VIDEO de la audierile miniștrilor propuşi

Miniștrii propuși de PSD-ALDE în Guvernul Dăncilă au primit aviz pozitiv după audierile maraton purtate preţ de mai bine de şase ore în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Audierile s-au încheiat la ora 15.00, când este programat plenul pentru votul de învestitură.

Tudorel Toader, propus ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil. Imagini de la audieri


Ioana Bran, propusă ministru al Tineretului şi Sportului, a primit aviz pozitiv din partea celor două comisii parlamentare de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Ea a primit 21 de voturi pentru şi 12 împotrivă.  Imagini de la audieri

Viorel Ilie, propus ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, a primit aviz favorabil. Decizia a fost luată cu 22 de voturi „pentru” şi 15 „împotrivă” în comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului şi Comisia pentru constituţionalitate din Senat. Imagini de la audieri


 Eugen Orlando Teodorivici, propus ministru al Finanţelor Publice, a primit aviz favorabil. Au fost 19 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere. Imagini de la audieri

 Petre Burnete, propus ministru al Cercetării şi Inovării, a primit aviz pozitiv. Au fost înregistrate 20 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” şi o abţinere. Imagini de la audieri


Petre Daea a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Agriculturii. El a fost validat cu 21 voturi pentru şi 10 împotrivă. Imagini de la audieri 


 Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, avizat favorabil. A primit 35 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. Imagini de la audieri

Radu Oprea, propus ministru pentru Mediul de Afaceri, avizat favorabil. Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere. Imagini de la audieri

Anton Anton, propus ministrul Energiei, avizat favorabil, cu 44 de voturi „pentru” si 13 voturi „impotriva”. Imagini de la audieri

Dănuț Andrușcă, propus ministru la Economie, avizat pozitiv. El a fost validat cu 42 de voturi pentru, 18 împotrivă şi nicio abţinere.Imagini de la audieri 

Bogdan Gheorghe Trif a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Turismului. Trif a fost validat cu 38 voturi pentru şi 13 împotrivă.Imagini de la audieri

Viorel Ştefan, propus vicepremier, avizat favorabil. Decizia a fost luată cu 41 de voturi „pentru” şi 16 „împotrivă”. Imagini de la audieri


 

Propus ministru al Educației Naționale, Valentin Popa a fost avizat favorabil în urma unor audieri cu scandal. Imagini de la audiere

Lucian Şova, propus ministru al Transporturilor, a primit aviz pozitiv. Au fost 32 de voturi „pentru“ şi 11 voturi „împotrivă“. Imagini de la audieri

 

 

  Noul Cabinet, condus în premieră de o femeie, este format din 28 de membri, având în componenţă patru vicepremieri, faţă de trei câţi erau în precedentul Guvern. Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu (ministrul Dezvoltării Regionale) și Grațiela Gavrilescu  (ministrul Mediului) sunt propuși de coaliția de guvernare viceprim-miniștri în Executivul Dăncilă.

Ceilalți miniștri nominalizați de PSD – ALDE sunt Valentin Popa – ministrul Educației; Nicolae Burnete – ministrul Cercetării; Anton Anton – ministrul Energiei; Teodor Meleșcanu – ministrul de Externe; Rovana Plumb – ministrul Fondurilor Europene; Viorel Ilie – ministrul pentru Relația cu Parlament; Eugen Orlando Teodorovici – ministrul Finanțelor; George Ivașcu – ministrul Culturii; Sorina Pintea – ministrul Sănătății; Dănuț Andrușca – ministrul Economiei; Ștefan Radu Oprea – ministrul pentru Mediul Afaceri, Comerț și Antreprenoriat; Lucian Șova – ministrul Transporturilor; Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne; Mihai Fifor- ministrul Apărării; Tudorel Toader – ministrul Justiției; Petre Daea – ministrul Agriculturii; Lia Olguța Vasilescu – ministrul Muncii; Bogdan Cojocaru- ministrul Comunicațiilor; Ioana Bran – ministrul pentru Tineret și Sport; Bogdan Trif – ministrul Turismului; Ioan Deneș – ministrul Apelor și Pădurilor; Natalia Intotero – ministerul Românilor de Pretutindeni; Victor Negrescu – ministru delegat pentru Afaceri Europene.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8519 Articole
Author

7 Comentarii

  1. O voce feminina l-a criticat, considerand ca nu cunoaste limba romana, in schimb doamna o cunoaste pentru ca face o CACOFONIE, de asemenea domnul specialist in ”dormit” ii ofera o gramatica a limbii romane, cand ridicolul indignatiolor este o problema de lingvistica, pacat ca domnul rector nu le ofera cate un DEX criticilor sai, poate asa ar afla si ei ca PAMBLICA este un REGIONALISM nu o eroare gramaticala.

  2. au învăţat cu greu 2-3 expresii, gen schimbare de paradigmă, în rest discursuri citite într-o limbă care le este complet necunoscută, dar sună foarte tehnocrat, scolastic chiar, în gura unor pripăşiţi politici, pentru că n-au fost buni de altceva în lumea reală. Au ales să fie politicieni, adică tot ce e mai rău, mai nociv, mai distrugător pentru societate, un cancer pe care pacientul România nu mai poate să-l suporte. Cancerul proliferează. iar pacientul moare. Ne ducem…. de suflet cu ăştia, fraţilor, în anul Centenarului….cel mai periculos cancer este cancerul cu grenadă…

  3. In timp ce dna Carmen Dan se lauda ca la MAI e cald si bine, „Politistii se plang ca sunt pusi sa dea bani sa-si mobileze birourile si sa repare masinile de serviciu.”.

