Localnic din Roşia Montană către Băsescu: Dacă vreţi să faceţi ca Ceauşescu, să mă scoateţi cu armata!

O discuţie contradictorie între Traian Băsescu şi localnicii din Roşia Montană, care a avut loc luni, la primăria din localitate, a fost postată pe internet. Replicile au fost dure, iar atmosfera extrem de tensionată.

„Care-i problema , dar cu calm, că eu nu sunt nervos!”, s-a adresat şeful statului unui localnic. În momentul în care acesta a ridicat tonul în faţa sa, nervos, Băsescu l-a poftit, pe acelaşi ton, să părăsească sala.

„Ieşiţi afară, chiar acum ieşiţi. Deci dacă nu puteţi discuta civilizat… (…) Domne, m-am săturat de nepoliticoşi si de mitocani, înţelegeţi? Dacă pot discuta cu oamenii civilizat, bine, dacă nu, nu. Îi văd în fiecare seară la televizor. Nu mai am nevoie de alţii”, a spus Băsescu.

Brusc, atmosfera a devenit şi mai tensionată. „Eu vreau Roşia Montană şi viaţa mea să nu fie deranjată de această companie. Nu încercaţi, că nu voi pleca! Mă veţi scoate cu armata de aici. Deci, dacă vreţi să faceţi ca Ceauşescu, să mă scoateţi cu armata, chiar dacă veţi scrie că proprietatea lui Eugen David e expropriată conform legii, cu armata mă veţi scoate de aici!”, a strigat localnicul.

Iritat de reacţia omului, şeful statului i-a replicat: „Am o rugăminte, nu fiţi lipsit de decenţă! Mai mare bolşevism decât să vezi unul care spune că… ai văzut vreun jandarm, vreun militar care a venit să te scoată din casă? Ăsta-i bolşevism, domnule!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.