Ministrul Ciucă din Wallachia

Copleșit de potopul reclamelor difuzate să mai umfle puțin spiritul consumerist care ne domină, am încercat să mă refugiez în relatările grave despre Revoluția din Decembrie 1989.

Pe neașteptate, pe toate canalele a izbucnit un interes pentru Revoluția din 1989. Mai anii trecuți subiectul mai avea pregnanță o zi sau două și ținea ceva mai mult la Timișoara! Anul acesta subiectul s-a umflat ca la orice aniversare. Cifrele rotunde stimulează la greu. Anul acesta, pentru prima oară, Klaus Iohannis s-a pus în fruntea unei coloane din București pornită pentru a comemora evenimentul. N-a mai făcut-o decît în geaca roșie cînd a pus și el umărul la căderea guvernului. Dacă Iohannis s-a pus în fruntea coloanei omagiale, stiut fiind disprețul său pentru ceremonii în care nu el este vedeta și subiectul, trebuie să cădem pe gînduri. Musai sîrguința și gestul acesta ascund ceva. Nu sunt un ghicitor și nici un amator de previziuni. Pur și simplu îmi repugnă. Și totusi, redescoperirea valorii morale și politice a revoluției din 1989 mă nedumereste. Sigur ascunde ceva. Dacă președintele nostru ar fi fost preocupat de evenimentul istoric ar fi zis ceva apăsat cu alte prilejuri. Vorba unui prieten, i-ar fi chemat pe Augustin Lazăr, pe Laura Codruta Kovesi și pe Livia Stanciu și i-ar fi întrebat
– Ce-i cu dosarul ăsta tîrît atîția ani? La mine la Sibiu au murit oameni, la Timișoara și la București, la fel. Este un moment cheie în istoria noastră.‎ Vă cer sa renunțați la seminarii și aniversări și să urgentață clarificarea dosarului!

Nici măcar în discursurile sale marcate de „moarte PSD” președintele n-a pomenit de Revoluție și de dosarul cu atîtea victime, dar fără vinovati. Pot să bănui că noua sa tema cu revoluția i-a fost sugerată de strategii săi de comunicare. Este o temă cu care îl veți nimici și pe Ion Iliescu și pe ai săi.

Presupun ‎ doar! În același timp, mă îndoiesc! Ar fi folosit-o mai înainte. Tema Iliescu-Revolutie nu este prea fructuoasă, mai ales că este susținută chiar de Ion Iliescu si de Gelu Voican Voiculescu etc. Probabil că ne așteaptă o nouă viziune asupra Revolutiei, un dosar defrișat și refrișat cu sau fără elementele de lovitură de stat (destul de clare în Rechizitoriul trimis de Augustin Lazăr la ICCJ). Nu-i exclus ca președintele să intenționeze preluarea influentei asupra unui procent important din lumea revoluționarilor. Mă tem însă că mulți vor rămâne alături de Ion Iliescu.

Aș putea să mă gîndesc la faptul că prezența în fruntea unei coloane de omagiere a victimelor Revoluției ar putea fi o secvență dintr-o replică a președintelui României la comemorarea Revoluției organizată de Laszlo Tokes și Victor Orban în 14 decembrie la Timișoara. Una-două, Klaus Iohannis s-a dus și el la Timisoara să omagieze și apoi si-a stricat week-end-ul pentru același lucru și la Bucuresti. Să fie vorba de o emoție care se exprimă la date fixe plus cifre rotunde? Sau campaniile electorale care vor urma în 2020 vor avea în centru Revoluția și vinovații ei pe care oricît i-am căuta tot implicați într-o lovitură de stat îi vom găsi. Ca și mașina de cusut de la Cugir, scoasă pe bucățele din fabrică și devenită la montaj numai pistol mitralieră!

