Iohannis, nicio șansă. ”Nu poți să fii un caraghios din ăsta care zice…”

Traian Băsescu critică felul în care președintele Klaus Iohannis și-a anunțat intențiile de a ‘candida’ pentru funcția de secretar general al NATO.

„Dacă voia o funcție la Uniunea Europeană sau la NATO, trebuia de acum un an să declanșeze o adevărată campanie prin Ministerul de Externe, să își facă aliați, să identifice poziția pe care o vrea. Nu poți să fii un caraghios din ăsta care zice: ‘nu mi-a ieșit la NATO, acum să-mi dați la Uniunea Europeană, că vă pun și-un veto la prima…’.

Aici are un precedent – precedentul Viktor Orban, căruia Parlamentul European i-a suspendat finanțarea și, în schimbul unui vot pentru deblocarea ajutorului pentru Ucraina, Ursula i-a dat cele 10 miliarde”, a declarat fostul președinte la B1 Tv.

Traian Băsescu a mai spus și cu alte ocazii că  președinte  Iohannis nu are nicio şansă să ajungă secretar general al NATO.

„Dânsul stie mai bine ce aspiraţii are. Eu, din ce ştiu, ca proceduri şi practici ale acestor instituţii, la NATO nu are nicio şansă.

În ceea ce priveşte o funcţie înaltă la UE, şef de Comisie, de Consiliu, şeful politicii externe sau preşedintele Parlamentului, una din funcţii e exclusă, cea de preşedinte a Parlamentului. Mai rămân trei, acolo sunt Franţa, Germania, Olanda, adică marii contributori, ce faci cu ei? E greu de presupus că din trei funcţii, una va fi alocată României (…) Eu îi doresc succes, dar trebuie o bătălie diplomatică formidabilă pentru a obţine una dintre cele trei funcţii disponibile”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

 1. Pare activ cadavrul ăsta. Resuscitat cu formol și cuburi de gheață, în curând va intra pe lista scurtă a Biden. Alături de Mitterrand și helmut kohl.

 2. Basescu : un marinar atat de simplu ,dupa vorba, dupa port.
  Mai demult avea vant in pupa; dar mai apoi i s-au inecat corabiile !

 3. Petrov stie multe despre sas dar este constient ca nu el este cel indreptatit sa le spuna.De aceea l-a alintat facandu-l caraghios. Nu ca n-ar fi dar ….

 4. @ Spălătoria ”Themis și Zeus” de când s-a inventat,
  Femeile nu se mai țin de spălat și merg la coafat.
  Mugur Mihăescu s-a apucat să inventeze și ”Vacanțe care revin”
  Cu gagici defilând pe platoul prea plin,
  Mugur Isărescu împrăștie bani de pe căcăreze și vin
  Și de la oile lăsate de Băsescu pe deal adunate !

 5. Minuuuuneeeeee !!Minuuuuneeeee! Cadavrul lui Băsescu dă interviuri !!Vine sfârșitul lumii,oameni buni !!

 6. petrov, cine i-a numit pe coldea, kovesi, finul falca, boagiu, udrea, blaga, berceanu, videanu, pasat, visan, cristescu, (ultimii2trecuti la psd-analisti ), blejnar, ellan, popovici investitorul, ETC. UNDE SUNT EI?UNDE SUNT AVERILE? DUBAI, MONACO, LONDRA, ROMA???ai pus bazele statutului ticalosit mmand lupta cu psd, pcr, nastase ???

 7. Licuriciul un premiu,de consolare doar la slugi, pentru funcții are nevoie de servitori. Functia nu se cumpara ,chiar daca te dai Patriot !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.