Armata obligatorie, patriotismul, nu

Am parcurs cîteva răspunsuri ale unor tineri privitoare la serviciul militar și la apărarea țării. Unii mai că n-au zis, hai sictir! Oricum, toți erau împotrivă. Să ne apere NATO că suntem membri și ne bucurăm de „cea mai mare securitate din istorie”. Nu asta ne zic fantomaticii noștri președinți și premieri de fiecare dată cînd este vorba despre NATO și despre achiziții de tehnică militară sau despre exerciții și posibile pericole?

Atîta ne-am lăudat cu NATO că în mintea tuturor noi nu mai trebuie să facem nimic. De-aia și plătim. Să ne apere. Din bugetul României, o mare parte se duce pe cheltuieli militare și pe armament. Plătim și mai vedem.
Pregătire militară? Anii de gărzi patriotice și pregătire militară a fetelor au lăsat în urmă un gust amar amestecat cu secvențe comice. Și educația patriotică s-a făcut praf. Poezie patriotică, marii scriitori români cu textele lor înflăcărate, muzica, istoria României, geografia, toate au fost minimalizate sau scoase din uz. Sau se fluieră după ureche. Să meargă Liiceanu și Patapievici, și Andrei Pleșu, și Cărtărescu să-i îndemne pe cei tineri să se pregătească pentru vreme de război și pentru apărarea țării. Și Tudor Chirilă cu orchestra! Și la revista de front să le spună Patapievici că sufletul românesc este ca un cur și că trebuie să lupte pentru a apăra onoarea lui Traian Băsescu și a lui Klaus Iohannis, să apere numele lor scris cu oi pe dealuri și cu coloane de mașini BMW pe Valea Oltului. Și să vină toți de prin spitale și de pe șantierele din Europa de Vest și din universitățile engleze și americane să apere Bucureștii! Nu vine nici Dracu pentru că tineretul a fost crescut și injectat cu dispreț, cu libertăți de tot soiul și cu bășcălie față de tot ce vine din trecutul țării noastre. Iar cei bătrîni, chiar dacă unii și-ar pune pieptul la bătaie, au luat prea multe țepe. Sunt prea uzați de discursurile behăite ca să se mai pornească pentru cauze sfinte.

În aceste zile, de la Ciolacu și Ciucă, la fantome politice, toți pledează pentru pregătire militară. Dar să nu speriem poporul. Cu calm, cu seriozitate, cu dăruire, dar fără a „agita spiritele total inadecvat” (panseu de trăitoarea politică la TV Cristina Trăilă-PNL). Să adoptăm o reglementare modernă, eficientă pentru apărare, dar și de drag, sau pe bani, bani. Știți pe cît? Pentru soldați 2.236 lei net, plus sporuri de tranșee, de izolare, de pericol și de bombe și de nu mai știu eu ce. Să văd eu cîți parlamentari și miniștri, cîți mahări și-ar trimite copiii cu 2.236 să se încorporeze ca voluntari! Sau ca sergenți, cîți vor pleca din facultăți cu 2.618 lei pe lună ca să execute ordinele lui Angelicu de Tîlvăr sau ale lui Ciolacu sau ale căprarului de Iohannis?

„Nu trebuie să vă speriaţi. Şeful Apărării va trebui să detalieze un pic, nu a fost foarte bine înţeles. Eu am înţeles exact ce a vrut să spună pentru că a fost vorba de o lege de pregătire a teritoriului şi a populaţiei pentru apărare, care există deja, dar e vorba de una care să fie primenită şi adaptată la contextul şi la condiţiile actuale.”

Ați înțeles că n-ați înțeles ce-a vrut să zică generalul Gheorghiță? Nu trebuie să vă speriați!

„România are nevoie de tot ceea ce este necesar pentru a fi în măsură să se apere”. Cumpărăm avioane, drone, tancuri, rachete, iar cei care iubesc haina militară le mînuiesc și le declanșează. Dacă sunt plecați, le mișcă pensionarii! Trebuie să vă obișnuiți cu gîndul, cu armele, cu prețurile, cu linia roșie a lui Ciolacu. O sare numai cine are pile. Noi ne jucăm, dar de apărat de dușmani ne apără NATO, deși moș Ciucă strigă de la cazanul Senatului că „România are nevoie de tot ceea ce este necesar pentru a fi în măsură să se apere”.

Avem plutoane de generali și de șefi, dar ne lipsesc soldații care să moară pe front. La asta le stă gîndul cînd vor să schimbe legea. Unii cu linguroiul, alții cu pușca, dar toți pregătiți de război, chiar dacă ar fi să luptăm aplaudînd sau blestemînd ca CTP.
Cum să luptăm la ordinele lor cîtă vreme cele pe care le-au dat ne-au dus la disperare și ne-au făcut viața un infern?
Cum să luptăm cu o putere cînd Căprarul nostru n-a fost în stare să scrie trei-patru reguli simple pentru grădiniță și învățămînt?

Cum să facem pregătire militară conduși de idioții care au întors țara cu curul în sus și ne zic că asta-i democrație? Oricît ne-am pregăti de luptă, eu tot n-o văd pe madam Von der Leyen călare pe tanc sau sărind obstacole pe terenurile de instrucție ale Europei!
Tot pe copiii noștri pică!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 93

183 de Comentarii

 1. dorinta de a lupta pentru Tara apare atunci cand Tara este suverana si independenta, iar clesii sunt alesi de popor si legile lor drepte, pentru bunastarea poporului. armata cu japca se facea pe vremea impuscatului, cand foarte multi tineri si-au aflat sfarsitul din lipsa de educatie, empatie si stupiditatea la pachet cu egoul sefilor de tarla, caporali, sergenti si tot felul de graduletze peste garduletze de prostie maxima. ca deh, ordinul se executa nu se discuta. cunosc cazul unui tanar care a facut septicemie de la o simpla batatura pentru ca nu i se potriveau bicancii. nimeni nu a vrut sa auda. alergaturile cu ranita in spate, tavaliri i noroi, fara ca, in fapt sa inveti sa te aperi in primul rand pe tine si apoi pe ai tai, Tara. cum sa iti aperi Tara daca tu nu te poti apara pe tine insuti…? armata trebuie sa fie pregatitoare psihologic in primul rand, apoi fizic si tehnic. iar Tara sa fie Tara. cei intevievati au perfecta dreptate: suntem condusi de tradatori si criminali, care au dat Romania pe tava, ne indatoreaza si ne aduc in sclavie, iar acum ar vrea sa murim, invocand patriotismul? hahah! cine vrea razboi – generalii nostrii de carton, plin de emfaza si prostie – ii invit sa se duca in prima linie. ca niste „patrioti” ce se arata pe la televiziuni toata ziulica. ,,, pe bune, cu „dragoste”!

 2. „Pentru soldați 2.236 lei net, plus sporuri de tranșee, de izolare, de pericol și de bombe și de nu mai știu eu ce. ”

  -spor „dă hrană”
  cat sa le umple gurile,
  lor,copiiilor lor!

  VIDEO. Armata a ieșit pe străzi. Imagini din Piața Unirii din București
  http://www.digi24.ro › Știri › Actualitate
  25 mar. 2020 · Armata Română a ieșit în patrulare pe străzile din București, în contextul stării de urgență, de astăzi de la ora 12:00 intrând în vigoare …

 3. …avem mare grija de animalele si goangele pe cale de disparitie…atat de mare incat unii spalati bine de tot pe creiere ar fi in stare sa mute orase, ce sa mai vorbim despre terminarea unor lucruri incepute si care, finalizate, ne-ar mai usura traiul…dar avem si cuvinte pe cale de disparitie, o disparitie dirijata, programata!…nu stiu daca ati observat, dar este interzis sa mai rostesti cuvantul pace!…in curand copiii nostri nu vor mai intelege acest concept iar cuvantul razboi va fi, probabil, singurul pentru care nu va exista antonim…revenind la spusele acestui general, remarc potrivirea aproape nefiresc de corecta a titlului cu doua idei pe care seful de sta major le-a aruncat in spatiul public:cea din articol si o alta, intr-un interviu in care a spus ca armata trebuie sa se debaraseze de militarii cu idei suveraniste!…din pacate avem inca un exemplu de cretinism demonstrat de cei care ne conduc pentru ca, nu-i asa?,singurul motiv pentru a lupta pentru tara ta este dragostea pentru aceasta, sentimentul de apartenenta…ce ne transmite generalul de carton?…doar ca tre sa murim fara cauza!…

 4. Când ei în legea pensiilor veche și nouă au pus armată doar că stagiu asimilat deși atunci legea te scotea din câmpul muncii obligatoriu e clar că suntem conduși de indivizi cu platfus la creier că au fentat armată atunci și o vor fenta și acum și de cate ori este nevoie.

 5. Domnule Nistorescu , din patriotism primul front trebuie deschis la București. Nu credeți ca a venit timpul să mai schimbăm ceva prin grota aia cu politicieni ? Vorbesc de un front politic , ce spuneți de ideea aceasta ? Când ne propuneți oamenii care merită să fie în politică. Despre ăștia care ne vor în război ne-am lămurit. Sunt niște lepre și nu se vor schimba. Dacă ei vor război să se ducă în Ucraina. Noi nu vrem război , din patriotism. România nu mai are resursele pentru un război, tot datorită lor, începând din era lui Iliescu si continuând raptul și distrugerea până în zilele noastre, sau credeți că avem memoria scurtă ?

 6. Propun de 1 mai 2024 sa iesim toti, toata Europa si toata America de Nord la un mars pentru PACE. ONU este incompetenta sau mai rau, ONU este voit impotenta. De zeci de ani ONU incurajeaza razboiul in loc sa-l impiedice. Atunci sa ne responsabilizam! Asistam la declansarea unui nou razboi mondial pentru reimpartirea lumii in doi poli de putere care joaca o mascarada a antagonismului. Dupa ce toate statele ne vom coagula sub una din ele doua umbrele, NATO in cazul Romaniei, suntem mult mai usor de controlat si deja supusi unei dictaturi mondiale aparate de armata creata in timpul falsului conflict. Cu razboiul ne pierdem toate libertatile pentru ca noile masuri staliniste digitale de control vor fi prezentate ca masuri de securitate. Mai avem o singura scapare, toti oamenii sa le ceara guvernelor PACE! Suveranitatea unei tari nu este negociabila nici din motive medicale si nici din motive de securitate. Bravo tinerilor care refuza razboiul!!! Ce guvern va indrazni sa-i refuze poporului lui pacea? PACE!!!

 7. facem tot ceea ce se poate si depinde de noi pentru a nu ajunge la razboi? nu! este iohannis un bezmetic inutil fara niciun fel de inteligenta umana? este! sa mearga in linia initii el cu ciolacu cu ciuca si grindeanu cu toti parlamentarii si autoritatile care sustin razboiul. ei sa fie carnea de tun.

  pe cine sa apar, acest sistem imputit care este generat de dispretul fata de viata? de ce as lua viata altui soldat trimis tot de frica de altii sa ucida pentru mofturi???

  niciodata nu este de dat viata pentru decidenti actuali. niciodata! intii sa scapam de ei, de toti, sa ne asezam la masa omeneste sa punem totul pe masa si sa ne construim un viitor TOTI IMPREUNA!

  puterii, oricare este ea si va fi, ii va fi frica sa refaca armata de tarani care a aparat glia de-alungul vremilor. de ce? pentru ca puterea ca e prima care va diparea! cu toate legile lor martiale si toate nascocirile din minti primitive. nivelul de intelegere a ceea ce este, este mult mai profund in oamenii simplii decit al celor aflati la putere.

  neconditionat pentru neamul si tara mea! dar niciodata pentru canalii, lichele, criminali, mincinosi, gunoaie! iar pe toti astia ii gasiti la putere!

 8. Domnule Nistorescu , astia ce i-ati enumerat ,inclusiv nu plutoane ci batalioane de generali , nu vor ARMAT TARII, ei vor armata lor.Armata lor ca sa o foloseasca exact ca in 2020 cind s-a declarat ” starea de urgenta” landemica.Iar anii trecuti cind comentam despre aceeasi tema spuneam : Cred ca daca ar izbucni un razboi , noi bosorogii am fi in transee. Tinerii nu. Si nici nu au habar cu ce se maninca . O pusca , nu mai vorbesc de un mortier , tanc , autoamfibii , tunuri ,etc.Dar tot atunci spuneam : Daca ne vom vedea cu pusca-n mina , vom sti impotriva cui s-o folosim intii.Iar cu ” Mos Teaca” astia facuti generali la apelul bocancilor si izmenelor , un sergent de pe vremea lui Ceausescu ii intrece la tactica si poate fi un bun stat majorist.Iar amintitii de dumneavoastra , lichelele cu al lor ” Apel catre lichele” scl au adus tara si invatamintul unde este.Eu zic sa-l inrolam pe Chirila cu ” gasca ” lui -caCaramitru jr , Angie serban , Malin Bot , Badita , Tivilica Marean ” Ceausescu” , dide , Oana Pellea , etc & toti si toate ong-istii si ong-istele. ….. tarii.Si daca-s atit de ” iubitori ” de tara , as vrea sa-i vad facind instructie macar o saptamina , cum o faceam noi pe vremea impuscatului .In rest ” Roada-n pomi si boala-n domni” , cum se spunea pe meleagurile dumneavoastra .

 9. Ecaterina Teodoroiu a putrezit de tânără, nu a gustat viața, nu s’a bucurat de plăcerile lumii! Credea ea că schimbă România? S’a înșelat total! Mama ei cerșea pe străzile Bucureștiului Interbelic, pensia de 5 lei pe zi nu a primit o de 9 luni! Ministrul i’a refuzat audiența! Tatăl Ecaterinei Teodoroiu crăpa de foame la Târgu Jiu! Carol al 2- Lea cu priapism violent se bucura de plăceri carnale cu Evreica de Lupeasca! Și atunci și-acum, talpa țării pe post de carne de tun! Nimic nou! Dacă sună mobilizarea, Aurescu Goldman ăla că Marea Neagră e Lac Rusesc, vine în tranșee? Sau tot judecător la ONU e mai bine?

