NATO: Pregătiți-vă pentru vești proaste din Ucraina

Secretarul general NATO a declarat pentru televiziunea germană ARD că aliații trebuie să fie pregătiți pentru vești proaste de pe frontul din Ucraina. ”Războaiele se desfășoară în etape. Trebuie să susținem Ucraina și la bine, și la rău. Trebuie să fim pregătiți pentru vești proaste”, a spus Jens Stoltenberg, fără a explica despre ce ”vești proaste” este vorba.

Linia frontului nu s-a modificat în ultimele luni, în ciuda unor încercărilor de contraofensivă ale Ucrainei pe perioada verii. Armata Ucrainei a folosit cu succes rachete de croazieră pentru a respinge marina militară rusa în Marea Neagră și a reușit să producă pagube și pe teritoriul Rusiei, notează Politico. ”Acestea sunt victorii mari, chiar dacă nu au reușit să schimbe linia frontului”, a spus Stoltenberg.

Declarațiile secretarului general NATO vin pe fondul dezbaterilor privind livrările de muniție și susținerea financiară a Ucrainei, în timp ce numărul trupelor ruse de pe front este în creștere, președintele Vladimir Putin semnând un decret pentru mobilizarea a 170.000 de soldați. ”Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”, a spus secretarul general NATO, adăugând însă că ”nu reușim să cooperăm atât de bine pe cât ar trebui”. El a cerut guvernelor aliate să privească dincolo de interesele naționale și să vadă imaginea de ansamblu.

Că această cooperare în materie de muniție și ajutoare pentru Ucraina este dificilă reiese dintr-un alt interviu pentru presa germană, din urmă cu o săptămână. Johann Wadephul, vicepreședintele grupului CDU din Bundestag, a declarat pentru Wirtschafts Woche că trupele Bundeswehrului nu ar rezista in luptă mai mult de două zile, pentru că nu au muniții suficiente și sunt instruite mai degrabă pentru un război precum cel din Afganistan, nu împotriva unei puteri asemănătoare. ”Asta este o situație catastrofaăa”. ”Ajutoarele oferite Ucrainei sunt corecte. Dar, în actuala situație politica, este inacceptabil ca ele să nu fie compensate”, a spus Wadephul. ”Pana și când vine vorba de muniții, Bundeswehrul este pe pierdere. Avem nevoie de mai multe arme decât sunt in stoc”.

Curtea Constituționala a Germaniei a decis că alocarea pentru bugetul pe 2024 a unei sume de 60 de miliarde de euro din pachetul pentru refacerea economiei post-covid este ilegală, ceea ce îl obligă pe cancelarul Olaf Scholz să refacă bugetul, putând fi afectate inclusive domenii precum apărarea și ajutoarele pentru Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

41 de Comentarii

 1. Stoltenberg e un trol rus. Eu am incredere exclusiv si incluziv, doar in trolii urcaci de pe forum.

 2. Păi se cam știu VEȘTILE DEOSEBIT DE BUNE:
  Mariinka, Avdeevka, Krynki, Rabotino (cu Cinci_CotetZe), OCOLUL BahmutZului…
  Adică PE TOT FRONTUL, măRog…😜

 3. In martie 2022 un acord de pace multumitor pentru ambele parti a fost discutat la Istanbul. Acest acord a fost distrus la cererea explicita a lui Boris, in vizita sa precipitata si neanuntata la Kiev din aprilie 2022. Cine plateste oalele sparte din toata mascarada asta criminala?

 4. Nimeni nu vrea să observe că soldații ucraineni sunt cu moralul la pământ! Au fost trimiși de Zelensky la moarte peste Nipru ca să cucerească un cap de pod! Au fost așteptati de rusi care i-au făcut chisăliță! Au fost abandonați de șefi de au fugit cu lutu-n cur înapoi! Granita este trasata pe râul Nipru!

 5. NATO nu a vrut să câștige războiul a vrut doar să încaseze „taxa pe NATO” de la țările membre cam asta a fost tot plus să mai strângă cu ușa politrucii neascultători sub pretextul „vă dăm pe mâna rușilor” ALTFEL te vede lumea când când ai dușmani … oricărui șmecher sau general șmecher să fie împlinit are nevoie de Dușmani

 6. „Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”, a spus secretarul general NATO”-MINCIUNA MARCA NATO. Cu cat vor sprijini mai mult Ucraina, CU ATAT SE VA PRELUNGI RAZBOIUL. Adica se va implini POHTA CE-AU POHTIT-O AMERICANII.

