„Legea împotriva lenei” te lasă fără ajutor social

Liderul filialei ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a anunţat, luni, intrarea în vigoare a „legii împotriva lenei” iniţiată de parlamentari ai formaţiunii şi care prevede că refuzul unui loc de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.

„De astăzi, a intrat în vigoare Legea împotriva lenei. La propunerea Alianţei Liberal Democrate, Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost adoptată şi a intrat în vigoare astăzi 22 octombrie 2018. Conform datelor statistice oferite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste 10 ani, fapt care arată că intenţia majorităţii asistaţilor social de a-şi găsi un loc de muncă stabil este aproape de zero”, a transmis Ionel Petre.

Acesta a adăugat că nu mai trebuie să dăm bani persoanelor care refuză nejustificiat să muncească.

„Consider că statul nu trebuie să mai încurajeze comoditatea celor care trăiesc din ajutoarele sociale, ci este imperios să se implice în angajarea acestora. Nu mai putem permite să dăm bani unor oameni care nu vor să muncească, unor oameni care refuză nejustificat o ofertă de muncă sau care refuză să participe la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională. Şi avem suficiente exemple în care primăriile au tăiat din bugetul pentru investiţii pentru a da mai mulţi bani celor care trăiesc din ajutorul statului”, a completat Ionel Petre.

Sursă foto: Radio Cluj
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. S-a si gasit cine sa dea legi împotriva lenei.

    • Absolut de acord cu ce ai zis. In sfarsit, s-a gasit cineva sa dea o lege de genul (indiferent de culoarea politica). Ramane de vazut daca va fi aplicata avand in vedere ca sunt anumite „criterii” pentru munca in folosul comunitatii, de exemplu pe care multi asistati social stiu sa le ocoleasca; cum ar fi, aducerea unei adeverinte de la medicul de familie care sa spuna ca sunt bolnavi si nu pot munci.

  2. Bravo! Editat la muncă, sau crăpați de foame!

  3. Nimic nou ! In Romania sunt mii de cazuri cand lenea este compensata cu ajutoare sociale ! Este minunat ! Sunt persoane care cum primesc ajutorul social , fuga cu el la carciuma si la tigari ! Ba unii fac asta si cu alocatiile copiilor ! Si-n Occident se dau ajutoare sociale , dar criteriile de acordare sunt extrem de logice , ca sa nu mai vorbim ca fiecare asistat este monitarizat la sange ! Nu merge cu sprituri si tigari ; statul nu le da bani pentru asta ! Asa este si la noi ? Cucu !

  4. Voi ati accepta sa munciti pe niste bani putini ca niste sclavi? Daca minimul asigura un trai decent, poate ca nu mai aveam atat de multi lenesi in tara asta, dupa cum se plange lumea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.