Lovitură pentru fostul avocat al lui Trump: Rudy Giuliani, bun de plată

Rudy Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a fost obligat să plătească peste 148 de milioane de dolari pentru defăimarea a doi agenţi electorali în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, relatează sâmbătă AFP.

Avocaţii lui Ruby Freeman şi a fiicei sale, Wandrea ”Shaye” Moss, doi agenţi electorali din statul Georgia (sud-est), ceruseră tribunalului federal din Washington cel puţin 24 de milioane de dolari pentru fiecare.

Însă, juriul le-a acordat fiecăruia o despăgubire de aproape 17 milioane de dolari, 20 de milioane de dolari pentru prejudiciu moral şi o sumă totală de 75 de milioane daune şi interese, a precizat presa americană.

„Absurditatea acestei sume nu face decât să sublinieze absurditatea întregii proceduri”, a răspuns Giuliani într-o declaraţie pentru jurnalişti în momentul în care a părăsit tribunalul, sugerând că va face recurs.

„Sunt deci încrezător că, atunci când acest caz va ajunge în faţa unei instanţe corecte, el va fi anulat foarte repede”, a adăugat el.

Cunoscut că se află într-o mare dificultate financiară, Rudy Giuliani este, de asemenea, urmărit în justiţie de o firmă de avocatură pe care a reprezentat-o timp de câţiva ani şi care cere să i se achite datorii de 1,3 milioane de dolari.

Pe baza unei înregistrări video în care mama şi fiica ei îşi înmânau un obiect – care s-a dovedit a fi o tabletă de mentă – în timpul numărării buletinelor de vot, fostul primar şi fostul procuror al New York-ului a susţinut că cele două au schimbat un stick USB „ca şi cum ar fi fost doze de heroină sau de cocaină” pentru a falsifica rezultatele.

Reclamantele, ambele de culoare, au povestit cum acuzaţiile lui Giuliani, preluate de Donald Trump pe reţelele sale de socializare, le-au adus un val de insulte şi ameninţări, adesea de natură rasistă.

Giuliani s-a predat la o închisoare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. În 30 de minute de la lovitura WTC2 din 9/11, mai multe agentii de știri americane au dat publicității numele lui Bin Laden ca suspect și a Al Qaeda și a talibanilor, împreună cu motivele prăbușirii în sine! Cine avea puterea să organizeze un rapuns articulat si rapid, sa puna experți la televizor în acea dimineață? Cine ar fi interesat ca aceste informații să fie distribuite atât de repede? Fostul primar al orașului New York, Rudolph W. Giuliani, a facut la momentul atacului din consiliul consultativ național al SUA al unei organizații care este strâns legată de armata israeliană. Ceilalți membri ai consiliului consultativ național al AIFL (America-Israel Friendship League) din SUA erau: Max Baucus, John Brademas, Kenneth Duberstein, Lawrence Eagleburger, Benjamin A. Gilman, William H. Gray, III, Vernon Jordan, Henry Kissinger, George P. Shultz și Elie Wiesel. Vicepreședintele israelian era generalul-maior Danny Rothschild. AIFL își descria misiunea ca „Construirea prieteniei bazată pe valori comune”. Mai degrabă, zic eu, demolarea controlată. Tirania cu două partide a avut același acord pe 9/11 pe care l-au avut cu Iran-Contra, când John Kerry a acoperit totul la cererea Partidului Republican prin intermediul conducerii Partidului Democrat. La fel ca în cazul furtului alegerilor din 2000 de la Al Gore, la fel ca în cazul 11 ​​septembrie ca un inside job, ca și în cazul republicanilor care nu îi atacă pe democrați pe legea criminalității, pe Glass-Steagall, pe NAFTA și TPP – toate aceste crime mari și contravenții sunt tolerate și acoperite de democrați în conspirație cu republicanii. Giuliani este, de asemenea, notoriu pentru că a mințit și a susținut că WTC-7 s-a prăbușit încet și progresiv, „în etape”. De fapt, a venit direct în jos, practic la cădere liberă, în 6,5 secunde.

 2. O alta magarie de tip ” democratic” chiar daca a fost executata de Armata Republicana Americana.

 3. l-au lasat sarac ca Iov,si asta nu e totul,sa vedeti ce va pati Trump; cu Justitia americana nu te joci,măRog

 4. rudy primarul „erou” de la 11 septembrie:
  -2 avioane si TREI blocuri cazute,
  cum asa?

  gugliani e responsabil cam ca piedone……

 5. Poate afla și clona @ 12:04 ca în timpul lui Giuliani, Newyork era oraș.
  Acum e doar o cocină DemonRat „progresistă”, teRogi …🤮

 6. „intox spune:
  16 DEC. 2023 LA 9:51”

  TE miri aiurea … daca erai SERIOS te mirai de GASIREA SUSPECTA a doar (!)PASAPOARTELOR „vinovatilor”
  !
  IZOMORH azi …mirate SERIOS cum de MOSSAD-ul nu ante-astia 🙁 si si-mai BIZAR
  cum de ARMATA IUDEILOR a intervenit atat de prea-tarziu ? (oare pentru ca daca intervenea la tim NU MAI EXISTAU OSTATECI 😉 ?)

  INOT, te duce capul insa ca oricarui mediocru-n-gandire doar pana la mijlocul … raului 🙁 !

 7. Demșii sunt deacord că n-au cale de iesire din porcăria pe care au promovat-o și, defapt, nici n-au pregătit vreuna.Au votat cheltuieli de 800.000.000.000.000 pentru modernizarea armamentului, bani ce vor fi pedalati prin conturi în mare măsura.Dolarul e pe topogan, ei visează migranți la porțile centrelor de recrutare iar ca soluție la alegeri, un război cu Rusia si legea marțială, soluția disoluției oricărui imperiu.Economia e la pământ, sărăciacrește vertiginos iar peonii murikani dorm pe ei cu ochii-n tembelizoare, la sport si bârfe în vreme ce aleșii lor(ai Dominoului defapt” le pregătesc groapa în timp ce-si umplu rezervoarele la yahturi si avioane.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.