 7. Nici ROG nu mai are ce dezinforma, rusi au sapat mecanizat granita de 1.500 km pe 3 randuri si nu-i mai scoti in veci de acolo. Ei stau la o distanta de artilerie si se uita cum ukranii sar in aer. Care scapa este lovit de artileria rusa. A priceput si mama lui NATO ca rusi stiu strategie si i-au batut pe occidentali cu tehnica ala 1918. Asta e.

 8. Posibil ca până la sfârșitul anului să auzim de o capitulare. Cu toate că Zely o s-o ardă că a înfrânt Rusia, da bulangii ăia nu au vrut să se declare învinși.

 9. Nu-i nicio problemă, muniția va fi suplinită prin înrolarea elenului popu (acea bizară ființă care dă ora exactă în propaganda ucronazi) în armata ucraineană. Cu asemenea combatanți, războiul va înlocui pacea și vederile înguste. Rușii își vor muta capitala la Vladivostok, chiar și Lenin se va muta din mausoleu.

 10. Stoltenberg si Jale-nsky-si fac ochi dulci în fotografie (ca de la …barbat la barbat, ce mai! când ultimului i se si cunosc aplecarile … în afara escrocheriilor financiare, bine-nteles, care, si ele-s tot „aplecari” de-ale individului si clicii), în timp ce tarile UE sunt, individual si colectiv, în faliment. Halal „victorii” în Ucraina si-ale Ucrainei, tara nazista. Plus ca Stoltenberg intoxica: rusii si-au recuperat majoritatea teritoriilor istorice, Marea Neagra nu mai poate sa devina „Mare Nostrum” americana trufata de baze militare americane, ci, dimpotriva, va fi Mare Nostrum rusa, daca Moscova-si continua ofensiva catre Odessa, si restul pagubitilor (între care, si România) privind teritoriile lor istorice, ar trebui sa faca la fel. Sper, de altfel, ca NATO, ca „institutie” bugetofaga si care nu se justifca (nu era competitiva si toate armele i-au fost distruse de Rusia), sa-si dea si oficial obstescul sfârsit. Hai, Trump! Marea Neagra, Mare Nostrum americana = razboaie, distrugeri, Delta Dunarii, compromisa, litoralul românesc si bulgaresc, la fel. Mare Nostrum ruseasca = pace. Din timpuri imemoriale la 2023, RUsia n-a amenintat pe nimeni, între vecini. În timp ce SUA, în traditia lor istorica, îsi trateaza „aliatii”-n sclavi gladiatori (adica de-mpins în arena, la macelarire).

 11. Eu cred că vestea proastă este că ” dragă Europa , dacă din 2014 sau ai stat ca proasta sau i-ai căutat în coarne și l-ai umplut de bani pe Putin, acum trebuie să sari cu banii ca să scapi de el”. Putin urăște occidentul pentru că știe că Rusia nu se poate ridica la nivelul lui și vorba aia” prostul ce nu înțelege vrea să distrugă.

 12. ce golanie..si lipsa de respect pentru viata semenilor tai…
  ii indemni cu amagiri pe ukrainieni sa se bata cu rusii…
  stiind bine ca nu vor putea fi considerati prea curind europeeni…
  tot ce e la est de prut…e bolhevicia….mai e muuult pina departe
  apropos…voi azti stat de vroba cu vreun moldovean…sau ukrainian…sa vedetzi cam cum li se invirt bilele in cap ?

 13. Meannwhile, Soros jr si un ucrainian corupt fac demersuri pentru ca vreo 400 de km patrati din Ucraina, inclusiv in regiunea Cernauti, sa fie folosite ca ,,cimitire” pentru deseuri toxice americane. intox pentru generatiile viitoare din zona

 14. Minciuni. Am calculat din declaratiile lui zelenski, ca armata ucrainei a trecut de vladivostok si se apropie de Kamceatka.
  Tot din declaratiile lui, rusii mai au maxi o mie de soldati

 15. fumigena.. cu 10% bugetul PE UN AN au distrus peste 50% din armata Orciei criminale,si banii aia au ajuns tot la producatorii americani, doar au rotit stocurile care expirau. deci double-win!