 10. Tinerii romani vor prefera sa faca niste puscarie, refuzand armata, decat sa moara pe front carne de tun pt apararea averilor ilicite si a saracirii Poporului, de catre absolut toti politrucii de dupa 1990 ! Sa umple transeele …. politici Dumitrescu PNL, Ghinea, Voiculescu, Drula, Ciolos USR, Catu, Popescu PNL, Buzatu PSD, si ailalti … care au … industria, hidrocentralele, Burduja tatal cu BANCOREX, totul pt piscinele lor la Monte Carlo…

 11. Tinerii de azi nu vor sa apere pamanturile cumparate de straini, hidrocentralele listate la bursa sau pensiile speciale Nu stiu ei ce acela patriotism, domnule

 12. Valeriu Sterian, albumul Antirazboinica…puneti-l in bucla pe toate posturile de radio.

 13. EXCEPTIONALE zicerile autorului. EXCEPTIONALE prin adevarul vizibil la tot pasul pe care ni-l aseaza in fata, in pozitia in care se vde cel mai bine.

 14. Dacă încercările ‘dezaxaților lumii’ de a produce un conflict major vor reuși atunci va intra în funcțiune arcanul (vezi Rusia, vezi Ucraina). Niciodată nu trebuie să iei de bun ceea ce spun politicieni, uită-te pe ce și-au pus semnătuta / ce vot au dat !

 15. patriotismul,patria,armata,biserica,…sunt lucruri sfinte, depasesc cadrul…

 16. Dacă încercările ‘dezaxaților lumii’ de a produce un conflict major vor reuși atunci va intra în funcțiune arcanul (vezi Rusia, vezi Ucraina). Niciodată nu trebuie să iei de bun ceea ce spun politicieni, uită-te pe ce și-au pus semnătura / ce vot au dat !

 17. La cat rahat scot bugetarii de lux din politica românească pe gaura gurii, nu mă mai mira alte porcarii. Chiar nu ați înțeles că datoria față de patrie in orice situație si oricare ar fi, este cu executare? Doar știți bine că Romania și națiunea e la dispoziția oricăror ordine straineze! Ați uitat că, la aderarea României la clanurile infractionale organizate politic global au semnat livrarea de sclavi la bucata și în grupuri, nu numai spațiul terestru și aerian, tot ce aparținea Romaniei suverane? Asumarea prin semnături acte pe spatele țării și cetățenilor români, nu duce decât la obligativitate și executări, inclusiv, furnizare cetățeni care sa apere spatiul altor țări exact că în 1922-1923, 1944-1945, 1947-1948, Romania fara armata care sa apere spatiul terestru românesc dar erau pe frontul estic in republica moldova, Crimeea, deasupra si la est de ukraina. Voi chiar ii vedeți capabili pe astia care se dau conducători a orice din Romania? Mai analizați la rece și după, dați un verdict.

 18. Aci cu , să te apere NATO cam au dreptate cei ce-au spus asta,pai dam un procent din pib pe așa ceva , să nu mai vb câte vechituri cumpărăm de la partenerul strategic ,,care inca nici nu au venit și ălea care vin iau calea Ucrainei, arunci pentru care fapt să lupți într-un război care nu ne aparține,

 19. Ne-au mintit. Toti de la Bucursti la Washington. Ne-au spus ca e o prostie ce a facut Ceausescu adica armata intregului popor. Ca acum in „democratie” e armata de profesionisti si oricum ne apara NATO. Ne-au pus sa reducem numarul de militari pe la optzeci de mii. Am veri care aveau 30 de ani ofiteri in armata trimisi intre anii 90 si doua mii la pensie desi erau ofiteri pregatiti cu liceu militar si scoala militara. Se pare ca NATO ne apara doar pe timp de pace cand ne pune sa injuram pe Putin si Rusia cu cinism si inconstienta. Si noi ca prostii injuram ca sa ne aratam atasamentul fierbinte fata de noii stapani. Cand razboiul s-a apropiat ne-au zis:” Domnilor, ia faceti voi aici pregatiri de razboi ca noi o sa trimitem 50 de instructori belgieni, zece consilieri francezi si niste rachete daca le platiti cu cinci ani inainte! In rest o sa fie un razboi asimetric in care noi soricelul o sa ne batem cu mama bear!

 20. În caz de război, rămân în țară doar femeile, copiii, invalizii și bătrânii peste 60 de ani. Ăia buni de luptă vor rupe ușa din prima.

 21. Ai vazut vreodata aplicat art.5 NATO ? Poate la romani nu se aplica. N-ar mira pe cineva.

 22. Nu putem plasa răspunderea unor asemenea decizii pe umerii copiilor noştri. Ar fi un gest de supremă laşitate din partea noastră a celor în vârstă şi cu experiență de viață sau de moarte. Cândva îi sacrificam pentru zei, pentru patrie, țară sau glie astăzi nimeni nu poate spune pentru ce sau pentru cine îi sacrificăm. Nimeni nu poate alege de bună voie să sfârşească sub ploi de bombe şi rachete ori sub şenile de tanc fără să înțeleagă de ce, pentru cine sau pentru ce. Războaiele de azi nu seamănă cu nimic din toate celelalte de până acum, cu excepția barbarismului sau primitivismului de care niciodată nu am putut scăpa oricât de mult pretindem că”ne-am civilizat.” Copiii noştri nu s-au născut din primitivism ori barbarie aşa că răspunderea pentru ceea ce sunt şi ceea ce fac, noi, cei maturi o purtăm. Ne putem lăuda că i-am crescut, îndrumat sau educat corect pentru ca mai apoi să le cerem să ne salveze de noi înşine cu prețul propriilor lor vieți? „Aiasta nu se poate domnilor!” Dacă lumea, universul sau umanitatea o cer în mod absolut şi irevocabil iar altă cale nu mai există, atunci o să mergem noi, servindu-le lor drept exemplu despre cum nu trebuie să facă. Să nu ne urmeze legați la ochi precum părem a fi noi, bătrânii de astăzi.

 23. Oare tinerii chemați acum să-și apere țara or fi colegi de generație cu cei vânduți de aceia care acum susțin că sentimentul patriotic este extremism?
  Întreb și eu pentru mine, că prieteni nu mai am de când e „trendy” să ai „numa’ dujmani”.
  Oare, acum, care mai este răul cel mic?

 24. Trebuie sa plecam la razboi oricand ca sa ii protejam pe speciali!
  Pe magistratii iesiti la pensie la 45-48 de ani pe multe mii de euro, pe securistii de rit nou din serviciile speciale, pe europarlamentari, pe toti care sunt „elita” de azi a Romaniei, un obscur stat feudal din UE.
  Copiii specialilor nu sunt buni de incorporat? Sa incepem cu ei si cu neamurile lor.
  Sictir guvernantilor!
  Sictir si celor care se declara surprinsi!
  Sictir si celor care inalta imnuri militarilor romani din WWI sau WWII.
  Nici ei nu au avut de ales. M-am saturat de miciunile oficiale privind asa zisul avant al lor, implicarea lor. Ii durea fix in cur de Rege, de Bratianu, de Maniu.

 25. Ei vor armata globalista nu nationala, sa-si apere globalizarea si maretele ei realizari. Vin pe banda rulanta plandemia, marea vaccinare, afacerea cu aurul si ce-o mai fi ascuns in adancurile de la Rosia Montana etc

 26. Evident ne este, întregii Planete Mer🌈 etc. !
  Oameni buni, eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  NU NE E FRICĂ !
  În caZ de răZbel, Ceata lu’ Pițigoi de pe forum va da năvală să ia URSul la trântă !
  În frunte cu ghițanul de Marghita, leanța Popou Genialu, piticul crăcănat, caca maca, tibi1, anonimii șamd șamd.
  Iar Rumburak VA MUTA DECISIV și va face planurile bătăliilor INFRÂNGĂTOARE.
  Că a fost Stat MajoriZd la GărZile Patriotice Tulcene.
  Rușilor, PĂzEA !
  măRog…🤣

 27. Ok, facem si armata, dar sa insanatosim mai intai tara. Adica iesire din NATO, declarare neutralitate, eliminat pensii speciale, nationalizare a tot ce a fost vandut la subpret sau ilegal sau a fost luat cu japca. Si dupa aia ne putem gandi si la armata, dar si aia restructurata complet, ca ma cutremur cand vad pe la TV ce pot scoate pe gura generali ai armatei romane.

 28. Tovarasi!
  Stati la locurili voastre!
  Problema este ca si rezolvata.
  Toti angajatii la stat, vor fi obligati voluntar sa faca pregatire pentru apararea tarii.
  O mica modificare in legislatia specifica.
  Altfel, intr-o perioada determinata, vor alege mediul privat.
  Succesuri…

 29. Atat timp cât pentru majoritatea celor apți de lupta nimic nu este sfant, cu excepția banului, a vorbi despre apararea patriei e o simpla pierdere de timp.
  PS. Ieri ni se vorbea despre protecția antisolara oferita de umbrela NATO. Azi ni se spune ca trei spițe care o țin deschisa deasupra României sunt rupte și cei plasați in aceea zona sunt expuși radiațiilor. Nu peste mult timp ni se va spune ca NATO nu e un organism creat pentru a proteja sclavi și ca sclavii trebuie sa se lupte singuri ca aibă în continuare dreptul sa muncească pe plantații și în minele de sare. Pana atunci, priviti-i pe cei care ranjesc de bucuriei când rostesc cuvântul ” UCRAINA” sau când privesc cu inima plina de ura spre Rusia în speranța că singura modalitate de a trai în pace este distrugerea și înfrângerea ei. Sărmane ființe. Încă nu au învățat ca dacă vrei sa trăiești liber este de datoria ta sa lupți pentru libertate și dacă vrei sa simți gustul suveranismului și al naționalismului e obligatoriu sa nu renunti la ele în favoarea umbrelei NATO, a cărui șingur scop este extinderea sferei de influenta a Anericii și menținerea statutului de jandarm mondial. Asa ca geaba alegeri. Tot SUA va fi cea care își va plasa oamenii de încredere in functile statului, ca să fie siguri ca pe acest plai statutul de sluga nu va fi contestat de nimeni, iar zeii in fata cărora vom trebui ca sa închinăm sunt tot aceeași bolnavi de Alzhaimer, terorism, morți subite, imperialism, hoți de suflete, manipulatori, cnyroliri de trafic informatic, lgbtiqism, anticrestinism, wokism, amestec rasial și denaturarea evidenta istorie.

 30. …oricum, acest general este departe de conceptul de pregatire a populatiei si teritoriului…in primul rand, eu l-as intreba daca stie care sunt componentele rezervei de razboi a unei tari si daca da, care sunt aceste rezerve in acest moment?…ma voi lega de una singura, cea alimentara…in timp de razboi, icre negre mai mananca doar guvernantii din exil-imi pun viata ca ai nostri asta vor face, ne vor conduce de la londra, paris, de peste ocean!…inainte de 90 rezerva de hrana-cereale de baza si conserve, pe ratie- era de la o recolta la alta…acum, prin norme impuse, este dimensionata pentru 3 saptamani…cu sinceritate, nici nu cred ca mai exista, nu mai vad silozurile, nu mai vad marile depozite de frig, nimic!…rezerva de combustibili?…nu mai functioneaza decat doua rafinarii in tara, si nu mai sunt ale noastre…rezerva de munitii si armament?…dupa banii cheltuiti ar tre sa fim invincibili…dar nu suntem…rezerva umana?…sunt 8 milioane de romani plecati, nu se intorc…si acum, viteza si rata de inlocuire a tuturor acestor rezerve?…nada!…nu industrie, nu agricultura, nada!…adaposturi pt civili?…pai astia nu au fost in stare sa le intretina pe cele vechi, despre ce vorbim?…satgiu militar obligatoriu?…pai nu au bani nici sa treaca strada, cum sa intretina un an, doi ani sute de mii de oameni care tre sa manance, sa doarma, sa fie echipati…ei stiu ca nimic din toate acestea nu mai este posibil a fi infaptuit, vor doar sa sperie lumea…

 31. Decand a aparut prima biserica, n-a mai fost zi de pace, nici la olimpiade, inventate special pentru putina pace.

 32. Care a plecat n-a plecat de bine ce era.

  Nu se vor intoarce de bine ce va fi dau la ce promit Ciuca, Iohannis, Ciolacu PNL si PSD cu stapanii lor strategice.

  Cine va mai pune botul la rahaturile zise de ei, NIMENI.

  Sub asediul migrantilor din Asia si Europa adusi de Soros sa inlocuiasca populatile autohtone sa se intoarca romanii plecati sa moara, dupa cum au chef slugile.

  Bucurestiul, alte orase deja pline de extracomunitari. La armata nu-i baga sa faca munca de jos?

 33. Armata sa fie obligatorie pentru toti securistii tradatori si pentru toti slugoii stapanilor!Si pentru infiltratii din presa cu ordin pe unitate!
  Romanul obisnuit nu are ce apara, dar slugoii stapanilor au ordinele clare, asa ca sa se duca ei cu tot neamul lor!
  Platim ONU si diplomatii sa fie pace, nu razboi. Cine vrea razboi sa se duca incolonat!

 34. Aparat valori europene, marshuri🌈, escrocheriile si scaunul Ursulei „împărătesa” nevotata de nimeni

 35. Rămasă ușor crăcănată de când sărea sistematic pârleazul, Tante Ursula sare fără probleme peste obstacole.

 36. Foarte bun articolul. Scoate în evidență trista realitate a țării: cu politicieni de carton gata oricând să sacrifice pe alții dar nu și odraslele lor, etc.
  Foarte bune și comentariile.

 37. Rugati-va lui Dumnezeu ca presedinte sa fie Cel Ales, altfel va fi DEZASTRU! Repet, repet pana o sa intre bine in cap: DACA NU NE VOM INTOARCE CU FATA CATRE DUMNEZEU, Romania va fi rupta in bucati de vecinii nostri, iar populatia Romaniei se va fi redusa la jumatate, adica din 12 milione vom mai ramane vreo 6 milioane.

  Romania trebuia sa inceapa pregatirea pentru razboi inainte de 2014, ACUM E PREA TARZIU! ACUM singura optiune este NEUTRALITATEA!

