KUMBAYA by Liza Panait – o colecţie manifest, o călătorie iniţiatică, aplaudată la scenă deschisă

Mai mult de 500 de personalităţi, clienţi şi admiratori au aplaudat în picioare minute în şir superbul spectacol KUMBAYA prezentat de Liza şi Viorel Panait la Palatul Bragadiru în seara de 13 noiembrie 2017. ASR Prinţul Paul şi Prinţesa Lia a României, Stela Popescu, Rodica Mandache, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Gabriel Cotabiţă, Adrian Naidin, Lavinia Şandru, Manuela Hărăbor, Ivan Patzaichin, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Ozana Barabancea, Alice Năstase, Vali Crăciunescu, Dorin Negrău, Miron Cosma, Cristina Chiriac, Antonia Noel, Thea Haimovitz, Florin Florea, Ani Creţu, Mihaela Şoneriu, Rodica Minculescu au fost doar câţiva dintre aceştia.

O oră şi 15 minute de show şi peste 90 de ţinute ce vorbesc direct sufletului, împletite de o muzică din ADN-ul universal, cu imagini de pretutindeni de pe Mama Pământ.

O întoarcere la Rădăcini, în speranţa unui viitor mai bun. O avanpremieră a temei aleasă de Liza Panait pentru toate creaţiile anului viitor.

Într-o lume zdruncinată de separări, orgolii şi conflicte de tot felul, creatoarea de modă LIZA PANAIT a avut din nou o iniţiativă curajoasă şi fermă – o seară în care să ne aducem aminte că avem cu toţii aceleaşi rădăcini şi aceeaşi Divinitate către care ne întoarcem în vremuri tulburi.

Pornind de la chemarea KUM BA YAH (Come by here, Lord) către o divinitate universală (devenită hit mondial prin interpretarea lui Joan Baez din anii ’60 – ’70, dar şi prin folosirea acestei teme muzicale în toate adunările cercetăşeşti din lume), Viorel Panait, directorul artistic al evenimentelor casei, a concentrat astfel tema spectacolului într-o imprecaţie, dar şi o afirmaţie că totul va fi bine.

„Am simţit că trăim acum un moment greu, în care avem nevoie să fim uniţi pentru a rezistă încercărilor vieţii. Străbatem o perioadă în care, mai mult ca niciodată, trebuie să ne aşezăm cu toţii, indiferent de continentul în care ne-am născut, indiferent de rasă, religie, de culturile din care facem parte, sub aceeaşi credinţă a binelui şi a frumuseţii. Acesta este mesajul colecţiei KUMBAYA”, a declarat Liza Panait revistei Marea Dragoste, care de altfel a dedicat acestei prezentări coperta numărului său de noiembrie.

Am fost îmbarcaţi astfel astfel într-o călătorie iniţiatică, printre teme din tradiţiile antice ale celor 5 continente (Australia, Africa, Asia, America şi Europa), inclusiv cu 5 mirese reprezentative, toate având însă viziunea şi reinterpretarea creatoarei Liza Panait.Toate anotimpurile şi culorile se întrepătrund astfel firesc în prezentare, ca un dans magic cu chakrele Pământului.

Spectatorii au fost purtaţi în timp şi spaţiu, pe liniile (formele) anilor ’40 –’50 , regăsindu-se motive tradiţionale străvechi din stepele mongole, în ţinuturile mediteraneene, în tradiţiile aborigenilor australieni sau nativilor americani, până în savană sau junglă africană, totul într-un moment de artă.

Cu rochii ample, cloche sau drepte, lungi sau până la genunchi, cambrate, cu mâneci ample, cu poncho sau chimono, cu jachete ce urmăresc linia corpului, cu fuste conice drepte şi pantaloni din denim. Materialele vin şi ele din toate colţurile lumii şi sunt de cea mai bună calitate – stofe preţioase, blăniţă cu paiete, catifea, catifea de mătase, material pictate sau brodate manual, mătase, broderii împâslite, combinaţii de voal cu catifea şi paiete cu catifea. Toate sunt menite să fie o prelungire a sufletului, a rădăcinilor uitate, dar care ne pot da putere şi echilibru. Strălucirea personală e pusă în valoare de preţiozitatea ţinutelor, dar şi de comoditatea şi eleganţa lor naturală, firească.

Încă o dată, Liza Panait îşi dovedeşte măiestria în a aduna tradiţii, de data aceasta de pretutindeni, de a extrage esenţa şi de a le repune în pagină în felul sau unic, gata să pună în valoarea Feminitatea, Frumuseţea şi Binele Universal.

Iar că acest mesaj să fie întărit nu doar de spectacolul din sală, de toate ţinutele şi accesoriile create de atelierul Lizei Panait, la intrare, spectatorii au fost întâmpinaţi de două lucrări de artă fusion ale tinerei graficiene de talie europeană Ana Ştefania Andronic (BUZU), parte din seria „Another Language”, lansată de curând în Germania.

Florile (atât pentru decoraţiuni cât şi pentru buchetele mireselor) au fost asigurate de Florăria Florens. Make-up-ul spectaculos al manechinelor a fost realizat de Jana Ceban, Andreea Tudor şi Beauty Make up Artistry cu produse SLA , iar hair styling-ul de Helen Studio by Elena Oseaca.

Mulţumiri speciale tuturor sponsorilor care au contribuit la excelenta desfăşurare a evenimentului – Flormar, Xlear, Domeniile Urlaţi, Cocor, Pro Estetica, Bali Spa, Koon, Smart FM, Ada Dental Center, NEI divizia de Securitate, NEI Holding, Marbo Trade Systems, revista Tango Marea Dragoste, Sorin Ioniţă Photography.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. …dacă a fost și miron cozma într-e „atâtea notabilități” …nu mai e nimic de zis !

  2. forme fara fond..multiculturalism ca asa e ordinul si sunt platiti …li se aloca bugete si ordine si face pe artista Liza paniat „in a aduna traditii” la gramada, ca un treanc de zdrente de car enimeni n-ar enevoie…Poate are cineva nevoie in romania, sa spuna, caci si ea, liza Panait isi da seama ca e o idioata manipulata…Nu est eprimul ‘spectacol”de acest gen, cu efortuir si mimari de traditie si orginalitate- la urma urmei ne intereseaza asa de mult a?Deloc !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.