 16. Exact pe asta se bazează și Putin. „Câștigă un război armata care rezista un minut în plus fata de cealalta” – a zis-o Confucius, si-n plus aforismul asta e verificat de milenii de conflicte. Printre multele tâmpenii făcute de Occident a fost si speranța că niște sancțiuni sabotate tot de Occident, vor prăbuși Rusia, în conditiile în care Putin aplica aceeași tactica-de erodare – știind ca resursele financiare ale Occidentului nu sunt nelimitate.Un conflict cu Rusia trebuia câștigat în maxim un an, altfel va fi pierdut. Căci in fata lipsurilor si sacrificiilor, nimeni nu rezista la fel ca muscalii primitivi, conduși dictatorial si obligati deseori sa reziste în lipsuri nu luni sau ani, ci decenii!

 17. Să nu-mi spuneți că vă dați bătuți în fața unor țări rudimentare, înapoiate ca Rusia și Coreea de Nord! Ar fi culmea ipocriziei, a minciunii, a lașității voastre, ca far al lumii libere!

 18. Nu mai au bani alocati in bugetul destinat ajutorarii Ucrainei, nu bani la modul general. Este o chestiune temporara, care se va rezolva. Va rog sa nu mai deturnati sensul stirilor prin titluri incendiare. Nu este nevoie de asa ceva aici. Am apreciat intotdeauna acest site de stiri tocmai pentru modul echilibrat in care au fost publicate stirile. In ultima vreme, insa, apar tot mai multe astfel de articole, cu titluri care schimba sensul continutului in cautarea senzationalului.Ziaristii lu pește prăjit.Asisderea trolii rusnaci.

 19. Sa se multumeasca cu ce au dobandit. Daca se vrea mai mult atunci Europa sa faca si sa dea Ucrainei 1.000.000 de obuze pe saptamana. Altfel razboiul poate dura si decenii. Atat consuma domnul Hitler pana la Moscova. Problema nu e nici cum consumi obuzul, nici cat de multe ai si nici cat de multe tragi; ci cum ajunge obuzul la tunul care trebe pe un drum de iarna.. Pana nu se preda asta la Academie, nimeni de la Napoleon, la maresal sau la domnul Hitler nu poate bate Rusia.

 20. Au bani. Si nici macar nu e voba de bani aici, pentru ca de obicei nu trimit bani efectiv, ci echivalentul acelor bani in tehnica militara, care altfel ar sta in depozitele armatei SUA ani de zile, consumand bani pentru intretinere si in final casare. Deci practic economisesc bani daca ajuta Ucraina. Degradand capacitatea de lupta a Rusiei, reduc necesarul de inarmare contra Rusiei, asadar reduc costurile viitoare. Problema e dreapta conservatoare din SUA care face jocul Rusiei neaproband alocarea acelor bani. O parte din politicienii republicani sunt probabil pe statul de plata al rusilor, iar restul vor ca Ucraina sa fie un esec pentru a lovi in Biden inainte de alegeri.Vă îmbătați cu apă chioara ignoranților.

 21. Stoltemberg asta e in plop si plopu-n aer !
  Cu cit „ajutati” Ukraina mai mult , cu atit prelungiti soarta razboiului.
  Ce vreti sa faceti, sa bagati Europa in razboi ca asa vrea SUA ?
  Voi chiar nu vedeti ca pentru liderii de la Moscova faptul ca au murit poate 100.000 de oameni pina acum, nu inseamna nimic.
  Vor mai trimite la moarte pe atitia.
  Va dati seama cum ar reactiona poporul american sau cel francez daca le-ar muri 100 de militari pe front ?
  Ce se vrea sa transformam Europa intr-o noua Gaza ?
  Intrebati-va popoarele mai intii, daca vor asta, apoi luati voi, politicienii, hotariri !

 22. Da’ n-am inteles, de ce „vesti proaste” ? Ca eu, dupa ce am citit, am destupat deja sampania !

 23. Mai ti minte ? MIshteaux nu vorbeste aiurea !

  Mishetaux a zis candva ca RUSSIA si CHINA vor fi despagubize subterna desi aparent e razboi si balci …subteranul e REALITATEA !
  (Cui nu crede sa fie atent … si Rusia si China au jucat activ in „PANDEMIA” COVID …deci la o analiza de nivelul 2 … analize care nu se publica oficial ci-s doar la-ndemana unor guverne imperiale ! RUSSIA si CHINA sunt despagubite pentru devalorizarea sigura si imediat-viitoare a DOLLAR-ului )

  Vi s-a mai zis … nu va uitati la razboi, sute de mii de morti, sanctiuni si (atentie:) PROPGANDA
  uitati-va CINE CASTIGA LA URMA !

