Lista rușilor şi proruşilor vizați de sancțiunile UE. Reacţia lui Rogozin

Uniunea Europeană a impus vineri noi sancțiuni ce vizează alte 12 persoane, ca represalii pentru alipirea regiunii Crimeea de către Rusia. Lista UE numără acum 33 personalități ruse sau ucrainene proruse, vizate de o interdicție privind vizele și de o înghețare a activelor în UE. La începutul săptămânii, miniştrii de Externe din UE au luat decizia a 21 de oficiali ruşi, cărora li s-au adăugat vineri alte 12 nume. 

Lista este deschisă de vicepremierul Dmitri Rogozin, anunţat deja ca sancţionabil la începutul săptămânii. Persoanele incluse vineri pe lista UE de sancțiuni sunt conform Reuters: Serghei Rogozin, vicepremier; Serghei Glaziev, consilier al președintelui Vladimir Putin; Vladislav Surkov, de asemenea consilier al președintelui rus; Valentina Matvienko, președinte al Consiliului Federației (camera superioară a Parlamentului rus); Sergei Narîșkin, președinte al Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului); Dmitri Kiseliov, director al agenției de știri Rossia Segodnia; Alexander Nosatov, comandant adjunct al Flotei ruse la Marea Neagră; Valeri Kulikov, comandant adjunct al Flotei ruse din Marea Neagră; Mihail Malișev, președinte al Comisiei Electorale din Crimeea; Valeri Medvedev, președinte al Comisiei Electorale din Sevastopol; Igor Turceniuk, comandant al trupelor ruse desfășurate în Crimeea; Elena Mizulina, vicepreședinte al Dumei de Stat.

„Toate aceste sancţiuni nu fac nici cât un grăunte de nisip din Crimeea, care s-a întors la Rusia”, a replicat vicepremierul rus Dimitrie Rogozin, într-un mesaj postat pe Twitter.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.