Moderna are date noi despre protecţia oferită de vaccin

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna oferă protecţie la 6 luni după administrarea rapelului, transmit oficialii companiei. Potrivit celor mai recente rezultate, vaccinul Modera a demonstrat o rată de eficienţă de 90% împotriva tuturor formelor de COVID-19 şi de 95% împotriva cazurilor severe.

Compania Moderna a declarat că vaccinul său anti-COVID-19 oferă protecţie chiar şi la 6 luni după administrarea rapelului, cu o rată de eficienţă de 90% împotriva tuturor formelor de COVID-19 şi de 95% împotriva cazurilor severe.

Cele mai recente rezultate au fost obţinute într-o perioadă de 6 luni, urmând linia studiului din etapa târzie de testare a vaccinului Moderna. Astfel, eficienţa serului împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne în concordanţă cu parametrii vehiculaţi anterior.

În plus, compania a început testarea unor noi versiuni ale vaccinului, care vizează varianta de COVID-19 B.1.351, depistată iniţial în Africa de Sud.

Potrivit reprezentanţilor Moderna, ambele versiuni de vaccin, aflate în perioada de testare pe cobai, cresc titrul de anticorpi neutralizanţi. Cele mai promiţătoare rezultate au fost obţinute, până acum, după administrarea unui vaccin multivalent, care combină serul nou cu formula dezvoltată anterior.

Miercuri, producătorul de vaccinuri va pune la curent investitorii cu privire la evoluţia serului anti-COVID-19, informează Reuters.

Vaccinul Moderna, care foloseşte tehnologia ARN mesager (ARNm), este autorizat sau aprobat pentru utilizare în peste 40 de ţări.
Oficialii din Cambridge, Massachusetts, au declarat că, începând de luni, Moderna a livrat aproximativ 132 de milioane de doze la nivel global, din care 117 milioane de doze pentru SUA. Compania şi-a luat angajamentul să furnizeze Statelor Unite 300 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit companiei, preţul de vânzare în SUA în primul trimestru a fost, în medie, de aproximativ 15,40 de dolari pe doză, fără a lua în calcul un miliard de dolari primiţi de la Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Biomedicală Avansată, care face parte din Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din SUA. În afara Statelor Unite, preţurile au variat de la 22 la 37 de dolari pe doza de vaccin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. Deci, acum „vaccinul” nu te mai imunizeaza pe viata, ci pe juma de an.
    Cine pune pariu cu mine ca vechile molime, care chipurile ar fi fosr eradicate de vaccinuri, vor reveni?
    Hai sa va mai dau o veste tare: nu numai ca „epidemiile eradicate” vor reveni, dar vor reveni si animale despre care habarnistii spun ca au disparut cu sute de milioane de ani in urma. Cei care sunt acum niste copilandri vor vedea aievea dinozauri, uriasi, viermi gigantici de pamant, dragoni, etc.
    Lumea asta arata cu totul altfel decat v-o inchipuiti majoritatea dintre voi!

  2. „cu o rată de eficienţă de 90% împotriva tuturor formelor de COVID-19 şi de 95% împotriva cazurilor severe.”

    „În plus, compania a început testarea unor noi versiuni ale vaccinului, care vizează varianta de COVID-19 B.1.351, depistată iniţial în Africa de Sud.”

    Este ca ceva nu este in regula?! Pai daca deja este eficient 95% „împotriva tuturor formelor” la ce mai alt vaccin?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.