Lăzăroiu o caută pe Albă-ca-Zăpada, iar românii îşi caută de muncă

Fără îndoială, ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, nu prea are nici o tangenţă cu ministerul pe care îl conduce. De fapt, omul se ocupă de basme, şi nu de ce îi doare cel mai tare pe români: lipsa locurilor de muncă. De ce a fost numit atunci ministru? Pentru că era cel mai incompetent om pe acest domeniu, la fel ca majoritatea miniştrilor din guvernul Boc.

Zilele trecute într-un interviu acordat HotNews.ro, Lăzăroiu spunea că partidul Albă-ca-Zăpada „o să apară până la alegerile din 2012”. Noua mişcare ar urma „să absoarbă toate forţele de centru dreapta din societate”, în jurul PDL. „Am spus că Albă-ca-Zăpada o să apară până la alegerile parlamentare din 2012. Cred că o să apară pentru că există o nevoie. Când există nevoie se găseşte şi cineva care să satisfacă această nevoie. Eu am spus: m-aş înscrie într-o asemenea mişcare, într-un asemenea curent care să absoarbă toată zona asta de centru dreapta. Nu înseamnă că vreau să-mi aleg o poziţie de pe acuma, să spun că vreau să fiu buricul acestei mişcări. Nu am avut niciodată genul ăsta de ambiţii”, a declarat Lăzăroiu.

În timp ce ministrul o căuta de Albă-ca-Zăpada, UE accepta ca Spania să limiteze accesul românilor pe piaţa muncii. De asemenea, veşti proaste în cee ce priveşte piaţa muncii pentru români vin şi din Italia, Olanda şi Marea Britanie. Cât priveşte locurile de muncă noi create în România pentru români, acestea sunt aproape inexistente.

Iată deci situaţia actuală a pieţei muncii în Uniunea Europeană pentru românii. Veşti proaste, perspective sumbre. Dar nu asta este important, ci dacă partidul Albă-ca-Zăpada va fi găsit de ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Că doar ce-i lipseşte ministrului Sebastian Lăzăroiu (chelului)? Albă-ca-Zăpada (tichie de mărgăritar).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.