(VIDEO) Un autobuz cade într-o prăpastie, cel puţin 16 morţi

Un autobuz care transporta aproximativ 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie marţi dimineaţă în regiunea andină Ayacucho, în sud-estul Peru, accident care s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, potrivit autorităţilor, notează AFP.

Autobuzul cu etaj, care făcea legătura între capitala Lima şi Ayacucho, a căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri şi a aterizat pe acoperişul său. Operaţiunile de salvare au fost întârziate de o cădere de grindină, a declarat presei şeful Biroului Avocatului Poporului la Ayacucho, Wiber Vega.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Peru din cauza vitezei excesive, a stării proaste a drumurilor, a lipsei de semnalizare şi a lipsei de control din partea poliţiei.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Lima, 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în ţară, 70% din cauza unor factori umani precum oboseala sau incompetenţa şoferului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

 1. SARACIA ImProstește …
  ȘI SE profită oportun la ImPuținarea Amarâțiiilooooor.. TRIVIAL și TĂMPIT pe Termen LUNG, pentru că Ăia fiind MUUULȚI, AuDeUndeMURI îndestui, dar NU TOȚI și Ăia RĂMAȘI se trezesc întru RăzBunare și Distrugere „SFÎNTĂ” …
  Împăratul este în CURul Gol …

 2. 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în Peru,
  Populație: 34,05 milioane

  -in Romania vreo 2’500
  la o populatie TOTALA de 25 de milioane

  AICI E MAI NASOL
  pt. ca multi sint plecati din alea 25 de milioane;
  numitoru si numaratoru(acolo shed mortzii)
  arza-le-ar focu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.