Vă cer scuze că nu am răspunsuri la aceste întrebări, după cum nu înțeleg de ce naiba este posibilă eroarea cu Ministerul Apărării Naționale.‎ Un prieten îmi trimite pe mail o captură de pe Google Maps cu adresa Ministerului român al Apărării. Aflati că ministrul Ciucă din guvernul Orban se duce la serviciu în București Wallachia. Nu în România! Nu poate fi nici glumă și nici gafă! Sună mai degrabă a lucrătură sau a ceva mai cumplit decît o strîmbă. Încercînd să descifrez această aberație cu cîntec am aflat că și alte instituții publice din sudul României sunt localizate tot în Wallachia. O fi avînd Ministerul Apărării Naționale un serviciu de informatii condus de generalul Hapau, cel care hăpăie fonduri și tehnologie, dar care nu știe cum Google operează cu o nouă hartă a României.

Probabil că n-a aflat nici faptul că la două-trei zile după vizita la Timișoara și după ce a promis că va face o Nouă Europă Centrală cu ajutorul românilor, Viktor Orban s-a fotografiat într-un birou cu harta Ungariei Mari pe perete.

Aș putea să presupun că primarul Klaus Iohannis a aflat și el că este președinte în Wallachia‎ și s-a gîndit ca ar fi cazul să-i transmită lui Viktor Orban că și Domnia Sa este interesat să beneficieze de măcar o parte din imaginea Revoluției din România, încă pozitivă în țara de desfășurare. dar nu atît de faimoasă prin alte părți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

25 de Comentarii

 1. Acest termen de „Valahia” se folosea în evul mediu, de acea google vrea să arate că România se află încă în acea epocă întunecată plină de inchiziții și nedreptăți, plină de despoți sau feudali pe ale căror moșii lucrează marea majoritate a săracilor, șerbilor, clăcașilor, iobagilor, vecinilor sau rumânilor.

 2. Sa fie o actiune de delegitimare a personalitatilor politice care au facut bRevolutia, in favoarea unor impostori care vor sa ascunda ca sunt lipsiti de merite? De unde au aparut contestatarii de nimic care vor Libertate? Sunt mercenari care isi fac mana si sunt tinuti la cald cu teme false? Cum a fost posibil sa fie atacat un simbol al Revolutiei, Gelu Voican si sa nu fie gasit si arestat imediat atacatorul?

 3. Iliescu sustine ca a fost Revolutie si toata lumea stie ca primul presedinte postdecembrist a fost emanatia acesteia. Verner nu rateaza prilejul oferit si ca orice profitor nativ rupe gardul pentru a iesi in fata natiunii omagiind Revolutia si pe eroii ei. Ce mai putem spune cand atat Iliescu cat si Iohanis sustin exact ca securitatea ca in decembrie ’89 in Romania a fost o Revolutie. Daca mai remarcam si stradaniile chivernisitilor patroni ai televiziunilor securiste care si-au mobilizat exemplar simbriasii pentru a striga in cor ca a fost Revolutie atunci este clar ca a fost Revolutie. Iar daca prin absurd acceptam ca a fost Revolutia romanilor putem afirma ca abia acum, dupa 30 de ani de bulibaseala intretinuta securitatea confisca oficial Revolutia romanilor. Securistii au considerat ca a sosit momentul. Si ei si slugile lor au gulerele mai albe ca oricand.

 4. Sa scrie Dacia și e ok. Numele de România trebuie șters și sa ne dam reset cu Dacia.

 5. Calaii revolutiei din Sibiu, in boxa acuzatilor(15.09.1999 presa )
  „Magistratii Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti vor incepe, astazi, judecarea dosarului revolutiei de la Sibiu, in care col. Aurel Dragomir, ofiter activ in cadrul Armatei l, col. Gheorghe Moise si lt.col. (r) Francisc Toba sint acuzati de reprimarea manifestantilor sibieni, precum si de uciderea sau ranirea unor ofiteri ai Ministerului de Interne si ai Securitatii. Col. Dragomir este acuzat de instigare la omor deosebit de grav, omor, distrugere calificata, rele tratamente si neglijenta in serviciu, iar col. Moise pentru omor. Toba va fi judecat pentru tentativa la omor deosebit de grav si complicitate la tratamente neomenoase. Alaturi de cei trei, civilul Nicolae Cosconea va fi judecat pentru tentativa de omor si incalcarea regimului armelor si munitiilor.
  Potrivit rechizitoriului, principala persoana responsabila de producerea evenimentelor de la Sibiu, care s-au soldat cu 122 de morti si raniti si distrugerea a peste 60 de imobile, este colonelul Aurel Dragomir. Ofiterul se face vinovat si de sechestrarea a aproape 600 de persoane, printre care si comandantii Securitatii si Militiei Sibiu