 38. Aha, Mentalitate de primate, care crede că azi mai faci războaie cu infanterie, sau batalioane culcate. Prostie, incultură crasă..Nu ai nevoie decît de technologie,.modernă, nici măcar de f35,. Ai nevoie incă o dată de școli, de educați, competitivi ci IA,.nu de drogați și beizadele in funcție de decizie..

 39. La intrarea in NATO ni s-a cerut sa desfiintam armata obligatorie si ni s-a limitat strict personalul si dotarea armatei profesioniste ! Da, si sa facem pace cu toti vecinii, sa ne retragem unitatile militare din apropierea granitelor, etc.Dar sa trimitem luptatori in Irak, Afganistan, etc.
  Nu-i vorba, la tehnica actuala ce pregatire s-ar putea face in cateva luni ? Ca acum vre-o 90 de ani un general francez scria o carte, Vers l,armee de metier. De Gaulle il chema pe ala…
  Pai recrutati profesionisti si platiti-i ca lumea !

 40. România are în prezent ZERO industrie grea, ZERO industrie constructoare de mașini, ZERO industrie chimică, ZERO industrie textilă, ZERO industrie alinentară, ZERO uzine de armament și de muniție. Ca atare ROMÂNIA ESTE o ȚARĂ și o NAȚIUNE CAPITULATĂ fără condiții din Start!!! Nu trebuie război. Uzine infrastructură CFR ne mai fiind rămân de bombardat câteva baze și în principal orașele cu civili. Instruire și cumpărarea de armament la Război nu valorează nimic dacă nu ai în țara ta mijloace extinse de înlocuire. Vezi Ucraina care numai cere. La un război generalizat cum vizează descreierații criminali care conduc lumea nimeni nu mai vinde nimic. Renegații și inconștienții care conduc țara de 30 de ani nu înțeleg că în perspectiva unui război prognozat și dorit de nebuni peste 10 ani, în loc să cumpere acum armament de aceeași bani este timp să se refacă uzinele și mineritul, relațiile comerciale excelente pe care le-am avut până în 1990 cu țările BRICS. Uzina Industria Sârmei Câmpia Turzii avea în 1972 Arhivă subterană chesonată cu proiectele pentru trecut în 24 de ore la Producție de Război. La cine acum sunt acele documentații??? Cât despre Comandanții Armatei României la mintea generalului Nicolae Ciucă, dacă ungurii intră în Transilvania spre Carpați, o fac ca aliați NATO, aliați care vor să apere în perspectivă trecătorile de armata Rusie.

 41. Luptam pentru pace! Tineti minte?
  As vrea iar anii tineretii si mintea mea de-acum…. Omul trebuie sa stie cat mai mult, sa inteleaga, sa faca fata unor situatii speciale. Nu toti au bodyguarzi care sa-i apere pe ei si familiile… De exemplu, esti in vacanta pe undeva…, intr-un loc aglomerat, auzi niste zgomote, crezi ca sunt petarde? Ce faci?…
  Problema este, cine face instructia? „Cum să luptăm cu o putere cînd Căprarul nostru n-a fost în stare să scrie trei-patru reguli simple pentru grădiniță și învățămînt?”

  Cum a fost in ’89 cand se zice ca s-au dat arme unor civili? Erau instruiti cat de cat? Dar soldatii inrolati de doar cateva luni, erau instruiti? S-au impuscat intre ei?

 42. @Core, in 89 soldatii s-au impuscat intre ei la ordinele unor comandanti la fel de „pregatiti” ca si comandantii de azi! iar civilii care de asemenea s-au impuscat intre ei erau de fapt civili si „civili”! intelegi?

 43. Acum cind dezbinati fiind , dupa cum spunea un forumist : ” nu-i trendy sa ai prieteni ci numai dujmani” , citez cu aproximatie , ce mai inseamna PATRIE pentru unii ? Acum cind aproape 7 milioane din copiii si nepotii nostri au luat calea bajeniei , care si a cui Patrie este ? Pentru unii , ” Ubi bene ibi patria” , pentru altii si aici ma refer la ” prostocratia” care ne conduce , unde-i mai bine ?Pe spinarea noastra .Intelegeam daca venea unul din astia cu scoala facuta in” Rominia educata” .Dar tu citamai generalul care ai facut academia militara sa vii sa debitezi asa ceva ? Si apropos -pe ce criterii a fost inaltat in grad de general ? Imi puteti spune ce pregatire au avut si la citi ani au ajuns generali : Eremia Grigorescu, Averescu ,etc si toata pleiada de ofiteri din timpul primului WW , perioada interbelica , al doilea WW si perioada comunista ( mai putin cea cominternista 1947-1958)?Numai armata romana are generali ” Custer” facuti pe la 38-40 de ani…..Scuzata sa-mi fie expresia , dar fiecare natie are dobitocii ei . Si noi nu ducem lipsa . Si da , de cind patriotismul este extremism ?Deci patriotismul=extremism ,iar patrihotismul=democratie, nu ? Merita acestia sacrificiul nostru ? Merita sa ne ducem noi , copiii si nepotii nostri carne de tun pentru ei ?Pe drogangiul caCatzu unde-l vedeti ca ostean ? Dar pe Drula ? Nu-i mai enumar pe ceilalti. Ei sunt ” privilegiatii” nu ? Si atunci eu omul simplu vin si-ntreb : Merita sa-mi pun pielea la saramura pentru ei ?De murit tot mori , fie in prima linie fie in spatele frontului.” Bombardeaua” te ajunge si acolo , combatant sau necombatant.Sa-i apar averile lui Videanu , Petrov,Gusa , Busoi ,Nastase, Pandele,etc ?

 44. singura diferenta intre rusia si europa/sua e ca in rusia nu se promoveaza lgbt ul, organismele modificate genetic, veganismu si gandacii. in rest toate planurile wef sunt si acolo: bani digitali, orase smart de 15min, supraveghere nonstop, cenzura…

  Cat despre a lupta impotriva lor sa lupte cei ce apara lgbt, feminismu,omg…

 45. Bunicii nostrii au fost la razboi. Multi au murit. Cei care s-au intors au trait greu multi dintre ei saraci. Cei bogati care aveau fabrici si terenuri cat vezi cu ochii nu s-au dus la razboi. Apoi in 1990 au venit nepotii celor bogati sa-si ia inapoi averile aparate de cei care au murit. N-a zis nimeni ca doneaza aceste averi tarii. A fost mai importanta propietatea privata decat orice. Data viitoare cine are propietati private sa si le apere daca sunt atat de importante si cine nu sa-si vada de treaba lui.

 46. Intrebarea mea fundamentala este urmatoare: de ce sa mor pentru Romania? Basescu ne-a trimis sa muncim in Vest! Politicienii de dupa el nu au facut nimic sa aduca cei 5-6-7-8 milioane de romani inapoi. In afara de Geoana care promisese 25 000 eur pentru cei care se intorc nu am vazut nimic.
  Sint aproape 3000 de comune, sint nu stiu cite orase. Daca ii adunam pe toti consilierii si primarii se face de citeva divizii bune. Sa se puna insusi parlamentarii, ministrii si consilierii lor in prima linie. Se face de vreun regiment. In plus sint toate beizadelele lor, sint si aia de vreo devizie. Si cind ei sint morti vin si eu la lupta.
  Altfel de ce sa ma lupt, cind si-au batut joc de noi 34 de ani!!! Treizecisipatru de ani!

 47. goguta, inteleg si asa s-a scris istoria dar intr-o lume ca a noastra, trebuie sa deprinzi niste abilitati.
  Un barbat, la un parastas, s-a inecat cu o bucata de carne. Pana sa vina salvarea, a murit pentru ca niciunul de-acolo nu s-a priceput sa-l ajute. Cade cineva pe strada, cati stiu sa faca manevrele de resuscitare? Nu traim vremuri de pace. Nu stim ce va fi maine… Inainte de orice, omul trebuie sa stie sa se apere pe sine si pe apropiatii lui, in situatii critice.

  In ce ma priveste, cred ca ar trebui sa ma ingrijesc sa am suficiente borcane cu muraturi…

 48. …naivitate, numele tau este core!…vezi ca se organizeaza si la noi cursuri de supravietuire in conditii de dezastru…tu mai vorbesti de solidaritate intre oameni cand zilnic sunt stiri cu mame care-si omoara copiii, copii sau nepoti care-si ucid parintii, bunicii, vecini care-si dau in cap pentru un loc de parcare…uita tot ce-ai invatat inainte de 89, daca ai apucat…in ziua de azi nu mai intinzi mana celui cazut, il calci pe cap si mergi mai departe, fara sa privesti in urma…nu vezi aici, o mana de comentatori, cata agresivitate, lipsa de logica, de argumente…ura in forma pura!…de fapt, asta au si urmarit…si le-a iesit teribil de bine!…

 49. NATO/UE n-au avut pentru Ucraina, dar au pentru o confruntare directa cu Rusia.

  Mantra europeana taxati CO2, interiziceti termocentrale, sobe pe lemne, centrale pe gaz si liberalul Popescu a liberalizat pana la inchidere. Fara gaz ieftin
  si suficient economia germana a incetat sa mai fie ce era. Biden a taiay de doua ori gazul odata prin Marea Baltica si a doua oara prin exporturile GNL. Cu solar s-au cam ars, au repornit de nevoie termocentrale, pe care nu si le-au distrus.

 50. Aceste comentarii arată cu adevărat cum arată Starea Nației la această oră. Situația este GRAVĂ. Mult mai la Est de noi băieții se bucură. La mintea lui Ciolacu este doar o simplă răceală toată această tevatură o răceală cam scumpă pentru România care se tratează cu achiziții de armament de mâna a —II—a care va fi livrat după ce răceala va fi trecut.

 51. „Cât trăim pe acest pământ”

  Cât trăim pe acest pământ
  Mai avem un lucru sfânt,
  O câmpie , un sat natal
  O clopotniță pe deal.

  Cât avem o țară sfântă,
  Și un nai care mai cântă,
  Cât părinții vii ne sunt
  Mai există ceva sfânt.

  Cât durea-ne-vor izvoare,
  Ori un cântec ce dispare,
  Cât mai avem ceva sfânt
  Vom trăi pe-acest pământ.

  Cât pădurile ne dor
  Mai avem un viitor
  Cât trecutu-l ținem minte
  Mai există lucruri sfinte… (Nicolae Dabija)

  Lupii lui Calancea

  https://youtu.be/ALBZWXofOQ0?feature=shared

 52. Pentru comentatorii anapoda,puzderie aici,le spun sa înțeleagă și creierul lor mic cât o gămălie:până să vină NATO,noi trebuie să ne apărăm singuri,o zi,două,chiar crede cineva(doar dacă e cu mansarda nemobilată),crede cineva ca totul e la plesnit din degete?Articolul 5 se va exercita în mod sigur,dar în primele ore suntem singuri.Vai ce muieri de pension păreți comentaci de duzină.Muieri fricoase și guralive.Voi semănați cu cei de la inundații,stati în cârciumă în timp ce jandarmii vă scot apa din curte.Stand pe margine vă arătați caracterul mizerabil precum nadragii soldatului sovietic în drum spre Berlin.

 53. cine dracu ne atacă ,dacă ne vedem de treabă? cui îi trebuie `ostași-recte ue+usa n-au decât să vină cu centre de recrutare ȘI CU 500 DE EURO PE ZI – ȘI TOȚI RĂZBOINICII SĂ SE ADUNE -„CINE I-O PLĂTIT SĂ-I MÂIE ȘI SĂ-I ADUIE” CĂ DE AIA O DAT BANII – PE NOI CARE NU AVEM CU NIMENI NIMIC ȘI NU NE LĂSĂM PROSTIȚI DE „PROSTĂNACUL-NATO-SĂ NE LASE-N PACE!

 54. Nea Cornel, chiar nu te poate nimeni admonesta sau pur si simplu critica atunci cand iti prezinti viziunea despre Lume si Viata in clar? Crede cumva Cerberul ca ti-e jena sa ne arati atat de TARZIU cine esti, cu bune si cu rele, ca tot omul? Am incercat la 9:19 si 10:19 sa public un comentariu si am fost blocat si ca sa nu fie suficeant, mi-a fost blocat al doilea comentariu la articolul lui Nea Stireanu unde dezvoltam filiatia si prestatiile pentru Cauza ale lu Del Ponte…

 55. Daca vrem sa intelegem afacerea „razboiul”, este strict necesar sa nu mai privim hipnotizati numai la cele doua razboaie surori si in oglinda, care au loc in zilele actuale in Ucraina si Orientul Mijlociu. Este necesar sa ne aducem aminte si de celelalte razboaie din istorie: razboaie religioase, coloniale, primul si ala doilea razboi mondial… Cu rare exceptii razboaiele au fost initiate de catre unele elite hraparete si suportate de naivi si prosti. Elitele hraparete s-au ales cu bogatii si alte foloase, iar naivii si prostii cu suferintele, sacrificiul si ponosele. Preponderent pe front au luptat atat in primul,cat si in al doilea razboi mondial, fiii de tarani si invatatorii in calitate de ofiteri cu termen redus. Cei care luptasera in al doilea razboi mondial glumeau cu amaraciune, ca au luptat alaturi de nemti impotriva sovieticilor si apoi alaturi de sovietici impotriva nemtilor cu aceeasi lozinca: ” Pentru Patrie si Rege la atac inainteee!!! Dar regele s-a avut bine atat cu Hitler cat si cu Stalin.

 56. Stie cineva cite sute de miliarde de dolari si euro,s-au cheltuit cu izestrarea unei armate care nu exista? Prin 90-91 au cumparat niste elicoptere Messerschmitt din Africa de Sud vechi de n-aveau dinti in gura.Tot in acea perioada cei de la inzestrarea murii armate a inlocuit niste radare rusesti instalate pe coasta Marii Negre care erau mult mai performante decit cele second-hand cumparate ca fiind noi.Armata romana imbecila a saracit tara cumparind de 35 de ani,in continuu,fier vechi occidental.Acum se dau mari analisti la televizor debitind bazaconii cu radu tudor,ciuvica bilbaitul,gidea si altii.

