21 de persoane, salvate de pe munte

Nu mai puțin de 21 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, anunţă,  Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional au fost primite 11 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont.

Astfel, au fost două apeluri pentru Salvamont Alba şi câte unul pentru cele din municipiul Braşov, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Prahova, Neamţ, Argeş, Săcele, Harghita şi Petroşani.

„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 21 de persoane. Dintre acestea, cinci au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi una a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital. S-au primit şi 24 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, menţionează reprezentanţii Salvamont.

Sursa foto arhiva Fb Salvamont

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. Cum de nu au aparut pana acum „progresitii din privat”, care sa interogheze (de mama) statul, de ce le da bani la bugetarii de la SALVAMONT, SMURD etc ?

 2. In mod normal eu i-as obliga pe d0bit0cii astia sa plateasca toate cheltuielile generate de salvarea lor. Tot felul de martzafoi, pitzipoance, babe si mosi se aventureaza pe munte neechipati corespunzator, singuri, fara conditia fizica necesara, fara sa respecte traseele, fara sa se intereseze ce conditii meteo vor fi in zona si alte etc din astea.
  Cand se intampla accidente inevitabile in conditiile unui turist care a respectat toate conditiile, este alta situatie, dar cand ti-o cauti cu lumanarea si apoi dai de draku pe munte, specimenele astea n-ar trebui iertate. Sa plateasca!…..[Rumburak]

 3. Tot manelistu urca pe munte…si inca in slapi.😆😆😆😆

 4. unii se duc unde-a dus Nutu`iapa:aia d-acolo se iau la bataie,iar statul romanesc trimite aeroplanele sa-i aduca acasa. dar nu i-a trimis nimeni acolo,sa-i aduca acasa DAAAR: SA PLATEASCA !
  altii beau pana fac pipi pe dumnealor,pleaca pe coclauri si apoi suna la 112 ca sa-i salveze! de acord,sa-i salveze DAAAR :SA PLATEASCA !
  si,pe urma,sa vezi cum le vine mintea la cap.

 5. Parte din aceștia, nu cumva sunt ukraineeni care fug de război și ajung nici ei nu știu pe unde departe de moartea din tara lor?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.