  Scutul uman de pe turela căpitanului Francisc Tobă, viitor parlamentar FSN
  A(EVZ 23 octombrie 2019)
  „Pe 22 decembrie, ca particularitate pentru Sibiu, imediat după anunțul morții generalului Milea, armata a tras, a ucis și a rănit revoluționari și nu numai. Dosarul Sibiu, cu peste 700 de victime, morți, răniți și lipsiți de libertate, zace din 2010, când a fost clasat de fostul șef al secțiilor Parchetelor Militare, generalul Ion Vasilache.”
  Si mai zicem ca a fost „Revolutie”Are dreptate Doru Maries ,2 zile a fost Revolutie (21-22dec 1989)in restul a fost Lovitura militara de stat!
  Acum nu o fi de vina Iohanni,pentru decembrie 1989,ca ma apuca rasul…

 6. i-am ridiculizat pe unii vocali care voiau o Romanie Mare. Nici noi nu stim cat este o Romanie Mare, s-ar putea sa fie pana la Dunarea de Mijloc, s-ar putea pe Tisa pana la varsarea in Dunare, nu sunt istoric si nici nu cunosc toate hartile vechi, dar sigur Romania valahilor era mult mai mare decat credem ca ar putea fi. „Europa” care inca nu s-a saturat cu faramitarea Iugoslaviei, din anii ’80 a inceput propaganda despre Transilvania cu Dracula cand marea criminala si vampira era Elisabeta Bathory care s-a scaldat in sange de fecioare ani de zile, oare a fost singura? Moartea lui Horia si Closca apoi in timpul horthistilor si in dec. 89 in Harghita uciderea ritualica a fost o intamplare? Iohannis care n-a sarbatorit ca primar si fost fara…de 1 dec. cand a interzis celui de al III lea om, desi Referendumul a fost al USL-ului si placa turnanta prin care a ajuns sef PNL si apoi presedinte. Obsesia anticomunista si rememorarea revolutiei sunt uneltele de manipulare pt sarmanii tineri pe care ii hraneste cu ura in loc de salarii decente. A fost „ia de la Basescu” urmeaza „ia de la Iohannis”…ca sa traiti bine in strainatate…

 7. dar adresele locaţiilor MAPN din Iaşi, Cluj, Miercurea Ciuc, Craiova sau Ploieşti cum apar pe google maps? O avea nea măciucă puţin sânge sau e şi el un şomoiog de paie, tocmai bun de folosit, când n-ai haârtie la îndemână?!

 8. De ce ne stricați ajunul zilelelor de bucurie și Praznic Împărătesc cu informații și fapte care umplu de scârbă? Dumnezeu nu-i va ierta pe cei ce nu-și slujesc țara și nu-i va ajuta pe cei ce-i vor răul românilor și României. .

 9. Google a postat din greșeală informațiile programate peste câțiva ani, când România nu va mai exista

 10. Jenanta analiza a cuiva care nu se considera „ghicitor” si cu toate astea a „ghicit” citind in stele ca in Romania a avut loc o „revolutie” si inca cu „r” mare, ca sa ne intre in cap pentru totdeauna!? Tot ca sa ne potolim pentru totdeauna a repetat obsedant acest cuvant de NOUA ori, despre lovitura de stat pomenind o singura data, in mare viteza!!! Si atunci, ce pretentii sa avem despre ADEVAR si aflarea lui care conditioneaza intelegerea evolutiei POST-LOVITURA DE STAT a Tarii asteia vitregite? E clar ca recunoscandu-se LOVITURA DE STAT pe cale de consecinta trebuie recunoscut „capitalismul secu” si pseudo-democratia, or autorul ne-a tocat cu analize despre „lupte politice” firesti,
  ca avand loc intr-o adevarata democratie!? Si cand te gandesti ca alta trebuia sa fie pozitia unui sef de gazeta fondata de un anticomunist, un anti-kgbist notoriu care a scris cartea „Moscova sfideaza Lumea”