 57. Am fost membrii ai CAER si ai Tratatului de la Varsovia . Ar fi fost mai bine daca nu eram membrii UE si NATO in contextul actual ? Tinerii , pana in 89 , habar n-aveau ce este democratia , frontierele erau inchise si li se servea cu lingurita invatamant politico-ideologic . Astazi , tinerii au luat contact cu lumea civilizata si li se ofera optiunea de a alege si gandi liber . Este alegerea lor , patriotismul se simte , nu se impune . O tara NATO nu va fi lasata de izbeliste , dovada ca Finlanda si Suedia s-au grabit sa intre in Pactul Nord Atlantic , Elvetia reflectand si ea daca mai trebuie sa ramana neutra sau nu . Credeti ca tinerii romani care au plecat si au simtit gustul democratiei vor accepta sa ne intoarcem in Evul Mediu Intunecat prada unui sistem totalitar ? Cati voluntari evrei s-au mobilizat din strainatate pentru razboiul din Gaza ? Sa nu fie niciodata nevoie de mobilizare , sa avem pace , la o adica nimeni nu poate estima numarul tinerilor care s-ar inrola fara sa se bata cu pumnul in piept ca sunt patrioti . NATO este scut si un factor de descurajare mult prea puternic pentru a fi persiflat , problema pusa in articol a fost studiata de mult , toate scenariile au fost cantarite atent si exista suficiente modalitati prin care NATO isi poate concretiza parteneriatul .

 58. @ Core 10++++. Tare faza cu muraturile…..” De gustibus non disputandum” !

 59. Dusmanii Romaniei sunt la Cluuuj, la UM 00UBB, in vreo 3 grupari (4 dupa mine). Pe dvs v-am auzit vorbind la Tuca Show, nu demult, la un sfarsit de emisiune, sa n-ai timp sa exemplifici. Cei de afara nu ne ataca, nici macar rusii, avem cea mai buna tehnica: ardem holdele si otravim fantanile.

 60. Armata obligatorie ? Ce gluma buna! Pana la revolutie, cum stim cu totii, Romania avea in armata , in jur de 300000 de oameni ! Acum are 90 de mii, dar pentru diferenta , pana la 300 000 cum facem ? Vechile cazarme, au fost disruse , sau „privatizate „, la fel ca toata suprastructura necesara armatei! Cum infiintezi noi unitati militare , pentru inca 200 000 de oameni, unde-i cazezi , cum si unde-i hranesti , unde-i antrenezi , cand si vechile poligoane s-au „evaporat”, de unde dotari de transport, armament specific fiecarei arme, sisteme tehnice specifice, haine si cazarmament, de unde cadre pregatite sa-i conduca( afara de generali , desigur; aici stam bine )? E cineva vinovat pentru asta , pentru lipsa si distrugerea infrastructurii militare ( atat cata era , trebuia trecuta in conservare)? Nuuu, nici vorba ! Asa ca dragilor , pana la armata obligatorie , mai trebuiesc 10-15 ani de pregatire a structurilor necesare! Desigur ca habarnistii , care nu stiu ce inseamna armata, se trezesc vorbind , despre armata obligatorie ! Eu printre altele, am absolvit, la t.r., si o scoala de ofiteri ai armatei romane. Nu stiu tot , dar am ceva habar! Credeti-ma ca nu bat campii in ceia ce am scris mai sus!

 61. @ Didos:
  N-ai inteles mesajul lor!
  Nu trebuie cazarme pentru 300000 de soldati.
  Pentru ca ideea este ca vom juca in deplasare, nu acasa si atunci armata se va caza in bordeie, transee intarite si…corturi!
  Ce misto, toti acestia chiar vor crede ca se duc la un picnic, cam periculos, dar si alpinistii risca si stau in cort!

 62. Acum tari intregi se vand pe bursa, nu mai e nevoie de razboi pentru asta. In concluzie, razboaiele sunt ca sa poata teroriza populatia cu legi martiale si restrictii de tot felul precum si pentru rarire. Doar baietii de la Davos spun mereu „suntem prea multi” desi de fapt se citeste „sunteti prea multi”.

 63. Nu ştiu sigur dacă pseudonimul din comentariu aparține în mod real autorului articolului însă îl voi trata ca atare: Trebuie să ne apărăm singuri o perioadă că aşa spune parteneriatul? Nu ştiu, aşa o fi dar dacă tot e să o luăm pe cocoaşă (că doar n-o să spuneți că îi căsăpim din prima rundă,) cu ce sau cu cine ar fi indicat să ieşim la înaintare? Cu cavaleria sau cu arcaşii? Acum vă las pe dumneavoastră să apreciați cine sunt arcaşii şi cine „reprezintă” cavaleria. (Caii sunt excluşi din ecuație din start.) Şi încă un detaliu nesemnificativ: Cine, unde şi cum se va sărbători victoria?

 64. Dvs ati sters un comentariu, eu ma debarasez de o carte-ntreaga, la anticariat. Este vorba despre „Mai putin decat dragostea”, de Bogdan Cretu. Numai bine!

 65. Nu-i problema la romani: isi primesc dusmanii in casa, taie o gaina, scot o damigeana din pivnita, ii pun la masa, dupa care ii culca cu nevasta in dormitor. 2-3 zile nu se moare, pana se obisnuiesc toti, au mai facut asta de atatea ori.

 66. Comentariul de pe 06 FEB. 2024 LA 9:09. Nu inteleg de ce respectivul nu foloseste alt pseudonim. Eu comentez cu acest pseudonim la aceasta publicatie de mai bine de 10 ani.

 67. Eu nu merg la Război ca am Rude in Strainatate ! Si nu am voie sa trag in Străini !

 68. Tratatul de la Varsovia a fost semnat pe 14 mai 1955 cu scopul de ” a asigura pacea si securitatea in Europa ” si contrapondere NATO ( constituit in 1949 ) . In septembrie 1990 , la cateva zile dupa reunificarea Germaniei , RDG a parasit Pactul de la Varsovia , urmata de Cehoslovacia si Ungaria care au anuntat ca vor sa faca parte din NATO . Pactul de la Varsovia s-a destramat la mijlocul anului 1991 . In 1999 au fost acceptate in NATO Polonia , Cehia si Ungaria , in 2004 Romania , Bulgaria si alte 5 tari . 7 EST. RO , 3 Martie 2019 : ” Conform Tratatului de la Varsovia , Romania trebuia sa devina o tara agrara . Ceausescu nu a fost de acord „.

 69. Viitorul. O eleva de clasa VII-a, la posta cu mama ei, astepta indemnizatia.
  Povesteste ca la ora de romana a schimbat niste mesaje cu o colega de la alta clasa. Auzi, mama, profa mi-a spus sa incetez! Cum indrazneste? Si proful de matematica „s-a dat la mine”! Doamne!

 70. Si care este treaba cu CARTARESCU , LIICEANU , PLESU , ETC ? Sunt prea batrini ca sa mearga la razboi , daca la asta de gindesti !

 71. @Core, de acord cu tine dar aminteste-ti ca pe vremuri instructia asta incepea inca din scoala generala, continua in timpul stagiului militar, apoi ca sa nu uiti reluai aceste activitati si in cadrul intreprinderii unde lucrai iar odata sau chiar de doua ori mai erai chemat la concentrare in armata cate o luna.
  exemplul tau e bun dar ce grija sa-si poarte astia care nici macar cand traverseaza strada nu ridica ochii din telefon sa se asigure??
  in concluzie totul tine de educatie, acum ai o multime de oportunitati si acces la informatie ca sa inveti sa faci orice daca vrei cu adevarat!

 72. „…cei bătrîni, chiar dacă unii și-ar pune pieptul la bătaie, au luat prea multe țepe. Sunt prea uzați de discursurile behăite ca să se mai pornească pentru cauze sfinte”.
  Io am depus jurămînt pentru „Poporul meu, Patria Socialistă și Partidul Comunist”! N.A.T.O. era DUȘMANUL!
  ATUNCI am avut în fața mea niște putori analfabete, hoațe și corupte, comandanți militari din Pactul de la Varșovia, da’ am depus jurămîntul respectiv.
  ACUM, dacă sunt mobilizat și mi se pune arma în mînă, cînd putorile analfabete, hoațe și corupte, comandanți militari slugi la N.A.T.O., îmi dau primele ordine în spirit N.A.T.O., în momentu’ ăla îi împușc! Motivat! …pentru TRĂDARE!

 73. Yahweh, ma gandeam la ucraineanca care a doborat o drona aruncand in ea borcanul de muraturi.

  Mama, 80 de ani, un metru jumatate, 37 de kilograme. Mama, sa te uiti pe vizor inainte de a deschide usa! Nu te teme, eu pot sa ma lupt si-mi arata ridicand bratele cum i-ar impinge ea pe agresori.

 74. Din 90 si pana in 2023 toti banii alocati de armata sau cam dus pe salarii, nu ati auzit de greve in armata sau servicii. Soldatii pana in „98 au mancat tot varza si paste cu viermi. Vb din propria experienta. Hainele tot din loturi de dinainte de 89. AKM47 idem. Diferenta majora este, ca acum sunt zeci de mii de hectare de terenuri agricole, paduri, sistem bancar, sistem alimentar, resurse naturale etc, toate controlate de straini. Romanii au toba de pe …. Cei de afara au de fapt problema sa isi apere interesele si profiturile, romanii ce sa apere? saracia? Intreb si eu. Au spus foarte bine cei de mai de sus in comentarii, specialii sa iasa, cele 7 servicii sa iasa, parlamentul si senatul + guvernul care iau astfel de decizii, cei de ANRE, de la BNR, de la ASF si toti cei care iau salarii/pensii speciale de peste 10000 de lei lunar. Ei au ce pierde in caz de razboi. Sa tot fie vreo 4-500 de mii. Doar nu vreti sa iese cel de jos cu 3500 de lei. Statul nu i-a asigurat nimic pentru care sa zica, da merita sa apar ce este al meu. Parerea mea este ca romanul de rand, nu mai este chiar atat de dobitoc incat sa moara pentru interese straine. Ce s-a intamplat in Ucraina e grav si este meritul exclusiv al liderilor lor cu Zelenki in frunte. Zelenschi e tot in viata, tot acolo, dar sunt mii de morti tineri care au murit pentru ce? Ucraina trebuia sa joace cartea diplomatiei si a neutralitatii. Iesea mai castigata de sute de ori. Razboiul este arma prostului si niciuna din parti nu castiga in urma lui. Toti au pierderi. Eu zic ca e un joc perfid al marilor puteri si Ucraina a cazut la mijloc, ceva de genul idiotul perfect la momentul perfect.

 75. Pai NATO trebuie sa apere Romania…si cu asta basta…Geoana se aude?…progresist mic…

 76. În urmă cu câteva sute de ani, dacă venea „dușmanul” și cucerea țara, omul simplu își pierdea pământurile și se trezea cu nevasta violată și copiii uciși; astăzi, dacă vine Andora și ocupă România, nu-mi ia nimeni nici casele, nu violează femeile și nu ucide copiii (Israel o face, însă vorbim altă dată), deci de ce mi-aș risca eu viața pe front pentru ca statul căruia îi plătesc impozite să se cheme România și nu Andora sau Seychelles, iar pe președinte să-l cheme Iohannis și nu Ramkalawan?!
  Patriotismul este un sentiment care ține de popor și de patrie – nu are nicio legătură cu statele (care reprezintă instituții și legi) și cu reprezentanții lor – deci, atât timp cât cele 2 nu sunt vizate (așa cum se întâmplă în Palestina – dar vorbim altă dată), oamenii nu au niciun motiv să moară în războaie decise de către idioții sângeroși care se cred șefi’ la state.

 77. Generalii americani s-au plans de lipsa infrastructurii adecvate pentru deplasarea rapida a trupelor si mijloacelor de lupta cai ferate romane pe timp de pace pericol public, autostrazi si drumuri express sau drumuri modernizate in general, inca, lipsesc. Podurile inaugurate cu fast de baronii PSD se prabusesc la prima ploaie mai serioase. Discutia de ce tancurile sovietice si vehicule blindate in general, au ramas la un gabarit redus decat cele construite in tarile NATO.
  Distanta necesara pe care sunt nevoite s-o parcurga trupele NATO din vestul Europei pana est semnificativ mai mare fatza de armata rusa din Crimeea sau Ucraina la cateva sute de kilometri, direct de pe mare, pot ajunge in ore. NATO in zile sute de mii soldati in cine stie cat timp. Tarile baltice sunt chiar mai expuse.

  Trenurile intarzie mai rau ca in perioada interbelica, pe timp de canicula…

 78. SA.I APARAM SI SA MURIM PENTRU ASTIA CARE NE.AU RUINAT SUBJUGAT ALUNGAT SI VANDUT LA STRAINI SA SI UMPLE EI BUZUNARELE SI DUPA CE NE.AU TRATAT PRECUM ANIMALELE…..CATEGORIC NU!!!SA CULEAGA CE AU SEMANAT ,DATI.NE ARME SI VA DAM DIRECT PE MANA RUSILOR!!!

 79. Ce spuneam in dubla incercare de postare ratata:

  In sfarsit Nea Cornel si-a etalat si ultimul reflex ce-i defineste viziunea reala despre Lume si Viata, „patriotismul”, doar noua linie in voga e „patriotarda”, intrucat nu ar fi altfel posibil „suveranismul” de tip sovietic/bolsevic chinez!!!

  Pe aceasta linie de izbire PATRIOTISMUL NOBIL si SINCER se tangenteaza, e adevarat INVOLUNTAR, cu cu cei mai „patriotarzi” fii ai
  popolului scosi din MANECILE Comintern si Secu in 2020, precum ShoshoTROACA pe care o mascarea PE DREPT, pt ca a sesizat PARODIA, de-i sareau fulgii si SeMe Ivan…

 80. …haideti sa va spun de ce atata graba: mai multe companii producatoare de armament au mutat parte din productie la noi…pt ucraci…asta ca sa-i raspund si lui dexastru…cele cateva firme romanesti de profil au comenzi incat nu le pot face fata…tot pt ucraci…acum intelegeti motivul pt care trebuie sa va pregatiti sa muriti?…aveti si motivatia, inamicul il intuiti…am doar o problema: toate si-au stabilit locatiile in transilvania…este ca nu stiati?…

 81. DEXASTRU (?) , tu pazesti podurile , cronometrezi trenurile si timpul de interventie NATO ? Vezi ca a cazut o oaie peste pod si ti s-a defectat cronometrul . . .

