La mulți ani, nea Rică!

Rică Răducanu, pe numele său adevărat Răducanu Necula, împlinește astăzi 78 de ani.

Cel mai cunoscut portar român din istorie s-a născut la 10 mai 1946, la Vlădeni, în județul Ialomița.

Cele mai mari succese ale carierei sale sportive le-a avut în perioada în care a jucat la clubul bucureștean Rapid (1965-1975). În aceeași perioadă a fost selecționat și la echipa națională, unde a jucat în 63 de partide oficiale. Ulterior, a mai jucat la cluburile Sportul Studențesc (1975-1978, 88 de meciuri), Steaua București (1978-1979, 22 de meciuri) și la alte cluburi mai mici, până la retragerea definitivă din fotbal (1982).

El a jucat în echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970 din Mexic. Pentru performanța sa, nea Rică, așa cum îl știe toată lumea, a fost decorat în martie 2008 cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a.

Cu toate acestea, marele om de sport are acum o pensie de doar 2200 de lei, după cum declara el presei.

„Cât este pensia e mare?

Pensia e 2.200 de lei.

Doar 2.200 de lei?

Eu am fost la CFR și depinde ce leafă aveai pe cartea de muncă. Noi n-am avut lefuri mari. Acum, fotbaliștii au bani, dar n-au carte de muncă. Am început cu 670 de lei, am fost și zidar, câștigam 1.200 de lei“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

3 Comentarii

  1. Cel mai cunoscut portar roman di. Istorie?!?! Da, e adevărat, Duckadam e de origine germană, însă, din câte știu, a jucat pentru naționala României.

  2. Sassu, ce relevanta are naționalitatea? Dar dacă Raducanu este rrom?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.