Iresponsabilitatea – brand al politicianului român

Editorialul din „Cotidianul.ro” „Armata obligatorie, patriotismul, nu” ne provoacă o justificată îngrijorare față de calitatea mizerabilă a raționamentelor politice ale înalților noștri demnitari.

De câte ori sunt solicitați să evalueze cât de real și de aproape, ori iminent, este pericolul războiului din proximitățile granițelor noastre, sau mai de departe , atât cetățenul Președinte a României, cât și cetățeanul Prim ministru al Guvernului României, iar după ei întreaga cireadă a vițeilor politici, o țin langa că simpla apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord ne oferă supremele garanții de securitate din partea N.A.T.O. , fără să realizeze faptul că N.A.T.O. înseamnă și România , că România nu a contractat servicii de mercenariat din partea Alianței Nord-Atlantice, că România are obligația, potrivit prevederilor art. 3 al Tratatului Nord-Atlantic, „(…) să-și mențină și să-și dezvolte capacitatea individuală și cea colectivă de rezistență în fața unui atac armat ”.

Capacitatea individuală de rezistență față de o agresiune externă este condiție existențială până la parcurgerea minimului de birocrație obligatorie pentru ca fiecare stat membru al Tratatului Nord -Atlantic, în parte, să decidă conform mult invocatului Articol 5, cum va sprijini – individual sau de comun acord cu celelalte state, orice acțiune pe care o consideră necesară (s.n.), inclusiv folosirea forței armate, pentru restabilirea și menținerea securității zonei nord-atlantice.
Sublinierea orice acțiune pe care o consideră necesară este esențială deoarece, potrivit redactării textului Articolului 5, necesitatea o apreciază fiecare fiecare stat în parte, nerezultând clar și explicit care vor fi măsurile de implementare a art. 3 și art. 5, exceptând faptul că un comitet al apărării va recomanda respectivele măsuri.

În altă ordine, orice astfel de atac armat și toate măsurile luate, ca rezultat al acestuia, vor trebui raportate imediat Consiliului de Securitate, urmând ca acestea să înceteze după ce Consiliul de Securitate va adopta, la rândul său, măsurile necesare pentru restabilirea și menținerea păcii și securității internaționale.
Nu este cazul de excese în materie de interpretare a textelor pe care se bazează Președintele, Prim ministrul și gregara adunătură de politicieni când ne dau asigurări că „România niciodată nu a fost mai bine apărată”.

Precedentul Crimeea, demonstrează că un potențial agresor nu are nevoie ca să ocupe România decât de jumătate din cele 72 de ore necesare pentru ca „vârful de lance” al Alianței- Forța de Reacție Rapidă a N.A.T.O. – să se disloce în România . Unde ce va face ? Va pregăti trecerea la operațiuni militare a două brigăzi multinaționle (8.000-10.000 combatanți și auxiliari). Și până la acel moment ce se va întâmpla ?!
Problema noastră existențială este capacitatea individuală de rezistență, care presupune forțe terestre, aeriene , navale și de operațiuni speciale care să susțină apărarea și să respingă agresorul.
Unde se află România la capitolul capacităților militare ? Potrivit Globalfirepower, România se află pe locul 47 în lume (din 145 de state), având un index de 0,7735. În 2022, România s-a aflat pe locul 38, deci un regres de 9 locuri într-un an.

Forțele terestre române au 43.000 de militari, forțele navale au 7.150 de militari (dotate cu trei fregate, șapte corvete și trei nave de patrulare. Cimitirele a ceea ce a fost cândva flota milititară română sunt de-a dreptul impresionante…). Forțele aeriene numără 10.700 militari ( dotate 30 de avioane de vânătoare, din care 20 operaționale, 11 aeronave de transport și 61 de elicoptere din care 40 în stare de luptă). Trebuie observate disproporțiile dintre efectivele și dotările forțelor aeriene și navale, acestea din urmă fiind practic inexistente.

Stăm foarte bine, în schimb, la capitolul viselor, dorințelor, proiectelor și programelor de modernizare și înzestrare. Ca și la cel al nefinalizării unor ambițioase achiziții de armamente , concomitent cu un dezastruos dezechilibru dintre cheltuielile militare și valoarea adăugată capacității de apărare. La toate acestea, mai adăugăm un număr de cauze penale transnaționale circumscrise corupției cu scop de subminare a capacității de apărare, toate imobilizate din rațiuni politice rezonabil susceptibile de înaltă trădare.

