Marea Britanie: Prăpastia dintre salariile șefilor și ale angajaților, de trei ori mai mare decât în 1998

În 1998 salariile șefilor celor mai mari companii britanice erau de 47 de ori mai mari decât salariul mediu al angajaților respectivelor companii. În 2014, statisticile arată că salariile șefilor au ajuns să fie de 148 de ori mai mari decât salariul mediu al angajaților lor.

Studiul a fost realizat de asociația High Pay și a fost publicat luni. Un șef de companie din top 100 câștiga în medie pe an 4,98 milioane de lire sterline, cu 20% mai mult decât în 2010. Studiul demonstrează că măsurile luate de guvernul britanic în 2013 pentru a stopa adâncirea acestei prăpastii a veniturilor au eșuat.

Începând din 2002, acționarii companiilor au primit dreptul la un vot consultativ în ce privește bonusurile directorilor. Ulterior, in 2013, votul a devenit unul cu greutate, companiile fiind obligate să aplice măsurile decise de acționari. Puțini au fost însă acționarii care s-au opus majorării bonusurilor șefilor pe care i-au numit în fruntea comapniilor.

Salariile anuale ale șefilor nu fac obiectul acestui tip de vot în adunarile acționarilor. Doar două adunări generale ale actionarilor s-au opus majorării salariilor anuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.