„Lucia di Lammermoor”, „Faust” și „Trubadurul” pe scena ONB

„Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, „Faust” de Charles Gounod, „Trubadurul” de Giuseppe Verdi pot fi văzute săptămâna viitoare la ONB, în Sala Mare.

Miercuri, 23 februarie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul de operă „Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Bazată pe romanul lui Walter Scott, „Bride of Lammermoor”, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei, sora Lordului Enrico Ashton, obligată de acesta să se căsătorească fără voia ei, pentru a salva onoarea familiei. Aflând că Lucia este îndrăgostită de Edgardo di Ravenswood, fiul familiei rivale, Enrico o convinge pe aceasta să creadă că iubitul i-ar fi fost necredincios. Lucia pică în capcana întinsă de propriul frate şi acceptă căsătoria. Teribila veste îl răvășește pe Edgardo, care decide că viaţa lui nu mai are niciun sens fără iubirea Luciei, decizând să-și pună capăt zilelor. Clopotele castelului bat în depărtare. Lucia a murit, după ce şi-a ucis proaspătul soţ, înnebunită de durere. Convins de dragostea şi credinţa logodnicei sale, Edgardo își curmă viaţa cu o lovitură de pumnal. Distribuția reprezentației din 23 februarie: Lucia Ashton – Cristina Maria Oltean; Lord Enrico Ashton – Alexandru Constantin; Sir Edgardo di Ravenswood – Liviu Indricău; Raimondo Bidebent – Iustinian Zetea (debut); Lord Arturo Bucklaw – Andrei Lazăr; Alisa – Sorana Negrea; Normanno – Valentin Racoveanu.

Sâmbătă, 26 februarie, ora 18:00, vă așteptăm la spectacolul de operă „Faust” de Charles Gounod, în regia lui Alexandru Tocilescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Prin opera „Faust”, Charles Gounod reușește să impună și un nou gen de operă, practicat mai ales în Franța, numit „grand opera”. El introduce în operă și un divertisment, fragment de balet, „Noaptea Valpurgiei”, devenit un pretext pentru sinteza tematică a unei fantastice călătorii în lumea tenebrelor, a iluziilor și simbolurilor. Includerea tabloului coregrafic nu a făcut decât să sporească faima acestei opera, deoarece adaugă un plus de spectaculozitate și înlesnește, totodată, publicului să înțeleagă viziunea ermetică a lui Goethe. Distribuția reprezentației din 26 februarie: Faust – Lucian Corchiș; Mefisto – Marius Boloș; Valentin – Vicențiu Țăranu; Wagner – Daniel Filipescu; Margareta – Marta Sandu Ofrim (debut); Martha – Sorana Negrea; Siebel – Mihaela Ișpan.

Duminică, 27 februarie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, în regia lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. O poveste ce nu duce lipsă de personaje puternice în ambiţiile, dorințele şi pasiunile lor ce se înfruntă sau se dăruiesc cu nebunia tinereţii, a curajului sau a iubirii. Cu toate acestea, decorul acestor destine este împânzit de orgolii şi uneltiri de răzbunare, ce intensifică şi mai mult flacăra existenţei şi sentimentelor lor. O istorie de dragoste captivantă, născută la intersecția a două lumi: cea nobiliară și cea a nomazilor. Distribuția reprezentației din 27 februarie: Contele de Luna – Iordache Basalic; Leonora – Simona Neagu; Azucena – Sorana Negrea; Manrico – Daniel Magdal; Ferrando – Iustinian Zetea; Ines – Sidonia Nica; Ruiz – Andrei Lazăr (debut); Mesagerul – Ciprian Pahonea; Un țigan bătrân – Alin Mânzat.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Acest articol este o nebunie,
    Pentru că NU aceasta este starea lumii în care trăim.
    Ce Lucia de Lammermoor, voi nu vedeți că politica-i în trombă,
    Și dragostele de cultură se sucombă?

    Da’ aveți ceva comentarii la articol…
    Bine, nici io n-am ochelarii ‘de aproape’ la mine…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.