Potrivit Constituției României, Art. 118, „Armata se subordonează exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale”, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva, decât Armata Națională este garantul securității României.
În anul 2015, când a promulgat Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019 -O Românie puternică în Europa și în lume”, președintele Klaus Iohannis încă nu citise Constituția pe care textul căreia a jurat, fiindcă altfel nu este explicabil conținutul paragrafului 24 al Strategiei, din care cităm : „Garantul principal al securităţii României este Alianţa Nord‐Atlantică (…)” (s.n.).

Retrospectiv, Strategia de Securitate Naţională a României (Băsescu I) din 2006 a propus cităm : „o nouă paradigmă de realizare a securităţii şi stabilităţii regionale, una care are la bază principiul conform căruia soluţiile la problemele regionale trebuie să vină preponderent din cadrul regiunii.”
Totodată, considerându-se îndestulătoare prevederile constituționale, nu s-au făcut referiri la vreun garant al securității României, precizîndu-se , însă, că „ Securitatea naţională reprezintă condiţia fundamentală a existenţei naţiunii şi a statului român şi un obiectiv fundamental al guvernării”(…) și„România este conştientă că securitatea comunităţii euroatlantice este indivizibilă, iar relaţia transatlantică este fundamentul acesteia (…)”
Strategia din 2010 (Băsescu II) referă pentru prima dată asupra garanțiilor de securitate din partea N.A.T.O. , stipulându-se : „NATO reprezintă un garant al integrităţii teritoriale şi al suveranităţii României, al ordinii de drept. NATO a oferit României posibilitatea ca, pentru prima data în istoria sa modernă, să fie într-o strânsă relaţie de securitate, în acelaşi timp, cu aproape toate statele NATO şi UE. Pentru prima dată, cetăţenii României beneficiază de cele mai bune garanţii de securitate posibile.”

Prevederile „strategico- euforice” cu privire la Alianța Nord-Atlantică principal garant al securității României au fost elegant amendate de partenerul strategic de peste Atlantic prin ciclurile de conferințe ale lui George Friedman, fondatorul Stratfor și, punctual, în interviul
său pentru Hot News (16 noiembrie 2010) din care cităm:
„Ca să fii o națiune suverană e nevoie să ai controlul asupra suveranității, a viitorului tău național, a puterii militare și economice pe care o ai.
Românii – și nu numai ei – și-au spus că, dacă sunt membri ai UE si NATO aceste organizații vor avea grijă de ei si ei vor fi liberi să se ocupe de alte lucruri. Și cred că asta e problema: pentru că eu nu cred că UE are grijă de voi, în mod cert nu cred că NATO o face, că v-ar proteja dacă s-ar intampla ceva. Trăiti într-o parte foarte periculoasă a lumii în care oricând se poate întampla ceva. Și trebuie să vă dezvoltați instituțiile suveranității, dar asta se face greu, este scump si nu e tocmai confortabil. In aceasta fază se află Romania.

Reporter: Românii au crezut ca NATO si UE îi vor proteja, NATO prin invocarea articolului 5, iar pentru a adera la UE am adoptat standardele și politicile europene și am renuntat la bucăți din suveranitatea noastră pentru a fi parte a acestui club. Și acum dvs. spuneți că Romania trebuie să își construiască și revendice suveranitatea.
George Friedman: Acum 20 de ani, NATO era o puternică alianță militară. Însă europenii sunt dezarmați. Articolul 5 este interesant, dar se pune întrebarea cine ar interveni? Sunt doar trei puteri militare care ar putea interveni: americanii, britanicii si turcii.
Dar nucleul NATO si nucleul UE sunt diferite, al UE e format din Franta si Germania, în NATO nu ele sunt nucleul. Franța si Germania nu sunt capabile să vă vină în ajutor. Deci este o asimetrie între politica voastră de apărare si politica economică. Este foarte clar că în apaărarea voastraă, dacă Rusia și-ar schimba poziția sau s-ar întampla ceva în Moldova, germanii nu ar putea veni în ajutor, nici francezii si nici nu se pune problema dacă ar vrea sau nu.”

