Jandarmeriță Made în China

O angajată a Jandermeriei Galați atrage atenția indiferent de ce ar face. Tânăra care lucrează în Jandarmerie de aproape doi ani are origini sută la sută asiatice, dar se consideră o româncă. Adevărat, cu accent moldovenesc.
Cristina Tudorache  s-a născut din părinți chinezi, dar a fost adoptată, încă de la naștere, de o familie de români. Părinții biologici locuiesc în China și, în urmă cu 25 de ani, când s-a născut Cristina, se aflau în România, mai exact în Galați, pentru a pune bazele unei afaceri.
„Acela a fost momentul când Cristina a ajuns în brațele a doi oameni extraordinari, care au crescut-o frumos și cărora astăzi le spune mamă și tată“, se menționează pe pagina de Fb a Jandarmeriei. 
Aspectul meu este diferit față de cel al oamenilor din jurul meu, dar asta nu a făcut decât să mă ambiționez mai tare, să muncesc mai mult și să îmi stabilesc obiective mărețe.”
Unul dintre obiective l-a și atins. A visat de mică să fie cadru militar, să îmbrace uniforma militară, iar în urmă cu aproape doi ani, Cristina a devenit colega noastră. Lucrează la Jandarmeria Galați, unde, spunea ea, a fost primită cu deschidere, colegii oferindu-i tot sprijinul încă de la început.
„Pentru mine, portul uniformei militare reprezintă un mod de viață. Pe viitor, îmi doresc să particip la misiuni internaționale, iar prin asta să demonstrez devotamentul față de țara care m-a adoptat și în care mă simt acasă: România.”
Cristina se simte legată de cultura asiatică și, mai ales, de gastronomie deși nu a fost niciodată în China. Îi place mâncarea chinezească pe care o și gătește cu mare plăcerea pentru întreaga familie. Și-a propus, și speră să reușească în scurt timp, să învețe limba chineză și să ajungă în țara în care își are rădăcinile, unde să vorbească despre România ca despre locul unde sufletul ei s-a înrădăcinat.
Postarea care o avea ca subiect pe frumoasa jandarmeriță a adunat mii de aprecieri, oamenii nedându-se înapoi din a o complimenta și felicita pe Cristina. Iată doar câteva mesaje:
  • Se zice că Dumnezeu are un plan pentru fiecare om care se naște pe acest pământ.
   Felicitări acestei copile și în mod special părinților care au crescut-o și au educat-o!
   Atât de frumos. Felicitari stimata domnișoară. Mă bucur să văd tineri motivați sa poarte uniforma Jandarmeriei Romane,arma sub al cărui renume mi-am desfasurat și eu activitatea 25 de ani. Pentru că din articol reiese ambiția și devotalentul sunt sigur că vom mai auzi de dvs. Am onoarea sa va salut!
   Felicitări!!Și la cât mai multe realizări!!!
   Comandor (rez) ing. Aviație.. RESPECT!!.. UN EXEMPLU..
   Felicitări și mult succes în continuare!
   Frumoasa , noastră româncă ! Bravo , să-ți iubești părinții care te-au crescut și te-au făcut om mare !
   Felicitări și mult succes în toate activitățile pe care le veți desfășura!!!
   Felicitări Crina!Succese mari!
   Felicitari domnisoara Cristina .
   Dumnezeu sa-ti dea izbinda in domeniul pe care l-ai ales de a profesa .
   Amin
   Felicitări domnișoară! Să fii mândră de cariera pe care ți-ai ales-o! Îți doresc succes!
   Bravo și succes, Cristina! Să îți cunoști și părinții din China!
   Felicitări Cristina, ești frumoasă și ambițioasă!
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

21 de Comentarii

 1. Adevarul e ca la asa jandarmerita parca am pofta sa spun, cind ma opreste pe strada sa ma legitimeze, sa-i spun rugator : „Bate-ma ! Atinge-ma cu pulanu’ pe cocoasa ! Asa, pune-mi si catusele ! Leaga-ma de pat … pardon, de gard „

 2. ~~~~~~~~~~~” are origini sută la sută asiatice, dar se consideră o româncă. ”

  -o fi purhadoik sau deja pirranda??????

