Mugur Isărescu, reales Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară

La data de 14 iunie 2011, a avut loc şedinţa ordinarǎ a Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF).

 

La întâlnire au participat dl. Mugur Isǎrescu, Guvernator al BNR şi Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ, dl. Bogdan Drăgoi, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, dna. Gabriela Victoria Anghelache, Preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, dna. Angela Toncescu, Preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor, şi dl. Cristian Roşu, Director general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

 

Membrii CNSF au analizat evoluţiile recente ale sectorului financiar din România, concluziile misiunii comune a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale din perioada 27 aprilie –  9 mai 2011, precum şi reperele colaborării inter-instituţionale în vederea întăririi supravegherii în sistemul financiar.

 

Totodată, membrii CNSF au discutat rezultatele consultării publice lansate de către Comisia Europeană în data de 6 ianuarie 2011 privind detaliile tehnice ale cadrului european de gestiune a crizelor în sectorul financiar. S‑a realizat, de asemenea, un schimb de opinii referitor la cel de-al doilea exerciţiu european de testare a rezistenţei băncilor la factori de risc, în curs de derulare în prezent.

 

În cadrul întâlnirii, Dl. Mugur Isărescu, Guvernator al BNR, a fost reales Preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară pentru un mandat de un an.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.