Notă : George Friedman, fondator și conducător al Agenției private pentru informații și servicii analitice de securitate -STRATFOR în a cărei conducere se află foști înalți ofițeri ai agențiilor oficiale se securitate ale SUA. Inainte de a fonda Stratfor, Friedman a fost directorul Centrului de Studii Geopolitice. A fost 20 de ani profesor de stiinte politice si consultant pe probleme de securitate si apărare pentru agentii guvernamentale și înalti ofiteri din Pentagon.
Președintele Klaus Iohannis a receptat cu proverbiala sa grabă înceată mesajul transmis de George Friedman acum 10 ani și, pe cale de consecință, în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024 , se prevede, cităm din paragraful 102 :
„ Principalul garant al securității României este reprezentat de capacitatea naţională de apărare (…). Articolul 3 al Tratatului de la Washington, subliniază obligaţia fiecărui stat de a-şi dezvolta şi menţine capabilităţi suficiente pentru a rezista în faţa unui atac armat.(…)”

O recunoaștere târzie, cetățene președinte, a unui adevăr stipulat în Constituția României, care , în 1991, a fost redactată în deplină cunoștință de prevederile Tratatului Nord-Atlantic.
Recunoscând tardivul merit al Administrației Prezidențiale de a se conforma Constituției, nu ne putem reprima curiozitatea de a ști și înțelege dacă, cităm din pag. 17 : „■ reducerea fenomenului de brain drain, concomitent cu implementarea unor programe de atragere de talent internaţional (brain-gain)”, fenomen vizat printre obiectivele de securitate națională, este valabil și în ceea ce privește eradicarea prostocrației care conduce România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Aurel I. Rogojan 247 Articole
Author

34 de Comentarii

 1. Sau cand ambalajul(tratatul) vinde! Dupa decenii de modernizare(distrugere) a armatelor nationale, *umbrela nat-io* s-a destramat. Ploaia(razboiul) o sa ne ude pana la 2m(inainte erau 3m). Istoria nu se repeta dar situatiile si solutiile da! Bine ca oricum o sa murim! Nu va faceti griji! Urechistii(nu sunt elfii din poveste…) lucreaza?

 2. „Precedentul Crimeea”, altă balivernă a Li🌈icului DemonRat Belicos.
  Despre „Precedentul Maidan” cu lunetiști și gogogoși al Nulandei (aka F**k EU !) sau „Precedentul Casa Sindicatelor din Odesa” tot NIMIC ?
  măRog…🤮

 3. Corect, impecabila documentare reală! Responsabilitatea politicienilor a devenit iresponsabilitate prin legea imunității favorabile infracționalității de orice fel a oricui din politica românească fie și lipitor sau grohaitor de politica! Este vizibilă practică și legislația făcută în România, contra a orice bun, a oricărui cetățean care vrea să facă ceva bun din propria conștiința pentru zona din tara in care trăiește! Totul e făcut împotriva binelui în România.

 4. Eu ma tem ca in caz de…o sa primim arme zi si noapte de la aliati ca sa ne apara macar cateva saptamani. Si ce o sa faca
  politicianul roman? Bisnita cu ele. Daca a facut el bisnita cu toate resursele naturale ale tarii, credeti ca il mai opreste ceva?

 5. Autorul acuza voalat securitatea de prostocratie?! Pentru ca orice fraier stie ca securitatea conduce Romania.

 6. Politicienii romani, in toti acesti 33 de ani incepand din 1989, au fost doar unealta perfecta a Uniunii Mondiale Satanice cu care aceasta a distrus si distruge Romania. Cu forte mici exceptii in frunte cu Patiotul Liviu Dragnea, toti politicienii romani precum si cei care au ocupat si ocupa functii de decizie in statul roman, fie ca sunt romani sau nu, alogeni sau nu, imbracati in haina militara toti dar absolut toti nu iubesc aceasta tara, o urasc la fel ca si stapanii lor khazarii.

 7. Autorului ‘îngrijorat’ i-au trebuit 9 ani pentru a afla ce scrie într-o strategie perimată (‘2015-2019’), îl sfătuim pe acesta să citească articolele 148 și 149 din aceiași Constituție.

 8. Romania in 33 de ani a fost si este condusa de analfabeti care habar nu au de economia de piata, doctrine politice si militare. Totul se vede dupa cum merg toate. Ca sa ai inarmare buna iti trebuie cai ferate, autostrazi bune nu carpeli, porturi si aeroporturi militare. Industrie grea care ofere componente. Scoala militara de elita nu facuta pe plagiate ordinare, voluntariat bine platit si asigurat. Avem ceva serios, nimic decat vorbe. Regii Romaniei erau mai responsabili desi tara era slab dezvoltata, agricola si rurala.