 82. Editat DE COMUNISTI IMPOSTORI,LICHELE PARAZITE ,VRETI SA NE BAGATI IN RAZBOI.EU O SA PLEC DIN TARA SI O SA MA INTROC SA ELIMIN ASTIA CARE RAMANETI DUPA CE O SA UCIDETI ASTIA DE.I VRETI CARNE DE TUN

 83. Cum dracu sa reprezinti SUVERANISMUL ROMANESC la varf si cu tot aparatul plin de etnic al POPORULUI ales ,fii nkvd.ustilor veniti pe tancuri.Voi chiar ne credeti prosti Dar defapt santeti ridicol de naivi.

 84. Dacă înțelegem bine, din ce spun oficialii şi cetățenii prin aceste comentarii, problemele armatei nu vin de la P.T.A.P ci de la parteneriat(e). De la modul defectuos cum a fost negociat, implementat şi foarte posibil catastrofal în care am culege beneficiile. Prezumtivele, beneficii desigur. Poate acestea ar fi subiectele de discutat iar militarii, oameni civilizați şi de onoare cum sunt, se ruşinează să le aşeze pe tapet. Nu-i bai, există firme de avocatură şi de consultanță care pot rezolva orice deficiențe în ziua de azi. Cu un comision corespunzător ați putea apela chiar ṣi la foşti prim-miniştri. Când e vorba de bani mulți imediat se încropesc parteneriate de orice fel, întotdeauna se găsesc doritori- salvatori. Dacă pe bază de patriotism nu a fost bine, poate funcționează după regulile economiei de piață. Şi unde mai punem că avem un mare om care gravitează de câțiva ani prin înaltele cercuri ale stratosferei… Ştii ce zic!

 85. Adica a.ti Furat in inters propriu Dar nu a.ti investit nimic in aparare furaciunilor🤣🤣🤣????Pai cum sa va APARAM furaciunile daca nu avem nimic de CASTIGAT si Nici nu avem cu ce?Eu zic sa ne predam si dupa ce se linistesc cotropotorii sa incepeti sa i furati si pe ei pana o sa vrea sa plece cum au plecat Romanii cu milioanele…..Iaca v.am dat SOLUTIA.

 86. Cine mă poate convinge că războiul ( care înseamnă sânge, distrugere , moarte ) e mai util, valoros, imperios (era să scriu imperialiștilor ) necesar și nu PACEA? Ce ne mână pe noi în lupta asta care nu ne aparține? Se bate Rusia mică cu Rusia mare? Ce caut eu acolo? Niște oligarhi, fie ei amerloci, așa-zis ocraineeni sau ruși o să mulgă resursele în continuare, sclavul, amărâtul de rând tot atâtea copeici va primi , fie de la ruși , fie de la ce-o mai rămânea din ocraina ( sau dacă….habar n-am) ? Așa , dacă amerlocii vor să pună labele pe ce-au construit p-acolo sovieticii, dacă pot, să o facă, dar, nu e treaba noastră ! Dacă ei fură (și acum în clipele astea ) petrol sirian, irakian, etc etc, trebuie să mă duc eu să-i apăr pe sirieni, irakieni? Hm, de ce nu primim cu aceleași drepturi și sume de bani refugiații de război din Afganistan, Siria, Irak, Libia, Mali etc, etc? Aaaa, acolo noi ne-am sacrificat și schilodit armata, pentru ce? Afară cu nato și ue din ȚARĂ ! SLAVĂ PĂCII, besencizmelor !

 87. Motto:
  „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră.”
  (Victor Rebengiuc , între teatru și Marcel Ciolacu)

  Seful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad a facut unele precizări cu privire la pregătirea populaţiei pentru apărare, în contextul în care războiul din Ucraina s-ar extinde. El a invocat si pozitia șefului Comitetului Militar al NATO, generalul Rob Bauer, care spunea că un război nu-l câștigă doar Armata, îl câștigă și societatea civilă, dacă susține armata.
  In acest sens, generalul Gheorghiță Vlad avertiza că Rusia nu se va opri la Ucraina, dacă va câștiga războiul. De aceea, trebuie să avem o societate rezilientă și pentru asta trebuie să lucrăm pentru o industrie corespunzătoare să ducă un efort de război. Trebuie să discutăm de o politică de combatere a dezinformării.
  Trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populației și aici a menționat că Ministerul Apărării Naționale are un proiect de lege, proiectul de modificare a Legii 446 privind pregătirea populației pentru apărare.
  La toate aceste îngrijorări, premierul Marcel Ciolacu, pe care nu prea îl duce mintea ne îndeamnă să stăm linistiti că ne apără NATO:
  „România nu are niciun risc să fie angajată într-un război. România nu a fost niciodată mai sigură din acest punct de vedere ca astăzi. Faptul că facem parte din NATO e un lucru foarte important şi vedeţi ce desfăşurare de forţe şi de militari din toată Europa şi, mai ales, din SUA, sunt pe teritoriul României şi Poliţie aeriană. Deci, haideţi să stăm liniştiţi că România nu va intra în niciun război”, spunea Ciolacu sigur de sine dar cu o lipsă de responsabilitate greu de calificat.

 88. „Romanul nu piere!” – el dispare pe alte meleaguri! Doamne fereste de un nou conflict cu Romania!
  Nu mai avem ce apara pentru ca totul a fost dat degeaba! Si nu poti apara ceva fara valoare, dat degeaba si mai ales daca nu iti apartine! Are statul roman curaj sa imparta arme la populatie in caz de razboi? Corabia a luat de mult timp apa si se duce la fund!

 89. Excepțional editorial! Excepțională postarea ” Handicapații”” 15.09, Excepțională! Cea mai bună postare la Cotidianul ever, ever,ever! Conține ” subliminal” cu Basculanta! Un Obez, inginer chimist, sifon la Securitate în anii 80, Colonel fără Academia Frunze? Un aptsolvent de o amărâtă de Particulară pe bani, Colonel al Armatei Române , fără Academia Frunze? Două întrebări! Cum ajungi Colonel al Armatei Române fără Academia Militară? Doi la mâna! De ce nu se sesizează parchetul Militar București? Fals, Uz de fals, fals i. Înscrisuri Oficiale? Suntem lupi moraliști la TV, de fapt infractori de Drept Comun? Domnul cu postarea Handicapații 15.09 egal geniul Forumului! Printr-o frază simplă a cuantificat România, Clasa Politică, Corupția, Manipularea din Media, totul! Chapeau! Mă închin? Doi Colonei la Infanterie? Sau Artilerie? Sau Submarine? Nu îmi pot stăpâni râsul!

 90. @ Core si eu ma gindeam la unchesul ala care a doborit Suhoiul cu pusca lui cu alice !

 91. Tineti minte un lucru!V.a fi razboi datorita POLITICIENILOR servili si NATO

 92. Editat 15.09 nu îmi pot stăpâni efectiv râsul, râd de leșin, mi-ați înveselit viața! Talpa Țării la razbel cu un colonel, doi colonii? Un Obez sifon la securitate, un analfabet cu gingii vinete? Doi moraliști la TV, de fapt infractori de drept comun? Uzurpare de calități oficiale? Ei sunt Zen, senini? Efectiv nu mă pot opri din râs! Mai are Armata Română Colonei d’astia? Suptcese…

 93. Apropo de realitatea reala, adevarata realitate: ati mai auzit ceva, pe undeva, despre Shosho ? Sper ca-i dau sa manance. Tot asa o sa pateasca si partidul URA, nu se va mai gasi pe listele de vot ?

 94. @ „Dexastru”, 06 feb. 2024 la 13:26
  „…Trenurile intarzie mai rau ca in perioada interbelica, pe timp de canicula”…
  Vagoanele de persoane (noi, deci cu suspensie „de lux”) se zguduie, șî se clatină de-te-sparii, la viteze dă 40 dă km/h (cu cît se merge acum PĂ LINIILE NOU-CONSTRUITE, „dă mare viteză”! pă vremea lu’ odiosu’ Ceașkă se mergea cu 55 km/h, șî vagoanele vechi dă 35 dă ani nu se clătinau, șî nici nu vibrau prea tare!). Așa că am vrut să văz dă aproape o linie d’-asta, „dă mare viteză”. M-am spăriat, de-a dreptu’: șinele RUGINITE pă întreaga suprafață (alea a’ lu’ Ceașkă, făcute în Ungaria, nu rugineau nici după 10 ani dă stat în ploaie!), iar clemele metalice șî prezoanele ce le prind pă fiecare dîn traversele dă beton RUGINITE ȘÎ CU CAVITĂȚI ÎN PROFUNZIMEA METALULUI (arată ca scoabele dîn galioanele spaniole descoperite acum, după sute dă ani, pă fundu’ oceanului!), la doua-trei luni dă la montare!
  Să evitați să mai urcați în trenuri, pă liniile C.F.R.! În următorii ani, dezastrele feroviare vor deveni o obișnuință, la 40 dă km/h, la fel ca întîrzierile dă 1-2 ore dîn vremea lu’ Ceașkă……[Rumburak]

 95. stiti ce-mi place mie la rromanii astia patrioti, tot timpul vin cu argumentul „Statul ti-a dat/platit educatia”… sincer sa fiu, nu-mi aduc aminte sa mai fi facut ceva pentru mine. Ce a facut „patria” pentru mine, nu obliga pe nimeni sa-i poarte razboaiele, MAI ALES cand Armata rromana a fost detasata in ultimii 30 de ani numai in razboaie straine, ca invadatori pe alte meleaguri, Serbia, Irak si Afganistan. Patria care ma/ne suge cu taxe si impozite sa-si plateasca capusele elitiste poate sa-mi taie factura pe 12 ani de scoala si sa ma scuteasca de propaganda lor ieftina.

 96. …” NATO ne apără” !!??

  Ce glumă ! …ukRUINA ( de unde au fugit mâncând pământul peste 15 milioane ) este cel mai bun exemplu de cum ” te apără NATO” : te împinge la război cu cea mai mare țară
  și putere nucleară și ți – ar trimite arme până la ultimul soldat ( ukran , rumân, etc.) și până ce ținutul carpato- danubiano- pontic ar deveni moloz ( și radioactiv ) !!! …Hai, măi, fraierilor , încetați cu ” ne pregătim de război ” !!! Cu cine , măi, neghiobilor și pentru ce !!?? Poate cu bulgarii sau ungurii ( virtual ) !!! Rugati- vă să nu vă împingă SATANA să atacați Mamma Russia ( cu F16 ) care are rezbelul ei civil cu dezasatii ukrani și …nu este treaba noastră !!! Cel mai bun război este LUPTA PENTRU PACE și buna înțelegere cu vecinii ( buni sau răi, nu ne interesează ” democrația ” sau ” autocratia” lor ) !! Nu vă mai comparați cu rușii subestimandu-i pentru că nu am fost și nu vom niciodată ca ei în toate domeniile ( și mai ales în ale războiului ) !!! Pe cine îl mănâncă pielicica , clownul neonazist- banderist angajează ( sau ar vrea sa mai sacrifice ) la greu !!!

 97. Intai trebue sa intoarcem armele shi apoi vor veni destui sa apere Romania Mare realizata cu sprijinul Rushilor prin UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de nord shi Insula Sherpilor. Vor veni destui sa apere Romania Mare de Blestematzii Anglo-Saxoni din SUA care numesc Romanii „inferiori” de „rasa Latina”, „animale” bune doar de abatorizat shi de slugile lor nazishtii pushi de CIA la Kiev. Filmul „Sfarshitul lumii” ( End of times ) ar trebui proiectat in toate cinematografele din Romania ca sa intzelega shi Romanii planurile Blestematzilor Anglo-Saxoni din SUA de a extermina poporul Roman.

 98. De la lume adunate/ Și’napoi la lume date! Luăm arme vechi de 45 de ani de la Partenerul Strategic, luăm carne de porc din Spania, legume din Turcia, coca congelata din Polonia, lenjerie din Bangladesh, carne de tun pentru Ucraina din România! Luăm Colonei fără Academia Militară din Societatea Civilă, din pleava României! Luăm aer gratis pentru inspirație, măcar pentru el nu plătim taxe și impozite! Pensia grasă necontributiva, cu taxe mari se întreține!
  .

 99. Apropo, pe cine suntem noi obligați să ajutăm? Ce mai face astăzi Mitropolitul nostru ROMÂN din Cernăuți- Bucovina -LONGIN? A mai luat vreo bătaie, l-au mai împuns cu cuțitul aliații-frații noștri ocraineeni care vor să ne dăm fii și fiicele la moarte și distrugere pentru mai multe iahturi și castelele ale pianistului fără mâini ? Aaaa , asta e diferit, important e să apărăm amerlocii care le-au furat pământurile și bunătățile ocraineenilor și nu ROMÂNII noștri năpăstuiți p-acolo? SLAVĂ PĂCII, antiromânilor !

 100. Treceți batalioane Române Carpații! Cât i-ar trebui orezului cu 4 stele(?) ca să pronunțe aceasta frază simplă în vremi d3 restriște pentru România? Ar incepe-o în 1916, ar temina-o în 1946 la colectivizare? Rău am ajuns, Rău de tot! Nu știam că există asemenea ” petarde” de proști un armată! Proști cum nu există! Maimuța rujata cu Rolex la mână, ne prezintă unu’ cu deficit de Litiu și de Flor, ca Einstein? Pana unde merge nesimțirea. ână unde???

 101. In Ukraina i au spalat pe creier vre.o 10 ani ca sa.i monteze impotriva rusilor si sa.i transfirme in carne de tun.In Romania in schimb cam greu nu lipseste mult si va sar romanii in cap pe unde va prind Dasà sa ne bagati in razboi si sa mai avem si arme ,in prima saptamana facem numai mormane de neosecuristii comunisti si apoi dam mana cu rusii si chinezii si.i scoatem si pe astia de ne.au bagat in Razboi,Nato americanii su newlanderii raseii mamii voastre.

