Lovitura lui Iohannis pentru cei care sperau să scape mai repede de 102 taxe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va retrimite în Parlament legea PSD care prevede eliminarea a 102 taxe, printre care taxa radio-TV, lege declarată vineri constituțională de către CCR.

„Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe, fără o discuţie aprofundată, aşezată, calmă, la taxa radio și taxa tv. Din acest motiv, trimit legea înapoi. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune și va lua o decizie, fie de renunțare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci, sigur, îmi va trimite în forma care se va considera atunci și o voi promulga atunci”, a declarat Iohannis.

După anunțul președintelui, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că îi este greu să înţeleagă care este motivul real pentru care Klaus Iohannis a retrimis la Parlament.

„Faptul că preşedintele României a decis să întoarcă la Parlament Legea privind eliminarea celor 102 taxe tot nu reuşeste să-mi umbrească bucuria. Se mai întârzie puţin intrarea în vigoare a acestei legi care este aşteptată de toţi românii (…). Îmi este greu să înţeleg care este motivul real pentru care a fost retrimisă la Parlament această lege, în condiţiile în care la CCR a fost trimisă invocându-se um alt motiv, iar la Parlament se invocă un alt motiv. Eu sper să nu fie o reacţie a unei supărări încă neasimilate generate de alegerile de duminică. Din acest motiv, sunt puţin rezervat, pentru că vreau să citesc cu atenţie textul, fundamentarea retrimiterii în Parlament a acestei legi”, a spus Dragnea.

Curtea Constituțională a decis vineri că este constituțională legea PSD privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, printre care și taxa radio-TV, respingând sesizarea președintelui. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.