Mai puține furturi din infrastructura feroviară

Furturile de componente din infrastructura feroviară s-au redus cu aproape 40% în prima jumătate a acestui an, față de perioada similară din 2014, în urma acțiunilor de prevenire și combatere desfășurate de polițiștii de la transporturi, potrivit IGPR.

„În prima jumătate a anului 2015, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii specializați în transporturi feroviare au acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea furturilor de piese componente ale infrastructurii feroviare. Activitățile au vizat și identificarea societăților comerciale de colectare a materialelor feroase și neferoase, care nu respectă legislația în domeniul achizițiilor. Astfel, au fost organizate 463 de acțiuni punctuale și au fost controlate 45 de societăți comerciale de colectare a materialelor feroase și neferoase”, precizează IGPR într-un comunicat.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat pentru confiscare 400 de kilograme de materiale feroase și 442 de kilograme de cupru.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale societăților comerciale verificate.

„Ca urmare a măsurilor întreprinse de polițiști, în această perioadă numărul de furturi de piese componente ale infrastructurii feroviare a scăzut cu aproape 40% față de perioada similară a anului trecut. În această perioadă, 184 de persoane au fost cercetate pentru sustragerea de piese ale infrastructurii feroviare, 13 dintre acestea fiind reținute sau arestate”, mai menționează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.