 102. …pt intreb si eu…este in spital, a fost batut pana a ramas inconstient…stirea este noua dar nu apare pe site-urile de stiri citite…cum ar putea spune asta cand din cauza celor care l-au batut facem foamea, frigul, ne instruim in ale razboiului…

 103. Ca un adevarat COMANDANT Cpt core/Core nu pregeta sa-si jertfeasca din timpul pretios pentru a asista psihologic si psihiatric CLONELE repartizate la dislocarea pe forum!!! Ticutza, Gogutza, Yahweh Yoram Hassam Hayssam Bairam RamaDan El Zorab Isbollah, Hamas, Huthi, cele mai sinistre creaturi mistificatoare care nu vor sa inteleaga ca LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern s-a bazat
  pe TERORISTII DE ELITA ai Paktului de la Varsovia care au ASASINAT de la mica distanta, in ceafa, sau de pe cladiri ca LUNETISTI,
  distribuirea DESCREIERATA de ARME Garzilor patriotice urmand SA ACOPERE ASASINATELE SPECIALISTILOR tip marius, respectiv sa mai adauge VICTIME in INTRECEREA SOCIALISTA !!!

  Ne norocitilor, Ceausescu NU A INARMAT GARZILE PATRIOTICE pana la arestarea din 17 decembrie precum MACELARUL COMINTERNIST Ilici GENOCID!!!

 104. Mitropolitul român Longhin Jar a fost maltratat, cu sălbăticia caracteristică, de către scelerații lui Zelenski. Nimeni nu zice nimic despre asta?

 105. Maestre, în caz ce mobilizare noi mai trecem printr-o comisie militară? Căci avem cam 600 000 de revoluționari cu răni grave în 89′ Principalul handicap la ei este lipsa creierului și scârba de muncă! Ei pot fi mobilizați în frunte, la tranșee? Căci 35 de ani au stat „pititi” , au stat departe de Oficiul Forțelor de Muncă! Ba o pensie, ba un ajutor, ba o locație de gestiune, ba un pământ, ba o scutire de impozite! Ei sunt buni de carne de tun, sau noi? Morsa mai e bun la armată, cu arma, sau rezervist la Contrainformații Militare?

 106. În 89, de fapt după 89′, au venit val vârtej la Partid, 600 000 de revoluționari! Răni grave de tot în decembrie 89′, scârba de muncă și lipsa creierului! Acum să vă văd! Mușcați de gât rusii, așa cum vrea ca să îl muște de gât, să îi mute dinții la ceafă Aurescu Goldberg lui Putin Vladimir! De fapt clonei Vladimir! Căci cum zice Radu Tudor Putin Vladimir a murit de 231 de ori, a avut 953 de AVC-uri, 97 de infarcturi și 8 transplanturi pulmonare și hepatice! Ăsta din Fruntea Marii Rusii este Robocop! Scuip cu sete Radule!

 107. De la Cape Town la Cairo caile ferate coloniale construite pe la 1900 de Imperiul Britanic in Africa peste caile ferate romane la durabilitate si siguranta.

 108. Decat sa mor pentru astia care mi.au RUINAT viata si a TUTUROR romanilor mai degraba MOR luptand cu Cei care Intra peste ei si ne.au bagat in Razboi sa le fim’catne de tun farà sa purtam vreo vina

 109. Charlie, iubesc copiii din suflet. Cand incep sa vorbeasca pe limba lor foarte serios si eu le spun, da, asa este cum zici tu. Da, Charlie, asa este cum zici tu. Nu intelegem neam desi ne-ai repetat de atatea ori.

 110. În caz de mobilizare, vreau ca să dorm în același pat cu Cimpanzeul rujat cu ceas Rolex! La ora 2 AM ii șoptesc la ureche, sunt Ciucă, șeful tău, lumina ochilor tăi! Să vezi până la 6 AM, masaje, pupat tălpile, scărpinat în cap, luat tot trupul la frământat și sărutat! Te simți de la Cimpanzeu, cum că ai sta pe saltea cu apă cu Patricia Kaas ca Truica paharnicul lu’ Bombonel! Ce face din palme bărbatul, nu face femeia ever!

 111. Cimitirul ARLINGTON : freedom is not free….LIBERTATEA NU ESTE IEFTINA …. E DE STIUT PENTRU ORICE BIVOL !!!

 112. @ Core- ” Ridendo castigat mores” !La cit incearca ai nostri gowernanti sa ne faca viata de urita , doar prin zimbete si glume ii putem ingenunchea . Si -risul este molipsitor. Iar noua chiar ne face bine .noi ridem , ei turbeaza…..

 113. Imre@
  Vanatorul de troli@
  Surse interne ale armatei sustin ca nu exista nici o amenintare prezenta si viitoare.

 114. Alexandru cel Mare l-a avut profesor pe Aristotel! Bivolul nostru cu 4 stele l-a avut profesor la lb Română pe Vanghelie și la mate pe Piedone! A ieșit ce a ieșit, nici eu nu înțeleg ce, bugetul da! 25 000 de Euro net lunar, mașină de servici, ordonanță, slugi la ușă! Corpul Mare cu mâncare multă se ține și cu mașina 4×4 cu motor de 5000 cmc se transporta! Parcă se transporta Mamutul ăla împăiat de la Antipa la Casa Poporului!

 115. Apă e otrăvita la robinete, Mircea( Dinescu) fa-teca muncești, mor oameni la Inter împușcați de teroriști( Armată a tras), la sediul PNT-CD s-au găsit droguri, arme și tiparnite cu bani! Dormi liniștit, FNI cu Maria Vlas lucrează pentru tine! Caritas îți dă banii de 8 ori, Gerald d3 11 ori! Stai la cârciumă, stai degeaba! Reloaded prostim proștii? Carne de tun în Ucraina? Vine și Diaspora la razboi???

 116. Domnule Cornel Nistorescu,din toate publicate si raspublicate in mass-media romaneasca,NIMENI nu raspunde la intrebarea fundamentala:”Romania este ATACATA (sau va fi,decurând)de cineva!??…de trebuie sa devina armata OBLIGATORIE !.
  Sau Romania intenționează sa ATACE pe cineva!??”.
  Hai sa vad si eu un RASPUNS !….ca de „palavre,vrute si nevrute” sunt satul !.

 117. O sugestie pentru dl Nistorescu, poate nu ar fi total deplasat sa vedem cum au participat in WWII liderii politici ai Romaniei.
  Ca sa vedem cati din neamul de mari patrioti Bratianu au fost pe front.
  Am fost surprins sa aflu ca regretatul Corneliu Coposu a fost scutit de armata prin ordinul premierului de la acel moment, premier care ii era si unchi. Ordinul este public, a fost publicat in Monitorul Oficial. Este jenant daca ne gandim ca era campion national la haltere. Ridicol si motivul, era un pic grasut.
  Dar macar cei care ii administreaza siteul nu ascund asta. Iar ulterior destinul sau tragic i-a conferit o aura binemeritata. Dar ridicolul ramane.
  Dinpre PNL nu auzim decat osanale la adresa Bratienilor, toti geniali, toti proptiti in functii publice banoase.
  Ura!

 118. …reactualizare și adaptare „Peripețiile bravului soldat Swejk”,care a descoperit pe peretele celulei în care ispășea pedeapsa pentru că era un simulant ordinar,mobilizatorul îndemn „Noi nu mergem la răzbel,ba ne și c…m pe el”…

 119. Mi se pare normal Cpt core/Core sa-ti placa copiii cu atatea insarcinari…De inteles, intelegeti perfect, de aceea URA ATAVICA…
  Si secsismul care ti-a scapat ca ai si tu nervii tai, supraincordati, mai ceva dacat abdominalii…Apropo, pe Gogutza trimite-l la Voluntari ca acolo-i locul lui de gigel cu probleme de cultura istorica si geopolitica…Transmite salutari „omului de stat la bar
  Mongolu Ceacat”, dar si urari de sanatate ca l-au ajuns blestemele ROMANILOR, DUSMANII TAI, ai lui si ai VOSTRI!!!

 120. …pt cris…aceleasi surse ne-au spus ca vaccinul este eficient si sigur…repet, din cercul meu de cunoscuti au disparut 6 persoane, una intens mediatizata…toti in jurul a 50 de ani, toti vaccinati, nici macar unu cu antecedente cardiace…alti 5 au operatii pe cord, salvati la limita…cei cu boli autoimune sunt atat de multi-asta este, sunt persoana publica-incat am renuntat la a-i contabiliza…sunteti mintiti!… sunt de meserie si, intamplator, am operat pe relatia slavi…ce vrei sa-ti spun, ca moscova esye al doilea oras in care ma simt ca acasa, ca stiu fiecare strada de-acolo?…ii cunosc…sunt extrem de inteligenti, de rabdatori si incriptati…despre ce dracului vorbim, apare o muiere sa ne linisteasca, o muiere care, daca a facut ceva cursuri pe la securici se crede mare strateg?…dragul meu prieten, cand vei realiza ca traiesti intr-o matrice, intr-o minciuna continua?…dragul meu, indiferent de meandrele istorice, reusisem sa ne facem niste prieteni, caci, daca nu stii, am fost si acum suntem, mai mult ca niciodata, inconjurati de dusmani…este mult de discutat…problema este ca, dupa 90, impinsi de noii aliati, am stricat si prieteniile care ne asigurau culoare de retragere in cazul in care ce trebuia sa se intample,s-ar fi intamplat…cum am reusit?…simplu:prin tradare!…nu ne tradam doar conducatorii care ne vor binele, ne tradam si prietenii…cu sinceritate, ne meritam soarta!…cunoscandu-i pe rusi, ma mir ca in cazul nostru dau dovada de atata rabdare…eu mi-am facut datoria fata de tara, cu credinta!…singurul regret?…am un copil iar eu imbatranesc…

 121. Domnule dragă! Dvs aveți studii superioare? Ați citit Istoria Mossadului, ati citit Templul Popoarelor cu Jim Jones cu butoiul de otravă de 209 litri? Ați văzut revoluția română la televizor și „încă” dvs sunteți nedumerit? Manipularea Maselor va suna cunoscut? Mă dezamăgiți forte! Ați văzut interviul dat în februarie 2015 de ministrul de externe Bogdan Aurescu( Goldmann) dat la TVR1? Ați auzit de B’nai B’rith? Cine latră de 10 ani, Marea Neagră e Lac Rusesc? Nu latru și eu dinainte de război, România vrea Plutoniu Militar Rusesc deasupra ei la 100 de Milioane de Grade! Punem postările din 2021? Aurescu Goldmann susținător frenetic al războiului, a vrut ca să îl aresteze pe Putin, acum a judecător la ONU, pus acolo de talpa țării sau de Elite? Moșule, vezi interviul din februarie 2015 dat de Goldman Aurescu la B’nai B’rith la TVR1 și mai vorbim! Ori Lacul Morii scrie pe matale, ori emigrezi! Atenție la neatenție!

 122. Toti demnitari de la varf spun Ca trebuie sa ne pregatim de cinflict,langa noi e un razboi care incet se apropie de granite Dar tot aceiasi demnitari spun Ca nu.i risc de conflict.Atunci Ca precautie PLEC in tarile unde ISI trimit astia Copii😉

 123. Razboi „previzibil” de 10 ani! Alcoolicul național nu a citit după eticheta de Bourbon, a citit ce i s-a împins supt nas de Davos, Marea Neagră e Lac Rusesc! A continuat tâmpenia Aurescu, Johannis, o duce mai departe covrigarul analfabet din Buzău! Cu toții știu că Bau Bau e la Davos, calci alături, strungar cu 2 bază scrie pe tine Ca Șerban Nicolae înainte de a’l cunoaște pe Ion Iliescu!

 124. Veți cunoaște Adevărul și Adevărul vă va face liberi! Adevărul? Suntem condusid3 cei mai idioți, analfabeți și hoți din toată istoria României ever! Diplome de Bioterre, Ecologice, Spire, la Megatona, la Garnitură de Tren! Dacă unu cu 9 clase, cu 67 de cadavre, e primar de 5 ori? Ce mai e de spus? Nimic! Asta votăm, de asta avem parte!

 125. Nu ne ataca nimeni dar idioții slugi vor sa ne bage în război cu Rusia, modifica legi sa interceptat rachete și drone pe teritoriul Ucrainei, la război sa meargă specilajj cu pensii de mii de euro, eu nu îmi trimit copilul sa moara pentru securiști și coruptij din mafia psdnk

 126. Ca sa iti dai Seama cat de criminala si parazitat si cum vrea sa te transforme in carne de tun clasa politica neocomunista SECURISTA din Romania ,imagineaza.ti de ce te.a tinut in saracie ,te.a Furat 34 de ani te.a indatorat si lasat neinarmat si neinstruit stiind Ca urmeaza un razboi,de atata timp si vei deveni carne de tun.Ce le trebuie bani astora care.s CARNE DE TUN ,intelegeti comparativa?SI APOI MORTII NU MAI POT PLATI DATORIILE😉

 127. Charlie, eu am vrut sa argumentez necesitatea unei instruiri.
  Tu vorbesti despre altceva.
  In ce-l priveste pe Basescu, daca l-am votat de doua ori inseamna ca asa am simtit ca este bine. Nu ma pot trada pe mine, cea care am fost atunci. Inteleg ca multa lume este suparata pe el, a3 il ataca din toate pozitiile dar eu mai cred inca in bunele lui intentii.

 128. @ Dacă CNCD îi declară și sancționează pe aceia ce folosesc îndemnuri la război și înarmare discriminatori , războiul fiind o formă violentă de discriminare, ?

