Mobilizare de forțe pentru doi oameni îngropați de vii

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit şi un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost rănit, după ce au fost prinşi sub un mal de pământ ce s-a prăbuşit, marţi, în comuna Drăghiceni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

La locul incidentului au intervenit peste 20 de pompieri acţionează cu mai multe autospeciale şi utilaje.

Femeia a fost scoasă decedată de sub malul prăbuşit, iar bărbatul a fost extras conştient şi cooperant, politraumatizat. Bărbatul va fi transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

„Peste 20 de pompieri, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două containere multirisc, o autospecială pentru intervenţie la înălţime, un echipaj SMURD şi mai multe autospeciale pentru primă intervenţie, au acţionat în comuna Drăghiceni, sat Liiceni, la două persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ. La locul evenimentului au acţionat şi echipaje de la Serviciul de Ambulanţă şi un buldoexcavator. Femeia a fost extrasă şi a fost declarată decedată. A fost extras şi bărbatul, conştient şi cooperant, politraumatizat, urmând să fie transportat la spital”, a spus Alin Băsăşteanu.

Ei s-ar fi aflat în zona în care s-a prăbuşit malul pentru a lua pământ roşiatic, folosit la anumite lucrări în gospodării (lipirea sobelor etc).

Potrivit unor surse neoficiale, în momentul prăbuşirii malului în zonă ar mai fi fost alte două persoane, care au reuşit să evite să fie prinse sub pământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Sărăcia lucie omoară in continuare în țara noastră oameni. Crunt.

  2. Rafila, pentru că Ministerul sănătății se ocupa cu decesele pentru raportari, mai baga un deces pe tabel, le creste inima de bucurie că se îngrașă numărul pentru raportare.

  3. Mai B C, pământul roşiatic se numeste ARGILA. Mai citeste, mai intreaba inainte sa scrii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.