  CHINA + RUSSIA au castigat … macro-economic ! Deci acel tradat-secret, demult subtil zis
  USA despagubeste TEZAURELE in DOLLARI in masura devalorizarii lor prin TIPARNITA
  tarilor mari ( de acee straniu prostilor … RUSSIA n-a fost invinsa nici razboinic nici ECONOMIC , de aceea-i sunt permise tranferul de marfuri subterna „ocolind” sanctiunile” …de aceea CHINA e inca mare in CHIP-uri …de aceea USA trebuie sa piarda ce
  prin TIPARNITA trebuia sa piarda !
  MISHTEAUX (care stia , straniu n-asa si faza cu „POGROAMELE” , cum n-o putea sti ai PRE-ANUNTA la IQ-ul pe care, acum, sigur il are)
  v-a spus … SUBTERAN la explicatii de nivelul 2 („filosophia aretipala a principiilor societale CA O CEAPA”)
  USA si UE …pierd premeditat ce castiga RUSIA + CHINA !

  Recititi-l pe mishteaux … n-am cheaf sa repet ce-i si mai greu de inteles decat „barfele” de „duzina” pe fitzuika !

  MISHTEUAX e mai SPECIAL decat il credeti si are acces la enorm mai mult decat lasa camuflat sa se vada … 7->27d
  LEBEDE NEGRE 🙁

  mda ! … s-a adevarit ca CHINA si RUSSIA vor fi subtil mascat TURMEI POPOARELOR , despagubite de DEVALORIZAREA DOLLAR-ului ? 🙁

  ATENTIE (totusi si taman din „aceasta” cauza 🙁 v-a ) -> „NINGE PE FED!”

  🤐🤐🤐
  IQ=?
  😉

 24. MISHTEAUX ca si „ORACOLUL” din DELPHI …are niste idei nastrusnice
  insa dupa ce REALITATEA le confirma factual … ele devin PROPHETIC-GENIALE !

  De ce se spune despre GENII ca par NEBUNE ? 🙁 …pentru ca zisele geniilor se inteleg doar cu mintea de pe urma !
  LUMEA e SIMPLA si USOR de inteles geniilor ! Desi prostilor, genetic, rasial-chiar 🙁 , le pare imposibil ca mintea unui om sa vada din timp „diferente” . MDA !

  MAGA -> TRUMP= POTUS , existenta va v-a convinge de asta ! 😐

 25. „tomlin spune:
  04 DEC. 2023 LA 16:04”

  Mai ti minte straniile comentarii ale lui MISHTEUAX de la inceputul „razboiului” PROXY NATO-RUSSIA din Ukrania ?
  Unde mishteuax care-i mai mult expert in analiza informatiilor „subtile” spunea ca RUSSIA trebuie
  neaparat sa distruga AERIANA NAOTO-urkaka ?

  Doar din cauza acestei strategii bine intelese de spionii rusi 🙁 a pierdut si pierde NATO ca la … 1918 ! 🙁
  MISHTEUAX e impartial … insa cine ia sfaturi (gratuite!) de la el na-öre ce pierde
  cine si plateste …de vine 😐
  POTUS !

  SHALOM! .. .cele bune nepotului tau 😉 !

 26. vrei sa zici ca toata munca de fortificare a rusnacilor ar fi AZI
  zero barat daca ukranii aveau AERIANA si RACHETE cu raza medie de actiune (aprox 7500 bucati !!!)
  ____
  cine i-a invatat pe rusnaci si mai grav …cine i-a invatat sub atenta privire a CIA 🙁 MI6 🙁 si MOSSAD-ului
  pe descultii din GAZA sa lupte nu ca leii ci ca sherpii ?
  MDA ! Aroganta pseudo-cultilor duce la pieira lor … VEU; MEDIU INTUNECAT e dovada ca nu CIVILIZATIA invinge
  ci … NUMARUL ! (atentie deci la invazia musulmana in UE ! 🙁 )
  _________
  Nu e ca odat moderni si „civilizati” … ONU cu „state bazate pe REGULI” 😛
  nu ne putem intoarce la …etica mondiala din vremea impartelii coloniilor a lui HITLER !
  +
  Deocamdata …rusi au reusit sa evite sa devina „LEBENSRAUM”-ul anglo-saxon (re-vezi MEIN KAMPF ca-i la liber 🙁 si „istoria se repeta” 🙁 )

  SHALOM ! … celor isteti !

