Narcotice, furate din spital. Cazul a fost preluat de DIICOT

Din farmacia Spitalului Județean de Urgență Pitești lipsesc cantități importante dintr-un medicament cunoscut ca fiind utilizat de narcomani, Fentanil. Directorul unității spitalicești  a sesizat organele de anchetă, iar cazul a fost preluat de DIICOT. 

Săptămâna trecută,  Ylva Johansson, comisar european  pentru Afaceri interne, a avertizat că UE trebuie să se pregătească pentru o creștere de fentanil  pe piață,  un drog sintetic care este de 50 de ori mai puternic decât heroina și care provoacă  anual zeci de mii de decese prin supradoză în SUA, potrivit  Politico.

Câteva miligrame pot fi fatale

„Vorbim despre o substanță care poate da rapid adicție, câteva miligrame pot fi fatale, o substanță de aproximativ 100 de ori mai puternică decât morfina și care provoacă mari probleme de sănătate. (…) Traficanții de droguri le botează, le adulterează, ca să vorbim în termeni medicali și pun și alte droguri peste ele ca să fie efectul mai pronunțat, așa că ceea ce se ia de pe stradă poate prezenta riscuri foarte mari pentru sănătate și nu rar aceste substanțe sunt folosite în amestecuri care cresc și potențează efectele toxice și se ajunge la cazuri letale”, spune medicul Tudor Ciuhodaru la un post TV.

”Pericolul major în Europa sunt acele laboratoare ilicite, peste 400 de astfel de laboratoare au fost închise într-un singur an. Și gândiți-vă că valurile doi și trei, acele droguri de sinteză, când am interzis etnobotanicele, au urmat după aceea alte valuri, pentru că nu s-au interzis grupe de substanțe ci doar anumite substanțe, care se puteau utiliza bucată cu bucată, dar nu s-a vrut.

După ce talibanii au redus producția de opiu se merge spre diferite droguri de sinteză, iar ceea ce e mai rău abia urmează”, a conchis dr. Ciuhodaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Întrebați-l pe Arahat parcă e medic,doctor, milițian,pompier…omul le stie pe toate!…

  2. S-au gandit sa faca inventare la medicamentele cu regim special ? Gestionarii vor face puscarie grea la zi ? Romania necontrolata, sat fara caini. Sa vina gitanii, sa faca ordine si disciplina, de fier, cum e la ei !

  3. Bolnavii de cancer mor in chinuri groaznice din lipsa opioidelor iar medicii le sustrag cu ajutorul dealerilor de droguri.Cica au fost furate!
    Minciuna,sunt niste nemernici!
    In Timisoara la Spitalul Municipal este o intreaga filiera dar nimeni nu cerceteaza.Asistentele sunt obligate de catre medici sa administreze bolnavilor ser fiziologic in loc de calmante deoarece stocurile nu exista decat pe hartie.
    Investigati-o pe asta daca aveti tupeu domnilor jurnalisti!

  4. Sunt cateva asistente care au cerut transferul intre 2021-2023 de la Spitalul Municipal Timisoara.Majoritstea au fost transferate catre Maternitatile Bega si Odobescu.Cautati-le si aveti martori.

  5. @gagarin68
    -or fi bagat la aia intubatzii…..miligramu si bye bye cruel world.

  6. Astea nu au disparut acum, sunt de mult scoase din depozit. Acum a fost nevoie de aceste narcotice ca tratament sau inventar prin control si au iesit la vocalize, sa nu fie bagati in oala traficantilor. Nu cumva le-au trimis colrt in otalia pentru tratat migrantii(asta e tratamentul la ora actuala pentru ei)😏?!

  7. Tudor Ciuhodaru nu e ala care ne spunea ce e covid si cum e cu vaccinarea? acum despre ce vorbeste? droguri disparute? hai mai…. asta mai zice inca, si este crezut? – indiferent de subiect?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.