 11. mama draga, toata clasa politica actuala,politie,armata,media,ONG-uri,etc sunt legitimate doar de „Revolutie”,de aia se dau de ceasul mortii in aceste zile;daca zici „Lovitura de Stat”,toate astea sunt ilegitime,sunt „emanate”!A,daca la alegerile parlamentare,locale,etc ar participa si un partid comunist,s-ar schimba situatia,ar fi democratie..Dar cand „interzici”cutare sau cutare,atunci e stat politienesco-militar…
  Daca ramanea un singur ziar exact ca inainte,il mai cumparam „Scanteia” de exemplu,ca „Romania Libera” era doar cu anunturi..Dar si ziarele de azi se trag toate de la „Revolutie”…

 12. Iohannis si Orban sunt singurii intre presedintii si premierii acestei tari din ultimii care se bucura de respect din partea intregului popor. Orban prin opozitia impotiva formarii USL a aratat ca este un anti-comunist convins. De ce nu s-au bagat la mars si iliescu sau analfabeta de videle sau ciolanu prieten cu teroristii si fosila de melescanu?! Asa si, Valahia era tara lui Vlad Tepes si Mihai Viteazul! Ce revolutionari sunt alaturi de iliescu?! Cei care i-au tras o carja in cap lui voican?! Toti criminalii si aghiotantii facuti de iliescu revolutionari vor ramane fara privilegii in curand, adevaratii revolutionari fiind doar cei care au murit si au fost raniti. Viktor Orban ca orice bolsevic fara putere in genul lui Bela Kun decat agita o parte a media cu harta Ungariei Mari pentru ca nu e in stare de nimic. Pana sa ajunga generalul Ciucu din Valahia la Budapesta sa puna opinca romaneasca din nou pe Parlamentul ungar sterg pe jos cu Viktor Orban croatii si sarbii. Cu adevarat ca va plictisiti domnule Nistorescu!

 13. Vrand nevrand e foarte probabil sa aflam dupa 30 de ani de intoxicari propagandistice de partea cui este Armata sau ceea ce a mai ramas din ea. Daca ungurii isi permit sa defileze pe unde vor, in Transilvania, cu harta Ungariei mari in dinti, aceste aspecte nu sunt simple povesti de adormit copii. Citind cat mi-a fost posibil despre cele petrecute istoric in ultima 100 de ani, cred ca ne asteapta incercari mari. De aceea cred ca daca nu privim lumea care ne inconjoara cu un ochi critic si vigilent, in spiritul celor care au infruntat imperiile, cu determinarea pe care au manifestat-o stra-stramosii nostri de la daco-geti pana spre martirii secXX, atunci ne gasim intr-o situatie groaznica dpdv social, moral si geopolitic. Viata noastra in spatiul carpato-danubian are nevoie de regenerare spirituala. Lipsa de solidaritate, individualismul capitalist, disperarea sociala sunt masiv speculate de « vecinii » si de « con-locuitorii » ce ne doresc distrugerea, des-tararea…Daca MAN e lasat la discretia agentilor straini,a generalilor de carton, e grav. Oricum fiecare cetatean care isi iubeste Patria trebuie sa cunoasca si sa respecte legea stramoseasca, exprimata in trecutul istoric de marele rege Diurpaneus si de alti conducatori demni https://www.youtube.com/watch?v=aI4EChWvrrk
  https://www.youtube.com/watch?v=Mu8et4Zjzho

