Mircea Lucescu: de ce îi este foarte greu lui I. Hagi să reușească

Ianis Hagi nu reușește de nici un fel să impresioneze oriunde ar merge să joace. Excepție fac perioadele în care fiul lui Gică s-a aflat tocmai sub comanda părintelui său la Viitorul Constanța sau, mai recent, la Farul. În rest, oriunde a mers, Ianis a avut puține momente în care și-a arătat calitățile. În rest, multe critici și reacții de dezamăgire din partea suporterilor care având un Hagi în echipă se așteptau la minuni din partea românului. În momentul de față, situația lui Ianis nu e deloc roz. La Alaves, joacă din când în când, doar în ultimele minute, după ce a dezamăgit profund când a fost titularizat. Decanul antrenorilor români, Mircea Lucescu (78 de ani) explică de ce Ianis are șanse minime să ajungă cu adevărat un mare jucător, deși are calități, dar și de ce nu l-a lăsat pe fiul său Răzvan să joace în câmp, ci numai în poartă.

„Am fost împreună, am trăit în același campus la Galatasaray, Ianis avea trei-patru ani. A crescut cu fotbalul în casă, Gică trăia în mod deosebit pentru fotbal. Așa cum a fost Răzvan, cum a fost Edi Iordănescu, toți au trăit în mediul acela al victoriilor și înfrângerilor. Din păcate, pentru Ianis, numele este o povară extraordinară. Lui Răzvan nu i-am dat voie să joace fotbal. Doar în poartă. Am vrut să facă alte sporturi de performanță, pentru că lumea nu are răbdare, îl compară cu tatăl lui. Mediul te îndeamnă să faci performanță.

Pe Ianis toată lumea l-a considerat un jucător foarte talentat, dar nimeni nu a avut răbdare să-l crească, l-au supus unei presiuni teribile. Sigur că mi-ar fi plăcut să antrenez un astfel de jucători. Încă e tânăr pentru nivelul de performanță la care lumea se așteaptă să-l vadă”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

11 Comentarii

 1. De ce este greu sa reuseasca?Simplu,ca nu este nimic de capul lui.MEDIOCRU.

 2. Ie grele! Jocu’ cu cotca nu s-o împăcat niciodat’ cu fomeile! Nea Jiji știe, că duar i machidon si iel…

 3. Da, dar a avut si un mare ghinion cu acea accidentare care îl va durea toata viata si va avea teama sa forțeze fizic. Oricum, daca avea ceva de arătat, o făcea până acum și în locul lui ta-su, as strânge bani si donații de la machidonime, sa.l aduc inapoi ca sa joace si să prindă națională la campionatul european. Trist, dar asa cum am mai spus-o aici, tare mi-e teama ca si mult lăudatul Drăgusin se afla pe aceeasi traiectorie lustruind banca de rezerve și așteptând presiunea fanilor asupra antrenorului care va pleca precum cel de la Glasgow Rangers. PS: Să nu fie prea târziu !!!

 4. ..fiul lui lucescu I destul de dezarticulat pentru a se gandi la performanta in fotbal…si ca portar la o echipa de cartier ..uneori a fost ..caraghios..asa cum si acum ca antrenot mai ales cand isi tine dizertatiile in limba shakesteriana…aici ar trebui sa umble tacsu si sa l opreasca de a se da in stamba…daaa asa I in fotb al…jiji, tica, lica …mircica…und so weit

 5. ii este greu pentru ca nu este la valoarea care o credeti voi. Este doar un jucator mediocru care poarta nume de fotbalist bun si atit. Voi l-ati ridicat pe soclu, voi dati-l jos. Daca il chema vasile vasile nu ati mai fi vorbit nimic de el si el ar fi fost un jucator de play-out

 6. Lucescu l-a pus in valoare pe Dudu Georgescu. Pe Ianis cine ?Macanelile lui Hagi senior ?

 7. Vorbe de complezenta … sa nu supere pe rege . OMUL NU ARE VALOAREA EUROPEANA . Nu stiu cum ar fi nici in Romania , daca nu ar fi intr-o echipa antrenata de ta-su .Dar , megalomanie si tupeu cit cuprinde , mostenite …pacat ca nu a mostenit si talentul !

 8. Ianis a fost impus să facă performanță împotriva voinței iar tatăl său nu a știut și nu a avut tactul că să.i inspire adevăratul preț și dragoste pentru arta performanta.Daca l
  ar fi antrenat Lucescu ar fi ascultat și dat considerație mai mult decât îi dădea tatului sau de la care simțea doar presiune împotriva voinței lui.Caracterul unui fotbalist trebuie sa fie de lup din haita care vrea intotdeauna supremația lui și a haitei,nu impins de la spate.TREBUIE SA.SI SCOATA COAIELE DIN PANTALONI DACA VREA SA FIE CINEVA SI NU TRE S.I FACA PE PLAC LU TAICASU SAU PENTRU FOTBAL SAU FANI CI PENTRU EL SI ECHIPA LUI.NU TRE SA DEMOSTREZE NIMIC NIMANUI CI LUI ÎNSUȘI SI ECHIPEI LUI.

 9. Mediocru? O petardă demnă de liga a II. La Viitorul toți erau obligați să-ți paseze mingea gloabei care stătea la pomana. Și unui cioban daca ii pui mingea la picior de zeci de ori, tot da un gol. Și la națională a marcat cu echipe de amatori. Nu știu de ce exista inca atâta servilism din partea unor oameni care știu fotbal.

 10. A mers bine la Farul pt ca tati il punea sa bata toate loviturile libere, penaltiuri si era ordin ca toate mingile sa ajunga la el.
  Nivelul jucatorilorvdin ro e foarte jos si nu trebuie sa ai vreun talent special pt a iesi in evidenta.
  Aici au gredit cei care l-au promovat si incurajat sa faca psul spre echipe din afara.
  Acumvsi-a dat seama care e valoarea lui reala.
  E doar un jucator mediocru de mijlocul clasamentul de liga 1.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.