 27. Buna ziua! Mai Stolte, nu voi si sua ati pus pe Ucraina să bombardeze mereu in Luhansk si Donetk,sa-i provoace pe ruși doar, doar vor porni războiul? Si rușii,ursul a ieșit la atac. Si voi ce ati zis? Gata,i-am prins pe ruși, au mușcat momeala. Ii terminăm Dar ursul e rezistent ,are osânză si pielea groasă. Asta e! A ieșit invers. Zelenski a ascultat de voi si a intrat cu capul inainte. Bine,dar el nici nu se pricepe. E doar un comediant foarte tragic.Solutia inițială era PACEA.
  Zelenski nu a ascultat de sfatul fostului premier israelian Nafttali Benet care i-a spus să nu facă război. Să negocieze.

 28. „Privind înapoi cu mânie” diplomația noastră nu ne-a ajutat nici în relațiile cu aliații nici în partea aialaltă cu rușii. Să vezi acum când lucrurile se „împut” cum vor începe să se plângă toți și cum rușii din animalele și criminalii de ieri vor devenii foarte acceptabili. Exemplul de manual e perioada pre și post 23 august 1944 cine vrea să se documenteze să citească din arhive ziarele românești de atunci.

 29. Ce comicarie ! Ma distreaza unii de pe aici care se screm , de le-au iesit ochii ca la melc , sa transforme bocancii cu care Rusia le-a umplut tuhasul ,, aliatilor colectivi ” , in avantaje si victorii !

 30. Paulian Ionescu spune:
  04 dec. 2023 la 16:36 ———Iar ai primit bilet de voie de la Spitalul de glumeti ? Daca ai stii ce surpriza ti-am pregatit lighioana nenorocita ce esti, pt. ca semnezi opiniile tale cu numele si prenumele meu ,nu ai mai dormii la noapte .

 31. Deci 😉 asta e !
  In caz ca rusii n-ar duce lupta de transee ci-ar trebui sa vina-nj NATO
  astfel de strategie de 1918 n-ar avea efectul pe carel are azi contra NATO
  taman pentru ca rusii AR SPARGE astfel de aparare NATO (nu parlit incercata in Ukraina de „ukrani” )
  prin masiv atac punctual-zonal cu RACHETE ? (vezi tactica terroristilor macelari 🙁 de la HAMAS)

  Au rusii zeci (sute?) de mii de rachete pentru oastfel de spargere de FRONT daca chiar vor ocupare 😉 … 😀 … NU asta! … ocuparea-dezmembrarea-ca-stat a Urkaciei ?
  TOTUSI de ce-ar face-ai cat timp (atentie celor ne-prosti) le creste PIB-ul si economia in timp ce (anticipat)
  USA-ei si UE-aei le scad „izvoarele-bunastarii” si EURO-DOLLAR-ul se cam topeste inflationar ca valoare !

  Nu-i asa ca indemnat subliminal psihologic …incepi sa crezi ca mishtaux STIE ce-si-cum … si ca
  SUBTERAN … ca-n PANDEMIE …desi sute de mii de morti pe GLOB 😀 … hahaha !
  RUSII+UE+CHINEZI+USA
  doar vor sa treaca peste o MEGA_CRIZA gigantica si inevitabila a CAPITALISMULUI FINANCIAT (fiat-money-cesc)

  V-am mai zis … sa nu credeti ca in spatele fardurilor de CLOWN … mishteuax nu stie !
  PS: daca nu stia adevarul PROFUND … putea anticipa stranietatile urmand ? 😉

  PPS: La un anumit nivel IMPERIAL …viata TURME chiar nu conteaza … e chiar indicat de-a rarii dintre ei daca rareala e cu un scop anume ! MDA ! Multe nu-s cum par !
  TRUMP va fi POTUS pentru ca-i „era scris PARADIGMATIC-VOIT sa fie ! BIDEN e OUT !
  si va mai soun un DEEP-SECRET … era anticipat sa fie doar un mandat POTUS !
  ___________
  Putini cu acces la sursele lui MISHTEAUX = „paianjenii lui din retea” 3301 sunt mai harnici decat ai „altora” 😉 !
  SHALOM! (evident multi inteleg IOC din ce palavrageste … nu insa toti 😉 !)