 129. Acest episod cu înrolarea în forțele militare ce trebuie să apere România, cică doar vreo patru-cinci zile până când sosește NATO și bagă frica, de data asta în ruși, nu cum băgau ei , ovreiașii , printre care babacii lui Petre Roman, Patapievici, Tismeneanu, ce conduceau diviziile sosite de-acolo, în „burghejii” români, unii dintre ei niște gospodari ce nu-și beau averile prin crâșmele deschise de ei peste tot , ne aduce aminte de celebrul : „Ana Pauker și cu Dej bagă spaima în burgheji !”.
  Acum probabil că niște poze cu Johanus, Ciucă, Ciolacu și toată șleahta de generali care apar, era să zic că apără 😉 ( ce să apere ăștia decât pensiile lor speciale ? ) pe sticlă vreo două ore pe la TV și apoi lângă sticle cu băuturi fine, vor fi suficiente să bage-acuș-acuși, frica și în ruși !
  Că doar nu s-or speria ăștia de armamentul din dotare, ce va să vină cam peste un deceniu sau două, deși plata este făcută cu unul înainte, ca să nu mai vorbim că cele mai renumite F-16 au respectabilă vârstă de peste 46 de ani, deci PUTIN respect, tovarășci ! 😎
  După ce de 34 de ani te-ai străduit să distrugi suveranitatea și naționalismul , ce crezi c-ai putea pune în loc ca să-i faci pe tineri să lupte pentru România, o țară străină lor precum și alte precepte educaționale peste care s-a sărit coarda de către neisprăviții ce conduc țara asta spre un dezastru anunțat ?!
  P.S.
  Prefectura București și inspectoratul Școlar interzic predarea unor lecții cu Rezistența din munți a celor care s-au împotrivit cu disperare cotropitorilor străini din anii 1944 până prin 1956 când au fost lichidați și ultimii Ogoreni !
  Aveți ce-ați semănat , trădători nenorociți !

 130. Patriot nu inseamna sa te lasi atras Sau provocat in razboaiele facute de Cei care ne.au ucis bunicii si au tinut u
  in saracie si au SUBJUGAT mamele tatii, FRATII nostri si pe noi si nu ne.au oferit Nici o oportunitate de trai decent si un viitor demn copiilor nostri.Aceasta clasa parazita trebuie eliminata ,doar atunci cand vom avea in maini tara ,vom putea s.o APARAM,daca cineva ne ameninta Dar nu cand vor ei cu Cei care NIMIC NU NE.AU FACUT!SA LUPTE EI DACA VOR SI AU CEVA CU RUSII!NOI NE DELIMITAM.

 131. …nu este vba despre un razboi asa cum vedeti la tv, deocamdata…aliatii ne-au compromis, nu va mai functiona tradarea…vanzoleala se va termina, rusia deja a castigat…problema este ca baietii destepti ai ioropei au stat cu curu-n doua luntrii, au lasat loc de buna ziua…numai mieii au pus botul, trup si suflet, la vrajeala…si cum pentru o impacare trebuie gasit un vinovat din exterior, care sa fie si pedepsit intru satisfacerea partilor, ghici ghicitoarea mea, cine va fi acel vinovat?…

 132. Tică humor zis Radu de la Afumați, ai vocabular de Călărași, ufechi dd măgar si pantalonii in vine, cu Editat.

 133. @ Ăla de zice cu ,,mansarda” o are ,,mobilată” cu soldați ruși, nemți, americani, NATO , ceaușisme, ?

 134. Adica copiii nostri sa apere patrimoniul OMV, ENGIE, APA NOVA, vila lui Videanu( el si beizadelele vlascene vor fi deja in insule exotice),sa apere averea lui Rus de la Cluj, mosiile lui Isarescu, mall-urile franceze, terenurile arabilor, italienilor, etc? Niet!

 135. @ Asiaticii, afro, arabii, care au venit și mai vin pe la voi, probabil că se și gândesc să vă apere cu tancul și cu pușca , ?

 136. @ Nistorescu zice că e patriot când are în cont și când nu are nu îi mai convine, guvernul, țara, de cetățenii, ?

 137. @ Care sunteți de părere că treaba cu armatele și războaiele trebuie desființată, că nu sunt utile și îi ține și nespălați pe front și la exercițiile militare, condiții care nu sunt nici prin închisorile modernizate de Uniunea Europeană, ?

 138. @ În țările democratice, războiul este pentru adepții războiului, nu este pentru aceia care sunt împotrivă sau se abțin, fiind mult mai periculos și distrugător chiar și decât terorismul, care este mai limitat în efecte prin lipsa resurselor și adepți, ? Atunci când adepții războiului fac victime printre aceia care nu sunt de acord cu războiul, care se abțin, deci populații civile, războiul devine și o formă de terorism , care procedează asemănător, însă la un nivel mai redus și cu victime mai puține,?

 139. pana la Liiceanu si Patapievici, mai bine raspund mogulii de presa de situatia scolii, ca lor le place sa terfeleasca profesorii la comanda elevilor si parintilor. acum doua zile Sarbu isi lua singur interviu la televiziunea lui si ziceam cum vrea el sa isi cumpere prodesori la kil, ca educatia e dreptul lui. tot din cauza lor {mai ales a lui) 100% din elevi viseaza cu ochii deschisi sa ajunga proxeneti.

 140. @ Care e treaba, îl aveți pe Mircea Toma la CNA, ce nu vă convine, ?

 141. Jeturi scurte și dese? Cu Prostamol uno ai încercat? Ne-ai amețiți de tot! O frază ruptă în zece? Nu mergi la întreg?.!.?.!.?,,!

 142. De luat mai iau si altii din Spania, dar guvernele lor”naționale” si „indepndente” nu urmaresc distrugerea deliberata si sistematica a producatorilor locali cu pandemii mai mult sau mai putin reale sa mai vanda dezinfectanti diluati, DNA, sa mai faciliteze importatorii si pentru „Slava”.

 143. Cam tarziu s-au trezit onor politicienii romani(asta daca s-or fi trezit cu adevarat). Avem aproape jumatate de tara emigrata afara si care nu mai are mare legatura cu Romania nici pe timp de pace. Vremea armatelor mari a trecut pentru noi si singura solutie este dotarea cu armament modern. Doar ca si aici ne-am trezit tarziu,atunci cand toti vor sa cumpere iar listele de asteptare sunt lungi. Cat despre articolul 5 al Nato poate cineva ar trebui sa spuna si ce spune articolul respectiv pentru ca multi s-ar putea sa aiba o surpriza. Conform articolului respectiv, in caz de atac asupra unui stat membru, celelalte state membre vor oferi asistenta. Insa nu se specifica clar in ce anume consta asistenta deci nu este obligatoriu ca Franta sa trimita soldati de exemplu.

 144. …nu va fi razboi curand…nu au cu ce sa doteze si sa intretina o armata,fie ea si de voluntari…nu au cum sa organizeze teritoriul, nu au bani nici sa treaca strada…pur si simplu nu mai stiu cum sa controleze masele, oamenii au inceput sa se revolte iar ei incearca sa demonstreze ca detin controlul, ca nimeni nu tre sa miste in front…avem scandalul aurului, al vaccinurilor, a aparut aceasta noua oferta pentru ocuparea mintilorb oamenilor…toate sunt perdele de fum pentru a masca marea frauda de la alegeri…pana si plangerile penale bombastice, fara nici cel mai mic efect, altul in afara altui subiect de discutie si castig de imagine-doar nutret pentru prosti-fac parte din acest camuflaj…hotii care ne conduc s-au transformat in toreadori…flutura in fata poporului panza amenintarilor de tot soiu pentru ca acesta sa nu observe cutitul care-i va fi implantat in spate…

 145. Noi romanii avem noroc , ii avem pe specialii din armata miliție servicii care sunt numai buni de trimiși în prima linie, eu și noi ceilalți nu mergem în Ucraina ca să apărăm hoția specialilor

 146. Ar mai fi o solutie, don Cornel, a vina „principesa” Margareta cu cercetasii lu bunicu Carol al doilea si se rezolva o parte din problema.. PS. Nu mai e ce a fost odata. Imi amintesc de invadarea Cehoslovaciei de catre URSS+4,in 1968, cind patriotismul romanesc a atins cote nemaiintalnite, oameni in varsta oferidu-se sa mearga la armata, sa ajute tara. Acum, dupa propaganda desantata antiromaneasca de 35 de ani, la ce sa te astepti? Sa vina clanurile sa apere „misia”? Nici gand… Poate „Slava Ukrania..”, ca tot viseaza kievul sa ia nordul Maramuresului pina la Borsa, si nordul judetelor Suceava si Botosani..

 147. Vor bani in armata, ca in armata nu se fura, se completeaza la inventar !

 148. De cate ori s-o fi auzit declarat mort la Antene, Putin o fi zis ca vine peste Radu Tudor sa-i arate ca n-a murit, i-a bagat in alerta.
  Dupa ce Gheorghiță cu vaccinarea de covid-19 a plecat in vacanta prin Italia, hop Gheoghiță cu vaccinarea de Putin.

 149. Din istorie se știe cum că romînu se duce pe un cîmp de bătălie doar ca să jefuiască cadavre..Iar de ”intors armele”, fiind totuși prins cu japca, e specialist..Deci devreme ce țară nu are, onoare, noblețe nu are,.bunurile sunt din furate, de ce puii mei să se ducă la război ??

 150. …ursuletule, vezi?…mergeti voi, in ultima vreme sunteti vestiti pt vitejia de care dati dovada, verticalitate, cinste, onoare!…vezi ca votez cu udmr, doar asa, sa-mi consum votul…unu pe bucale sigur va fi pe bune, al meu…baga-te pe liste, te sustin!…

 151. @ Ursuleț 10:30
  Ca să atârne o opincă pe Parlamentul de la Budapesta, măRog…🤣

 152. Poporul nostru a ADOPTAT si ADAPTAT religia DRAGOSTEI, IUBIRII si PACII (religia PALEOcrestina si CRESTINA a OMULUI-DZEU Iisus) inca din EPOCA sa ANTICA (cea GETO-DACICA/50 AD) …
  „Numele lui Hristos ajunsese să fie cunoscut în vremea sa inclusiv „popoarelor din Galia, Marea Britanie, sarmaților, DACILOR, germanilor și scitilor” (Tertulian/150-220 AD), Adversus Judaeos, 7).

  Asadar, SENTIMENTUL de URA (chiar si ATAVICA) … este un sentiment complet STRAIN pentru NEAMUL nostru (cel MAJORITAR/90%) de pe acest TARAM incepand cu anii 50 AD !

  In schimb, SENTIMENTUL de URA (chiar si ATAVICA) … este un sentiment COMUN tuturor neamurilor migratoare si calatoare, minoritare si PAGANE/necredincioase, VREMELNIC sosite pe taramul NOSTRU cel STRAVECHI, doar cu DORINTA de CUCERIRE, JAF si PARVENIRE) !

  DIFERENTA dintre SENTIMENTUL de DRAGOSTE (specific NEAMULUI nostru cel MAJORITAR) … si ‘sentimentul de URA atavica’ (specifica TUTUROR neamurilor MIGRATOARE si CALATOARE, MINORITARE si PAGANE in raport cu CREDINTA noastra cea STRAVECHE de pe acest TARAM) … face diferenta dintre NEAMUL nostru MAJORITAR/cel ROMÂNESC … si ‘niste altii minoritari’ care NU CONTEAZA (DELOC) pe acest TARAM/ROMÂNIA.

 153. Cine are averi ilicite sa si le apere. Noi tinerii n-avem chef sa facem cubul mobik – ptr cunoscatori cu catbox.

 154. După ce că oricum populația României scade semnificativ de la an la an, acum ne omorâm și tinerii pe care îi mai avem…Asta e Marea Resetare despre care tot se vorbește de ani de zile…o să ajungem ca și națiune să dispărem cu totul în negura timpului! Trebuie să avem curajul, ca și înaintașii noștri să facem ceva, nu doar să stăm pe FB și să scriem comentarii răutăcioase….doar împreună putem ca și națiune putem merge înainte…

 155. Mi-am scos pușca și cureaua lata de la vaselină ca să atârn o opincă pe Parlamentul de la Budapesta și una la intrare în văgăuna ta, mare scurs în pantaloni.

 156. Sa meargă ciuca, pensionarii speciali și toți aurolacii de la antena3 și digi, sa apere pe bogătași și americani. De ce plătim taxe și impozite, sa murim pentru ciuca agramatul?

 157. Am vrut sa vad niste stiri despre Romania.Nu se poate,se transmite in direct de la PE lamentatiunile plavanului psihopat despre Mitsoula si alegerile europene din Romania,intrarea in „Sengan” aerian,terestru si subteran,relatiile de deosebita prietenie cu Ucraina,ce mai,toate neroziile care deja provoaca nervi,lehamite si indignare la orice om normal.Este clara intentia de a teroriza in fiecare zi romanii.Cu orice numai terorism sa fie.Zau ca e necesara o pregatire militara cu AKM-ul.Chiar daca am peste 70 de ani am mare chef sa ma inscriu.

 158. Pana acum era cântarea oficială
  bla bla Alianța nord-atlantică apără și păzesțe
  bla bla umbrela NATO
  bla bla cumparati armament american scum e bun
  bla bla Ucraina apara de rusi tarile europene si are prioritate in fata romanilor.
  bla bla Slava Ukraini
  bla bla Putin n-o mai duce mult
  bla bla Putin va fi detronat
  bla bla Ucraina contra ataca si-i face praf pe rusi
  bla bla Coruptia in Ucraina si Ucraian nu mai are obuze
  bla bla Industrie de razboi
  bla blA N-avem nici bocanci si puscoace vechie, mai praf ca rusii cu toate miliardele date la americani
  bla bla armata voluntara obligatorie ca se intoarce Putin

 159. Din istorie se știe cum că NOI/ROMÂNII (POPULATIA cea STRAVECHE care a fost formata (dpv. istoric si genetic) de peste 8.000 de ani pe acest TARAM) traim ca populatie MAJORITARA (90%) pe TARAMUL nostru/cel ROMÂNESC (taramul cel național al geto-dacilor Basileului Burebista/44 BC, cel DEFINIT (in cazul neamului nostru) ca o Comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale și, în general, prin unitate de limbă și religie. DEX ’09)
  Si dintotdeauna NAȚIA noastra/cea ROMÂNEASCA NE-AM DUS pe un cămp de bătălie PENTRU A NE JERFI VIATA (si ONOAREA pe care O AVEM) DOAR pentru NEAMUL nostru cel NOBIL/cel ROMÂNESC si TARA noastra cea STRAVECHE si BOGATA/ROMÂNIA !