    Politisti din mai multe judete spun ca s-au saturat sa contribuie cu bani din salariu pentru mobilarea si utilarea birourilor in care lucreaza.
    Unii dintre ei sustin ca au ajuns sa cumpere chiar faianta si covoare pentru Politie, iar altii, ca repara masinile de serviciu pe banii lor.

    La avizierul Politiei din Slatina a fost postat pana nu demult un Afis prin intermediul caruia politistilor li se cerea sa contribuie cu cate 2 lei pentru asigurarea serviciilor de curatenie.
    Acesti bani ar fi urmat sa fie stransi de sefii de birouri.
    Afisul a disparut, dar mai multi oameni ai legii au declarat ca nu a fost prima oara cand li s-au cerut bani la serviciu.

    Purtatorul de cuvant al IPJ Olt, Iulian Nicolae a precizat ca la Slatina se desfasoara o ancheta interna pentru a afla cine a pus afisul.

    „In functie de rezultatul cercetarilor, vom reveni cu informatii suplimentare”, a spus Iulian Nicolae. Acesta nu a comentat in niciun fel problema subfinantarii Politiei.

    Nu doar la Slatina sunt politisti care se plang ca trebuie sa subventioneze functionarea institutiei in care lucreaza. Un agent de la politia din Neamt a declarat ca el si colegii lui au pus cate 120 lei pentru a-si amenaja biroul si a-l mobila. Au cumparat pana si faianta.

    „Am fost nevoit aproape in fiecare luna sa suport anumite cheltuieli din banii mei. De la rulmenti, bucsi, placute de frana si alte lucruri pana la a spala masina saptamanal din banii nostri. Noi asiguram cele necesare traiului de zi cu zi la postul de politie. Noi cumparam perdele si covoare”- Agentul Sebastian Pavelescu, IPJ Mehedinti.

  4. Haos total în Guvernul Dăncilă: Ministrul fără atribuții clare se vrea „coordonator”!

    Pe principiul „2 în plus și 3 degeaba”, domeniul Afacerilor Externe va fi ocupat în Cabinetul Dăncilă de 5 oameni: Ministrul de Externe, T. Meleșcanu, ministrul Afacerilor Europene, V. Negrescu, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, ministrul Fondurilor Europene, R. Plumb, și vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall.

    Ultima intrată în clubul miniștrilor care „fură” din atribuțiile lui Meleșcanu este A. Birchall.
    Avizată favorabil în comisiile reunite de politică externă, aceasta nu știe clar cum anume va avea grijă de parteneriatele strategice ale României, însă știe că va… COORDONA activitatea colegilor!

    La declarațiile de la finalul audierii în comisiile de specialitate, Birchall a fost însoțită în fața presei de președintele Comisiei de politică externă a senatului, Sorin Dumitrescu.
    Acesta din urmă a încercat să o protejeze pe colega sa de partid de întrebările reporterilor.

    Birchall: „În ceea ce privește activitatea mea, va fi o colaborare foarte strânsă cu comisiile de politică externă din Senat și Camera Deputaților.”

    R: „Cum?”

    Birchall: „Printr-un dialog corect și constructiv.”

    Dumitrescu: „Îți explic eu pe urmă.”

    R: „Concret dacă puteți să ne spuneți.”

    Birchall: „Prin întâlniri directe.”

    Dumitrescu: „Îți explic eu imediat.”

    Birchall: „România are la nivel de parteneriate strategice relații speciale asumate, în total 15. Le-am enunțat și în cadrul audierii. Pe fiecare în parte este o analiză bine făcută, întemeiată. Misiunea mea este de a COORDONA, de a mă preocupa de implementarea acestor parteneriate strategice și de a impulsiona zone care poate până acum nu au fost foarte bine puse în valoare. Și mă refer aici în special la zona economică.

  5. Conform DEX ’98 sunt corecte ambele forme, dar cel mai des este folosita forma panglica.

    pamblícă, V. panglică. substantiv feminin pamblică

    panglícă și pánglică f., pl. ĭ (sîrb. pantljika, cr. pantlika, d. germ. pantel, dim. d. pant, band, legătură, bandă; ung. pántlika, ngr. pantlika, panglika. V. bandă). Vest. Cordea, fășie [!] de matasă [!] (ș. a.) făcută de fabrică și care se întrebuințează ca ornament în îmbrăcămintea femeĭască, la pălăriile bărbăteștĭ, la susținut decorațiunile pe pĭept ș. a. Tenie, un verme [!] intestinal. – Și pamblícă (sud și est), pantlícă (Trans.) și plăntică (Ban. Olt.).

    • pamblică e un regionalism. Ipochimenul căruia îi iei apărarea va fi ministrul educaţiei. Dacă ministrul educaţiei se exprimă folosind regionalisme, cum se vor exprima nepoţeii patriei, având în vedere nivelul de azi al învăţământului românesc, fă tanti?

  6. Cu propunerea lui Andrușcă Dănuț la economie , PSD-ul a dat lovitura finală romănilor ! Nu se poate sfidare mai mare la adesa celor mulți , plătitori de taxe și impozite … , bătaie de joc și miștocăreală … rurală și destin ireversibil … !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.