Medicii, vizaţi de sancţiuni radicale pentru dezinformare

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a anunţat că va susţine sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică.

„Știu că mulți dintre dumneavoastră, atât colegi medici cât și cetățeni, ați considerat că astfel de decizii trebuiau luate pana acum și cu siguranță aveți dreptate.
Din păcate prerogativele mele și ale CMR sunt limitate, iar pentru astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie. Astfel pentru a exista o astfel de cale legală, trebuie să existe o nouă prevedere în legea 95/2006”, a precizat ;eful CMR.

„Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică. Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă. Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice. Da, și în medicină și știință se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute și văzut ce este de facut.

Am citit și am auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”.Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2.

Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică. Noi ca și reprezentanți ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!”, arată în mesajul postat pe Facebook, președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

38 de Comentarii

 1. Avand in vedere ca media de varsta a celor decedati e de 70 de ani si ca mai toti sufereau de comorbiditati cum sa cred eu ca covidul e periculos pentru cei tineri si sanatosi? Rata de mortalitate e cel mult de 2,5%.

  Vaccinul functioneaza asa de bine ca in tarile unde mai toti s-au vaccinat (Portugalia, Norvegia, Italia, Singapore) rata de deces si de infectare a ramas la fel cum era in primavara trecuta. Nu s-a schimbat absolut nimic din punct de vedere statistic.

  O sa plateasca colegiul medicilor pentru efectele adverse ale vaccinului? In momentul in care nu oferi nicio alta optiune decat vaccinul, esti bun de plata pentru efectele adverse ale vaccinului.

 2. Cenzură marca Arahat

  asta e cand aduci sirieni cu pofte dictatoriale și ai impresia că ei sunt români :))

  colegiul medicilor e acea instituție care mușamalizează de 30 de ani orice malpraxis, este garda mafiei medicale, a managerilor corupți, a doctorilor șpăgari, e structura marilor afaceri cu medicamente și autorizații

  acum impun dictatură doctorilor care argumentează rațional că tinerii nu sunt obligați să se vaccineze, că iau riscuri inutile și că avem tratamente tot mai bune astfel că vacsinul nu mai e de mult unica soluție

 3. Mai ,,eroii din linia intai ” ,se strange funia pe par . S-au folosit de voi propagandistic ,v-au cumparat cu salarii de 5 cifre ,vine momentul adevarului . Istoria se repeta ( vezi anii ’50 ) : CINE NU E CU NOI E IMPOTRIVA NOASTRA (STALIN) . Plus ca vor sa va si vaccineze fortat ,desi le-ati fost complici la faradelegi un an jumatate . Deci ce alegeti (a) lasitatea pana la final sau (b) ,,rupeti” randurile ? ( Cred ca trageti inspre (a) ,dar poate ma insel… )

 4. Bey…aici nu gindeste fiecare cum vrea, dea ?
  Aici gindeste toata lumea cum spun eu, dea ? Ca eu stiu mai bine ce spune stiinta.
  Ca va ia mama dracu’ pe toti. Pai ce-i aici ? Aprozar ?
  Hai…alinierea…miine fiecare medic sa vina cu declaratie de angajament si aliniere la adevarul stiintific, asa cum il prezint eu.
  Liber la program.

 5. Deci ajutati-ma sa inteleg. Atestarea faptului ca opinia unui medic are sau nu fundamentare stiintifica revine cui!? CMR-ului!? Totodata, CMR se autodecalara „…. exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!. Mai, sa fie! Unde-or fi stat astia ascunsi pana acum!? Dar cu opiniile unor somitati medicale din strainatate cum ramane!? Le verificati si alora fundamentarea stiintifica a ideilor expuse!? Si daca aceste opinii nu se aliniaza „stiintificului” vostru ce veti face!? Ii aduceti la cunostiinta respectivului savant din domeniul medical ca in Romania i s-a suspendat dreptul de a profesa!?

 6. ” The Barrier” Netflix,doar stim ca baietii se ocupa cu propaganda predictiva.

 7. Iese arahatul și mănâncă cum face el ceva pe Constituție și a doua zi hop și sluga lui cu amenințările,
  Îmi e greață de ticăloșii ăștia.
  Cum suportați medicilor asa specimen in fruntea voastră?

