Bulgaria construieşte cel mai lung tunel din Balcani

sursa foto: https://transfagarasan.travel/ghid/locatie/tunelul-capra-balea/

În Bulgaria au început lucrările de construcţii la cel mai lung tunel din Balcani, prin acesta urmând să treacă linia de cale ferată care face legătura între capitala Sofia şi oraşul-port şi staţiune de la Marea Neagră Burgas.

Tunelul străpunge stânca la 30 de kilometri de Sofia, într-o regiune muntoasă, şi va avea o lungime de 6,8 kilometri, scrie Euractiv.

Astfel, acesta va fi de două ori mai mare decât cel mai lung tunel în funcţiune din Bulgaria, cel din Kozniţa. Noul tunel face parte din proiectul mai cuprinzător de modernizare a rutei feroviare Tracia, legătura dintre capitală şi Bourgas. Magistrala este în construcţie de 15 ani. Speranţele sunt ca proiectul să fie finalizat până în 2030. Fondurile sunt furnizate prin programul operaţional UE pentru transporturi.

Contractul pentru construirea tunelului valorează 300 de milioane de euro, iar lucrările sunt efectuate de companii turce implicate şi în construirea noului aeroport al Istanbulului.

Una dintre aceste firme, Cengiz, are experienţă în Bulgaria deoarece a participat la construirea secţiunii Lyulin, de 19 kilometri, a autostrăzii Struma care leagă Bulgaria de Grecia. Companiile turce vor folosi muncitori turci, care au experienţă cu astfel de lucrări la ei în ţară.

Bulgaria a emis vize de lucru pentru 230 de ingineri turci, care au la dispoziţie 72 de luni pentru a-şi termina munca.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

13 Comentarii

 1. unde conducatorii nu sunt tradatori de neam si de tara prosperitatea este evidenta.

 2. După ce dl. Cîțu va fi președinte, printre primele mărețe realizări ale poporului va fi tot un tunel din ăsta, construit de americani, muuuult mai scump și muuult mai frumos. Și tot spre Burgas, că dacă mergi la Mamaia cu trenul ești considerat ultima găină.

 3. Mama mia! Tunel? Ba, dar astia n-au lilieci sau radaste? Ha, ha, ha, pai noi nici cu bulgarii nu ne mai putem compara.

 4. Bulgarii nu au avut, nu au ales președinți de țară precum domnii Băsescu și Iohannis, nu au luptători anticorupție o DNA condusă de inconștienta și anti industriași români Kövesi, nu au SRI și STS ce se limitează la activitatea de poliție politică și așteaptă stau la “indicățiile” ambasadorului USA sau surogatul lui să le spună pe care român să-l nimicească, ce să facem ca să ni-i facem pe ruși dușmani și cum să-i alungăm pe investitorii și constructorii chinezi care ne puteau face infrastructură feroviară și autostrăzi cu tunele, reactoarele 3 și 4 la Cernavodă. Noi cumpărăm de la USA de banii cu care bulgarii fac autostrăzi și tunele rachete concepție anii 80, elicoptere în locul celor fabricate de francezi la Ghimbav, avioane de vânătoare concepție USA anii 70 , nepoluante nu-i așa, de la portughezi etc…,și i mușcăm la cacealmaua cu cel mai puternic laser din lume. Cred că ungurii de la vest nu puteau nici visa o asemenea structură de distrugere a României în formă continuată.

 5. Vai de capul lor! Fac un tunel cam in cinzeci de ani, mai lent decat o autostrada in Romania. Cand va fi gata, daca va fi, poate ca Bulgaria se desfiinteaza. Ca si Romania, dealtfel

 6. Bravo lor, oricum au mai multi km de autostrăzi ca noi, nu sunt nici slugile ue si stiu ce vor…daca fac tunelul cu turcii vor fi gata repede..nou mai facem niște studii de fezabilitate cu banii ue…tot ai noștri de fapt.

 7. Pai da mai baieti, bulgarii desi au salarii mai mici decat noi nu stau in strada „da si mie”. Au inteles ca investitiile sant viitorul.

 8. pentru ca „balcanii” sunt exclusiv la bulgari.
  („peninsula balcanica” e o exprimare de insulta fabricata de onanishtii de la oxford&cambridge
  -de exemplu: Turcia e o penisula????)

 9. Este linie de Metrou ! De lunga Calatorie , poate in loc de Tren .

 10. Construeste metroul,se vede ca te a prostit laba pana nu mai stii lega 2 cuvinte clare si normale Fireati ai naibii de prosti!Baiguiti cuvinte fara legatura si fara sens si logica Siktir prostilor!

 11. Romanii stau in strada,unde?Cer ,,da si mie?”Avem un guwerner si un pres care distrug tara constant Ai vazut vre un ajutor dat la vreo categorie de intreprinzatori ?Catzul tau investeste undeva ?Banetul imprumutat unde se duce Cate autostrazi se faceau doar cu 40 de miliarde de euro ,jumatate din ce a imprumutat minunea asta de premier al vostru!Agricultorii nu sunt ajutati Produsele sunt scumpe din cauza asta ,si tot din cauza asta ei prefera sa dea morcovii si laptele la porci Soseaua Iasi TGmures se suspenda cat de curand ca nu sunt bani Banii se scurg in offshouriBanii de la UEnu vin si cred ca nici nu vor veni pentru ca avem prostia instalata la putere Domnul pres face mitinguri in cursul saptamanii ca s a incheiat un razboi care nu e al nostru dar s au cheltuit pentru el de catre Romania miliarde de euro CAta infrastructura se facea cu acesti bani ?TOATA!Domnul pres citeste rar de pe o foaie Doua cuvinte apoi iar se uita pe foaie In timpul acesta ambuteiajele create paralizeaza capitala Bravos ,avem ce am votat Adica ce au vrut prostii rezist si STSul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.