  (si Carbal se crede roman
  intre 50 si 100%)

 3. Mare parte din chinezii din Romania, vorbesc mult mai coerent romaneste in comparatie cu plavanul si destui politicieni care s-au nascut si invatat carte in Romania.

 4. …structurile cărui STAT?(MARIN) „PROTECTORATUL DEVESELU”ESTE STAT? DOMNIȘOARĂ ÎNVAȚĂ CHINEZEȘTE ȘI DU-TE DUPĂ DOUĂ MILIOANE DE CONSÂNGENI! SĂ FIE ȘI LA NOI: AUTOSTRĂZI, CENTRALE ELECTRICE,CĂI FERATE,FABRICI,UZINE,AGRICULTURĂ,ȘCOLI,UNIVERSITĂȚI,CANALE
  DECOLMATATE!

 5. Asiaticii invata romaneste extrem de usor. Am avut patru colege vietnameze care intr-un singur an invatasera perfect limba romana……[Rumburak]

 6. unii ati devenit creaturi nu oameni. De ce comentati ca niste rasisti? Este singura persoana de alta etnie care s-a nascut in Romania si/sau a devenit cetatean roman? Oribil, asa ar trebui sa va priveasca si pe voi cand faceti o excursie in alta tara sau cand incercati sa va cresteti copiii in alta tara…

 7. SriLankezii sunt discriminati.Ei sunt buni doar la brutarii si anvelopari de blocuri?Pe romani sa nu ii cautati ,sunt la cumparaturi.

 8. Da bravo!
  Prieteni, e doar o știre revărsată de pe mainstream media.
  E de apreciat că site-ul Cotidianul rămâne selectiv pe felia asta, dacă știi ce zic.
  În cazul de față, rilax guys, n-ați pierdut nimic. Mâine, nici nu vă veți aminti de știrea asta cu chinezoaica româncă din Galați.
  O să vi se dea pe la nas altele, muult mai grele, de n-o să vă ajungă săptămâna la cât o să aveți de comentat.
  Biliuvimi, dacă știți ce zic.

 9. Oricine a ales Romania ca tara si iubeste acest pamant minunat este binevenit. Daca aceasta frumoasa chinezoaica simte ceva pentru aceste locuri, cinste parintilor care au crescut-o si cinste celor care i-au dat viata, cu genetica lor multimilenara. Acest pamant minunat, Romania, are nevoie de viata, de iubire, de frumusete, de energie omenească si de mult suflet. Degenerescenta neamului nostru, usurinta cu care cei mai multi isi uita limba, isi parasesc parintii, se vind pe cativa arginti celor mai verosi criminali, constituie cel mai mare pericol pentru Romania. In aceste cumplite momente de degradare umana, sprijinul alogenilor patrioti ne este un bun exemplu moral si un bun ajutor sa nu ne dezintegram atat de radical si atat de prosteste.

 10. Frumoasă și distinsă fată. O șansă să refacem punțile grozave care au fost între România și China, punți rupte de slugarnici proști și inconștienți din vopsitul Partid Național Liberal (Ludovic Orban, Cîțu) la indicațiile ambasadei USA și cu acordul catastrofalului președinte Iohannis.

 11. Stie chineza ? Sa invete ! Ar putea fi foarte utila. Este o seceta uriasa de cunoscatori de limba chineza intr-o epoca in care China ajunge rapid prima putere mondiala ! Oricum bravo Cristina…

 12. Conducatorii romani, mai ales dupa ce s-a instalat la Kotroceni sasul calvin, au dat dracului prietenia cu China! Sub papuc american, ma mir ca frunoasa romanca chinezoaica, n-a fost luat la ochi de CIA!!

 13. LA MULTI ANI SANATOSI SI FERICITI !
  INSUFLA LENESILOR SI HOTILOR DIN ROMANIA MORALA ANCESTRALA A STRAMOSILOR TAI , CARE AU MILENII DE ISTORIE CA SI NOI , DAR AU O MORALA SUPERIOARA !
  AI NOSTRII AU TRADAT DIN TOTDEAUNA…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.