Misiunea comună a FMI, CE şi BM va veni în România pe 24 aprilie

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale va veni în România pe 24 aprilie pentru cea de-a cincea evaluare a acordului preventiv cu România, a anunţat marţi, la o conferinţă economică, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat pe 22 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu România şi pune la dispoziţie o nouă tranşă, de 505 milioane de euro. Cu noua tranşă, România are la dispoziţie de la FMI aproximativ două miliarde de euro.

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale s-a aflat la Bucureşti la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu România.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.