Istvan Kovacs poate fi sancționat de UEFA!

 

Unul dintre meciurile tari din manșa tur a optimilor de finală ale Champions League s-a jucat marți seară la Milano, pe Giuseppe Meazza. Italienii au avut nevoie de 88 de minute până când Arnautovic a reușit să aducă o firavă victorie echipei lui Simone Inzaghi. UEFA a delegat la acest joc o brigadă românească, în frunte cu mult contestatul pe plan intern Istvan Kovacs. Nici italienii nu au privit alegerea cu ochi buni, după ce, în opinia lor, Kovacs a stricat sezonul trecut derbyul AC Milan – Napoli din Champions Leagu, deși UEFA a fost de altă părere. Kovacs a avut un meci greu, cu jucători extrem de irascibili și mereu gata să protesteze la orice decizie, dar s-a descurcat bine. Și la faza din minutul 14, când Inter a cerut vehement penalty pentru un henț în careul madrilen, dar și la VAR. Acolo, s-a văzut că un alt jucător de la Atletico respinge balonul care ricoșează absolut involuntar în mâna apărătorului lui Diego Simeone. În ultimele minute, Kovacs a arătat cartonașul galben fundașului Savic de la oaspeți, foarte nervos după ce s-a dictat fault la o intrare tare asupra lui Lautaro Martinez. A văzut galben și aici spun comentatorii italieni Kovacs putea deveni mult mai aspru, deoarece Savic nu s-a potolit și camerele au surprins o nouă înjurătură pentru Kovcas, dar jucătorul nu a fost eliminat, cum, probabil, ar fi trebuit.

Deși a avut un meci greu și per ansamblu s-a descurcat bine, există totuși un motiv, inclus în regulament, pentru care românul ar putea fi chemat la raport la UEFA și chiar sancționat. Conform articolului 5 care precizează că „arbitrilor de centru și altor oficiali de pe teren le este interzis să poarte bijuterii sau orice tip de echipament electronic, inclusiv camere de filmat”, Kovacs ar fi încălcat aceste dispoziții, fiind vizibil lanțul foarte frumos pe care l-a purtat la gât. A fost o imagine care l-a determinat pe analistul Radio Marca, Pavel Fernandez, să puncteze acest aspect pe contul de socializare, cu remarca ironică la adresa lui Kovacs: Ce frumos este lanțul de la gâtul lui Istvan Kovacs!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Oare cu cât contribuie la fondul solidaritatea al lui Ceferin?…

  2. Stire si reactie de tot râsul, în loc să ne bucurăm de faptul ca suntem acolo la masa bogatilor, suntem băgati în seamă noi nu stim decăt să criticăm. O nație de trădători și lingăi, nu știm să ne apărăm valorile, dar să ne mai și mândrim cu ele.

  3. Perfect adevarat, domnule.
    Sunt unii frustrati (din orice) si nu mai gandesc logic. Isi varsa frustarea pe orice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.