 14. „Arhivarul”-e, bati campii cu…lipsa de gratie! Culmea, tu paricipand la represiunea complotista de la Sibiu, despre care am vorbit des, fara a fi sibian! Sa-ti intre-n capatzana, nicaieri in Romania nu a avut loc o „revolutie”. Esti orb, surd sau numai cre tin, peste tot au fost scosi salariatii platformelor industriale la „mitinguri” in sprijinul regimului comunist. In ce priveste Sibiul se vede ca nu capacitatea de sintetizare, cu toate datele de care dispui, dar le ignori cu MARSAVIE! Diversiunea de la Sibiu a vizat compromiterea lui Nicusor, cu toate ca acesta fusese luat ostatic de o gasca de zdrahoni veniti special de la Bucuresti(poate tot zdrahonii trimisi la Iasi pe 14 dec 1989). Firul diversiunii a fost: S-a deschis un tir infernal asupra MAI de catre TERORISTII complotului din fata gardului UM de vizavi, pt a crea impresia ca trag militarii, cadrele MAI ripostand, timp in care seful MAI a telefonat la Bucuresti, fiind pus in legatura cu nimeni altul decat Pucistul sef Stanculescu care i-a ordonat sa opreasca focul si, cu armamentul din dotare sa se duca sa se predea la unitatea militara!? Trebuiau luate armele pt a nu cadea pe mainile „revolutionarilor”!? Poarta unitatii nefiind deschisa, casdrele au inceput sa se catere pe gard si sa sara in curtea u nitatii, moment in care militarii au deschis foc de voie, macelarindu-i!!! Seful MAI primise asigurari de la asasinul Victoras ca a vorbit cu comandantul unitatii sa-i primeasca!? Dupa care Dragomir, calaul pucist al sibienilor a trecut la represalii, luand ostatici muncitorii chemati descreierat de complotisti la acel miting pro-Ceausescu, ingramadindu-i in cele doua bazine de inot golite in frig cateva zile. Am descris in detaliu cu alte ocazii evenimentele, modul de desfasurare a diversiunii, „teroristii” lui Dragomir, ce pot adauga, faptul ca la MAI au tras precis asupra sediului cativa…nazisti, printre care unul cu statra de zdrahon SS…

 15. Dumnezeule ,eu care speram să fiu prooroc mincinos ! Dar după cum curg vremile şi evenimentele peste NOI nu sunt ! Deci 6 bucăţi : , 6 hartane şi România dispare ! Am scris-o de 3 ani ,dar cine să mă audo-vadă ! ? HORORORBAN , Werner Adolfinul, Helwig , şi alţi goto -cumano-pecenego -maghiari ?

 16. Daca ofiterimea romaneasca actuala ar avea ca modele de curaj, determinare si abilitati tactice personalitati autentice din Armata Romaniei sec XX ( gen. IoanDumitrache, gen. Avramescu, gen.Mociulschi, gen Chirnoaga…) atunci m-as simti in siguranta in campul tactic Romania.Dar din cate se mai dezvaluie in presa prea multi generali au avansat din rândul militarilor compromişi în timpul evenimentelor din Dec89 şi al oportuniştilor de proastă speţă. In mod ciudat acestia obţin repede grad după grad şi capata funcţii de conducere in Armata Româna. Majoritatea pot fi caracterizaţi din pacate, ca şi politicienii care le susţin ascensiunea în grade şi funcţii, de o nemărginită sete de parvenire. Armata Română e ca un birou comercial pt grade, funcţii, titluri de doctor, titluri ştiinţifice în învăţământul militar, contracte achizitii samd . Marii vinovaţii de situaţia urata în care se află Armata Română par a fi ocoliţi de acţiunile Legii. Totusi,din cate s-a scris in presa, ar fi in jur de 20 generali condamnaţi pentru acte grave de corupţie( 2 foşti şefi ai S.M.G., 8 din structuri centrale, 4 comandanţi de mari unităţi, 3 rezervişti. Este regretabilă această atitudine. Generalii patrioţi au dispărut, locul lor fiind luat de „ generali de piata“, coruptibili şi compromişi, care fac fără reţinere lobby pt business-ul străinilor. Din caza acţiunilor iresponsabile ale acestora, trupele sunt într-o situaţie dificila din cauza inzestrarii tehnice indoilelnice, cu prestigiul gr „general“ la cea mai scăzută cotă, cu moralul militarilor subminat. Protejarea RO si a Interesului national fara Generali( ofiteri superiori) operativi patrioţi este un non-sens, iar pericolul militar ignorat de noile garnituri de guwernanti este imens.

