Istvan Kovacs l-a scos din minți pe Xavi!

 Arbitrul român Istvan Kovacs a fost alesul UEFA pentru meciul retur dintre FC Barcelona și PSG din cadrul sferturilor de finală ale Champions League.

Partida pornea de la avantajul de 3-2 luat de catalani după jocul de la Paris. Numai că rezultatul din capitala Franței avea să fie literalmente spulberat de campioana Hexagonului chiar pe tărâm catalan. Victorie cu 4-1 și calificare în semifinale unde o va aștepta gașca nebună de la Borussia Dortmund care a eliminat pe Atletico Madrid.

Scorul de 4-1 cu care a reușit echipa lui Luis Enrique, un fost mare nume din istoria catalanilor, dar a și lui Real Madrid, totodată, ar fi trebuit să fie suficient de drastic pentru a mai exista contestări din partea ibericilor. Însă arbitrajul lui Istvan Kovacs a devenit pentru mulți dintre cei care reprezintă sau susțin Barcelona cauza principală a eșecului și a eliminării și nu jocul slab al gazdelor.

Istvan Kovacs a avut o seară cu adevărat agitată. Românul a arătat trei cartonașe roșii, toate catalanilor și a acordat un penalty pentru PSG. Toate premisele deci pentru crucificarea lui de către partea spaniolă. Dar primul roșu, luat de fundașul Araujo, a fost pentru fault din postură de ultim apărător, iar cele primite de antrenorul Xavi și de un membru al staffului său pentru ieșirile total necontrolate ca protest la deciziile lui Kovacs. Lovitura de pedeapsă a fost corect acordată, per ansamblu modul în care a condus Istvan Kovacs fiind cel puțin acceptabil, dacă nu bun.

Bineînțeles, presa catalană l-a numit pe român omul mafiei de la UEFA care a executat perfect ce i se ceruse. Xavi l-a atacat furibund, considerând la conferința de presă că arbitrajul a fost un dezastru:

„Sunt nemulțumit, supărat. 11 contra 11 am fost bine organizați. Pentru mine a fost prea mult să-i dai cartonaș roșu lui Araujo. Am rămas în inferioritate numerică, iar de atunci a fost un alt joc.

Am avut ocazii evidente, dar am fost în inferioritate și a fost foarte complicat. Este păcat că munca unui întreg sezon se termină din cauza unor decizii de arbitraj. Mi-ar fi plăcut să jucăm 11 la 11 tot meciul. Eliminarea a fost inutilă.

I-am spus arbitrului că a avut o prestație foarte rea, a fost un dezastru. A „omorât” meciul, iar asta a schimbat totul. Nu-mi place să vorbesc în general despre arbitraj, dar trebuie să o spunem, nu putem să tăcem, Barcelona va încerca din nou, am avut un parcurs în Liga Campionilor onorabil, remarcabil aș spune”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

 1. A mai fost un Campionat Mondial distrus de un arbitru roman, un meci in care Maradona a fost macelarit cu concursul arbitrului roman…Nu am vazut meciul de la Barcelona pentruca banuiam ca va fi distrus de Arbitrul roman….unde patrunde rumunu, fie el si de etnie maghiara, nu mai creste iarba. Rumunu este slugoiul perfect.

 2. Rosul a fost corect. Daca nu-i sarea in spate ramanea singur cu portarul si regulamentul este clar.

 3. Cine vorbeste ? Antrenorul cotonogarilor ! Spaniolii mai au un antrenor de circ: antrenorul celui de-al 12-lea jucator de la Atletico Madrid.

 4. Doar pentru cine nu s a uitat la meci e un scandal. Cine a vazut meciul e de acord cu ce a facut arbitrul.
  De exemplu axon care rescrie istoria Romaniei in fiecare zi, acum ne explica cum ca ce vedem nu e adevarat. El nici nu a vazut meciul dar stie ca romanul a gresit.

 5. Și noile reguli de arbitraj au nenorocit acest sport frumos prin simplitatea lui. Prin pariuri se spală mulți bani. Dar nu ar fi numai asta, cei ce conduc lumea ne strică orice bucurie. Pe tot ce pun mâna se ofilește, moare.

 6. Buna ziua!
  Arbitrajul a fost corect!
  Xavi a fost si este oftucat rzu pt că a pierdut si da vina pe arbitru.
  Istvan kovacs a arbitrat corect , nu e niciun dubiu.
  PS.
  E unul axon care posteaza mereu cu rautate si dusmanie la tot ce e românesc.
  Trebuie scos din postari, adica eliminat pt ca e de rea-credinta!

 7. Kovács a fost ( este) lăudat de toți specialiștii.
  PS. Ptr. Cei care miorcăie, recomand să-și reimprospăteze cunoștințele în domeniu.
  Situațiile de la eliminare ultimului apărător ( exceptând portarul ) resp. eliminarea antrenorului plus faza de „11m” se învață la grădiniță de arbitraje, grupa mijlocie.

 8. Nu e roman.E maghiar din Ro. Mi e rusine ca ne laudam cu ce nu e al nostru.( vezi Ema Raducanu gen).Bune sau rele doar ale noastre sunt ale noastre.

 9. Ba IQ, daca te ai fi nascut in Bulgaria, ai fi crescut in Bulgari, invatat in Bulgaria, muncit in Bulgaria, ai fi avut cetatenia bulgara etc. dar te chema Ionescu, erai roman?

 10. Axon e tot ăla care se dă mare urs. Doar că e mare și prost…intentionat

 11. @ intox…Bre, slugoiul rus se manifesta cand Rusia e pe val, cand are Baze militare in Romania…Nu e cazul, Rusia nu are baze militare in Romania, a vorbi de bine Rusia azi NU renteaza pentru slugoi…Eu vorbesc de bine Rusia fiindca ma gandesc la viitor, Rusia este singura care poate elibera Romania pentru a treia oara in Istorie…Culmea, o Tara e libera cand e Suverana. Romania e azi o Colonie…Romania exista in Istorie prin Rusia.

 12. Axon, tu vorbesti de bine Rusia pentru ca esti rus. Nu e o rusine sa fii rus. E urat insa cand vorbesti urat de romani degeaba. In cazul de fata, ai spus ca romanul a gresit cand ai recunoscut ca nu te ai uitat la meci. Deci ai vorbit prostii. Ca de obicei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.