 8. Vezi-ți tu de prostocoalele voastre incompetente, în care băgați și scoateți medicamente după cum vrea mușchii voștri – și creierele voastre atofiate de lux dat acum prin lege, după ce în deceniile precedente l-ați obținut prin ȘANTAJAREA PACIENȚILOR – în funcție de interesele ce le aveți la MITA de la Big Pharma! …iar pacienții MOR, fie în A.T.I.-uri, fie înainte de A.T.I.-uri, că-s „consultați” prin fereastră și apoi legați de paturi, ca să puteți voi dormi după ce le băgați tuburi cu nosocomiale pe gît! Jegurilor!

 9. Deci ca sa fie clar…se pun bazale epurarii in domeniul medical.
  Competenta si integritatea morala reprezinta criteriul care te elimina din sistem, in timp ce obedienta si atitudinea servila te propulseaza in sistem.
  Regimul comunist a fost apa de ploaie, vere…

 10. Stați un pic sa-nteleg. De mâine îi suspendam pe medicii recalcitranți. Da’ n-avem bază legală. Să înțeleg că se bagă iar kerosen la Justițea independentă?

 11. Ca sa vezi…tocmai am citit si verificat veridicitatea…
  Codurile programului de generare QR in Alberta, Canada, au implementate deja verificarea pina la doza a 8 a. Si asta pina in 2023.
  Deci… curaj… 8 doze in total…ca va place, ca nu va place…asa-i jocul.

 12. Auzi comentariu…
  cine rezista la 8 doze, devine automat personajul din reclama Duracell.

 13. Medicii au început să spună adevărul despre sperietoarea cu „virusul ucigaș” !

 14. Știința nu este absolută și nu se poate absolutiza. Nu poți fi absolutist în știință. Știința este relativă prin însăși definiția ei care implică cercetarea, schimbarea, innoirea. Fără cercetare nu există știință. Cercetarea are la bază libertatea, comunicarea, permanenta adaptare și schimbare a opiniilor și teoriilor științifice în funcție de date care se înnoiesc și ele mereu. Dacă Coriu nu știe asta, atunci este un ideolog absolutist extremist mânat de alte interese, nu un om de știință adevărat. Lui nu-i convine ce spun medicii care critică linia ideologică a sistemului pe care Coriu îl servește, și vrea să îi facă să tacă. Dar el știe că ei nu încalcă legea pentru că în momentul actual, legea nu îi condamnă, iar un proces intentat lor ar putea dura mult, iar pierzătorul în final ar putea fi chiar el. Deci medicii care prescriu prudență față de vaccin și care recomandă tratamente la domiciliu, conform actualei legi nu sunt infractori. Și atunci cum poate Coriu să-i aducă la tăcere? Transformându-i in infractori. Dar, cum ei nu contravin legii actuale, ce face Coriu? Schimbă legea. Nu doar că este un absolutist extremist și terorist așa cum am zis, ci se mai și joacă de-a alba-neagra cu viețile oamenilor, un clovn mascat în doctor, un păcălici trist și rigid, un absolutist al relativismului. Și ar mai fi multe de spus, dar cum el este un personaj abscons și nebulos, ne spun mai multe conturile lui și contractele lui și declarațiile lui…de avere! Ohoho…și ce avere!
  https://m.activenews.ro/stiri/Cati-bani-a-primit-presedintele-Colegiului-Medicilor-de-la-Big-Pharma-inclusiv-producatori-de-vaccinuri-Covid.-De-ce-doctorul-Daniel-Coriu-autor-de-stiri-false-nu-i-poate-judeca-pe-cei-peste-70-de-medici-care-au-facut-Apelul-contra-Dictaturii-Covid-166144

 15. (editat) …DETINEREA ADEVARULUI ABSOLUT …Beduinul care s-a hranit in copilarie doar cu(editat) de camila propune cenzura oricarei opinii diferite de ” adevarul stiintific ” : VAXXINATI-VA ” ca sa-i protejati pe cei dragi ” .Vai, vai , cata ” grija ” diabolica ! (editat) MONDIALE :VAXXINUL este o OPTIUNE pt. orice COBAI care vrea experiment pe propria piele , Si DOAR ATAT ! PROPAGANDA AGRESIVA PT. VAXXINARE- de N ori, are EFECT DE BUMERANG . Imunitatea naturala , dobandita mai ales in urma bolii , este de 27 de ori mai puternica decat in urma injectarii cu vaxxin ( studiu israelian ). CMR = Cnsiliul Manipulator Ruman . MEDICII AU DREPTUL LA ORICE OPINIE ! VACCINATII SUNT PERICULOSI PT. CA SUNT VECTORI LIBERI DE TRANSMITERE A VIRUSULUI, CIRCULAND CAM UNDE VOR !

