Iohannis, mesaj de Ziua Imnului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu prilejul Zilei Imnului Naţional, un mesaj în care spune că Imnul este unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, alături de Drapel, Stema de stat şi Sigiliu.

Preşedintele a mai afirmat că acum este un bun prilej de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene şi de a ne reafirma ataşamentul faţă de principiile democraţiei şi statului de drept.

„Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Naţional, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, alături de Drapel, Stema de stat şi Sigiliu. Zilele Revoluţiei de la 1848 au consfinţit intonarea pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic compus de Andrei Mureşanu. Cântecul a avut un rol important în redeşteptarea speranţei de mai bine şi a demnităţii colective în momentele-cheie ale istoriei româneşti – Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opţiunea alegerii sale ca imn naţional, în anul 1990.”, a transmis Klaus Iohannis într-un mesaj.

Preşedintele afirmă că, la 100 de ani de la Marea Unire, Ziua Imnului Naţional reprezintă un bun prilej  de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene şi de a ne reafirma ataşamentul faţă de principiile democraţiei şi statului de drept.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. O fi imnul ardelenilor, sa fie la ei acolo! Si sa-l pupe-n .. pe sas. Noi avem imnul regal si ne ajunge!

    • Ma rog,”ardelenii”(zicandu-si „romani”)au platit-cu temnita grea sau chiar cu viata-pastrarea acestui cantec,a tricolorului si a limbii maicutei dragi…acum merita dispretuiti,ca de!nu sunt de „bonton”

    • Prefer ”Trei culori” de Ciprian Porumbescu compus tot in timpul revolutiei de la 1848, dar care nu umileste neamul romanesc, ingenunchindu-l unui muritor strain, fie imparatul Traian, fie regele Carol I. Idolatria incalca prima si a doua porunca. Neamul nostru are cel putin aceeasi varsta cu scrierea/tablitele de la Tartaria aprox. 5500 iHr. unde sunt si osemintele, celui/celei pt. care au fost inscriptionate, deci impamantenirea neamului. Rosu, Galben si Albastru sunt culorile de BAZA ale spectrului luminii oranj este combinatia/amestecul intre rosu si galben, verde=galben+albastru, iar violet=albastru+rosu. Imnul face o sinteza intre vibratia luminii, istoria neamului si credinta sa.

  2. Ziua imnului. Ciudata sarbatoare. E ziua acestui imn sau a imnului in general? Daca e a acestui imn, te risti ca o sa fie mult si bine cu un mesaj peren. Daca e a imnului in general, e ca si cum ai sarbatori ziua fursecului. Ca exista.

  3. iti plac aceste versuri?”Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
    Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
    Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
    Triumfător în lupte, un nume de Traian!”
    Ce om este in stare sa proslaveaca dusmanul, pe cel care i-a ucis fii, parintii si i-a violat mama? Cine a introdus ipoteza ca am avea ”sange de roman” ei fiind buni cunoscatori ai limbii latine ca preoti sau juristi si care sigur au studiat epoca lui Traian si deci au stiut ca a INTERZIS colonizarea de CETATENI ROMANI a noilor provincii, daca ai fi fost la scoala ai fi aflat de legiunile Celtica si Palestina. Sange de italieni pot avea multi din Ardeal pentru ca in Evul mediu au venit sa lucreze in cariere multi pietrari italieni, numai ca italienii sunt poporul dezvotat din amestecul romanilor cu grecii care au detinut colonii iHr. chiar de la Enea, sclavii din provinciile cucerite, printre care sunt si dacii prezentati in lanturi pe Columna. Cine se mandreste cu starea de sclav sa se bucure de versuri, dar restul cei 85% din teritoriul Daciei care n-au ajuns sclavi n-au fost cuceriti de romani si care din intamplare se mai numesc geti si tirageti, carpi, etc. Una sa-ti iubesti limba si tara si alta impunerea unui imn de glorificare a inrobire, celor ce nu sunt sclavii Romei/Vaticanului. Sa nu uitam romanii din Basarabia, Ucraina/Rusia, din tarile care nici azi nu recunosc minoritatile cum este Bulgaria, Grecia. Ardelenii nu s-au plans ca le-au fost distruse bisericile ortodoxe, au fost converti fortat. Cu ani in urma un ardelean care a fost la 1 dec. 1918 spunea ca:” daca erai ortodox nu aveai voie sa inveti carte,” ei sunt martirii neamului, dar ei tac si sufera si azi in Harghita si Covasna aceeasi oprimare distruganduli-se pana si pietrele de mormant.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.