 9. Politicianul roman și politicianul străin au un lucru comun,aceasta este corupția,corupția generalizată,endemică,sufocanta,adânc infiltrată în instituțiile de importanta deosebită ale statului roman.Chiar actualul președinte Klaus a declarat ceva legat de corupție care face statul nefuncțional.Dar oare,nu aceasta corupție din instituțiile publice ale statului l-au făcut pe excelenta sa Werner președinte în exercițiu? Chiar daca a aratat că nu este deloc pregatit și calificat pentru aceasta funcție de înalt demnitar al statului,înțelegând și aplicând prost și neprofesionist obligațiile de serviciu,preferând vacantele prelungite in loc sa devina mai apropiat de cetățeanul chinuit de sistem sa trăiască în sărăcie și umilință în România.Iata că la case mai mari președinții sunt condamnați pentru corupție,pentru modul în care au strâns și cheltuit bani negrii în campania electorală.Este vorba de acel președinte scund,care se credea Napoleon,președintele Sarkozi al Frantei,numai că Napoleon nu a fost un hot și un mincinos.Pe când o anchetă în România,despre modul în care sau cheltuit banii in campania electorala a lui Johannis? Că doar el ne-a spus cu gura lui,despre corupția care face statul nefuncțional.Ar fi necesar ca DNA sa se trezească și să urmărească acum banii negri,care intra in campaniile electorale ale partidelor,provenite din evaziune fiscală,contrabandă,trafic de droguri,cămătărie,prostituție,țigări,alcool,etc.Sa nu uitam că fostul nr.2 în conducerea PNL,Iulian Dumitrescu de la PH,este anchetat pentru corupție.Se întreabă cineva câtă șpagă a dat că sa fie nr.2 în partid? A început să-i tremure genunchii lui Ciuca? Ciuca care nu știe nici măcar să transmită un mesaj politic emoționant.De ce se ascunde de militariirezerviști,propriii săi camarazi de arme? Așa a făcut și în Irak când sa pitit după pod? Și a ajuns erou în ochii lui Johannis.

 10. Cel mai corect si realist comentariu este al colegului Gelu. In rest pareri aiurea de spalati pe capatani de o parte sau de cealalta a propagandei. Vezi Patriotul.

 11. proiectia bestialitatii bestiilor este prezenta zi de zi in mentatul colectiv iar consecinta este ca traseele neuronale accepta si imbratiseaza proiectia. primtivismul liderilor se manifesta din geru iar ultimii 35 de ani spun asta. putem impana mizeria lor imorala cu tradarea, vinzarea, dispretul si totul in folos propriu pentru buzunare pline. exemple avem destule incepind cu iliescu, nastase, basescu, boc, tariceanu, iohannis, ciuca si ciolacu… iar constanta tradarii la masa puterii este udmr! iliescu a asezat tradarea la masa puterii.

 12. Sasul mult iubit de al sau popor, care l-a ales si reales cu un numar devoturi aproximativ egal cu cele cu care au demis pe predecesorul sau, are tot interesul sa se instituie stare de panica in randurile populatiei in ceea ce priveste un iminent razboi cu Rusia, deoarece poate institui stare de asediu. In acest scenariu,foarte plauzibil, alegerile prezidentiale se vor amana cam pana la Sf. Asteapta, iar tara va fi guvernata dupa bunul plac al sasului si cei din anturajul sau. Se pare ca pe zi ce trece acest individ veros si plin de el isi pierde orice speranta de a fi ‘ales” intr-o structura suprastatala EuroAtlantica, functie ce ii va conferi lui si numai lui, imunitate pe periada mandatului. Desi el poate capata imunitate, nu la fel se va intampla si cu matracuca cu pletele-n vant si turloaiele descarnate la vedere ce-i este muza si consoarta. Ori, decat el la Bruxelles sau la Geneva sa stea bine mersi, ferit de orice grija, iar ea in vechea urbe a Sibiului, incoltita de procurori, mai bine instaureaza stare de asediu si baga toata tara la puscarie, asa cum a facut-o si acum 4 ani. Doar o reactie ferma si brutala a poporului poate salva Romania de la o noua dictatura care o va arunca in haos, devenind astfel o prada usoara pentru dusmanii ei seculari si secularisti.