 16. Este corecta decizia. Doctoreasa Pop care o sustinea pe Sosoaca ar trebui sa nu mai profeseze. Si alti medici marginali care studiile lor medicale s-au terminat odata cu ansorbirea facultatii. Si traiesc doar din ce isi mai amintesc. Cercetati la locul de munca,sa se vada cati pacienti au plecat sanatosi din mana lor. Sau ce fel de medici sunt ? Cei pusi politic, nepoti de fosti medici,fii de profesori universitari,amante si amanti. Medici pe bune rari in Romania. Cei mai multi au plecat unde au vazut cu ochii.Iar cei buni pe care ii mai avem ii injura sosocii si aurolacii in frunte cu bor-fasii si pesedeii.

 17. S-a dus dracului tot ce am învățat. Suntem „școala veche”, numai bună de aruncat la gunoiul istoriei de iohanism, arafatism. Să ne scuzati: am învățat medicină, tratament. La lecția despre”medicina de dezastre” cu toții, am lipsit. Nici la cea holistica, nu am fost. Învățam cu antibioticul, cu empatia față de ființa aflată în suferință. Nu dormeam, să avem timp de învățat. Oare, „studentul” Arafat, a dormit? Sau a aflat ce „rentabilă” e medicina, când a inventat srl-ul smurd, finanțat acum, de noi proștii. El vindea blugi? Acum are tupeul, nesimțirea să amenințe? Mai are carnetul de student? Eu da. Tu, Arafat, nu știi ce înseamnă antibioticul. Știi doar despre bani. Mimezi orice. Te vrei dictator. Stăpân peste viețile noastre. Mai știi ce înseamnă munca, onoarea, compasiunea? La aceste lecții ai lipsit. Și la stagii. Ai recuperat absențe le cu un Kent și o cafea, la secretara profului, care făcea prezența. Ai luat abia toamna acele examene, care ne făceau străvezii, din cauza volumului de informații. Tu știi despre bani și putere. Tu nu știi medicină. Poți să îți transformi smurdul și upul în srl de administrare de bloc. Scară de scară. E treaba ta. Dar nu încerca să mă ameninți și să ne faci egalii tăi, în mârșăvii. Eu nu am timp.Tu ai doar afaceri și interese. Tu nu știi medicină, dragule. Tu ești doar un impostor ce slujește acelor deținători de conturi în paradisuri fiscale. Dacă nu îți pasade Constituție, de bolnavi, de Pandora îți pasă? Te rog, din respect față de ființa umană : nu ne mai amenința!

 18. Teroarea tembelizată a panicat Romania ,Romanul sub toate statisticile voastre apocaliptice au învins pandemia pandemia este doar la TV si la Autoritățile in care încrederea este sub nivelul mării acum nici în doctori numai credem ca știm ca primesc Primă de COVID iar campania voastră nu este despre sănătate este o schizofrenie isterizată mediatică nazistă dictatorială … umiliți de UE , umiliți de președinte , umiliți de media făcuți analfabeți inculți …. ce pretenții aveți voi la noi … o să ajungem cu forța oricum ăsta este planul pai voi vorbiți de vaccinați si NICIODATĂ de imunizați natural …ARAFAT in cei 2 ani de pandemie imunizarea naturală a ajuns la 70% MINIM dacă virusul a fost cum se spune la TV … RUȘINE să va fie in afară se manipularea ORDINARĂ … am avut virusul de 4 ori …..CE RELEVANȚĂ MAI ARE VACCINAREA ???? SPECIALIȘTII LU PESTE PRĂJIT ??? CUM SĂ-MI FIE RECOMANDATĂ VACCINAREA LA 27 DE ZILE DE LA BOALĂ ????CARE ESTE RAȚIUNEA ? PAI CÂND M-AM RĂȚOIT LA UN DOCTOR A BAGAT CAPUL IN PĂMÂNT ..imi explica ca poate nu am avut virusul cel rău și ca vaccinul ……ba astea sunt acte medicale ???? Sau vaccinarea cu forța ? susținută cu a aberații de propagandă ? rușine rușine si iar rușine