 32. „Nu-i asa ca indemnat subliminal psihologic …incepi sa crezi ca mishtaux STIE ce-si-cum … si ca
  SUBTERAN … ca-n PANDEMIE …desi sute de mii de morti pe GLOB 😀 … hahaha !
  RUSII+UE+CHINEZI+USA
  doar vor sa treaca peste o MEGA_CRIZA gigantica si inevitabila a CAPITALISMULUI FINANCIAT (fiat-money-cesc)”

  Asta-ti creste in incomensurabil IQ-ul ! Desi … te rog : Las-o mai lejer cu explicatii de nivel 2 … aici nu esti la RAND Corpo. !
  🙁 = mai mult strica decat … repara !

 33. Cel mai haotic si neinstruit general
  Sa traiti tov. General Iarna! Eu vreau sa moara si asta dar asa e salutul militaresc…

 34. „OPRIȚI RĂZBOIUL! FACEȚI PACE! APUCAȚI-VĂ DE RECONSTRUCȚIE! CINE ȘI CE A CÂȘTIGAT DIN ACEST MĂCEL ATOATE DISTRUCTIV?MILIOANE DE MORȚI,RĂNIȚI ,DEZRĂDĂCINAȚI ,GRÂNARUL MARE TRANSFORMAT ÎN„ARĂTURĂ EXPLOZIVĂ PENTRU TOTDEAUNA! ȘI…IATĂ CĂ UKRAINA-I PRAF…URMEAZĂ ROMÂNIA …!! -IAR UNGARIA CONSTRUIEȘTE „DUBAIURI” PE MALUL DUNĂRII! HALAL POLITICĂ ! CIOLACULE VREI SĂ FII „URMĂREȚUL LUI – ATÂTA JALE-N(SKI)-N CASĂ-??

 35. Zelensky a manipulat actoricește după ce oligarhii sioniști i.au făcut campanie electorală să înșele mentalul colectiv al ukrainienilor că mai apoi sa.i bage intr.o lupta aproape imposibil de câștigat pe termen lung și sa decimeze naționaliștii și opozanții,care erau orbiți deja de promisiunile UE,plus că astfel nu și.i mai poate găsi împotriva după război,trimitandu.i la moarte sigură cu arme de imprumutat și odată decimați să intre el și clica evreilor Sioniști sa acapareze tot,cu teritoriile aferente cedate Rusiei,așa cum s.au înțeles la inceput cu rusii.Zalujnii și unii oficiali militari au înțeles jocul dar au fost amenințați avertizați sau eliminați de clica Sionistă și știu că sânt ori la mana lor ori in buza tunului la Putin.🤨😉,practic cazacii și nationalistii au căzut intr.o capcană și nu au înțeles că sioniștii i.au urat dintotdeauna la fel ca și rușii și s.au folosit permanent de ei.

 36. Veshtile sunt proaste pentru unii dar bune chiar excelente pentru altzii. Pentru nazishtii pushi de CIA la Kiev ceshtile sunt extrem de proaste: Ei vor fi inlaturatzi de la putere pe care o detzin fraudulos shi vor fi judecatzi la Nuremberg pentru crimele comise. Ei insa au luat sub 2% din voturi la ultimele alegeri. Majoritatea in U-Kraina vorbesc limba Rusa shi pentru ei veshtile sunt extrem de bune: Macelul se va termina shi macelarii nazishti vor fi judecatzi. Shi pentru Romani veshtile sunt extrem de bune: Nazishtii de la Kiev vor fi invinshi shi Romania Mare va fi re-facuta pein UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Bugeacul, Maramureshul de nord shi Insula Sherpilor.

