L-a depășit pe legendarul Pele

Se scrie istorie în fotbalul brazilian. Atacantul Neymar l-a depăşit pe legendarul Pele şi a devenit cel mai bun marcator al naţionalei de fotbal a Braziliei, cu cele două goluri înscrise în meciul cu Bolivia, câştigat cu 5-1, vineri, la Belem, cu ocazia debutului în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, relatează AFP.

Neymar a marcat pentru 4-0 (min. 61), iar apoi a închis tabela (90+3), ajungând la 79 de goluri reuşite în 125 de selecţii, faţă de 77 de goluri în 92 de selecţii, cât a strâns Pele, între 1957 şi 1971.

Marta, cu 122 de goluri în 189 de selecţii, legenda naţionalei feminine a Braziliei, este golgheterul echipelor reprezentative ale Braziliei.

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut drept Pele, a decedat pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, aprecia că are 95 de goluri în 113 selecţii. Aceste cifre includ şi meciurile amicale între Selecao şi echipe de club sau echipe ale statelor braziliene, bilanţul fiind recunoscut de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), dar nu şi de FIFA.

Pele, considerat de unii drept cel mai bun fotbalist din istorie, rămâne singurul jucător care a cucerit Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970) şi are o medie de goluri mai bună decât Neymar la naţională, 0,84 pe meci, faţă de 0,63.

Neymar, care are 31 ani, a semnat în august pentru clubul saudit Al-Hilal, despărţindu-se de Paris Saint-Germain. Neymar are şansa de a-şi îmbunătăţi recordul în meciul cu Peru, de marţi, de la Lima.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

 1. Nu se pune!Individul e un maimutoi penibil,nici in vise nu poate fi comparat cu Pele

 2. BUNĂ!
  Dar eficienta? 77÷92=0,836 PELE
  79 ÷125=0,632. NEYMAR
  E o diferență mare in favoarez lui PELE!

 3. „L-a depășit pe legendarul Pele”

  -e imposibil,Pele e MORT,
  MORT,MORT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.