 19. Am vizionat la un post de televiziune al Radio_Canada,la emisiunea,,Ancheta” cum lumea medicala,,serioasa” incearca sa-l puna la zid pe Raoult Didier, tot asa cum l-au pus si pe LucMontagnier- biologistul care a primit premiul Nobel pentru fiziologie sau medicina, in 2008. Cand te pui contra guvernului mondial,contra GILEAD Science din SUA, se gasesc destui sa te puna la zid. Nu stiu ce avea Franta si Raoult Didier, cu Radio Canada(post de televiziune al guvernului canadian)care a facut aceasta ancheta!Curios, vad ca si in presa romaneasca apar ,,slugi”ale guvernului roman(vandut trup si suflet nu stiu carei puteri) care vor sa puna pumnul in gura celor care au opinii contrare politicii oficiale din timpul pandemiei prezente. Am citit azi in Cotidianul,opiniile a doi dintre acesti sclavi ai”stiintei” care a adus lumea in dezastru: tovarasii Tincu si Coriu din Romania.Alde Fauci din SUA s-a cam dat la fund,nu-l mai vad deloc pe sticla ecranelor.Domnule Coriu,cum naiba a scapat virusul din laboratoarele din Wuhan,tocmai cand un constructor chinez a cumparat pentru 850 mil.$ insula Cobia(la 5000km de Hawai) ori un grup imobiliar chinez a ,,inchiriat” o insula de numai 2 km patrati din Arhipeleagul Salomon?Desigur,nu stim ce are medicina romaneasca cu politica belicoasa dintre China si SUA dupa cum nu stim de ce o comisie a medicilor din Romania,impune dictatorial, opinia ei drept adevar absolut!

 20. Sa vina OMS-ul să spună ce conține vaccinul fiindcă Câțu ne-a spus că conține o substanță care te poate lăsa să bei o cafea cu prietenii și tanca uraganu poate canta manele pe mese întinse! Sa ne dea formula chimică și să ne spună de ce pe medicii de familie ii doare in cur de pacienți și dacă ți-e rău trebuie sa ajungi la upu și acolo mori la rand!

 21. Cum vine asta, un medic care el însuși reprezintă expertul in domeniul medical, nu poate să-și spună opinia dacă e împotriva narațiunii oficiale iar „oficialii” îi suspendă dreptul de practică? Și de ce „oficialii” sunt mai experți decât ceilalți? Pentru că „așa spun ei” iar ei dețin adevărul absolut? Să vă ferească sfinții să pierdeți acest război, veți atârna în ștreang, și totul legal, cu justiție oficială.

 22. Din categoria „idiotii virbesc trasnai” e si acest biped! Citez din meterial: „Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a anunţat că va susţine sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei..”. Bai doftore, suspenda-l si pe FAUCI de la care luati voi caposii lumina pe, jumatate stinsa, ca fiind exemplu ideal pentru cetatenii din Romania si o stingeti definitiv voi! Vum iti permiti tu care ai defecte de informare a ceea ce inseamna vaccin la modul real? Tu stii efectele interzise ale acestor vaccinuri de te dai marele si atotstoutorul medicinei in Romania?! Iti spun eu, habar nu ai! Si spune un om care a trecut prin coro inainte de a se sti la modul real pe terirtoriul europei ca diagnostic definitiv, cu tratament bazat doar pe dezinfectante oral(ORL), prelungit personal cu apa de gura colorata de la peny si lidl! Habar nu ai despre ce este vorba, nu ai tu dreptul sa faci ce vrei contra opiniilor reale ale medicilor care au studiat si colaborat cu strainezia care stie mai multe decat tine ascuns intrun birou! Lasa-te de medicina bre, habar nu ai!

