Leonard Orban: O aderare graduală la Schengen este maximum ce poate obţine România

Consilierul prezidenţial pe probleme de afaceri europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, în cadrul Reuniunii anuale a diplomaţiei române, că, din punctul său de vedere, aşteptările vizavi de aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen „trebuie să fie extrem de prudente”.

„O aderare graduală cred că este maximumul pe care România îl va putea obţine. Consolidarea guvernanţei Schengen este, după părerea mea, în interesul nostru fundamental. (…) Este în interesul nostru ca spaţiul Schengen să aibă mai puţine probleme decât are în momentul de faţă, pentru că o parte din rezistenţa care există în momentul de faţă în multe state membre este şi din cauza problemelor majore cu care se confruntă spaţiul Schengen”, a afirmat Orban.

citeste mai mult pe Agerpres

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.