Rafila, despre dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie

DNA a solicitat, joia trecută, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Întrebat dacă are ceva de reproşat,  ministrul sănătății Alexandru Rafila a spus: „Eu nu am de reproşat nimănui nimic, nu facem decât să ne facem datoria, punem la dispoziţia organelor de cercetare penală toate documentele care există la Ministerul Sănătăţii”.

„Cred că orice fel de comentarii, până la finalizarea anchetei penale, sunt de prisos”, a adăugat  Rafila.

„(…) România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat au fost distruse sau sunt în curs de distrugere”, a declarat ministrul Sănătății, citat de News.ro.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. DNA să verifice ședințele de la cotroceni tinute de ăl mare…se țineau săptămânal!…

 2. „România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane”
  Deci a fost obligata. Adica se inchide ancheta.

  Nici macar nu erau vaccinuri cu corona, ci doze mult indulcite, cu mesager ARN ca te invatau sa recunosti proteina spike si antrenandu-te cu ea puteai sa ridici raspuns imunologic adecvat la expunerea cu corona.

  Dr. Rafila trebuia sa ramana profesor/presedinte al/in Microbiologie Romania, nu sa mi-o lase mie in carca.

 3. @Rammstein:
  Bugetarule, daca mai impingi mult plicul din interes ce ai pe tine, s-ar putea sa ti se descarce in fata sau pur si simplu in brate.

  Scrie lucruri pertinente, nu manipulari de boschetar obsedat de control!

 4. am vazut ceva filmari de pe la artistii care au spectacole zilele astea – sali pline. degeaba reprosati astora ca au fortat, atita timp cit „fortatii” se poarta ca si cum nu stiu nimic despre perioada aia.

 5. @pentru cine cautati dreptate?:
  Pentru Mme Firea pentru ca sufletista adusese prima echipamente de protectie din China.
  Mai multa zapaceala ca la Romania nu am vazut. Iohannis inchidea magazinele tocmai pentru ca nu exista motiv pentru care sa se inchida localurile pe timpul noptii. Dragul de el, nu il lasa grija de comunist sa doarma stiind ca e vreunul care mananca o banana in plus pe afara sau o arde noaptea pe strazi. De la el a plecat lockdown cu politia.
  Refuzul de a te vaccina a aparut ca o reactie negativa la lipsa de vaccinuri si la relele tratamente din partea factorilor de decizie.
  Romanul plictisit de cat de greu si putin se face de la conducere in jos pentru el, a decis ca mai bine moare decat sa ia vaccin.
  Covid-ul nu a trecut, numai ca nu mai auziti nimic din alte state pentru ca pe tacute se vaccineaza. Numai in Romania a „ramas valabil” ca nu exista vaccinuri iar daca exista, acestea iti fac rau.
  Conducerea este aceeasi la fel de proasta ca in pozele de grup facute sfidator in fata celor care au pierdut rude, prieteni. Nu se respecta cei 2 metri distantare sociala pentru ca este exclus ca pe ei sa-i doboare vaccinul. Asta e infatuarea si mandrie desarta!
  Sa fie anchetat Iohannis pentru ca s-a spalat repede de responsabilitati si a pus politia pe populatie!

 6. la puscarie pentru tradare si genocid j e gu le! s lu g a o=me-se! rupeti legaturile cu aceste organizatii satanice bhai si debarasati-va de falsii profeti, „medici” si „specialisti” in ba s shi ni le vacilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.