 17. Circul Tragi-Comic din Principate este Unic in felul sau. Comemorarea a 30 de ani de la Revolutia Poetilor KGB, actorilor si regizorilor oportunisti condusi magistral de Sergiu Nicolaescu, Pupincuristul Ceausestilor a atins Cote de interes Maxim acest an. Adrian, Copilul Minune al Imparatului Donald J Trump, s-a implicat personal desfasurind Flota a VI-a de Sateliti specializati in Detectarea Cirjelor Zburatoare Neindenficate. Chiar si asa, s-au inregistrat victime si varsare de singe, ceeace automat ne dumireste ca Satelitii Tarii Vecine si Prietene, aliatul nostru Strategic America, sint inca departe de fi Perfecti cind vine vorba de primatele acefale si impredictibile din Perimetrul Principatelor. Marele Cirmaci a fost sfatuit de Damele de Os Domnesc din SPP sa-si puna pe cap Caciula blindata ( anti-cirja ) ca masura de precautie impotriva Generalului Ciuca care a Dezertat de Ziua Armatei cu Trupele desfasurate in Afganistan in plin Razboi. Ciuca pentru o Functie mai banoasa N-are Mama N-are Tata iar Klaus stie ca nu poate conta pe nimeni. Nici macar pe Carmen !

 18. Ai plecat pe câmpii? Auzi la tine:”Iohannis și Orban…se bucură de respect
  din partea intregului popor.” Am vaga impresia că
  visezi unanimitati de tip
  ceaușist pentru idolii tăi
  de carton.

 19. Google a postat corect. Dar s-a grabit. E clar ca planul Berlinului e dezmembrarea Romaniei. Adica daca nu ne despartim mintenas buzele de papucul yankeu si nu pupam doar papucul teuton, cam asta ne asteapta. Si cum yankeii sunt departe, ghici cum se va numi ce va ramane din Romania?

 20. Daca in data de 22 decembrie 1989 dictatorul era inlaturat din sediul cc-pcr de un grup restrans de oameni se putea spune ca a fost o lovitura de stat,insa dictatorul a abandonat puterea si a fugit datorita asaltului cetatenilor asupra sediului cc-pcr,dupa care a urmat desfiintarea pcr si a sistemului vechi comunist cu partid unic si instaurarea,treptat,a sistemului democratic de tip occidental,deci fiind o schimbare de sistem ceea ce este clar… REVOLUTIE. A considera Revolutia din 1989 doar o „lovitura de stat”,pentru ca au fost suprimatii dictatorii,este o absurditate,dar si o ticaloasa denigrare a contributiei la schimbare a sutelor de mii de cetateni iesiti in strada in 22 decambrie 1989 si in zilele urmatoare,impotriva dictatorilor,si a formatiunilor de loialisti ceausisti (numiti teroristi datorita actiunilot lor) care au existat din plin (chiar daca nu stim nici pana acum cine au fost indivizii aia) si care,in afara de a incerca sa disperseze cetatenii iesiti in strada omorand si ranind oameni,au luat cu asalt Televiziunea Romana,cat si Ministerul Apararii si regimentele militare din zona,omorand ofiteri si soldati in termen,plus alte actiuni asemanatoare in alte orase,cu scop de a restaura cuplul dictator.Daca Revolutia Romana ar fi considerata,in mod absurd,doar o lovitura de stat pentru ca au fost suprimatii dictatorii,atunci si Revolutia Franceza,inceputa in 1789,la fel de absurd,ar fi considerata tot o lovitura de stat pentru ca si acolo seful statului si consoarta,adica regele si regina, au fost luati prizonieri de noii conducatori ai statului francez, dupa care au fost suprimati pentru ca,cel putin, loialistii incercau sa-i elibereze si sa-i reinstaureze.

 21. Suspect elanul celor de la putere de a „comemora” Revoluția ! Acum 5,4,3,2,1 ani cu ce se ocupau ? Acum 30 de ani unde erau, ce făceau ? Au venit acum când totul este clar. Au „câștigat” alegerile, sunt tot ce am visat cu 3 decenii în urmă. Parcă erau în stradă la Revelion, așa de greu își ascundeau „suferința” pentru cei dispăruți.Luați toate acestea cum doriți, dar eu am sentimentul că în afară de ei,nimic nu mai contează. Suntem pe cale de a trece de la dictatura odioasa de până în ’89, spre o dictatură modernă, agreată și de mai marii lumii.

