Membri ai AUR, audiaţi la Parchet

Mai mulţi membri ai partidului AUR au fost aduşi miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiaţi în dosarul în care liderul formaţiunii, George Simion, este vizat de o anchetă pentru instigare la falsificarea semnăturilor pentru candidatura lui Silvestru Şoşoacă la Parlamentul European.

După ce Silvestru Şoşoacă a fost luat cu mandat de poliţişti de acasă şi dus miercuri la Parchetul General, au urmat mai mulţi membri ai AUR.

Printre cei care au ajuns la Parchet se află Valentin Florea, candidat la Primăria Sectorului 6, şi Cristina Dumitrescu, candidată la europarlamentare.

De asemenea, la Parchet a ajuns şi candidatul AUR la Sectorul 4, Matei Ştefănescu, care a declarat însă că a venit în calitate de avocat.

„Este un atac la adresa AUR, la adresa lui Simion, la adresa celor care vor să îi îndepărteze pe Ciucă şi Ciolacu”, a susţinut Cristina Dumitrescu, la intrarea în sediul Parchetului General.

Miercuri după-amiaza, la Parchetul General s-au strâns zeci de susţinători şi membri ai AUR, în frunte cu preşedintele Consiliului Naţional al partidului, Claudiu Târziu, pentru a protesta faţă de deschiderea acestei anchete şi pentru a-l susţine pe George Simion.

„Asistăm la zvârcolirile sistemului, disperat că îi scapă puterea printre degete. AUR a crescut mult prea mult pentru gustul lor. AUR este de neoprit şi atunci încearcă, aşa cum au învăţat, cu mijloace totalitare, aşa s-au obişnuit în timpul regimului Băsescu şi al binomului Coldea-Kovesi. (…) Tot ce s-a petrecut azi este un abuz”, a spus Claudiu Târziu.

George Simion a anunţat, într-un comunicat pe site-ul său, că zeci de apropiaţi ai lui şi membri din echipa de campanie AUR sunt ridicaţi de la casele lor pentru a fi duşi la Parchet, „unde sunt intimidaţi şi ameninţaţi pentru a da declaraţii false” despre el. Potrivit lui Simion, acest lucru se întâmplă imediat după ce a solicitat retragerea lui Vasile Dîncu de pe lista de europarlamentare.

Parchetul General a deschis un dosar penal care are ca obiect falsificarea listei de semnături pentru candidatura lui Silvestru Şoşoască, ca independent, la alegerile pentru Parlamentul European.

Potrivit unor surse judiciare, Silvestru Şoşoacă ar fi fost ajutat de liderul AUR, George Simion, să falsifice respectivele semnături.

„În luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat (George Simion – n.r.), i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024. În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane”, a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.

Procurorii mai spun că George Simion ar fi transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat.

„Ca urmare a demersului iniţiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024. Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile. Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători. Ca urmare a activităţilor descrise, (…) membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanţii Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii”, mai transmite Parchetul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Nu stiu cit de adevarat poate sa fie acest scenariu ,dar un singur lucru este cert si anume faptul ca se incearca prin toate metodele cunoscute foarte bine de noi ,sa convinga populatia sa nu voteze cu AUR.

 2. Hai cu gogoasa…. Dar , presupunind ca-i adevarat, citi de pe listele” comasatilor” au adus semnaturile ? Ca nu s-a prea inghesuit lumea sa dea semnaturi pentru pedenelepre si pisdizdei….Nu cumva acele ” semnaturi au fost obtinute de la diferitele site-uri care-ti cer datele ? Si apoi le vind cui plateste mai bine? De ce atita lupta peste tot pentru obtinerea datelor personale ?AUD???????u

 3. Este din ciclu: Ciolacu il apara pe Nicusor caci ii tremura salvarii daca Firea castiga, din ciclu Ciolacu primeste informatii din Ukraina si R. Moldova despre Simion, iar daca nu i-a mers cei din justitie cauta si ei ceva sa scape de Simion…
  PS Stati linistiti, sigur Simion nu va candida, dar il faceti victima, cati vor crede in gogorita cu ratacitul Sosoaca printre fustele nevestei. Ala nici de bufon nu-i bun, daramite de partener politic…

 4. Ce mizerie aceasta Procuratura…..SE REPETA SCHEMA CU DRAGNEA ! Justitia este folosita pentru „paradeala” politica….

 5. Ce mizerie aceasta Procuratura…..SE REPETA SCHEMA CU DRAGNEA ! Justitia este folosita pentru „paradeala” politica…… Siiii….vreau sa repet ceea ce am mai spus : Procurorii nu sunt magistrati ! Trebuiesc scosi din corpul magistratilor, doar judecatorii fiind magistrati. Acesta-i sistemul sovietic infiintat pentru a baga la puscarie „dusmanii poporului” si iata ca l-am pastrat tot pentru a baga la puscarie dusmanii politici, adversarii corporatiilor….

 6. Sa se faca o baza de date cu semnaturile in care cetateanul sa poata verifica daca datele personale i s-au folosit in mod fraudulos pe liste….

 7. astea-s anchetele alea care se fac in 24 de ore? astia au preluat tacticile cimpului tactic… cind lasi copii singuri acasa sar in pat… ce tare e psd-ul… frica pazeste pepenii

  misto… cite procente a adaugat aur-ului actiunea in sine intreprinsa de autoritati? cind pitipoancele pica intr-un con de umbra ce fac? isi regizeaza victimizarea… si apoi toate posturile le cheama sa impartaseasca emotia victimei… ha ha ha ha ha

  distractiv rau de tot

 8. lui Clotilde din sectorul I a caror imagine a fost pe toate tv, de ce nimeni nu a facut nimc de patru ani?

  PS parca la analiza unor liste pt alegeri la unii s-au constatat nereguli, de ce pt aceia nu se sesizeaza nimeni si pt ”scula” Sosoaca incurajata sa rupa voturi de la altii pt ca urla se poate?

 9. @ Pe lângă Parchet și IGPR care are soclicitări de grupuri infracționale organizate, ce alte instituții au mai fost implicate în campania electorală, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.