 23. Un Medic care combate unul din pilonii de baza ai medicinii , medicina preventivă, unde vaccinarea este esența, acel medic nu este doctor ,ci felcer sanitar ! Asta se știe de mult, nu are legătură cu pandemia actuală. Nu era nevoie de măsuri coercitive , ei – oricum – nu mai fac parte din colegiul medicilor ! Trebuia doar constatată această stare de fapt !

 24. …sunt total de acord!…tinand cont de faptul oficial si anume acela ca aceste lichide numite pompos vaccinuri sunt in faza de studiu clinic, deci nimeni, dar nimeni nu poate spune cum ca sunt sigure, incepe cu aceia care ne-au tot spus cat de bune, eficiente si fara efecte adverse sunt (editat) astea…si, pt ca esti unul dintre ei, da un exemplu personal, fa un bine si (editat)(editat)(editat).(editat) subumane, nu ati facut nimic, nu aveti medicamente banale care ar fi scapat peste 90% din amaratii infectati, fara sa mai ajunga in spitale si sa moara!…v-ati dedulcit la sponsorizari,v-ati schimbat crezul…nu mai este viata, este banul obtinut pe muntii de cadavre…dar am avut un vis!…un proces al acuzatilor de genocid, in care, incolonati, siruri lungi de vinovati mergeau spre ghilotina…

 25. Dr. Serbu Gheorghe
  Situatia actuală cere reamintirea definiției vaccinului si efectul scontat al vaccinarii.
  Cînd uiți aceste lucruri, nici macar felcer nu esti.
  Iar cînd ajungi sa impui schimbarea acestor concepte astfel încît să servească propriile interese, deja esti criminal.

 26. Apocalipticii acceptá / propávăduiesc doar studiile unor centre de cercetare (încadrate în categoria ‘oficial’) finanțate de cátre aripa nevázutá a ‘dezaxaților lumii’, celelalte, pot fi aruncate pe foc (Fahrenheit 451). In topic : de ce abia acum s-au formulat cereri internaționale pentru MEDICAMENTE specifice care,ce să vezi, sosesc ?!

 27. Medicul meu de familie este împotriva vaccinării, pot eu să-i cer părerea în legătură cu doza booster?!??

 28. Nu ar fi cazul ca Diaspora, cea care și-a invatat părinții cum să voteze în ultimii 3 ani, să-și povățuiască rudele din țară să-și învingă teama și să se vaccineze?

 29. Securistii vor disciplina incit numai ei sa vorbeasca iar cind vorbeste cite un doctor adevarat si cu curaj normal ca trebuie sanctionat!
  Romanii trebuie decimati prin hotarirea celor mai odiosi dintre ei de la care primesc comenzi precise!

 30. Au fost duși la canal pentru că au scuipat poza lui Stalin(romane din trecut)

 31. Baliverne , Vasilica ! Pacienții nu mor din cauza vaccinului , ci mor nevaccinați .

 32. Serbu Gheorghe
  Asa se vede din Romania, nea Gheorghita. Din tara in care sint eu, unde aproape toata lumea este injectata,
  spitalele si morgile pline cui se datoreaza, oare ?
  Cind ai 77% populatie injectata, 27% deja la a 3 a doza, te-ai astepta sa fie relax prin spitale. Cu toate astea, numarul infectarilor creste constant, numarul internarilor in stare grava, deasemenea. Si culmea, astia nici macar nu mai precizeaza citi vaccinati si citi nevaccinati…ca sa nu-si dea singuri la gioale. Fiindca majoritatea celor scapati nevaccinati, au trecut deja prin boala si nu mai au probleme cu covid. Ce sa fie, ce sa fie ?
  Asa ca revin la ce spusei mai devreme…Ce este un vaccin, care este scopul vaccinarii ?

 33. Iar in Romania, oamenii mor din cauza spitalelor…Nu din cauza covid. Nu am auzit nici aici, nici in Romania de oameni morti din cauza covid acasa.

 34. Serbu Gheorghe
  Aici, exista date publicate referitoare la numarul deceselor cu covid si cei decedati in primele 30 de zile de la vaccinare.
  Numarul deceselor in primele 30 de zile de la vaccinare este de 2 ori mai mare.
  Desigur…tehnologia ARNm nu are nici o legatura cu asta… e doar o coincidenta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.