Kovesi: Executarea prejudiciului, obligaţia Ministerului Finanțelor

Resposabilitatea executării prejuduciului revine ministerului Finanțelor, prin structura specializată, a spus procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care a vorbit miercuri despre dosarul Microsoft.

”Nu pot să comentez decizia definitivă a ÎCCJ, dar este important că s-a dispus confiscarea unei sume de 17 milioane de euro de la inculpați. În acest dosar au fost dispuse măsuri asiguratorii. Din acest moment, resposabilitatea executării prejuduciului revine ministerului Finanțelor, prin structura specializată. Sper că se va executa, este un prejudiciu foarte mare. Există multe măsuri asiguratorii în dosar, deci ar trebui să fie ușor de executat”, a declarat Kovesi.

Referitor la cealaltă parte a dosarului, șefa DNA a anunțat că procurorii ”lucrează ritmic” la acest dosar.

”Cealaltă parte din dosar este în lucru. S-au făcut peste 60 de percheziții domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziții informatice, au fost audiate zeci de persoane. Suntem în evaluarea unor documente pentru a stabili circuitele finanaciare.

Pentru a putea dovedi infracțiunea de abuz în serviciu este necesar să se stabilească un prejudiciu cert. Acesta se va face printr-un raport de constatare. Se lucrează ritmic în acest dosar. Este un dosar complex. Procurorii care instrumentează acest dosar au peste 140 de dosare în lucru”, a mai spus Kovesi.

Cu privire la eventuala mutare a acestui dosar pentru a fi instrumentat de un alt procuror anticorupție, procurorul-șef al DNA a precizat că acest aspect reprezintă „o chestiune internă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.