 37. Statele Unite și Marea Britanie au elaborat planul pentru o contraofensivă ucraineană prin jocuri militare pe calculator, a dezvăluit Washington Post, citând conversații cu peste 30 de înalți oficiali.
  8 jocuri electronice militar-tactice au fost proiectate în primele luni ale anului 2023 la baza armatei americane din Wiesbaden, Germania. Designerii au efectuat exercițiile folosind software specializat pentru jocuri de război și foi de calcul Excel și, uneori, pur și simplu mutând figuri pe o hartă, a spus publicația.
  Practic, nimeni din Occident nu și-ar fi putut imagina că rușii vor folosi o astfel de putere de foc și vor putea crea câmpuri minate atât de dense într-un timp atât de scurt.
  Cu toate acestea, rușii, poziționați pe înălțimi, au început imediat să tragă rachete antitanc.
  Unele vehicule au fost distruse, forțându-i pe alții din spatele lor să iasă din calea îngustă „eliberată”.
  Elicopterele și dronele rusești au lansat apoi atacuri asupra vehiculelor blindate blocate într-un spațiu strâmt.
  Ei i-au subestimat în cea mai mare măsură și au crezut că ar putea învinge a doua cea mai puternică armată din lume antrenându-se în jocuri pe calculator.
  Înalți oficiali, inclusiv generalul Mark Miley, pe atunci șeful Statului Major Interarme al SUA, și generalul Alexander Sirsky, comandantul forțelor terestre ucrainene, au urmărit numeroase simulări și au primit rapoarte cu privire la rezultate.
  Potrivit Washington Post, în ciuda planului elaborat în comun, părțile implicate nu au fost de acord asupra strategiei, tacticii și calendarului. Este suficient să observăm că ucrainenii, atunci când au fost instruiți în utilizarea Bradleys, în Germania au făcut-o pe un teren neted, care nu are absolut nimic de-a face cu terenul accidentat, de exemplu, din Zaporizhzhia.

 38. În noiembrie 2011, Putin spunea că destrămarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX.
  Declaraţia a stârnit furtuni de proteste în presă şi în mediile politice.
  Au trecut, însă, nebăgate în seamă declaraţiile unor foşti oficiali CIA, care spuneau, în esenţă, acelaşi lucru.
  Cât timp a “funcţionat” Războiul Rece se ştia clar cine sunt inamicii şi care e linia frontului. Exista chiar un soi de gentlemen’s agreement între KGB şi “partenerii” lui occidentali. Ca urmare, finanţări bogate şi cariere strălucite pentru toată lumea.
  După 1991, însă, imaginea s-a blurat. Inamicul nu mai era URSS, ci o mulţime de grupări politice sau/şi teroriste mici ori mijlocii, dintr-o mulţime de zone ale lumii, cu finanţări neclare. Unele erau independente, altele fuseseră create de SUA sau URSS, dar nu mai răspundeau la comenzi decât în mică măsură, sau deloc. China încă nu devenise gigantul de azi, iar Coreea de Nord nici nu pomenea de arme nucleare. Cât despre zona ex-iugoslavă, era prea măruntă ca să justifice aparatul imens din vremea Războiului Rece.
  Ca atare, finanţarea “serviciilor” a început să se subţieze, iar căutarea asiduă de inamici serioşi n-a dat rezultatele sperate. La un moment dat, CIA a propus chiar să se implice oficial în combaterea traficului de droguri (după ce decenii la rând colaborase cu traficanții), ceea ce a stârnit furia FBI şi a DEA.
  11 septembrie 2001 a fost o reală binecuvântare pentru CIA, care avea, în sfârşit, un inamic bine definit. Apoi, au urcat în schemă China şi Rusia, motiv cu adevărat serios pentru creșterea masivă a bugetului „serviciilor” americane.
  Totuşi, până la 24 februarie 2022 nu se putea acţiona pe scară largă. De atunci se poate, iar The Good Old Days Are Here Again.
  Cred că la Langley au pocnit şampaniile în acea zi. Probabil că și la Moscova.

 39. Am greshit ! Veshtile sunt extrem de bune shi pentru Zelensky: El a primit deja cetatzenia SUA shi documente de identitate Americane. In Florida are deja un palat in care se va muta in curand. CIA ii va asigura securitatea inclosiv prin paza palatului. La Elenville, New York exista deja in club nazist U-Krainian frecventat de Malcom Nance shi altzi nazishti Americani care au luptat in U-Kraina

 40. Da, da, știm ca nici in Vietnam n-au vrut sa castige, nici in Afganistan (ca sa ma opresc aici) si mai stim ca ei au castigat WW2 si Razboiul Rece, ce mai, numai victorii.
  Cand, de fapt, e vorba de una singura: in Grenada, fiindca si in Somalia au fost fugariti in umilințe.
  Acum, in Ucrania victoria e atat de coplesitoare, incat le va fi f. greu s-o-ntoarca.
  ”Russia is on its way to victory with a deafening defeat of NATO” – ”Ukraine is now at the mercy of B.Putin – Where will the Russian Armies stop?” ș.a.m.d.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.