 13. Vai de mama noastră! Din 80.000 de soldați,40.000 sunt civili. Restul îl socotiți dumneavoastră! Nici stânga împrejur nu știu să facă „militarii profesioniști”! Stau in fata unui computador, apasă pe un buton si pleacă „patrioata” de 3.000.000 de dolari gsuriti! Noroc de comandantul armatei ucrainene care a defilat in tinereturi in Piata Roșie!

 14. NEA CORNELE ROMANIA E O TARA CU 44 LA SUTA ANALFABETI FUNCTIONALI SI RESTUL PUPATOARE DE MOASTE …O TARA DE CREDINCIOSI …O TARA CARE A ADOPTAT IN PROCESUL DE PREGATIRE AL GENERASTIILOR VIITOARE STUDIUL OBLIGATORIU AL HOLOCAUSTULUI…DE CE ? CA ASA A VRUT FRANTZ…CEL PREOCUPAT DE SECURITATGEA LA MAREA NEAGRA SI RECONSTRUCTUIAS UCRAINEI…TARA E DIVIZATA DE UNII CICA DE DREAPTA SI ALTII DE STINGA SI ALTII CICA EXTREMISTI CARE VOR NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN MOLDOVA SI BUCOVINA ..AI EXTREMISTI SINT CONDAMNATI DE EUATLANTISTI …ROMANII SINT VANITOSI,ORGOLIOSI ,MEGALOMANI ,LACOMI SI PROSTI…NU CRED CA STIAI…IMAGINEAZA-TI CA CIOLACU SI FRANTZ SI CIUCA SI ALINA SI JIDANII CONDUC LA LUPTA ROMANIA…HAHAHAHAHA

 15. Mai degrabă TRADAREA este noul brand al politicianului roman, ahtiat doar după îmbogățire personala, dornic sa scape de închisoare, in rest canci popor roman !

 16. Zalmocse i-ai uitat pe padurarii tai din UDMR.

 17. Cum îi mai puteți numi demnitari pe acești escroci, tâlhari? Și încă ceva,la cei aproximativ 80000 de soldați? avem undeva la 2000 de generali ,citeam într-un articol, adică un îmbuibat la aproximativ 40 de răcani,din care mai avem o grămadă de căpitani,maiori,colonei. Ce-i asta mai oameni buni? De-asta caută disperați carne proaspătă.

 18. Reporter: Românii au crezut ca NATO si UE îi vor proteja, NATO prin invocarea articolului 5, iar pentru a adera la UE am adoptat standardele și politicile europene și am renuntat la bucăți din suveranitatea noastră pentru a fi parte a acestui club. Și acum dvs. spuneți că Romania trebuie să își construiască și revendice suveranitatea.”

  Răspuns (simplu): da, v-am făcut fraierilor!

 19. Cine îl laudă pe Gelu ne arată o inteligență nativă care se hrănește cu umor din modul de gândire al puțului rațiunii gândirii sublime dar inexistente.Bate fierul cat e cald nea-Gelule,dă-i înainte nu te lasa.La capătul fiecărei elucrubratii se afla 🥕.

 20. Repet, repet, repet:

  – Daca Romania nu va ramane neutra si nu va permite trupelor rusesti sa treaca pe la noi in drum spre Balcani, tara noastra va fi rupta in bucati. Rusii nu vor fi scapati in tara prin „Poarta Focsani”, asa cum isi imagineaza unii, ci pe la Constanta.

  – In afara trupelor americane stationate la noi, NIMENI nu va interveni in apararea noastra, nu numai pentru ca nu avea pe unde sa treaca, dar si pentru ca Rusia va baga spaima in Occident, care va proceda cu Romania asa cum Imperiul Roman a procedat cu Dacia Felix.

  – Rusia dispune de arme si mijloace de transport extrem de rapide care sunt necunoscute de catre NATO. Eu v-am atras atentia inca de la inceputul razboiului din Ucraina ca Rusia isi adapteaza capabilitatile militare in functie de armamentul aflat in dotarea armatei ucrainene si ca este o prostie sa foloseasca armamentul ultraperformat intr-o confruntare cu un inamic inferior.