  Iar pe TARAMUL nostru … doar migratorii cei minoritari au venit ca să aiba bunuri din furate (din JAF), sa UCIDA si sa jefuiască cadavre de pe cămpurile de bătălie.
  Neamul ungurilor fiind vestit in acest sens … PLIN de URA si RAZBOINIC (ca asa a fost el cladit dpv. istoric si genetic in Siberia de pe Obi), PAGAN (in raport cu credinta noastra cea straveche (a DRAGOSTEI) de pe acest TARAM), dar vesnic MINORITAR (orice si oricum ar face ei) pe acest TARAM/vesnic MAJORITAR de tip ROMÂNESC !

 160. Revolutia franceza a fost de fapt, o serie de revolutii, fiecare cu filosoful ei.
  A fost Montesquieu care sustinea susținea monarhia constituțională liberală cu împărțirea suveranității între mai multe centre de putere care se puteau controla reciproc, dupa modelul revolutiei engleze.
  A doua etapa, faza republicana, Rousseau definea libertatea ca posibilitatea de a te conduce singur, trăind sub o lege pe care tu însuți ai adoptat-o.
  A treia etapa, Napoleon, imperiul și absolutismul luminat al lui Voltaire. In acest caz, suveranitatea nu era transmisă poporului, ci rămânea în mâinile monarhului. Napoleon a a transformat educația într-una din principalele priorități ale politicii imperiale. Napoleon devenise atat de popular in Franta, incat regimul său nu a putut fi dărâmat decât de coaliția marilor puteri europene.
  Unionistii nostri dupa ce si-au facut studiile in Franta, au venit in Tara cu ideile revolutiei franceze.
  Deci, draga Nationalistule, intrebarea este cu ce idei si de unde vin tinerii nostri, daca mai vin? Ei ar trebui sa ne spuna ce inteles are pentru ei notiunea de patriotism caci de ei depinde ce se va intampla cu Tara.

 161. Din ISTORIE se știe cum că NOI/ROMÂNII (POPULATIA cea STRAVECHE care a fost formata (dpv. istoric si genetic) de peste 8.000 de ani pe acest TARAM) traim ca populatie MAJORITARA (90%) pe TARAMUL nostru/cel ROMÂNESC (taramul cel național al geto-dacilor Basileului Burebista/44 BC, cel DEFINIT (in cazul neamului nostru) ca o Comunitate umană caracterizată prin unitatea de teritoriu, conștiința identității istorice și culturale și, în general, prin unitate de limbă și religie. DEX ’09)
  Si dintotdeauna NAȚIA noastra/cea ROMÂNEASCA NE-AM DUS pe un cămp de bătălie PENTRU A NE JERFI VIATA (si ONOAREA pe care O AVEM din BELSUG/alungand peste 35 de neamuri straine venite, in ultimii 2500 de ani, doar scop de ocupare si jaf) DOAR pentru NEAMUL nostru cel NOBIL/cel ROMÂNESC si TARA noastra cea STRAVECHE si BOGATA/ROMÂNIA !

  Iar pe TARAMUL nostru … doar migratorii cei minoritari au venit ca să aiba bunuri din furate (din JAF), sa UCIDA si sa jefuiască cadavre de pe cămpurile de bătălie. Neamul ungurilor fiind vestit in acest sens …

 162. Toti boierii isi trimiteau fiii la studii in Franta.
  Revolutia franceza a fost de fapt, o serie de revolutii, fiecare cu filosoful ei.
  A fost Montesquieu care sustinea susținea monarhia constituțională liberală cu împărțirea suveranității între mai multe centre de putere care se puteau controla reciproc, dupa modelul revolutiei engleze.
  A doua etapa, faza republicana, Rousseau definea libertatea ca posibilitatea de a te conduce singur, trăind sub o lege pe care tu însuți ai adoptat-o.
  A treia etapa, Napoleon, imperiul și absolutismul luminat al lui Voltaire. In acest caz, suveranitatea nu era transmisă poporului, ci rămânea în mâinile monarhului. Napoleon a a transformat educația într-una din principalele priorități ale politicii imperiale. Napoleon devenise atat de popular in Franta, incat regimul său nu a putut fi dărâmat decât de coaliția marilor puteri europene.
  Unionistii nostri dupa ce si-au facut studiile in Franta, au venit in Tara cu ideile revolutiei franceze.
  Deci, draga Nationalistule, intrebarea este cu ce idei si de unde vin tinerii nostri, daca mai vin? Ei ar trebui sa ne spuna ce inteles are pentru ei notiunea de patriotism caci de ei depinde ce se va intampla cu Tara.

 163. Poporul trebuie înarmat și instruit prin stagiu obligatoriu de 2 ani. Drept legal de port armă și să vedem care funcționar își mai permite să trădeze.

 164. După ce că ne-au plecat tinerii, acum vor să îi și pierdem cu totul cu prostia asta de război! Sper sa ne trezim și noi o dată, să ne unim și să facem ceva în acest sens!! Nu mai stați pe facebook și tiktok!!

 165. Cum s-a scris istoria?
  Montesquieu a fost una din cele mai complexe și importante figuri ale iluminismului francez. A activat în calitate de consilier (1714) în parlamentul de la Bordeaux, devenind președintele acestuia (1716 – 1728) după moartea unuia din unchii săi, căruia i-a moștenit titlul și funcția. În 1728, a devenit membru al Academiei Franceze. Cartea sa „Spiritul legilor” (1748) este un studiu comparativ, concentrat asupra a trei tipuri de guvernare republică, monarhie și despotism.

  Una din teoriile majore prezentate în lucrare este cea a separării puterilor în stat, conform căreia puterile guvernului trebuie separate și echilibrate pentru a garanta libertatea individului. Cartea își păstrează și în prezent importanța istorică, fiind una dintre operele care au influențat decisiv elaborarea Constituției Statelor Unite ale Americii, care, la rândul său, a influențat esențial scrierea a numeroase constituții din multe state ale lumii.

  Iluminismul, numit și Epoca Luminilor sau Epoca Rațiunii, a fost o mișcare intelectuală, filosofică, ideologică și culturală, antifeudală, desfășurată în perioada pregătirii și înfăptuirii revoluțiilor din sec. XVII-XIX în țările Europei, ale Americii de Nord și ale Americii de Sud și având drept scop crearea unei societăți „raționale”, prin răspândirea culturii, a „luminilor” în mase.
  Mai putem face un pas in spate si doi inainte? Fara educatie, nimic nu este!

 166. Core, stiu o lista lunga de boieri (fara b), care si-au trimis progeniturile la studii in strainatate: Gheorghiu Dej, Ceausescu, si muuulti alti lideri comunisti!

 167. miki, intrebarea ar fi ce au adus ei in dezvoltarea tarii? Dupa ’89 au venit imbogatitii de tip nou. Din pacate, spre deosebire de boierii de pe la 1700, 1800 au luat si au fugit.
  Dl Nistorescu ne vorbeste despre acel cash out care a creat imbogatitii de tip nou.
  M-a impresionat sa aflu ca Montesquieu a mostenit functia de presedinte al parlamentului de la Bordeaux.
  Traditii…
  Cred ca traiectoria lui Irinel Columbeanu spune multe despre imbogatitii de dupa 1947 Tot ce a strans tatal lui, s-a facut scrum…
  Nu pot avea o viziune asupra starii actuale si a ce ar putea sa urmeze.

 168. eu zic ca daca datzi BURTZILE jos, tot e un cistig…
  oricum pregatirea dobindita in 4 luni de zile…
  si nivelul intelectual – technic cerut pentru cimpul modern de lupta este total insuficient.
  drone, comunicatii…folosirea computerelor…si a programelor,
  limbile straine…sa citesti corect instructiunile de folosire 🙂
  mai e mult pina departe
  concluzia….o puserati pe varza…cu NATO si iluzia ca te apara altzii…
  NU TE APARA NIMENI DACA NU TE APERI TU..

 169. Am ajuns in situatia dezastruoasa in care ne gasim la ora actuala ,datorita noua ,pt. ca am permis acestor lichele de politicieni ,sa faca tot ce au vrut ei ,sau sa faca tot ce le-a dictat Comunitatea Europeana ,sau americanii.Cred ca ar fi cazul sa ne trezim putin din acest somn si sa le demonstram acestor sarlatani care si-au batut joc de tara si de noi,ca poporul roman este adevarata forta si putere in tara si nu ei.

 170. Politia rutiera tot prinde drogati la volan, doar pe unii. Ce-o fi in general pe strazi in societate dezastru, unei asa populatii sa le dea ei armamente militare pe mana? Au mare incredere.

 171. Buna seara,
  Propaganda neo-marxista condusa de exponenti ai noului Stefan Gheorghu rebrenduit in SNSPA au avut cea mai toxica contributie la sabotarea calificata a notiunii de patriotism pentru noua generatie, satanizand permament orice are legatura cu trecutul apropiat.
  In acest sens cei in cauza au actionat distructiv la nivel actional prin inocularea unui sentiment de vina ca s-au nascut tinerii din Romania, ca provin din familii ce au avut parinti, bunici, etc ce au trait in anii de dinainte de 1989 si sunt nu -i asa vinovati pentru aceasta, evitandu-se abil si insiduos ca nu au existat realizari stiintifice, culturale, tehnice, sportive chiar in perioada respectiva.

 172. Pai daca in martie 2020 au indraznit sa scoata tancurile pe strazi va dati seama ca vor cauta cu satelitul carnea de orice varsta pentru tocator, lasciate ogni speranza. Idiotii la comenzi nu sufera de compasiune ci doar de servilism cronic turbat. Romania nu trebuie sa puna botu la transnistria cum facu si Antonescu in dauna patriei.

 173. @Roman/postare la 7.18

  Tot respectul pentru comentariul dvs! Sunteti si un vizionar.

 174. BOIeri inseamna ‘(mosier/latifundiar/)proprietar ce detine un numar de boi si vite (cornute)’ …
  Termenul provine din cuvântul „boi”; un om bogat este un proprietar de boi sau boier. În Țările Române, clasa boierească a provenit inițial din conducerea comunităților rurale de la începuturile Evului Mediu.
  boier, boieri, substantiv masculin
  1. în Evul Mediu Țările Române Stăpân de moșii, beneficiind de anumite privilegii; persoană din aristocrația feudală. DEX ’09
  etimologie: limba română arhaică (boiarin), limba slavă (veche) boljarinŭ (pluralul lui boljare). DEX ’09

  OIeri inseamna ‘un proprietar de oi (ovine)’.
  oier, oieri, substantiv masculin
  1. Crescător, proprietar sau negustor de oi; ovicultor. DEX ’09
  etimologie: limba română arhaică (Oaie + sufix -ar). DEX ’09
  Provine din limbile stravechi de tip PIE/3000 BC.

  Deci … BOIerii sunt proprietari de BOI … OIerii sunt proprietari de OI. Simplu de explicat in limba română arhaică !

 175. „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” (Mihai Eminescu)

  „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus totuşi, mâna pe statul român. Conştiinţa că ele sunt deosebite de neamul românesc nu le-a dispărut încă – ele se privesc ca o oaste biruitoare într-o ţară vrăjmaşă. De-aceea nu-i de mirare că întreaga noastră dezvoltare mai nouă, n-a avut în vedere conservarea naţionalităţii, ci realizarea unei serii de idei liberale şi egalitare cosmopolite.” (Mihai Eminescu în ziarul „Timpul”, 14 noiembrie 1880)

  „Unii români îşi urăsc ţara lor mai rău şi mai cumplit decât străinii. O privesc ca un exil, ca o supărătoare condiţie a existenţei lor… ei sunt – cum spun înşişi români de naştere, francezi de inimă – şi dacă Franţa le-ar procura semidocţilor noştri avantajele pe care li-l dă nefericita lor patrie, ei ar fi emigrat de mult… cu toţii!” (Mihai Eminescu)

 176. „Demagogia la noi însemnează ura înrădăcinată a veneticului fără tradiţii, fără patrie, fără trecut, în contra celor ce au o tradiţie hotărâtă, un trecut hotărât.” (Mihai Eminescu)

  „Eşti în ţară…
  Eşti în Sara berei mândre si-a cârnaţilor cu piele,
  Eşti în sânul măslinoasei şi brigandei d-azi Elade;
  La muscal vii şi la turcul ce domneşte multe neamuri,
  Eşti în patria musteţii iubitoare de pomade.
  Ba, tu eşti în România, căpătâiul de venituri
  Unde-a fi calmuc, iubite, e frumos şi ţi se şade.
  Unde cel venit scutitu-i de-orice greu şi datoria
  Ş-unde vita cea străveche de român ce-l sudui, bade,
  Poartă-n spatele-i nătânge pe-orişicare-i vine-n minte
  Să clocească-a lui seminţe pe-ăst popor ce-i duce-n spate.
  Unde prazi fără de milă, făr’să-ţi pese, spre-a te-ntoarce
  Înstărit în a ta ţară, să trăieşti din aste prade.
  Unde fiii proprii ţării îi sug măduva din oase
  Spre-a o da-n Paris, Viena pe nimicuri şi parade,
  Unde-n casă se vorbeşte orice limbă vrei din lume,
  Numai limba strămoşească s-o vorbeşti nici nu se cade,
  Unde-a oamenilor fală şi mândrie nu consistă
  Decât c-au ştiut mai bine s-uite limba ţării toate,
  Unde chiar numirea ţării este doar o ironie,
  Căci român nu e nimica nici în case, nici pe strade.” (Mihai Eminescu, 1873)

 177. Am incercat sa trec comentariul meu de ieri de la 10:01 prin campul sovietic de mine antipersonal, dar a explodat si cand l-am trimis din nou la 12:52, 14:45 si 19:02 a explodat din nou…”Proletzi din toate tzarile, CURATZATZI CAMPURILE DE MINE SOVIETICE!

  Era vorba de CLONA hemo roid care a revenit la LEGIONARISM dupa aproape un deceniu de prestatii ceausistoid-bolsevicoide atipice unui LEGIONAR…Convertirea legionarism-bolsevism o pot intelege la aceasta forma de viatza, doar Ana/Golda Pauker/Ibarruri/Meyr
  i-a REINCORPORAT pe LEGIONARII SEFI in PCR de unde plecasera in misiune…De neinteles mi-e RECONVERTIREA la LEGIONARISM…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.