 22. „Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca dati zeciuiala din izma, din marar si din chimen, dar ati lasat partile mai grele ale Legii: judecata, mila si credinta; pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati. Calauze oarbe care strecurati tantarul si inghititi camila!”

  Reorganizarea ANAF pe judete a fost respinsa de Senat
  Proiectul de lege care prevedea reorganizarea activitatii ANAF, prin care se vor desfiinta cele opt directii regionale ale institutiei si, în schimb, se vor înfiinta directiile finantelor publice judetene, care trecuse în luna februarie a acestui an de Camera Deputatilor, a fost respins de Senat.
  Proiectul de lege pentru reorganizarea ANAF pe judete a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala pe motiv ca a fost adoptat de Camera Deputatilor fara a lua în considerare existenta fondurilor necesare acestei reorganizari.
  Constitutia Romaniei, Art. 3 – Teritoriul
  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase si judete. In conditiile legii, unele orase sunt declarate municipii.
  MDRAP,Politica de dezvoltare regionala – concepte
  Regiunile de dezvoltare nu sunt unitati administrativ-teritoriale, nu au personalitate juridica, fiind rezultatul unui acord liber intre consiliile judetene si cele locale
  LEGE nr. 340 din 12 iulie 2004
  ART. 4
  (1) Prefectul(regiunii?!) conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

 23. Nu exista Romania,nu exista Moldova,nu exista Transilvania. OLTENIA este singura care s-a ridicat pe picioarele ei și care a creat Tara Romaneasca sau Valahia,care a unit Moldova cu TARA Romaneasca câștigând razboiul de la 1877. OLTENIA este cea care a reușit și unirea cu Transilvania.Este foarte simplu – CITITI ISTORIA și vedeți cine este Bogdan al II lea tatăl lui Ștefan cel Mare și de unde era mama lui care avea numele de Oltena.Cititi Istoria și vedeți că romanii din ardeal nu au realizat nimic in istoria lor fiind doar SCLAVI in tara lor.Toti domnitorii Țării Românești cu excepția Fanarioților au fost Boieri Olteni,OLTENII prin Boierul Oltean Vlad Țepeș au mutat capitala la București.Mai puneti mana pe istorie și nu va mai mirați.Istoria OLTENIEI și puterea oamenilor ca Națiune au creat Romania.Ceilalti cu orgolii nemasurate caracteristică Formelor fără Fond vor sa o darame.Va urez succes.Oltenia și OLTENII stiu sa trăiască și să facă istorie și fără voi.

 24. „Tiaso”, o mai mare marsavie nu puteai emite pe tractul vorbirii!!! Cine, ma-ta, a luat cu asalt CC-ul, cumva oamenii muncii de la orase si sate sau hoardele de acoperiti ai complotului? Asasinii gruparii Ilici-Brucan-Pedro se aflau demult in sediu, fara sa fii participat la vreun „asalt”! Prin cretinismul emanat te-ai tradat ceea ce ai fost tot timpul, o cana lie bolsevica ab jecta. Si cand ma gandesc ca in trecut ti-am apreciat antibasismul, crezand ca nu e partizan, ci o expresie a dorintei de adevar!? Dar pentru niste nevolnici ca voi nu conteaza adevarul, intaietate avand Dogma genocidara marxista! Sper ca cerberul sa nu-mi blocheze replica asa cum a facut ieri, pesemne ca sa nu-ti tulbure
  imbuibarea de sfarsit de an, caci cu Craciunul nu ai tangenta in calitate de ATEU bolsevic…

 25. @ BRAVO TIASO.Au trecut 3 decenii,timp suficient sa avem o analiza limpede a ceea ce s-a intamplat la REVOLUTIE.evident ca mai exista si rahati uscati ca unu CHARLA,troscangiu sistematic caruia mitilicul ii ia mintile pe care le mai are. Eu care am avut victime in familie,daca intalnesc asemenea scarnavii in natura sar cu picioarele in mod repetat pe sacul de matze puturoase.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.