Miliarde cheltuite pe medicamente ineficiente

Populația cheltuiește miliarde de dolari/euro pe medicamente care conțin ingrediente care nu îi vor ajuta susțin doi experți de la o universitate americană. Ei atrag atenția că „aceasta nu este doar o risipă de bani, ci ar putea însemna că amână tratamentul adecvat, ceea ce poate duce la boli mai grave“, spun ei citați de nytimes.com

 

În urmă cu aproape 20 de ani, doi experți farmaceutici de la Universitatea din Florida, Randy Hatton și Leslie Hendeles, au început o colaborare pentru a cerceta un decongestionant oral popular vândut la ghișeu și pe care ei și mulți alți experți în medicamente îl bănuiau de ineficiență.

Hatton, care conducea un centru de apeluri pe care farmaciștii și alți lucrători sanitari din întreg stat îl foloseau pentru întrebări legate de medicamente, primea în mod regulat apeluri despre decongestionant, numit fenilefrină. „Pacienții îmi spun că nu funcționează”, spuneau cei care apelează.

În ciuda studiilor multiple, a unei cereri din Legea privind libertatea de informare și a mai multor petiții adresate Food and Drug Administration pentru a lua măsuri, abia recent și-au confirmat suspiciunile. Acum, F.D.A. trebuie să decidă dacă va scoate ingredientul de pe rafturile magazinelor sau dacă va solicita modificări ale formulelor de medicamente.

Dar Hatton și Hendeles susțin că această situație este doar vârful aisbergului când vine vorba de anumite medicamente care nu funcționează foarte bine.

„Doar întreabă-ți farmacistul local despre medicamentele fără prescripție medicală despre care el sau ea suspectează că nu funcționează”, scriu cei doi într-un eseu. „Este un secret deschis printre mulți dintre noi care studiem produsele farmaceutice că mai multe ingrediente, inclusiv cele găsite în tratamente obișnuite și anumite siropuri pentru tuse, probabil că nu funcționează așa cum se anunță.”

Ei susțin că, deși guvernul SUA are reguli în vigoare pentru a revizui medicamentele mai vechi care potențial nu funcționează, procesul durează prea mult. Implicațiile sunt variate și nefericite, spun ei. „În acest moment, americanii cheltuiesc miliarde pe medicamente care conțin ingrediente care nu îi vor ajuta. Aceasta nu este doar o risipă de bani – ar putea însemna că amână tratamentul adecvat, ceea ce poate duce la boli mai grave.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. 😂😂😂😂😂si eu ce scriu de ani si ani de zile? Abia acum descopera dupa ce altii au dezvaluit adevarul din toate fabricate dupa anul 2.000?! Oare de ce mai exista in Romania, listele de medicamente obligatoriu impuse la compensare, gratuitate bolnavilor prin medicii de familie si cei de specialitate😏?!

  2. Articol reclama pentru Korea de Nord, acolo nu se aduc medicamente din astea.

  3. Dupa ce s-a interzis vanzarea antibioticelor la liber, toate farmaciile vand produse asa zis naturiste la preturi exorbitante care in realitate sunt ceaiuri maruntite si ambalate in capsule sau stantate in pilule cu aditivii intaritori necesari. populatia se imbolnaveste dar si plateteste la greu. Pe de alta parte medicamentele adevarate dispar pentru ca cei cu dare de mana si relatii isi fac acasa provizii chiar daca nu au nevoie, ei stiu ca nu poti deranja madicul de familie sambata la 12 noaptea sau daca e in co. iar o infectie de exemplu te poate distruge in 24 de ore. politica este ca in jocurile foamei ca unii sa traiasca mult bine si fara munca iar ceilalti sa munceasca pana mor cu conditia sa moara fix atunci cand nu mai au randament in munca.

  4. ,,… Publicarea documentelor care arată că pandemia de COVID-19 a fost o operațiune a Departamentului de Apărare al SUA care datează de pe timpul președintelui Husein Barack Obama. „Pentagonul a controlat programul COVID-19 de la bun început și tot ceea ce ni sa spus a fost teatru politic pentru a-l acoperi până la aprobarea vaccinului FDA.” Toți oficialii implicați, începând cu trădătorul Mark Milley, vor fi executați pentru crime de război, promit surse de la Pentagon. De asemenea, sub suprafață, MI6 a dat undă verde pentru atacuri nucleare asupra Washington DC, Geneva și Tel Aviv, cu excepția cazului în care autorii crimei în masă prin vaccin sunt adunați pentru a se confrunta cu tribunalele pentru crime de război…’’

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.