 21. Până să se săvârşească toate procedurile NATO, ori ale Consiliului de Securitate, Rusia a şi ajuns cu Diviziile pe Carpaţi, şi cine să-i mai scoată de acolo. Dar dacă Orban al Ungariei porneşte şi el cu armata sa spre Ardeal, cu scopul închipuit de a-l apăra de ruşi, ce va face România? Politica cea mai bună este să fim neutri, adică în NATO dar nu vârful lui de lance împotriva Rusie, şi atunci vom sta liniştiţi. Aţa am făcut în ’41, ne-am dus să facem cuceriri pentru nemţi şi am fost noi cuceriţi de uncraineni.

 22. Armele (pentru care am platit cu anii inainte, fara sa le vedem culoarea) se pare ca ajung in sfirsit in Romania. Dar sint doar in trecere. Spre Ucraina, si asta gratis.

 23. Fatalaul anglo saxon Johanniss si bulibasa tradatorul iar in spatele lor aceste gunoaie de limbrici militari care sint niste criminali NA to ,

 24. In mandatul sau -21 decembrie 2004 – 21 decembrie 2014,Basescu cu Adrian Nastase care era PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR si PREŞEDINTELESENATULUI
  NICOLAE VĂCĂROIU au facut ca Parlamentul sa voteze Legea nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat,demobilizind Armata Romana-
  ca un act de tradare deoarece trebuia sa intram in NATO si nu tb.sa avem armata nationala!
  Acum dl Rogojan vitupereaza cu spume la gura,atunci nici el nici tradatorii din armata sau secu NU au zis nici pis!
  Mi-ar fi si rusine!
  Are dreptate cu argumentele necesitatii armatei nationale,dar tardiv,dupa ce si-au batut CU TOTII JOC si au indatorat Romania catre NATO prin contracte si catre complexul ei militar !
  Articolul este in sprijinul tovarasului Şeful Statului Major al Apărării. General Gheorghiță VLAD,care are nevoie de respectarea Art. 3. din lege-
  „Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii”,ca sa permita legal,mobilizarea!

  NOI INSA NU SUNTEM NICI IN STARE De RAZBOI NICI IN STARE De aSediU sa asigurma serv.militar!
  Asigurarea serv.militar obligatoriu sa se faca pe timp de pace prin act normativ LEGAL!
  Pentru Apararea civila in caz de drone si alte riscuri sau evenimente sunt suficiente legi vezi Arafat care le-a luat sub titlu particular,pe persoana fizica!
  Acolo exista colaborare interdepartamentala,intre ministere inclusiv al ARMATEI
  NU MAI UMBLATI CU FOFIRLICA dle Rogojan si dle Gheorghita Vlad,Arafat umbla cu armata de git,e suficient!
  Vreti sa atrageti-pe cale propusa -„stare de razboi,st.de asediu”Romania in razboi!
  SA VA FIE RUSINE!

 25. Buna ziua,
  Parca mai ieri se promova mesajul politic al domnului Vasile Dancu – ditamai amatorul de calatorii exotice in cele mai indepartate coltzuri de pe glob in tovarasia gastii lui Sebastian Ghita, in timp ce pe televiziunile publice poiticieni precum Lia Olgutza Vasilescu au condus cea mai agresiva si toxica campanie de presa impotriva imaginii Armatei Romaniei pe care o prezentau in mas media ca fiind cauza nenorocirilor din societate, intrucat militarii au cele mai mari pensii din aceasta tara si primesc salarii pentru care nu platesc impozite, si pentru aceasta sotul doamnei OLGUTZA a fost promovat direct in fotoliul caldutz de europarlamentar.

 26. Nu credeam ca generalul de Securitate Rogojan o sa emita judecati de valoare chiar si partial identice cu ale mele, fapt care pot spune ca, tot partial, ma onoreaza… NECESITATEA INARMARII intr-o Lume in care Cominternul si-a continuat SURD o perioada necesara pentru „vindecarea ranilor” falimentului ideologic si ulterior extrem de vocal AMENINTARILE LA PACEA Lumii mergand pana la aceea de FOLOSIRE A ARMELOR NUCLEARE daca Lumea LIBERA nu ii accepta GENOCIDELE, este O NECESITATE IMPERIOASA…

