Japonezii au comemorat victimele de la 11 martie

Japonezii au ţinut, duminică, un minut de reculegere în memoria victimelor seismului urmat de un tsunami de acum un an de zile.

La ora locală 14.46 (07.46 ora României), ora exactă la care s-a produs cutremurul violent cu magnitudinea de 9 la 11 martie 2011, japonezii au încetat orice activitate, pentru o rugăciune colectivă în memoria persoanelor ucise sau sinistrate de catastrofa naturală.

Premierul Yoshihiko Noda a susţinut un discurs în cadrul unei ceremonii, în prezenţa împăratului Akihito şi a numeroase personalităţi.

Şeful Guvernului a promis că va face totul pentru a reconstrui regiunea devastată şi pentru a transmite amintierea acestei tragedii generaţiilor următoare.

„A trecut un an de la Marele cutremur din est, le aduc un omagiu profund tuturor celor care şi-au pierdut viaţa”, a declarat şi împăratul Akihito.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.