MAE: diplomat rus, declarat persona non grata

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Diplomatul ar fi desfăşurat activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice, mai precizează MAE.

S-a aflat cine e românul acuzat de trădare în favoarea Rusiei

„Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Luminiţa Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federaţiei Ruse la Bucureşti”, precizează sursa citată.

Ieri, un cetăţean român a fost acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Daca tot suntem proucranii lui Bandera si cu sange rusesc in cioc de ce dracu nu retragem ambasada Romaniei de la Moscova si nu expulzam pe a lor,sa plece la ei acasa,sau la case…..Ca de dimineata pana a doua zi dimineata,7 zile pe saptamana suntem bombardati cu rusofobisme romanesti gen -Ia-i de pe mine ca-i omor-.Asa facem si economii ,nu mai platim diurne in dolari alora care taie frunze la caini prin Moscova,nu mai pazim pe banii nostri zidurile ambasadei rusesti si scapa si maimutica lui Werner de declaratii belicoase.Observa ca maimutica de la -ICSTERNI-nu ne spune nimic cum au dat iar Insula Serpilor banderasilor ucrani si nici despre canalul Bastroe.S-a umflat orzul razboiului si in asta ce se crede acum diplomat planetar.Parca am mai trait un razboi rece,cu inarmari de-amboulea ,cu mii de tancuri de nu mai pridideau mondialii sa le duca la fier vechi.Pe banii si pe munca noastra,ca asta maimutica lui Werner e nascuta dupa ultima ploaie si nu a prins asaceva.

  2. Din foto, diplomatul pare a fi o diplomata. Si-a folosit farmecele personale ptr a obtine in schimb informatii secrete. Perfect cinstit: schimb la schimb……[Rumburak]

  3. Haha, Pauliene, Axoane, Olingipio, Tomline, care din voi urmeaza ma? Sau va ia pe toti deodata, la gramada sa va sustineti unul pe altu-n duba ca adevarati spioni de 3 copeici jumate/buc. N-are a face, va extrage Putin sifiliticul si va da fonctii de salvamar la Irkutsk.

  4. Bursucule, a secat delta ma? Ca anu trecut era papad. Anu trecut erau si laboratoare secrete de arme biologice prin Ucraina. Unde au disparut?

  5. @CV.Daca nu intelegi ca niste acorduri internationale intre tarile vecine trebuie RESPECTATE nu e problema mea.Dupa unii care au mai fost pe la scoli colmatarea canalului Sulina se va produce in timp ,daca nu cumva se va -scufundaseu-iar un babor ucran banderas pe acolo.Eu sunt de acord in totalitate sa ajutam pe ucrainienii Bandera din pozitia noastra de vecini,cu Bucovina de nord ,cu Romania pe Nistru pana la varsarea in Marea Neagra.E foarte simpla treaba.A,sa nu uit ,si asta ,ajutorarea militara ,doar pe baza de referendum,ca nu este armata lui Ciuca si Ciolacu sa o trimita iar la Stalingrad.Cine doreste,voluntir pe banii sai.Ca pe vremuri cand daca te doreai cavalerist in armata trebuia sa te duci cu calul tau.

  6. Bine că nu.au bombardat AMBASADA ,așa cum au făcut sionistii cu iranienii😁😁😁

  7. De ce nu închideți ambasada Rusa la Bucuresti? Oricum rușii au devenit peste noapte cel mai mare dușman al neamțului Iohannis, o reeditare din anii ’40.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.