  Ceea ce Rogojan nu pricepe sau se face e ca, daca un STAT SUVERAN cu un POPOR EROU de peste ZECE ORI MAI NUMEROS decat POPORUL ROMAN si dispunand de un potential militar DE PESTE DOUAZECI DE ORI MAI MARE, a fost ATACAT MISELESTE de URSS-Rasputin, doar pt ca NU FACE PARTE DIN NATO, dar stiind ca o sa se bucure de SUSTINEREA Lumii LIBERE, nu o sa insemne un IMPEDIMENT MAJOR pentru URSS sa ne ATACE LA FEL DE MISELESTE, stiind mult mai bine PIEDICILE BIROCRATICE!!! Piedici inscrise de ILEGALII Comintern care
  au SCRIS STATUTUL special pentru a permite oricand URSS-ului din a doua jumatate a sec XX SA BOLSEVIZEZE RFG, de exemplu, nu mai spun de Austria…

 27. Foarte proasta analiza!
  Atunci de ce am intrat in Nato? Doar ca sa fim jefuiti in ultimul hal? Si sa ne aparam tot noi, singuri? Nu are nicio noima. Si inca ceva autorule: chiar daca cheltuim miliarde si ne inarmam până in dinti, nu vom face fata unui ipotetic colos militar care prin absurd ne-ar ataca. Asa ca cel mai bine ar fi sa tacem din gura si sa fim neutri!

 28. Domnul Rogojan a facut mai sus cateva dezvaluiri de-a dreptul socante printre care cea mai importanta mi se pare aceea referitoare
  la CONSTITUTIA impusa de Ilici GENOCID in 1991 FARA CONSULTARE POPULARA!!! Se refera la „inglobarea” in CONSTITUTIA CONTINUITATII „republicane” a unui articol „pregatitor” intrarii Romaniei in NATO…Culmea e ca tocmai se consumase MINERIADA A III-A care de data aceea nu s-a mai rezumat la DEVASTAREA Capitalei si a sediilor „istoricelor” si a Universitatii, pt ca vorba ceausistului „noi muncim, NU GANDIM!”, HOARDELE SECURISTO-MINERESTI patrunzand in Parlamentul nou ales si in Palatul Victoria, socialismului,
  oferindu-i feciorului de COMINTERNIST Pedro Pauker PRETEXTUL sa „FUGA” cu Guvern cu tot, precum camaradu Del Ponte peste 24 de ani!!! Era necesara disocierea celor doi GENOCIDARI, in acest fel stergandu-se urmele GENOCIDULUI comis in tandem…

  Ce nu inteleg la Rogojan e vadita oroare pe care i-o provoaca simpla pronuntare a cuvantului NATO in timp ce e constient ca NATO
  face bine sa ne readuca la CURSA INARMARILOR de pe vremea lu Ceausescu, cand industria si contrabanda cu armament duduia si pe vremea URSS care trasa linia in Tratatul COLONIAL BOLSEVIC de la Varsovia, pe care Ceausescu urma sa-l paraseasca abia in 1989 si nu in 1968, cum ar fi fost normal de la un „dizident veritabil”, IMPANAT DE GLOANTE…

 29. GRESIT!
  Iresponsabilitatea este un brand al votantului roman!
  Clasa politica reflecta electoratul!

 30. „un POPOR EROU de peste ZECE ORI MAI NUMEROS decat POPORUL ROMAN si dispunand de un potential militar DE PESTE DOUAZECI DE ORI MAI MARE”

  Uneori se foloseste exagerarea pentru a sublinia o linie, dar a mintii permanent (din 2 face 10) la fiecare comparatie devine obositor, anti credincios din crestinopag ! Rugaciunile tale in fata sticlei de palinka (da duamne sa mai fie !) ti-a swapuit creierul cu sezutul.

 31. @ Numa’ ofițerime și politicieni Editat jmecheroaica,

  Acești nădușiți, acești transpirați,
  Acești duhnitori a alcool și căcați,
  Adesea bogați, adesea îmbuibați,
  Mănâncă din troacă să fie bogați,
  Se cer decorații, se cer avansați !

 32. nu I prostia ..ori nu I numai prostia..inclin sacred ca I obidienta ,lipsa de orice sentiment de atasament pentru aceasta tara condamnata laaa umilinta si dispret ..tocmai de catre cei care ar trebi sa o reprezinte cu cinste..eu condemn dechis si nu I prima data alegerea in functi de presedinte de tara al inui strain de etnie ..cred ca suntem singura tara din lume ..s a mai intamokat undeva n Sud America cu ani in urma..cuum sa se admita ca dintr o comunitate care paraseste Romania sa alegi un ins in cea mai inalta functie …si daca ar fi ceva de capu lui..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.