În contextul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, PF Patriarh Daniel a explicat importanța unică a Maicii Domnului în teologia creștină și a evidențiat rolul esențial al acesteia în istoria mântuirii.
„Mântuitorul a respectat această calitate de mamă a Sa, din care El Și‑a împropriat firea omenească, pentru că El S‑a zămislit fără sămânță bărbătească și S‑a născut fără să strice fecioria Maicii Sale”, a explicat Patriarhul României.
În primele veacuri creștine, Maica Domnului se bucura de o cinstire deosebită din partea credincioșilor, această sărbătoare a fost numită «Pomenirea Mariei», iar Sărbătoarea propriu-zisă, a explicat Patriarhul Daniel, a fost instituită de Împăratul bizantin Marcian, care a domnit între anii 450-457.
„Mai târziu, împăratul bizantin Mauriciu (582‑602) a extins această sărbătoare și a impus‑o în tot imperiul. În acest fel, din timpul acestor doi împărați avem sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, prăznuită la 15 august”.
„Maica Domnului a adormit întru Domnul într‑o casă a Sfântului Ioan Evanghelistul fiindcă încă de pe Cruce Hristos Domnul a încredințat‑o ucenicului Său iubit”.
„Acea casă era aproape de Sion și de aceea casa respectivă a devenit mai târziu biserică. De aici trupul Maicii Domnului a fost înmormântat într‑o grotă care aparținea familiei Sfântului Evanghelist Marcu, care a oferit ucenicilor lui Iisus posibilitatea să folosească această grotă pentru a se odihni sau pentru a se ruga acolo”.
„Această sărbătoare pune accentul pe adormirea Maicii Domnului, arătând că ea a trecut prin moarte, dar nu a rămas în mormânt”.
„În cele trei zile cât a stat în mormânt, trupul ei nu a cunoscut stricăciune și ea a fost luată la cer de îngeri cu bunăvoința Mântuitorului, Care a dorit ca Maica Domnului să fie alături de El, în slava veșnică din ceruri”, a adăugat Patriarhul României.
„În timpul vieții pământești, Maica Domnului purta lângă inimă, pe brațul stâng, pe Pruncul Iisus și cu mâna dreaptă Îl arăta lumii. Acum, Hristos Domnul poartă sufletul ei aproape de inimă sub forma unui copil îmbrăcat în alb și o arată pe Maica Sa îngerilor din slava cerului. Prin aceasta vedem recunoștința și respectul pe care Hristos le arată Maicii Sale”.
Cultul Maicii Domnului este exprimat de Biserică prin zece sărbători
- Nașterea Maicii Domnului (8 septembrie)
- Acoperământul Maicii Domnului (1 octombrie)
- Intrarea în biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie)
- Soborul Maicii Domnului (26 decembrie)
- Buna Vestire (25 martie)
- Izvorul Tămăduirii (Vineri în Săptămâna Luminată)
- Adormirea Maicii Domnului (15 august)
- Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Ana (9 decembrie)
- Așezarea veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în biserica din Vlaherne, Constantinopol (2 iulie)
- Așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă (31 august).
Sa nu uitam că apariția Sfintei Fecioarei de Guadalupe a creștinat întreaga America Latină!
În toiul iernii, câmpia apare acoperita de flori în roua dar și de trandafiri. Aceasta a fost voia Sfintei Fecioare, ca să i se facă locaș de închinăciune unde să vină toți cei în nevoie de compasiune sa ii spună toate plângerile și rugile lor iar ea ii va asculta ca o mamă.
🌹
Mai tin minciunile?
Miorița De asta America Latina este mai saraca?
abureli securistofile :)))) orice facatura numai sa nu se auda Evanghelia fiindca acolo e Iisus Hristos, calea spre rai! Iisus trebuie ascuns lumii trebuie promovati tot felul de „sfinti” inventati de bisericile traditionale securistofile cu turnatori pe post de preoti in loc de apostoli ai lui Hristos
@un choi:
Da! Pentru aceasta și pentru ca biserica este o instituție.
În fapt Maica Domnului se arată cui crede ea ca are nevoie. Dacă îți cere ceva să realizezi și este în putința ta, grăbește și împlinește cat ești viu! Apoi nu mai contează ce si cum ai crezut sau ce ai vrut și n-ai putut sau nu ai dat atenție.
Viața este un cadou frumos. Necazurile vin și ele să facă reușita cu atât mai dulce. Regretele nu repara nimic, poate doar atitudinea care trebuia să fie corecta din start.
Dacă nu este corecta ca în cazul celor care fac răul cu bună știință, degeaba li se predica pentru ca ei vor face după obiceiul înrădăcinat. Mintea lor este mult întunecată. Vezi parabola cu săracul și bogatul!