Eva Kaili, eurodeputata din scandalul „Qatargate”, lăsată fără imunitate

Parlamentul European i-a ridicat marţi imunitatea fostei sale vicepreşedinte Eva Kaili, deschizând calea unei anchete privind presupusa implicare a eurodeputatei într-un caz de fraudă în dauna bugetului UE, relatează Reuters.

Dosarul de fraudă este separat de scandalul de corupţie, numit „Qatargate”, în care este implicată şi politiciana elenă.

Raportul care a fost supus la vot precizează că în dosarul de fraudă Kaili este acuzată ca a cheltuit în mod fraudulos între 120.000 şi 150.000 de euro din banii publici.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o pedeapsă de la 5 la 15 ani de închisoare conform legislaţiei elene.

Biroul avocatului lui Kaili, Spyros Pappas, nu a răspuns imediat la o solicitare de declaraţii din partea Reuters, însă Pappas a declarat, înainte de vot, pentru publicaţia Politico că va demara acţiuni în justiţie dacă va fi ridicată imunitatea Evei Kaili.

El a afirmat pentru publicaţia americană că posibilitatea ca Eva Kaili să poată executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza rezultatului anchetei este „în această etapă destul de prematură şi nefondată”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. ..dar nu e singura,. Implicat e tot grupul socialist..Incet se mai mișcă unora rotițele..Sau o fi drogurile, alcoolul sau banana cu ciocolată prea des..

 2. 150000 de euro este … plevusca. Dar soros, urssula, pfizer si ceilalti, cand vor ramane fara imunitate?

 3. Peștele cel mare, Ursula, pe când?! A, stai, că ea e deasuprea oricărei legi.

 4. 150.000 Euro e mult mai putin decit 15% de 3 miliarde de Euro,nu? Acest 3 miliarde de Euro e suma care a primit Grupul 15% din UE de la Pfizer, pentru ca a cumparat de la ei, fara licitatie, vaccine COVID, nu? Atunci de ce nu ii baga in puscaria si pe astia?

 5. Executie la comanda politica…
  Eu astept excluderea turnatorului Petrov din Parlamentul European, ca fost colaborator al Sekuritatii Statului comunist Romania !
  Dar astept degeaba pentru ca PE e plin de fosile socialist-comuniste, in frunte cu tov. Barosso…

 6. Daaa…da-i frumoasa frate ! Merita un banut in plus. Daca te uiti la Adina Valean intelegi imediat ….

 7. Repede s-au mai mișcat! Nu s-o fi rupt ceva-n ei? Asta cu 150.000 e o frecție, e scuturătură, au dat-o de gard.Tunuri ca Pfizer și parandărăt chinezesc, importuri pe sub mână din Rusia revândute la prețuri premium și alte alea mânuite cu WEF-ul și soroselile dar și cu FMI, acolo-i grosul.Puichița asta a căzut de fraieră pentru că a luat-o pe cont propriu, de proastă.Nu va faceți griji, oricum că n-o s-o vedeți la bandă la confecții și nici la gros n-o bagă, decât la vreun spa, ca pe gislaine maxwell, nu ajunge la Târgușor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.