESFIINTATE pentru restabilirea unei EGALITATI REZONABILE!!! Nu prin „impozitari” se rezolva problema si nici NU SE STOPEAZA SPIRALA CRIMINALA ce ADANCESTE accelerat
  INEGALITATEA!!!”

 13. Ponta si pesedeii au inventat pensiile speciale si PNL le-a sustinut, tovarase!

 14. Zice domnul oreședinte Iohannis “ În esenţă, părerea mea este una bună”. Adică mi se rupe, sau mă doare undeva fiindcă și eu și soția suntem activi, nu am atins vârsta de pensie în Învățământ. Iar dacă vreți o părere întrebați despre pensiile speciale și cumulul pensie din sistemul național de pensii și salariu de la stat beneficiarii din Justiție și CCR care fac jocurile la ruleta Pensii speciale mereu câștigătoare, adică: Codruța Kövesi, Mona Pivniceriu, Livia Stanciu, și câte și câți zeci or mai fi. După care vorbiți cu generalul Ciucă cei din ANRE. ANCOM , BCR, și câte mii or mai fi prin Parlament, SRI, STS, SIE, SPP etc…

 15. …ce rai sunteti!…ar tre sa fiti mandrii, in 9 ani este prima parere a lui!…mai votati-l pt un mandat, omul se incalzeste mai greu, dar si dupa!…niagara opiniilor va fi!…

 16. Vedeti baaa ca s-a facut dreptate.
  Toata lumea iese la pensie la 45 de ani!
  Noi, specialii la varsta de 45 ani.
  Voi, contributivii tot la 45 de ani. De munca.
  Totul e legal. Corect si Constituțional.
  Asa ca pot sa nu mai ieftineasca haleala, saracanilor.
  Viata lunga!
  Ce frumoasa e munca la 70 de ani!

 17. @ Cică Iohannis și-a blocat postul de la învățământ, ,,să aibă loc de fugă”, de la președenție, ?

 18. Nu PSD-ul le-a inventat, ci PNL-ul, prin Valeriu Stoica. Mai informeaza-te!

 19. …pe cine interesează ce spune individul de la Cotroceni?! Of, votanți Ioha, mi-ați răpit 10 ani din viață cu Marele Incult ăsta… o loază!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.